Холандска тема - 27

• 21 276
  • 282
  •   1
Отговори
# 120
Звезди, ами при нас единия водопроводчик отвъртя крана на чешмата и ръчка нещо в котела и ми каза да му кажа кога струята ме устойва. Сега като се замисля май това беше със стария котел.  Thinking Но няма значение- регулира се.
Аз докато бях в България гледах едно предаване за ароматерапия и там пък обясняваха, че българските масла не били добри, затова внасяли от чужбина. Не били пречистени или пък били много разредени. Но това е различно от есенциите на Бах. Аз имам само Рескю спрея, купих си го за раждането, но го забравих като тръгнах да раждам. Simple Smile)) Сега отивам да се осведомявам в темата, за която си дала линк.
Милика, и аз като теб обичам малко мебели, за да има пространство. Типичния холадски кич ме  влудява понякога. Crazy Спалните съм ги свела до легло и гардероб. Само в стаята на Софи има малко килимче в тон с мечопуховската тема. Хайде, тълкувай.  Wink
Не може ли някой от съседите да гледа Ариенката щом е за няколко часа. Или пък оппас. Аз често гледам обявите в марктплатц-има доста. Може да публикуваш, че търсиш. Не знам дали е най-удачния варинат, но е идея.

# 121
ааааа ФШ -  много ми се струва сложно....аз съм ужасно зле с посоките...

Milika
 ерик за секунда не пира, за секунда не се шегувам - бяга тича катери се и тн... ама повече от 9-10 часа с 2/3 събуждания не ми е правил Rolling Eyes( и то от месец , два и то не всяка вечер Wink)

Мопси
ще взема да  им кажа утре, че ще идват да сменят нещо си по кетел-а Crazy

аз също обичам изчистени форми... мразя натуриите и затова водя война вече няколко с мъжа дахвърляме, а пък тойдасме ги пазели, все за нешо и тн и тн ooooh!

# 122
Аз пробвах с аромотерапия с лавандула, мандарина-ефект нЕма. Даже играчката дето гушка и бях понакапала с лавандула.

Да ,и това съм пробвала.Ефекта е нулев. ooooh!
А емма спи от 18.30 до 9.00 ..9.30.Като аз самата е взимам да и дам цицонка в 22.30(като лягаме) и сутрин в 6.00,понеже иначе ще ми се пръснат бонбоните Crazy.Пу пу да не и е уроки. Hug
Звезди каква есенция да купя за Елисе  newsm78...дали няма да ги има и в de Tuin????

# 123
  • северно море
Звезди,през деня спи,ама само 30 мин.
Милена,не бе правя попара с винце Laughing(майтап4е)
Лек ден на вси4ки

# 124
Добро утро!
Мегън, пу пу. Дано все така да спинка Емка.
Звезди, и мойто мъж  Mr. Green не дава да се хвърля и само събира ли събира като Плюшкин. После аз минавам и хвърлям, сортирам за Кринглоопа. Точно миналата седмица имахме спор за един килим от старото жилище, който аз мислех, че отдавна е заминал. Ами не-пази си ги нашия в бараката.Естествено никога няма да го ползваме, не пасва по цвят, размер и т.н., а и аз мразя килими. Мебелите успях да ги разпродам в марктплатц преди да се преместим.  Mr. Green
Аз не знам за вас, но на мен ми иде да забъркам една вълча попара на Софи. Crazy
Водопроводчика не дойде. Щял да дойде тази вечер към 18.00. Явно жена му не го пуска да работи ако има сами жени.  Joy
Лек ден!

# 125
Добро утро, девойки Hug

Меги, дето викаш има справедливост на този свят- падна ти се кротко бебе Hug

Звезди, Мопси, споко Stop, едва ли има къща, в която да има повече боклуци от нашата Crazy Колкото и да хвърлям (скришом, разбира се Mr. Green) пак остава за поне два камиона Rolling Eyes Нема оправия smile3511

Милика, и аз съм минималистка по отношение на мебели, а сме заринати в къщи от такива smile3506 За какво искам да се местим, просто повечето неща няма да се вземат smile3508

Мари, знаех си аз Wink Hug

Днес Алекс ще го взема чак в 15 ч. Смятах да чистя прозорци, но Господ помага на мързеливите Mr. Green и сега смятам просто да си помързелувам Blush

Лек ден от мен Hug

# 126
Milika-питай в общината и консултацията- там обикновено знаят,дари могат да ти препоръчат.

И аз много обичам пронстранство у дома- има по-хубава акустика Wink
Когато се запознах с мъжа ми и дойде да спи вкъщи за пръв път му казах да отвори шкафа и да ми подаде нещо.И той като го отвори и се вцепени-всяко нещо си има място,подредено като по конец,знаех коя тениска под коя стои.Беше много впечатлен.Аз още не бях идвала в Холандияи нямах идея колко е разхвърлян.После като се оженихме симислех,че ще се научи да си подрежда,обаче стана точно обратното.Сега аз не мога да си подредя,понеже той все събира ли събира разни глупости.... ooooh!Е, аз изхвърлих доста от тях, но пак ми се струват много.
Преди да се роди малкия детската стая е била кабинет на мъжа ми-по-скоро приличаше на склад,пълен с книги,кашони,и всевъзможни малки предмети,които събират мнооого прах.Половината боклуци са прибрани в кашони в мазето,другата половина са при свеки,че били ценни (стари списания).Обаче има две етажерки в хола, които още играят ролята на "склад за нещо,което ако ти потрябва го търси там."Това е единственото нещо,за което се караме с мъжа ми.Понякога като ме попита какъв подарък искам за някой празник и аз все му казвам ,че по-голямподарък от това да си подреди бумагите за мен няма.И без друго като му потрябва нещо никога не може да го намери и все мърмори,че сигурно пак съм го изхвърлила.
Когато решихме да направим детската стая аз бях много категорична,че бебето няма да спи в стая с мокет и купихме ламинат,едно момче от магазина ни го нареди и аз се почувствах все едно съм в зелена гора и мога а дишам на воля.Когато съм в стая с мокет все не ми стига въздуха- имам алергия към праха,а нощем ми се е случвало да се будя от задух.Спалнята ни обаче още е с мокет,мебелите са много обемисти и няма как да се извадят,за да се сложи някаква друга настилка (по-точно на мен ми е трудно да го направя, но съм в търсене на вариант).Искам да изхвърля диваните от хола и да купя един семпъл ъгъл,които да покрия с ушити от мен покривки  и да мога да го пера.Имам прекрасни картини,които не съм окачила,понеже още чакам мъжа ми да се накани да ми пробие дупки.Обаче като чета какво може да се случи и си мисля да викна някой майстор...

Аз съм голям домошар и много обичам да се чувствам уютно,когато съм си у дома.

Сега веселата част-днес преди 3 години се оженихме.  loveuuu luvbed married

Милена,ако може постни снимка на някоя от твойте хубави торти за почерпка Praynig

# 127
megan79
трудно ми е да ти кажа така направо... виж този сайт : http://veridia.dir.bg/WEB-SITE/LEK-3.htm#cv
и темата , която дадох на Милена има доста добри съвети  напр :
Цитат
имам дъщеря на 1,2г. и в моментта я мъчат много зъбките,дали има подходяща от есенциите на бах,която да облекчи болките й?

Можеш да разтвориш няколко Спешни капки във вода и с пръст да масажираш венците й. Давай й и Орех - дава се в нови етапи на живота, а никненето на зъбите е голяма промяна все пак. Също и Ябълка - тя е прочистващо средство, което може да потуши това състояние.
Цикория се дава, ако се вкопчва в теб и не обича да остава сама.
Върба - ако е нещастна и плаче непрекъснато, за да те омилостиви.
Слабонога - срещу раздразнението, нетърпението, възбудата и лошото настроение, които са в резултат от болката. Обаче Слабоногата е включена в Спешните капки, така че може и да не я слагаш.

ако все още имаш затруднения, ще мислим  пак - трябва да се знаят тоното състояние и тн Hug Hug Hug

# 128
Mari-7
щях да позеленея, ако беше казала 1-2 часа Crazy

Мопси
нашия дойде ремонтьор и сега ше идват още двама Crazy Mr. Green

Милен@
хахах съмнявам се... един пълен таван и градинска стая имахме пълни с буклуци   Crazy Crazy Crazy но уж нещата ще се променят Whistling

kartinka
честита ви годишнина -  още многодългии прекрасни години семеен живот ви желая   bouquet  bouquet  bouquet
и аз не мога да понасям килими и мокети...а в Бг сме така, ама там подът е много студен и няма друг начин Tired

# 129
Картинка, честита ви годишнина  bouquet Да се радвате на много любов и семейно щастие още дълги години 1dating

От мен почерпката Blush:

# 130
Милен@
хахах съмнявам се... един пълен таван и градинска стая имахме пълни с буклуци   Crazy Crazy Crazy
Аха, това + още една стая, където е живото- застрашаващо да влезеш Crazy
Да не споменавам, че има вече доста изхвърлено, но то с години са събиране тия вехтории и няма отърване Crossing Arms ooooh!

# 131
Момичета,ще си имаме нова къща newsm44 newsm68.Много ми е гот,едвам се сдържам да не се напикам от кеф Joy Joy.Хем е в близост(което нзачи че си оставаме пак граждани Mr. Green),в  хубавата част на квартала ,голямааааааа..вече ще имам място за всичко и за всички Laughing.Трябва ремонт,но за това мъжо да му мисли Joy.Сега остана и тук по бързо да продаваме,че сме на 2 ипотеки в момента(леко удрящо през кръста Rolling Eyes)

# 132
Картинка, честита годишнина! Дълги години щастлив семеен живот и пълна къща с деца.  Hug

Мегън, честито! На мъжа ти- дупе да му е яко с ремонта.  Mr. Green

Милена, не знам дали имате повече- преди да се преместиме поизхвълрихме доста неща и пак имаме една градинска стая(бараката) 7х4 метра и цял таван.  Crazy А и имаме багаж у свеки. Много неща ни се дублират, но като любимия не може да намери нещо, купува ново.  А бе май всички холандци са големи ''вехотшари''.
Тази торта ти ли си я правила?  Shocked Признавам те. Скоро имам рожден ден.  Wink
Картинка, при нас беше обратното-аз разхвърляна, а мъжа ми подреден. За съжаление обаче той прихвана от мен. Но от както Софи разхвърля нон стоп съм станала много подредена, признавам си. А сега е на вълна лепене на стикери и по цял ден отлепям от всевъзможни места. Миналия ден бях излезнала с една огромна червена калинка на дупето.  Crazy

# 133
Миналия ден бях излезнала с една огромна червена калинка на дупето.  Crazy
smile3532 Много готина Софи Heart Eyes
Не си казала, не съм ти завъртяла тортата за РД Hug
Аз и на Карилуис Heart Eyes и предложих за нейния РД да и направя една торта Барби Mr. Green Тя взема, че се съгласи и дори претенции има да не е розова Shocked Зелена ще е тогава Hug

Меги, честита ви къща Hug Значи имате вече място и за още едно бебе Wink

Отивам да си слепвам бисквитките. Смятах торта от тиква да правя, но не можах да намеря къде съм тикнала рецептата Crazy Та накрая опекох едни кукита. Те пък едни умопомрачително вкусни станаха Blush Следващият вторник, когато Алекс остава на обяд някъде ще си занеса задника някъде, щото ако все така продължавам да пека и опитвам  261uu Animal Pig Animal Cow

Hug

# 134
  • Варна
Дайте си мнението относно проблемите с мароканците в Холандия. Бих искала да прочета някоя книга, писана от мароканец, роден и/или израсъл в Холандия. Говоря с холандците около мен, но срещам едно и също мнение: глезени отрепки, трябва да се интегрират, а не да тероризират белите холандци. Но това явно не е решение (няма да се случи от самосебе си). От друга страна, е жалко да гледаш как белите холандци минават на пръсти край пет-шест мароканчета, а вечер по улиците сами не биха излезли (поне тези, около мен). Има нещо у тези хора, което ги дразни невероятно и каквото и да получат от държавата, няма да им разреши конфликта. Донякъде има сходство с циганите в България, но само донякъде.

Общи условия

Активация на акаунт