Родители на деца с Редки заболявания

• 216 719
  • 722
  •   1
Отговори
# 420
gerda, `чудесна новина!  Дано, дано  и вярвай!!

# 421
Благодаря,Макао, това е една малка стъпчица напред, а борбата продължава.
Всъщност ембриончетата са три - другите две са малко болнички, но съвместими с живота. Сега трябва да премислим, как да постъпим по отношение на риска, че и трите може да са носители на хромозомни аномалии заради възрастта ми.
 Как ще го решаваме този проблем с диагностика на ембриончетата, чрез неинвазивните ранни тестове след забременяване или ще чакаме времето до задължителната амниоцентеза.
 Хромозомните аномалии никак не са ми ясни, а се борихме до тук дълго и трудно. Някои ни съветват да рискуваме без да ги изследваме и да чакаме амниоцентезата или природата да си каже своето...

# 422
gerda,  Аз мисля , че трябва да слушате себе си ...За да не може, след това да живееш с упреци към себе си, че си слушала еди кой си ...Трябва да сте в хармония с решението си, иначе ще е много тежко.

Успех и ГОЛЯМ късмет!

# 423
Направила съм решителната крачка напред.
До края на месеца ми предстои трансфер на замразено ембрионче.
Информацията при мен малко се измени, след последните изследвания се оказа, че нямам нито едно напълно здраво ембрионче. Ще се търси възможно най-малко болничкото.
Макао, благодаря за добрите думи.

# 424
И аз се присъединявам към темата. Нямаме потвърдена диагноза, защото с генетичен тест се хващат само около 40% от случаите (тоест очевидно има повече гени, които са намесени, но още не са открити) и резултатите от генетичните тестове бяха отрицателни със забележката, че това не отхвърля възможността синдромът да е налице. Живеем в чужбина, но и тук няма кой знае какви познания за нашия вероятен синдром. Даже имам чувството, че лекарите се опитват да докажат, че синдромът не е налице (което би ме радвало, разбира се), но засега сме в групата ''може би''. Генетичните тестове за 10-тина други синдрома с подобни симптоми и характеристики излезнаха категорично негативни. Незнанието е най-неприятното нещо, защото когато човек има потвърдена диагноза поне може да започне процеса на приемане и ''дай сега да видим какво може да направим'' и да приеме, че здравословните проблеми са част от живота занапред, а с ''може би'' не знаеш какво да правиш и какво да очакваш. Последното, което чухме по въпроса, беше да изчакаме детето да порасне и след 2-3 години ще е по-лесно да се каже повече, защото част от симптомите, които клонят към този синдром сега, могат да изчезнат от самосебе си с времето, което ще означава, че се дължат на факта, че е недоносено.

Да споделя с вас един сайт с полезна информация http://www.magicfoundation.org/www

Последна редакция: чт, 24 дек 2015, 03:42 от MaxiTan4e

# 425
Честита Нова Година!

Да си пожелаем малките съкровища да растат по здрави и щастливи, което значи, че и ние ще сме. Повече късмет, материални блага и поне едно чудо за всеки! Simple Smile

Последна редакция: пт, 01 яну 2016, 22:49 от Macao

# 426
Благодаря, Макао!
Дано Новата година, увенчае борбата ми за здраво детенце с успех. И дари останалите мами с много радост и сбъднати мечти.
Правя инвитро и преимплантационна диагностика на ембрионите. Открихме тежко болното ембрионче.
Респект към всички мами на деца с Редки заболявания. Heart Eyes

Последна редакция: пт, 01 яну 2016, 23:33 от Анонимен

# 427
Gerda,  Дано 2016 е късметлийска и успешна за теб и още много други хора станат щастливи със сбъднати желания!

# 428
  • BG
И аз се присъединявам към темата. Нямаме потвърдена диагноза, защото с генетичен тест се хващат само около 40% от случаите (тоест очевидно има повече гени, които са намесени, но още не са открити) и резултатите от генетичните тестове бяха отрицателни със забележката, че това не отхвърля възможността синдромът да е налице. Живеем в чужбина, но и тук няма кой знае какви познания за нашия вероятен синдром. Даже имам чувството, че лекарите се опитват да докажат, че синдромът не е налице (което би ме радвало, разбира се), но засега сме в групата ''може би''. Генетичните тестове за 10-тина други синдрома с подобни симптоми и характеристики излезнаха категорично негативни. Незнанието е най-неприятното нещо, защото когато човек има потвърдена диагноза поне може да започне процеса на приемане и ''дай сега да видим какво може да направим'' и да приеме, че здравословните проблеми са част от живота занапред, а с ''може би'' не знаеш какво да правиш и какво да очакваш. Последното, което чухме по въпроса, беше да изчакаме детето да порасне и след 2-3 години ще е по-лесно да се каже повече, защото част от симптомите, които клонят към този синдром сега, могат да изчезнат от самосебе си с времето, което ще означава, че се дължат на факта, че е недоносено.

Да споделя с вас един сайт с полезна информация http://www.magicfoundation.org/www

MaxiTan4e, ще стискам палци за най-добро развитие на проблема ви.  Heart Eyes

# 429
Благодаря! Преди седмица бяхме на контролен преглед и с оглед развитието и днешното положение беше отхвърлена почти със сигурност вероятността за синдромът, който подозираха. Нещата са почти нормализирани към днешна дата и много от симптомите изчезнаха или се подобриха значително.

# 430
До дни ми предстои да си прибера замразеното ембрионче в мен. Praynig
Дано този път успея.

Последна редакция: чт, 04 фев 2016, 22:11 от Анонимен

# 431
  • BG
MaxiTan4e, какви прекрасни новини!!!  Hug Heart Eyes Пожелавам само такива от тук насетне и да не ви се налага ходене по лекари и болници!

gerda1, кога се очаква резултата?  Praynig Praynig Praynig

# 432
Не знам, дали ще успея този месец.Графикът на лекаря ми е много претоварен и направихме важни пропуски заради това. Сгурно следващият месец.

Последна редакция: ср, 10 фев 2016, 22:59 от Анонимен

# 433
  • BG
Не знам, дали ще успея този месец.Графика на лекарят ми е много претоварен и направихме важни пропуски заради това. Сгурно следващият месец.

Пожелавам успех!  Hug Вярвам, че когато човек иска нещо много и не се предава, то се случва!

# 434
Чакаме да настъпи естествена овулация и след нея броим 5 дни, защото на толкова ми е ембриончето и може би ще си го прибера при мен.
 Ако не настъпи естествена овулация ще отложим. Много искам да си прибирам пингвинчето на топличко при мен.

Общи условия

Активация на акаунт