Да кажем ли на роднините, че сме бременни в началото?

• 25 008
  • 144
  •   1
Отговори
# 105
Този, който е заслужил научава, който не е заслужил - не! Така се получи,че с третото дете почти на никой не казахме и всички разбраха,че чакаме бебе, когато ми пролича - 7-8 месец.........Не бе от суеверие, а просто не сметнах за необходимо да го разгласявам на всеки срещнат! Знаеха само посветени........

# 106
Мен пък винаги ме е гризяло нездраво любопитство, как може да скриете примерно от колежките в офиса , че сте бременна! При нас в офиса е женско царство и винаги се разбира, и да се опитват да крият, винаги са разконспирирани още на първия месец, половината даже в офиса си правиха тестовете, които бяха положителни и всички разбирахме, преди мъжете им Wink!
  Тъй, че ако има начин по който да се скрие, моля да  бъде споделен??

# 107
  • софия
Споделихме първо с родителите ни.Но странното ми беше,че те не реагираха.Само и единствено свекърва ми се зарадва.Чак ме накараха да съжаля,че им казахме.Все едно им съобщаваме за поредното ни дете,а то ще ни е първичко.

# 108
При мен се получи почти същото като при основателя на темата Бебчо-Тропчо, само дето неприятната случка ми се случи в третият месец. Беше много гадно след това защото, освен вътрешната ми болка, изпитвах и допълнителни, когато околкните ме разпитваха след месеци къде ми е корема, някои дори ми казваха , че съм напълняла, макар, че не бях, а още по - наглите хора ме питаха къде е бебето? Това направо ме караше да  smile3514!

Сега съм бременна в 6 месец, и се моля всичко с нас да е наред и бебчо да си дойде жив и здрав при нас а ние го чакаме с нетърпение и мнбого любов! Когато разбрах, че съм бременна казах само на мъжът ми, а малко след това на моята майка и баща и на свекърва ми, за останалите хора сметнах, че те сами ще разберат, когато му дойде времето!!!

Желая на всички бъдещи мами: лека и безпроблемна бременност и здрави бебчета!

# 109
  • Пловдив
На нас ни бяха нужни осем месеца да забременея.И когато това се случи,не казахме на никого,освен на родителите ни.
Моята най-добра приятелка (с която тогава се виждахме рядко )разбра ,когато бях в петия месец.
Сама трябва да прецениш,дали да споделиш,или не.
Ние решихме да не казваме,защото,според нас,радостта за бебето е за най-близките.За останалите бяхме поредната клюка.Повечето ни познати разбраха в петия месец,когато вече се виждаше и нямаше какво да се обяснява.

# 110
Направи така, както ти го чувстваш отвътре. Аз лично изчаках, докато мине първия преглед при гинеколога и ми казаха,ч е всичко е наред. Но ако бях на твое място, сигурно бих изчакала до 3-тия месец, както гласи поверието, че дотогава не се казва.

# 111
  • Бургас
Смятам, че ако чувстваш че не е нужно да казваш никому-значи е така! На мен ми е голяма устата и си казах в края на 2рия месец, но само на родата. Другите научиха след 4ия

# 112
Получих леко кървене в 6 г.с. и решихме, че няма да казваме на никого преди сме уверени, че всичко е наред. Давам си сметка, че не става въпрос за суеверие, а за страхове... Оттогава насам - сега вече в 10 г.с. - бебчо е добре, аз - също, и мислим да съобщим на родителите ни следващата седмица. Вече имам малко коремче и се опасявам, че много скоро ще започне да ми личи, така че по-добре да изпреварим очевидното Simple Smile За казването в офиса още не знам, при вас кога се случи?
Дай Боже много здрава и силна бременност на всички бъдещи мами!  Wink

# 113
Въпрос на личен избор - ако искаш, казваш, ако не искаш - не казваш. Не си длъжна.
Първият път, когато забременях, беше преди доста години, казахме на всички. По съвпадение или не - тогава направих спонтанен аборт точно в края на 3 месец. Но аз лично не го отдавам на това, че сме казали на всички.
Сега, когато забременях, казахме на най-близките. Не от суеверие, просто така решихме. както са казва - "за всеки случай". Родих живо и здраво дете, но и това не го отдавам на факта, че не казахме на всички.
Каквото чувстваш, това направи. Твое лично право е.

# 114
Благодаря на всички ви за съветите и мненията  Heart Eyes
Вече съм в 8 г.с. и още не сме казали на родителите и сестрите.
Окончателно решихме да споделим, живот и здраве, по Коледа (тъкмо ще е поотминал рисковият период). Ако всичко върви нормално, през Януари ще информирам и шефа, който едва ли ще остане очарован  Laughing

Пожелавам на всички бременлийки много спокойствие, хубави емоции и любящи съпрузи, какъвто е моят  Hug

# 115
Най-напред искам да ти пожелая безпроблемна и лека бременност(като моята) Hug!
Щом си решила и щом така ще си по-спокойна - изчакай с новината.А и за Коледа наистина ще е страхотна изненада Peace!

# 116
Първо ти пожелавам лека и успешна бременност,а за питането ти аз също не бих бързала да казвам на всички Peace.Успех! Hug

# 117
  • На планетата Земя
По-добре задръж още малко с информацията, има време, а и после ще е още по-сладко, като разберат.
Лека бременност!

# 118
Първо ти желая лека и много щастлива бременност   bouquetи второ аз бих изчакала с казването. Нищо няма да им стане ако разберат към третия месец.
И си сложи червен конец Peace

# 119
Аз не съм суеверна и винаги съм споделяла, в момента в който съм разбрала за бременността си. Въпреки, че имам една неуспешна такава.
Лека бременност желая от сърце!

Общи условия

Активация на акаунт