За първа година в детската градина! - 8 част

• 18 802
  • 281
  •   1
Отговори
# 195
  • Добрич
Честит рожден ден на Василена!

Дю, много хубава апликация! Браво на Гери!

smile3501

В нашата група още първия ден госпожите сложиха на всяко шкафче самозалепващо етикетче с анимационни герои и името на детето.

Оня ден учителките написали едно благодарствено писмо, до четирите майки, които занесохме на децата материали, пособия и играчки и го сложили в една папка, като настояваха всички родители,  които идват за децата си да го прочетат. Много оригинален начин да изразят благодарността си. Логично е след това и други родители да последват примера ни, но дали ще е така не зная.

# 196
  • София
но в книжарниците има самозалепващи се етикети за учебници и тетрадки за ученици с различни анимационни герои.

да...и така става - за това въобще не съм се сетила...иначе така изглежда едно примерно етикетче от моите

само, че оразмерено.

# 197
Здравейте мили майки. Аз съм първо родител и второ детски учител. Искам да успокоя родителите на децата, които казват "бе". Ще чувате още много неща-желани и нежелани. От 20 деца в група всяко говори на свой собствен език. Ще започнат да осъзнават малко по-късно. Но се имитират, дори с напишкването. Пр: Теди се напишка и отиде с госпожата, сега ще го направя и аз, за да отиде в спалнята и с мен. Невероятно изобретателни са. Моето дете скоро се изакало на пода в тоалетната, защото там му било по-удобно... Всичко се случва в детската градина, но най-важно е да можем адекватно да обясним защо се е случило. Успех на всички и работете повече с госпожите. Питайте за всичко, което ви интересува. Все пак става въпрос за децата ви.

Последна редакция: пт, 17 окт 2008, 17:22 от mimitops

# 198
  • София-Лагера
Деспина дано нищо му няма.
Чувала съм ,че ухо боли много.

Моя малкия вика.
-Како отивам да те ИЗКАЖА на мама
Паднах от смях Joy Joy Joy

# 199
  • Mediterraneo
Моята щерка се подобрява от бронхита, да чукам на дърво. Предполагам обаче, че и следващата седмица цялата ще си е вкъщи.
Днес ме сюрпризира леко неприятно- поне 2-3 пъти ми се стори, че казва "Шет"  Rolling Eyes Следващия път я наблюдавах и видях, че го казва точно в подходящ момент- строеше замък с кубчета и едната стена падна.
Попитах я какво е това шет, а тя ми отговори, че не е на български  Shocked Ужас! Утре сигурно и мадъ факъ ще ми вика  Tired ooooh!  Mr. Green

# 200
  • София
И Ади така - като не можеше да си отдели две кубчета от конструктора и вика "Майката"  ooooh! и след малко "Бабата".  hahaha (Това второто си беше нейна импровизация отвсякъде). При което аз спокойно й отговарям: "Да, мамо, аз съм майката".  Wink

# 201
Иво също ползва такива изрази в подходящия момент. "Мамката д.ба" най-често ooooh! Rolling Eyes  Рядко го прави, но точно на място-примерно като изпусне нещо, или както щерката на Тарталета, ако строи нещо и то се срути.....

# 202
Е, големи образи са всички! Змеица, наистина и аз не бях се сетила за такива етикети. Благодаря на Шоши за идеята! При нас етикетчетата са на обикноена хартия надписани с химакал, сгънати върху шкафчето. Та затова си мислех, че ако успея да направя нещо, което се залепя, ще бъде добре. Благодар за идеите, а от Змеица ще чакам мейл с примерни такива.   bouquet

Мимитопс, добре дошла! В кой град работиш и с колко големи дечица!

Вела, това е страхотно! Дано повече групи имат такава инициатива! Аз имам желание и до сега всичко, каквото ми е било по силите съм го направила. Без подкрепа на никой друг родител. Тази седмица ще събера играчки за групата, дано им харесат!

Тартаелта, браво на момичето. Ще се оправи и дано повече не се повтаря!

Момичета да ви се оплача, ние живеем в провинцията и всяко по-различно мнение или предложение се приема с голям песимизъм. Днес след градина бяхме пред блока с още една майка с две деца. И тя се опита да ме убеди, че въпреки зелено-жълтите сополи няма нужда от изследвания, децата трябва да минат през това! Но съм решила да променя тези навици!!!  Mr. Green

Лека вечер и весел уикенд! Гергана ми е поръчала да ходим на разходка в гората и даже като я взех от ДГ, каза на лелите (защото госпожите си бяха тръгнали вече в 17.45  Close), които ме чакаха, че два дни ще почива и ще ходи в гората на разходки!  Laughing

# 203
И моя вчера като отидох в 17.20 да го взема беше самичък, госпожата си го разхождаше из двора Laughing, обаче никак не ми изглеждаше нещастен, имаше доста дечица още от другите групи.

# 204
  • София
Моля, ако някой е минал през следната ситуация, да ми даде съвет. Яна тръгна тази седмица на ДГ за пръв път. Първите три дни беше перфетно - без плач и дори забравяше да ми каже "чао". Като отиваха да я вземат, пращаше дядо си да се разхожда, та тя да си поиграе още малко. От сряда вечер започна да плаче тихо като в депресия. При всяко споменаване на детска градина започва да плаче и да пита "кога ще ме вземете първа". Вземаме я първа, но пак е много депресирана. Нямам впечатление нещо да се е променило в ДГ. Кзва, че много й е мъчно за мама. А аз отдавна ходя на работа и не съм с нея по цял ден. Занесохме 1 семейна снимка в ДГ и я залепих отвътре  на шкафчето. Имам чувството, че е изпаднала в депресия като тази, в която бях аз след раждането - плач без причина по всяко време.

# 205
Fair Lady  при нас положението беше подобно.Първите три дни всичко беше прекрасно и на четвъртия ден сутринта го оставих с плач и викове "Не искам на детска градина!".Следобяд като го взимах ми изглеждаше много подтиснат и тъжен:(
Сега една седмица вече е вкъщи болен и ще видим като тръгне пак как ще е.Но не спирам да му напомням, че като оздравее пак ще ходи на градина.

# 206
Май всички минават през този период, моя също на 4-5 ден беше почнал да плаче, още от колата, като спра пред детската, и се вкопчваше в столчето, не искаше да излиза. После ние ходихме на море, че не ходи една седмица. Като се върнахме походи малко, след което беше при баба си една седмица. След всичките тези паузи смея да твърдя, че тази седмица нямам абсолютно никакъв проблем  Praynig

# 207
  • София
; amber
благодаря за успокоението. Тя сега прави опити да вдига температура, та може в понеделник да й се размине ДГ. Дано да греша и да е топла от плач

# 208
Моята щерка се подобрява от бронхита, да чукам на дърво. Предполагам обаче, че и следващата седмица цялата ще си е вкъщи.
Днес ме сюрпризира леко неприятно- поне 2-3 пъти ми се стори, че казва "Шет"  Rolling Eyes Следващия път я наблюдавах и видях, че го казва точно в подходящ момент- строеше замък с кубчета и едната стена падна.
Попитах я какво е това шет, а тя ми отговори, че не е на български  Shocked Ужас! Утре сигурно и мадъ факъ ще ми вика  Tired ooooh!  Mr. Green

hahaha

да не сте на английски като допълнително занимание Mr. Green

# 209
И ние тръгваме 1 група сега в понеделник. От месец не е на ясла и виждам как не и се отделя от вкъщи, мама и тати. Това ме притеснява малко, не знам как ще реагира първите дни на ново място, нови учителки, без нас. Говоря и непрекъснато, как ще ходи вече при "големите деца" и колко е хубаво там и колко нови неща ще научи, но при всяко споменаване ми казва "не" или " не искам при големите деца".  В яслата ми говореше как имало много бебета и не искала да си играе вече с тях, та затова и обяснявам как сега с "големите деца" ще  и у по интересно, но не веждам особен интерес в нея. Стискайте палци да започнем подобаващо прилично в детската градина.

Общи условия

Активация на акаунт