За първа година в детската градина! - 8 част

• 18 767
  • 281
  •   1
Отговори
# 90
  • Mediterraneo
Трябва да внимаваш да не стане хроничен.

Как?! Аз имам чувството, че вече е така... Какво да направя?!

# 91
Тарталета, не сте само вие така. При нас всичко започва от нослето, после стига до гърлото, правим ангина и ето ти АБ. Предложиха ми да извадим носната сливица, но не ми дадоха гаранция, че детето ще боледува по-малко. Засега се въздържам.
Тъща 3, много хубав рожден ден, чудесни снимки.

Големия ми син така често боледуваше, всяка хрема минаваше в кашлица и в обструкция, чести бронхити, за щастие до пневмония не сме стигали. След като му махнахме въпросната сливица, беше на 3.6 г, боледуванията му значително намаляха. Преди това говореше носово, дишаше през устата, в резултат на което му се промени захапката, после носеше шина за това. Не съм сигурна дали е добре да изчаквате още. Казват, че се случвало отново да прорасне, при нас това не се случи. Не съжалявам, че я махнахме.

Тъща 3 , супер са си изкарали дечицата, а и госпожите ви явно са добри, виж колко неща са научили децата.
В нашата група има две двойки близнаци, а в съседната -три #Crazy

# 92
Иво вече изобщо не плаче като го оставяме. Днес даже доста се замотахме, защото някой му беше взел едната пантофка. Има още един чифт пантофи със същата шарка като неговите, но с лепка вместо цип.Някой родител е обул в бързината една от неговите, но странното е, че бяха останали двете десни- как е обул детето този човек не знам. Та накрая го пратих нагоре с обувки. Ще занеса друг чифт, с разлина шарка та дано не ги бъркат вече. За хремата започвам да се съмнявам, че има някакъв дразнител в самата градина.Като си го прибера вкъщи хремата му спира, буквално.Диша си нормално, спи нормално, сутрин носа му е добре, а като си го прибирам следобяд е сополив Rolling Eyes  Вчера на родителската среща обсъждахме да взимаме някакъв препарат за почистване, който е по-безвреден от този, с който чистят в момента.

# 93
МерСедес, нито ми говори носово, нито ми диша през устата. Казаха ми докато спи да сложа перушинка и пред двете ноздри, за да проверя дали диша нормално - нямаме проблеми. Затова още отлагам.

# 94
МерСедес, нито ми говори носово, нито ми диша през устата. Казаха ми докато спи да сложа перушинка и пред двете ноздри, за да проверя дали диша нормално - нямаме проблеми. Затова още отлагам.

Значи не ви е възпалена третата сливица, със сигурност ще разбереш когато това се случи. Късмет Hug

# 95
  • Добрич
... За хремата започвам да се съмнявам, че има някакъв дразнител в самата градина.Като си го прибера вкъщи хремата му спира, буквално.Диша си нормално, спи нормално, сутрин носа му е добре, а като си го прибирам след обяд е сополив Rolling Eyes  Вчера на родителската среща обсъждахме да взимаме някакъв препарат за почистване, който е по-безвреден от този, с който чистят в момента.

Ако е алергия може да бъде от много неща - праха и омекотителя, с който перат чаршафите в градината или одеялцата и дюшечетата / ако са вълнени /, килима / особено ако е персийски /... Ние още в началото се разбрахме с госпожите, че заради алергията на детето ще занесем дюшече, завивка и чаршафи. Чаршафите си ги пера у дома през седмица. Ако нямаш някакъв ориентир ще ти е трудно да разбереш точно от какво се получава това състояние на детето.

# 96
Освен Тантума бих ти предложила едно българско спрейче-прополис с невен. Много е хубаво и ефикасно, аз самата често го ползвам. И е билково, и е евтино-струваше около 2.50-3лв някъде. Също е локално и има лек обезболяващ ефект.
МерСедес, как точно се казва спрейчето и само за гърло ли е или и за хрема?

# 97
Ако е алергия може да бъде от много неща - праха и омекотителя, с който перат чаршафите в градината или одеялцата и дюшечетата / ако са вълнени /, килима / особено ако е персийски /... Ние още в началото се разбрахме с госпожите, че заради алергията на детето ще занесем дюшече, завивка и чаршафи. Чаршафите си ги пера у дома през седмица. Ако нямаш някакъв ориентир ще ти е трудно да разбереш точно от какво се получава това състояние на детето.

Ами алергия принципно няма, или поне до сега не е имал.Чаршафите ги перем вкъщи. Не знам, странно е. Ще видим дали със смяната на препарата ще има промяна.

# 98
  • Добрич
Трябва да внимаваш да не стане хроничен.
Как?! Аз имам чувството, че вече е така... Какво да направя?!

Тарталета, от миналия август лекуваме дъщеря ни с хомеопатия. От тогава до сега само веднъж е пила антибиотик за възпаление на средното ухо, което хомеопатичката не успя да овладее и ни посъветва да я заведем на УНГ. Пристъпите на астмата и ринита почти изчезнаха. Преди това правеше непрекъснато пристъпи. За 8 месеца направи пет ангини / всяка с АБ /и беше на път да направи шеста, когато я заведохме за първи път на хомеопат.
В градината според мен винаги ще има болни деца. Не мога да си позволя лукса да не работя и да си я гледам у дома. У дома не мога да и осигуря и общуването с други деца като в градината. Не искам детето ми да боледува непрекъснато и през месец или всеки месец да тровим организма му с АБ и друга химия. Затова със съпруга ми се спряхме на хомеопатично лечение и сме много доволни.

На детето определено му харесва да ходи в градината. У дома разказва случки от деня. Сутрин влиза с настроение при другите деца. Пожелавам ви и вашите деца да посещават с желание детската градина.

# 99
  • София
А тя моята искаше вчера да ходи на ДГ, но сме си до края на седмицата вкъщи - нали е болна.  Sad Като не мина номера с градината, каза баща й да я заведе на ясла.  Mr. Green

# 100
  • Добрич
...Като не мина номера с градината, каза баща й да я заведе на ясла.  Mr. Green

Детето е разбрало, че е по - интересно да играе с другите деца, отколкото да стои у дома с мама и тати.

# 101
  • София, "Младост 3"
здравейте
ние бяхме болни в купом - ДАни и МИми
тръгнаха на градина и ясла
сина днес бе по-спокоен или по-примирен...не знам кое от двете
дано мине добре и дано си хареса я спорт, я приложни изкуства...да се занимава и да му е интересно
желая ви успех

и аз лично щото пак се чепка темата пак ще кажа - здраво дете няма да се разболее...
а такова дето се разболява - и у дома да стои - пак ще лепне нещо
ДАни бе с гнойна ангина или херп ангина - МИми не се разболя....
а ДАни се разболя един ден преди да тръгне на ДГ...
така че дете с имунитет няма да се тръшка болно щото някой е кихнал наоколо....

п.п. желая ви повече сили здрави нерви - и на себе си ги желая, щото не е лесон с тези болести, още повече ДАни ми е - само да види някой болен и той става....
успех

# 102
  • София
Днес е третия ден на Калоян в градината. Сутрин плаче, че не иска да ходи още от вкъщи, тази нощ дори се беше събудил и плачеше "не искам на градина", "не искам да ям".Сутрин плаче, после учителките казват, че е спокоен, но отказва да яде. Започвал да плаче щом ги слагат да се хранят. Нищичко не хапва и не пийва по цял ден. Вече започвам да се притеснявам. Иначе вечер е превъзбуден и като побеснял, глези се доста и яде почти постоянно, но само някакви боклуци - кроасани, вафли и т.н., отказва да яде супа или готвено, а на мен сърце не ми дава да му откажа и му давам каквото иска. Не знам докъде ще я докараме с тази гладна стачка  Sad

# 103
  • Mediterraneo
Тарталета, от миналия август лекуваме дъщеря ни с хомеопатия. От тогава до сега само веднъж е пила антибиотик за възпаление на средното ухо, което хомеопатичката не успя да овладее и ни посъветва да я заведем на УНГ. Пристъпите на астмата и ринита почти изчезнаха. Преди това правеше непрекъснато пристъпи. За 8 месеца направи пет ангини / всяка с АБ /и беше на път да направи шеста, когато я заведохме за първи път на хомеопат.
В градината според мен винаги ще има болни деца. Не мога да си позволя лукса да не работя и да си я гледам у дома. У дома не мога да и осигуря и общуването с други деца като в градината. Не искам детето ми да боледува непрекъснато и през месец или всеки месец да тровим организма му с АБ и друга химия. Затова със съпруга ми се спряхме на хомеопатично лечение и сме много доволни.

Мъжът ми е против хомеопатичното лечение. Аз самата също не хващам особена вяра... Но това е друга тема  Tired

Последна редакция: ср, 15 окт 2008, 13:43 от Тарталета

# 104
и аз лично щото пак се чепка темата пак ще кажа - здраво дете няма да се разболее...а такова дето се разболява - и у дома да стои - пак ще лепне нещо
ДАни бе с гнойна ангина или херп ангина - МИми не се разболя....
а ДАни се разболя един ден преди да тръгне на ДГ...
така че дете с имунитет няма да се тръшка болно щото някой е кихнал наоколо....

Има вируси, които се предват по въздушно-капков път. Не мога да те разбера какво имаш предвид.  newsm78 Криси преди да тръгне на ДГ не беше боледувала въобще, само веднъж от розеола, ама то май не се брои. Някак-си усещам, че тези чести разболявания сега имат връзка именно с ДГ  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт