За първа година в детската градина! - 8 част

• 18 789
  • 281
  •   1
Отговори
# 210
Вчера си взех детето от детската с температура и болки в ушенцето.Две седмици сега ще сме си вкъщи докато се разбере от изследванията дали е алергия или бактерий.Тази вечер дигна 40 градуса температура и досега я смъквах с оцетни чаршави и какво ли не,сега вече е добре и играе с кубчетата,обаче не е истина мама на кой свят беше за около един час.

# 211
  • София
jmoto, при болки в ушите и 40 градуса малко ме съмнява да е алергия.  Rolling Eyes Мисля си, че би било добре да го заведеш детето на УНГ да не ти прави някой отит.  Tired

# 212
jmoto, при болки в ушите и 40 градуса малко ме съмнява да е алергия.  Rolling Eyes Мисля си, че би било добре да го заведеш детето на УНГ да не ти прави някой отит.  Tired
Peace
Това го преживях и аз на пролет. Зверски писъци от страна на детето, оказа се че има течност, даже ми казаха че ако течността на изтече, ще има хирургическа намеса иначе може да се случи най-лошото.
Това с ушите е много опасно, винаги водете децата при специалисти УНГ.

# 213
Искам да споделя, че дори зъб не боли така, както боли ухо. Ужасно е. Това лято моето дете (Тони - 3год. и 10м.) и аз страдахме от уши. Дано не ни се случва втори път. УНГ специалист е задължителен. Усложненията били много сериозни.

# 214
  • Mediterraneo
Днес ме сюрпризира леко неприятно- поне 2-3 пъти ми се стори, че казва "Шет"  Rolling Eyes Следващия път я наблюдавах и видях, че го казва точно в подходящ момент- строеше замък с кубчета и едната стена падна.
Попитах я какво е това шет, а тя ми отговори, че не е на български  Shocked Ужас! Утре сигурно и мадъ факъ ще ми вика  Tired ooooh!  Mr. Green

hahaha

да не сте на английски като допълнително занимание Mr. Green

Смей се ти  Laughing Преди малко с мъжа ми си говорехме и той ме пита дали съм забелязала как детето псува на английски  Joy

# 215
Така като гледам утре Гергана няма да ходи на ДГ. Има сополи и кашля. Иначе е весела, жизнена, с голям апетит както винаги, но ме притеснява кашлицата. За сега сме на Стодал, утре баба И има задача да направи едно сиропче от вътрешността на дюлята, да видим какво ще стане. Кашлицата не е упорита и постоянна, но по-добре да се хване на време.. Ще ида до работата сутринта, че имам спешни неща за вършене и се връщам да почивам и аз. Лека вечер на всички, а за утре ви желая усмихнат ден!  Hug

# 216
Дю, Дени цяла седмица беше така.Утре сме на контролен преглед и живот и здраве вторник отново на градина.
Бързо оздравяване на Гергана! Wink

# 217
  • Mediterraneo
Как са малките ученици днес?
Моята още си е вкъщи- вече е напълно добре, но има още АБ за доизпиване. Днес сме на преглед. Мисля чак в четвъртък да е на градина.

# 218
Добро утро на всички!

Кристина тази сутрин такъв театър ми спретна, че чак й се вързах. Стана усмихната, позволи ми да я облека с дънките и една блузка и почна да ми разправя как ще ходи на ДГ, да видела децата. И после - искам филийка с масло. И аз, нали детето е в добро настроение, айде направих й една филийка ама по-малка. След малко обаче вече ще тръгваме и като наду една гайда това дете. Не искам, гладна съм, ще седя да ям на масата. Тя само си е намирала работа да не тръгнем, а аз й се вързах.  ooooh!

Там се поуспокои. Ама казах на госпожата ако излизат да й сложи шапката (тя е трикотажна, тънка), защото до вчера едва ли не беше хремава и изнежена. А госпожата така ме изгледа  Shocked Е, казах й ако пече слънце и има опасност да се изпоти да не й я слага де, ама все пак ... Сега е доста хладно навън.  Rolling Eyes

# 219
  • Враца
Да се запиша в темата пак.
Марина поднови ходенето на градина миналата седмица, след като 2 седмици лекувахме хрема, която май ще се окаже алергична.
В петък отивам да я взема и учителката усмихната ме повика да ми каже какво е "направила" Марина. Родители плащали таксата за градина на учителката и тя била заета. Един баща се върнал с детето си и казал, че долу на вратата имам едно малко русо детенце. Марина се измъкнала и стигнала до там. Направо ми се изправи косата. Има 15 метра от тази врата до улицата, наистина има родители по това време, но ако се беше загубила. Sad Tired
Днес отивам да я водя, идва една майка с детето и обяснява, че миналата седмица малката била болна с кашлица, давала и сироп, но тази седмица няма кой да я гледа. учителката попита дали са ходили на лекар и дали носят бележка, че детето не е заразно болно, нямали бележки и не били ходили. Разрешиха на детето да остане.
Разбирам, че е трудно, когато няма кой да гледа детето, но и моето няма кой да го гледа, не искам да го тъпча с лекарства. Чудя се дали да не повдигна въпрос, защото вече леко взе да ми писва.

# 220
От днес сме отново на градина след едномесечно прекъсване. Свило ми се е сърцето. Васи се дръжа геройски, трепереше й брадичката но не изпадна в истеричен рев в градината. Обещах й че баба й ще я вземе рано и влезе вътре със сестрата.

Дано да не плаче много  и да се задръжи по-дълго време здравичка.

Лек ден на всички и болните дечица да оздравяват по -бързо.

# 221
Тази сутрин доста деца от групата на дъщеря ми кашляха. Дано на нас да ни се размине  Praynig

# 222
Добро утро от мен! Няма с какво да се похваля, то добре, че не мога и да се оплача.

# 223
В събота ходих с двете госпожи да пазаруваме. Накупихме доста неща-играчки, канц. материали, два големи коша за играчки, малко столчета. Днес им ги занесох в градината, наложи се на два курса, че колата ми е малка.
Надявам се децата да се радват. Днес имаха рожденичка.
Не всички обаче са дали пари, имаше 300лв само събрани, при положение че събирахме по 30лв на дете. Има още някои неща за купуване, но ще е през седмицата.

# 224
Днес ни взеха кръв и урина,че все още нямаме назначено лечение тъй като не се знае какво е.Засега само закърпвам положението относно температурата,през интервал от 7-8 часа я дига до 39-40 и то много бързо(за около 20 минути),затова гледам да я изпреваря и редувам свещички Ефералган,сироп Нурофен и Хиксалгин.
За алергия вече съм почти сигурна че не е понеже докторката (уши,нос,гърло) реши че е от белина,а днес се обаждах в детската и ме увериха че мият само със сихлор(или нещо подобно) изписан от ХЕИ.Вкъщи също не се използва белина.Взаха й секрет но резултата ще е готов чак в петък  ooooh!
Като цяло гърлото и ушите са с възпаление,носът е запушен и всичко това с висока температура.Гърдите са чисти и няма кашлица.Болки явно няма силни тъй като когато няма температура Вики е весела и все едно й няма нищо.
Надявам се утре да има вече някакъв резултат,че ще си го изкарам на някой доктор.

Общи условия

Активация на акаунт