За първа година в детската градина! - 8 част

• 18 753
  • 281
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Хайде и ние в кюпа на болните.  Sad Вчера е кашаляла доста по време на следобедния сън в ДГ и реших днес да си останем вкъщи. Педиатърката ни днес е следобеда и ще видим тогава какво ще каже, т. е. колко болничен ще даде. (За съжаление няма на кой да я оставя и ще трябва да си я гледам аз. Добре че в работата още ме търпят.  Tired ) Иначе темепература няма, жизнена е, даже през нощта не е кашляла, само сега сутринта се закашля един-два пъти.

slan4ogled, ще погледна другата ти тема, че от инфото тук не ми стана ясно какво имаш предвид.  Peace

# 31
Бързо оздравяване на всички болни дечица  Hug

# 32
  • София
Здравейте,

Да кажа за нашата родителска среща вчера  - 4-то ОДЗ. 1-ви и 3-ти групи
Имаше задоволителна присъственост. Директорката обърна внимание на някой основи моменти в правилника.
Слава богу на започна да го чете точка по точка!
-Ще събираме по 30 лв за учебни тетрадки и материали.

-Допълнителните  занимания  са  плуване, танци, английски, футбол. На този етап още не са потвърдени фирмите, които ще провеждат заниманията, затова ще изчакаме.
Басейнът бил обновен, със сменени нагреватели, пречистватели и т.н  Оставало само малко работа по съблекалните.
При интерес от страна на родителите и добри оферти може да се организира и ски училище през зимата. Mr. Green

Лично сестрата заяви , че ежедневен филтър на децата нямали физическа възможност да правят и разчитат единствено на родителското съзнание да не водим децата си болни! Аз какаво съм си мислила. Тя да не била лекарка, че да преглежда основно децата.... Sick Естествено всички знаем за какви симптоми и видими признаци за болно дете говорим, ама хайде!

При вас има ли някакъв контрол от страна на градината или също сте на принципа за самосъзнанието!?

На пордължилата среща в нашата група решихме да съберем по още 5 лв допълнително за играчки.

Торти за рожденните дни може само със сертификат. Да носим допълнително чинийки, лъжички, чашки за еднократна употреба.

Чудна работа обаче, каквото и да предложих за обсъждане беше отхвърлено категорично не от родителите , а от госпожите.  #Crazy Добре поне, че за играчките бяхме на едно мнение. Това не може онова не може, това ХЕИ не позволява, онова директорката няма да позволи. Казвам аз нека да предложим и да го отхвърлят....А, не абсурд!  Tired

Оставам за пореден път с впечатлението, че просто новостите или  по-различното и много вероятно по функционално ежедневие не се приема и прилага просто защото е по-лесно да си караме по старому. Stop Всяка втора дума беше, че децата са много и че чакат дори още да дойдат според някаква промяна в закона за допълнителен прием на деца от чужбина.

По примера на една майка тук и за предложих да додаваме малка сума към месечните такси за да остава лелчиката до края на смяната или поне до към 18,00....от родителите пълно мълчание,..от учителките.. абсурдно, не става!

Завършихме с думите, че все пак това е държавна градина и изискванията на родителите би трябвало да са съобразени с това...Е, те това не можах да разбера нито какво трябва да означава, нито апел към какво беше!?
Може би начин да се каже , че трябва да занижим максимално както изискванията, така и очакванията си просто защото градината не била частна! #Crazy

Е, това е на кратко!
Трябваше да се избере и родителски актив от трима души. Честно казано аз се само предложих, както и една друга майка. В отговор обаче на това една от госпожите предложи съвсем друга майка, която не взе отношение по нито един от обсъжданите казуси...нито пък попита каквото и да било newsm78 Така и не разбрах в крайна сметка какво стана и кои трима са в актива..Според мен това трябва да са хора, които имат желание и съвременни виждания за взаимодействие с учителките и другите родители, а не просто наблюдатели...Но това е друга тема. Чудя се пи вас избирахте ли такъв екип от родители и как  става? Гласувахте ли и ли просто госпожите си предложиха кандидатите?

Ох, хайде , че стана много дълго!

Весел ден на всички и по-малко сополи и сълзи!

# 33
Муци, аз също се самопредложих, тъй като всички мълчаха безучастно.
Даже в събота ще ходим вероятно с двете госпожи да купим материалите, аз им предложих, тъй като съм с кола.
Днес Дани изобщо не плака.

# 34
  • София
А, значи това странно мълчание на родителите не е
само при нас...МерСедес, а другите членове как избрахте?
При нас една от майките предложи да огледа какво има и ще купуваме. Госпожите дадоха идея какво би било най-подходящо и с какво си играят повече дечицата.

# 35
Ами с малко подканяне, още една майка се обади, а третата- госпожата направо я попита дали не иска.
Впрочем на родителската среща никой нищо не питаше, само аз приказвах, ама аз си го обяснявам и с това, че на повечето са им първи дечица и просто не знаят още какво става в детската градина.

# 36
  • София
Съгласна съм! На мен също ми е първо дете, но сме ходили и в ясла!
Но дори и да не бяхме имам пердсатва от какво се нуждае детето и достатъчно време за да се ориентирам вече в градината.

Спроед едно друго мнение госпожите си избирали родители дето много не говорят и не изсикват, че да си нямат "главоболия" после. Mr. GreenТа ако е вярно, аз няма да съм от одобрените кандидати, но това изобщо не ми пречи да предлагам и да търся начини за добруването на дечицата от гледна точка на родител.

# 37
Моя на ясла не е ходил, макар да е в яслена възраст, но групата им е нулева-2006 г родени деца. Тоест вероятно децата не са ходили на ясла, иначе още щяха да бъдат там.
Подозирам, че на повечето родители много не им дреме сякаш Rolling Eyes
Госпожите ги познавам от доста години, нямам пряко наблюдение върху работата им, но големия ми син ходеше в същата градина и общо взето познавам персонала.

Спроед едно друго мнение госпожите си избирали родители дето много не говорят и не изсикват, че да си нямат "главоболия" после. Mr. GreenТа ако е вярно, аз няма да съм от одобрените кандидати, но това изобщо не ми пречи да предлагам и да търся начини за добруването на дечицата от гледна точка на родител.[/color]

Това не ми е минавало през ума.
Забелязала съм, че при нас търсят за родителски актив обикновено майките с повече възможности и свободно време. В момента не работя, тъй че засега мога да им бъда изцяло полезна.

# 38
И ние сме от болните, които втори ден са си вкъщи.Ужасна хрема и кашлица, която е само по време на сън.Вчера бяхме на лекар и лекарката каза, че е просто настинка.

# 39
  • София-Лагера
Момичета моя син е здрав вече 3 седмици.
Но имам друг проблем.
СТРАХ ме е да го пусна на детска. Confused
Само като си помисля ,че ще ходи максимум 1 седмица и после пак лекарства ,инхалации,и да виждаш детето си болно и откачам.
Направо не съм добре.
Как да прескоча тоя психологически проблем не знам.

И като чета тема и виждам колко болни деца има ми става още по зле.

# 40
  • София
Муци, да ти кажа, напълно съм съгласна със сестрата. Отговорността си е на майката да не води болното дете. Кой, ако не майката ще познае, че детето има лека темп от 37.5 например? А и физически не виждам как ще успее да погледне всички деца  Rolling Eyes Докато го направи, болното ще е изпозаразило всички. Така, че нека на всеки родител да му тежи на съвестта, че е отговорен за болните деца в групата  Peace

Колкото до предлагането и самопредлагането, ами не виждам кой ще ме посочи, като не ме познава. Нито мпък може да гласува за или против мен. Естествено, че и аз се самопредложих да съм в род. актив  Laughing И при нас условията бяха членовете да имат повече свободно време и мерак Wink Никой не може да ти откаже- ще те запишат, като допълнителен член.

За играчките не се шашкай...така е навсякъде. И нашите госпожи казаха какво да купим- оосновното. Останалото каквото преценят майките от актива. Ние сме на две момчета и на две момичета. Но аз напълно се доверявам на преценката на персонала. Каквото кажат- това е най-правилното. Те ще занимават и обучават децата, гледат   перспектива, не са им първа група в живота.

Не разбрах какво си предлагала  те са отхвърляли? Стана ми много интересно.

Не знам, оставам с впечатлението, че аз май съм най-доверчива и имам вяра в персонала на градината. А уж съм мнителна и подозрителна. Дано не се разочаровам. Гласувам им голямо доверие.

Деси 2, дано честото боледуване премине. Моето момче мина този период в яслата. Сега след операцията ще му падне имунитета и пак ще започне. Но знам, че ще е временно и после ще е още по-здрав Wink Така, че горе главата, ще отмине. После няма да може да отсъства от училище  Mr. Green

# 41
Привет от мен и честит празник на именниците! Вчера синът ми беше много щастлив, че имал шестица  Shocked . Направил нещо сам и госпожата го похвалила. Той не знае какво е шестица, но се хвалеше, че само той имал. А къде я има, не разбрах. Важното е, че детото беше гордо.
А защо днес плака като го заведох?  newsm78

# 42
Муци и при нас казаха, че водененто на болни деца е отговорност на родителя. Преди време е имало филтър и се надяват пак да се върне, но едва ли.  Confused

Аз също се самопредложих за родителския комитет, избраха ме. Казах, че е хубаво да има и татко, та един от присъстващите се самопредложи също. Избрахме и него, а той от своя страна предложи още една майка, която се съгласи, а и всички останали. Така определихме родителския актив. При нас госпожите държаха да изберем хора, които наистина имат желание да се занимават, а не такива с повече свободно време. Дадоха дума, че те също ще се включват активно и ще ни помагат.

dididid, браво на момчето. Все шестици да носи.

amber, дано бързо се оправите.

Desi_2, разбирам защо те е страх. Няма измъкване от този порочен кръг. Аз още месец преди тръгване на ДГ си повтарях и се самоубеждавах, че Гергана няма да се разболява. Просто така се чувствах по-спокойна. Сега не мисля въобще, че може да се разболее от ДГ. Казвам си, че и от всякъде другаде също може да стане.

# 43
Вероятно му натичат сополите назад като легне, какви за на цвят?
Кашлицата суха и мъчителна ли е или влажна?
Съмнява ме само АР да е проблема, честно да ти кажа, нежо противовъзпалително даваш ли?

Сополите са му бистри. Кашлицата е суха и мъчителна, не може да си поеме въздух.
Давам противоалергично вс. Божи ден.
Ти какво противовъзпалително имаш придвид?

# 44
  • София
На родителската среща при нас след неколкократно питане кой иска да бъде в родителското настоятелство и една майка (доста амбицирана и добре подготвена) се само предложи,  й бе отказано с мотива, че е препоръчително в актива да бъдат родители, които не са служебно ангажирани, за да имат повече време да се включват при нужда. Принципно подкрепям това, защото наистина е трудно при раб време от 9-17.30-18 ч да успееш да вместиш и допълнителните ангажименти за закупуване на необходимите пособия и играчки за децата. Забравих днес да попитам какво става с закупуването на играчките, за които събрахме около 1500 лв, но се надявам да се даде някакъв отчет. Така е редно, нали?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт