Екзотично име?

• 19 805
  • 105
  •   1
Отговори
# 60
Здравей,

И аз имах наскоро подобни на твойте терзания и темета ти ми е много интересна
При нас обаче фамилията ни не е българска и беше по-лесно пасването на имената

Какво ще кажеш за Елиор – на мен лично ми звучи много елфско, името значи „Господ е моя светлина” и е еврейско име
Също Изидор – гръцко име – значи дар от Изис – Изи на галено звучи много добре
Азриел – Господ помага
Один – върховен бог в северната митология, господар на всички стихии

# 61
Добре, тогава да опитаме друго: да имате предложения за необичайни български имена? Имаше няколко предложения на хански имена, които много ми харесаха. Simple Smile

Преписвам само някои имена на български владетели от 'Слепченски поменик':
Кубрат, Безмер (Баян), Исперих (Аспарух), Тервел, Севар, Телериг, Кардам, Крум, Омуртаг, Маламир, Пресиан, Владимир, Симеон, Борис, Самуил, Гавриил Радомир, Иван Владислав, Святослав, Тихомир, Алусиан, Петър Делян, Калоян, Борил, Тихон, Иван Асен, Калоян, Смил, Михаил Асен, Ивайло, Воислав, Страцимир.

В 'Седмият грях' на Фани Попова - Мутафова срещнах Семир - име на несебърски властел.
И пак там - Ивац, Елемаг. Синовете на Иван Владислав са се казвали Алусиан, Траян, Радомир...

# 62
Габриел го кръстете детето тогава, но в никакъв случай не Гейбриъл /както се чете на английски/, защото подигравките няма как да се избегнат.

Адонай
Емануел
Йеремиел
Самуел
Вениамин
Елизар
Ефрем
Захари
Натанаил
Тимотей

Ето едно списъче с библейски имена, дано ви хареса някое, но Габриел/Гавраил/ е най-подходящия избор, не само мое мнение е това. Hug

# 63
  • София
Момичета, имаме страхотен напредък! Вчера пак измъчвах приятеля ми и най-после попаднахме на име, което ни харесва и на двамата! Това си е цяло чудо... Та името е едно от библейските: Йоан

Не е решено естествено, така че предложения се приемат!  bouquet Hug

Последна редакция: чт, 16 окт 2008, 10:56 от autumnsphere

# 64
  • София
Хахахахахах, от къде тръгна до къде го докара....Йоан е хубаво име.....

# 65
Поздравления от мен за чудесния избор на име. Peace

# 66
Ясен или Явор братята ми се казват така страхотни имена

# 67
  • София
И двете много ми харесват и се опитах да ги лансирам, но приятелят ми все се сеща за някой познат с такова име и отказва! ooooh!

# 68
  • София
Йоан ми е близко до звученето на Кай и Каин - и двете имена забеляза, че се харесват на autumnsphere , но пък е малко по-традиционно, което явно е допаднало на мъжката ти половинка...

На мен и трите ми допадат много, но все пак от изброените до тук в темата Ерик ми е личният фаворит)))

Каин Нинов
Кай Нинов
Йоан Нинов

и трите са добри комбинации)

Нали пробвате с всяко име и двете последващи? Пишете ги на листчета, някое ще ви грабне и двамата)

Да добавя - и Елвин е интересно, приказно, но не и абсурдно звучащо име)

# 69
според мен пък нито йоан нито кай и каин звучат добре с фамилията.
йоан и каин защото завършват на "н", а кай защото е много кратко и фамилията е кратка

# 70
  • София
И на мен не ми звучи добре Йоан Нинов, но не мисля, че това е толкова важно. И на приятеля ми името свършва на "Н", ама си е свикнал...

# 71
Като каза хански и тъкмо щях да ти предложа Севар (ставам вече банална с това име, ама като няма по-хубаво  Embarassed), но видях, че сте се спрели на Йоан и то също е чудесно Simple Smile

# 72
И на мен Габриел много ми харесва, също и Йоан,на което сте се спряли за момента. А току що прочетох името Елвин и ми всучи стахотно-много приказно наистина и малко тайнствено.Не го бях чувала,но ми харесва определено  Peace Hug

П.П. Педлагам и името на моето момче-не е много приказно но е нетрадиционно за нашите географски ширини, а в същото време не звучи адски чуждоземно -  МАКСИМИЛИЯН - най-голям, най-велик (от латинското maximilianus Rolling Eyes

# 73
Йоан е много хубаво име, звучно, има характер и сила. Откроява се сред всички изброени досега имена.
Както и да решите да го кръстите, да ви расте хубаво и много да ви радва. Grinning
Леко бременеене!

# 74
На мен пък Йоан не ми харесва изобщо.  Прекалено е "модерно", няма хубаво галено, а и ми идва малко лигаво-женствено защото по-стандартен ми е женския вариант Йоана.

Вие нали искахте по-оригинално име? 

Общи условия

Активация на акаунт