Дядо Коледа ще дойде с пъстрата шейна, подаръци ще донесе на Юнските деца

• 20 569
  • 300
  •   1
Отговори
# 225
Ние сме си вкъщи с вирусна бронхо-пневмония. Не съм и предполагала, че това може да е вирусно, но пък сега всички вируси са мутирали. Пием си и антибиотика - първия през живота й. Благодарение на готината ни педиатърка не сме в болница - тя пое огромен ангажимент да следи Дари и нейното здраве в къщи.

Много съжалявам, че и при вас тази болест надделява, но личното ми мнение, е че трябва да си се лекува от специалисти, а не от педиатърката. Надявам се това домашно лечение да ви излекува. Стискам палци всичко да е наред и пиши как се възстановява малката принцеса.

Ние вчера вдигнахме 38 и 1 и днес бяхме на УНГ, а от прегледа се оказа, че и няма нищо и явно още се чистила от пневмонията. Пак са ни увеличени левкоцитите и яво сме хванали друга инфекция. Това било риска на болничното лечение. Иначе на слушалки нищо не чувало и гърлото и е сочно. Хремата отшумява и по- малко кашля от преди. Надявам се това да е края на болестите. Аз съм до края на месеца в болнични, а тъй като няма кои да я гледа явно ще се явим и на ТЕЛК за продължение на болничните... после ще я погледат малко мама и татко и ще видим какво ще правим с детската градина. А Иванна вече не е същата, много е отслабнала, няма цвят на лицето и бързо се изморява. Все гледа да седне, а беше толкова жива и пъргава... много ми се иска да си се върне в това положение, но пневмонията си е тежко заболяване и трябвало да мине известно време организма да се възстанови напълно.

Извинявам се за мрачния ми пост,но в момента това ми е на сърцето и душата ми страда, а няма на кого да си го кажа, че трябва да съм силна за всички и най- вече за Иванна.

Лека вечер от мен.

# 226
Здравйте мамета  bouquet
Честито на ВИЛИ, много ободрителна новина, много ме зарадва Hug. Всичко ще е наред Peace
Табби, много жалко, че сте болни. Пиши каквото ти е на душата, нали затова е този форум.
Ето и аз ще ви помоля за съвет. ТУк при нас в апартаментите е много сух въздуха. Купихме си овлажнител, обаче въпреки всичко Далия все има корички в носа, които и пречат да диша и съответно да спи. Дайте ми съвет ако можете.
ИНаче всичко друго си е по старому, аз ви чета и нямам какво да кажа, освен че бремеността ми много ми тежи, като парцал съм. Не можем да се разберем с гинеколозите да го извадят по рано и .... сега дори си смених докторката , та да видим какво ще каже новия доктор. Аз с 1-та бременост не съм имала проблеми, но тази ми разказа играта, мАлко остана и продължавам да стискам зъби. Намирам се уж в наи-демократичната държава и плащам като поп на болницата и не мога да си избера дали да раждам норамлно или цезарово....представчте ли си.
Целувки и поздрави от нас Heart Eyes

# 227
Добро утро!

Скъпа Вили, снощи те "прочетох" и заспах щастлива Simple Smile   Hug
Първо - честито на теб, мъжа ти и на Нана ествествено  Simple Smile
Лека, безпроблемна бременност ти желая. Наслади й се.
Това за мен си е прекрасен момент, макар че последните седмици тежат.
Едно прекрасно, здраво бебче накрая да се появи.
Приятно съм изненадана, защото си спомням как споделяше,
че второто бебе ще бъде в далечен план.
Като ги гледам, моите момчета, особенно с какво обич се гледат,
вече и от страна на Борис, ми става мило, мило.
Това са най-сладките грижи около децата.

26, как въри бременността? какъв е проблемът?
Колкото повече бебето е в теб, толкова по-добре.
Ти си го знаеш де, освен ако нещо наистина не се налага.
аз исках да раждам пак в началото на 9 м.,
както се получи със Стефан.
Борис родих почти на термин.
За сухия въздух - много е коварен.
От него и аз имам суха кашлица.
Борис е с корички в носа, закашля се, при здраво гърло.
Старая се да подържам ниски температури.
Овлажнител не купих.

Ванче
, да ти е жив и здрав племенника.
Ти от кой град беше? Върти ми се в главата Петрич.

Саси, Кате, Таби , страхотни принцеси си имате.
Колко са кокетни, сладки  Hug

Мила Таби, мъчно ми е като те чета.
Нещо подсилващо от народната медицина би могнало, може би.
Само се ровичма за рецепти, прилаам ги на нас.
Имам една книжка с рецептите на Ванга, Петър Димков и Дънов.
Ще погледна и ще ти пиша на лични.

Стефан яде много филий с мед и масло.
На това отдавам доброто му здраве напоследък.
Както и по пет капки Биоцитрин или Цитросепт за ден,
по 1-2 разредени в чай или сок.

Последна редакция: пт, 16 яну 2009, 21:42 от Анe

# 228
Стоплихте ми сърцето , момичета  Hug на всички ви !
Ето ви и чашката кафе , за свежо и усмихнато утро

Саси , Таби съжалявам искрено за болестите на малките ви принцеси !  Hug

На Нана за подсилване на имунната система и давам рибено масло , а след боледуването около месец течен витамин Ц по система 4/3 .Четири дни пие три почива .
Гледам вечер да хапва по ябълка или банан , колкото повече , толкова повече  Simple Smile , но за жалост все малко ми се вижда .
За сухия въздух - промивам нослето със Стеримар сутрин и вечер по съвет на педиатъра , но тя вече пищи от него и аз и слагам гел Низита .(понякога забравям де  Embarassed)
Не знам честно казано какво повече да правя , нито дали това което правя е достатъчно , но докторката ми ме увери че е така , а организма трябва да се бори и сам , тоест не бива да се прекалява .

Не мога да дам съвет за другите дечица , най вече за Иванна , защото тя все пак се възстановява от доста тежко заболяване и болничен престой, а историята на Саси    е подобна на нашата - Нана пи 10 дни Клацид и състоянието и беше с бактериална инфекция и усложнен фаринго-ларингит .
 Hug и за двете ви !

26 досега и моята бременност не върви като първата .Гаденето и неразположенията не минават , корема ми обаче расте толкова бързо , че вече ми е доста зор да се навеждам и се задъхвам от най - малкото усилие , имам непоносимост към много храни , миризми и ..хора  Embarassed такава война водят хормоните в мен ,че не мога да се позная ! Вечер в осем искам да спя , едва върша задълженията си у дома , абе като парцал се чувствам , ужас ! Качила съм 2 кила и нещо , но все едно че са 10...
Коренна разлика , почти изумена съм .Все си мислех че организма понася еднакво тези неща , но не ... Naughty

Ане , така беше мила исках бебе в по - далечно бъдеще , защото исках Нана да порасне малко и да започне най - после да спи .Нощните и ревове ме изкарват извън равновесие вече и не мога да издържам .Може би в средата на другия месец като се върне Цецо от командировка и като се стопли най -вече се пренасям да спя в кухнята , защото той обеща да спи с нея , за да си почина до появата на бебето .Непоносимо ми е , омръзнало ми е и вече не мога да се справям с гнева си като я чуя да се дере нощем  Sad не е похвално за мен , но ми е тежко .
Е , бебето реши вместо нас да се появи по рано и да ни изненада .
Ще се справим.  Grinning 
Олях се в писане , но моля да ме извините !
Целувам ви и се хващам на работа  Hug

# 229
Вили страхотна новина  Grinning
Ставаме все повече решили се юнки 2006 за второ бебче  Heart Eyes
Пепи пожелавам  бързо сбъдване на плановете ти  Peace
Таби изпращам ти много положителна енергия за малката Иванна.
Моята Йоанка също е болна от обичайните сополи.Имаше цял месец затишие и след 10 дни в яслата пак се сдоби с тях.Добре че съм в къщи да си я гледам,че в работата нямаше да ме изтърпят да ходя по половин месец ,а другата половина в болнични.
Малката Велинка на галено Инка сега си седи в стола кошница и гледа с интерес каката как си играе.Вече играе с играчки за големи,които най-дълго до сега успяват да зъдържат вниманието и.Това са :водни бои,пластелин,реже с ножичка( от пластмаса,а вчера и купих и истинска малка ножичка)Прави дупки с машинка(забравих как се казва тази машинка,има ги в офисите),телбод( само под надзор с него),тиксо с машинка та да може сама да си го реже.фулмастри.
Нареждаме на масата и тя започва да си играе с тях.
Следобед когатато не е на ясла спи по 3 часа,а аз през това време също си полягвам с бебето и гледаме тв.Та не се уморявам.Вечер и двете си лягат в 22.00 ч. Йоанка се буди по 1-2 пъти нощес за да пишка и после веднага заспива,а бебка понягога се буди към 4ч. и после чак в 9-10 ч. понякога се буди в 6ч. и после към 11ч.
Иначе и аз се ядосвам като Йоанка ми зареве нощес и след като и се скарам заспива обикновенно,сега тези дни като има хрема се буди по два -три пъти нощес и реве ,че и е запушен носа и иска да идва на спалнята при нас  Confused  обаче аз не давам!!! и след като помрънка около 5 мин. заспива си в леглото.
Ами за сега е това от нас сега отивам да храня бебка,че започна да плаче.Все още сме изцяло на кърма и се надявам да сме така до 5,5 м. когато започвам захранването.
лек ден
  bouquet

# 230
Здравейте и от нас.Вили честито,много се радвам за вас.Пожелавам ви здраво и усмохнато бебче.
Ние сме добре,за Коледа бяхме в топла Флорида,посетихме и Маями и се завърнахме в студения Чикаго,днес тук е -30 градуса,не ме питайте колко съм унила,този студ тук направо ще ни съсипе.
Иначе малката е добре,новот при нас е че си реди пъзели от 48 части самичка,говори много,пее.
Ами май е това от нас за сега.Ще гледам да пиша пак.

# 231
  • София
Вили страхотна новина! Желая ви здраво и щастливо бебе!  bouquet
Таби и Саси бързо оздравяване на съкровищата! Praynig
Емо беше на 45 дни като се разболя от пневмония и я изкара много тежко и разви анемия. Но слава богу вече всичко е наред. От няколко месеца водя и двамата на класически хомеопат и съм много доволна.
Искам и аз да се похваля с една хубава новина - от 26 януари се връщам на работа,но на нова по хубава позиция Simple Smile

Поздрави от нас Heart Eyes

# 232
Добро утро,момичета!
Честит имен ден на всички,които празнуват днес!Много здраве и късмет!

Ане,благодаря ти за пожеланията и да от там съм. Hug
Таби и Саси ,бързо оздравяване на  дечицата!
Вили,благодаря за пожеланията! Hug
yanan ,чудесна новина! Hug
И моята Преслава беше болничка.Вече ходи с желание на яслата и не и се седи в къщи. Simple Smile

Лек ден.  bouquet

# 233
Хайде и аз пак да се разпиша   Grinning
Браво на Алекс на Муцунка.Аз не съм купувала до сега пъзели струва ми се че само ще ги пилее,а  ще събирам и ще се ядосвам  newsm78
За Нова година и купих строител,който наподобява пъзел пак така се закачат отделните части,но е от пластмаса и се строят къщи,игра доста с него ,но и омръзна.От вчера играем на "къща" ,мятам одеало върху 2 стола и тя вътре се крие,слага куклите да спят,готви и т.н.
  Вече ще вземеме да пишем отсъствие на Люба  Naughty отдавна не се е разписвала.
bouquet

# 234
Зори,това,че не пиша,не значе ,че не чета...нали Laughing?Тук съм,ама нямам много мат`риал за разписване...при нас е една и съща-гледаме си се с Иво..пък и с батко му-че той на ДГ ходи от дъжд-на вятър...ама докато има начин гледам да не го карам насила-пък и поне засега по тая схема се справяме добре и с болестите-да чукна на дърво,ама нямаме проблеми здравословни......та по цял ден четем книги,рисуваме,мачкаме пластелини......пеем/но ще ви спестя какъв ни е "модерен" репертоара Mr. Green/...трошим играчки и основно ги събираме и чистим/но трудно успяваме да запазим къщата в пригледен вид за повече от пет минути/
И за да не ми се пише"отсъствие" да си кажа със задна дата-честито на всички имали повод да празнуват,на бъдещите мами-желая лека и спокойна бременност и още по-лек завършек/и после здрави нерви и желязна организация Peace/,на болничките-да оздравяват,на работещите-много свободно време.....а на другите неразписали се-да се разпишат,че да не я влачим Коледната тема до пролет Wink

# 235
И аз съм тук! Влизам и се оглеждам за новата тема...но явно ще си я закрия аз тази...
Прекрасна новина отново -Вили поздравления - пожелавам да се чувстваш пълна с енергия скоро и лека,ама лека бременност!
Момичета - Таби и Саси - съжалявам за дечицата, наистина е ужасно да ги гледате болнички - и аз не веднъж не два пъти ми се е случвало , но кураж ,те ще имат сили да се преборят и вярвайте,че скоро ще са пълни с онази своя непресъхваща енергия - целунете ги от нас с Ники  Hug.
Янан - успех в новата работа, виждам че пишеш с ентусиазъм , късмет и хубави емоции, нека носи удовлетворение.
Ане - така свежо ми звучиш,явно хармонията цари при вас.Ники изобщо не кусва мед, а имаме домашен наше производство,освен аз у дома никой друг не го яде,дори в млякото го усеща.
Сега представяте ли си какво прави наш Никола - чувам го вика :З е това, гледам отворил буквара и повтаря буквите.По памет ги знае,коя на кое име отговаря. Един малък маймун е той, и дупето му говори  Embarassed .
Имам и аз новина, миналата седмица бяхме на преглед със сестричката ми да я видят на 4Д , видяхме бебо - ще е момче, и приличаше ужасно на баща си,сега чакаме с нетърпение,от вълнение изобщо не съм спала онази нощ.
Иначе аз съм добре, работата ме е завладяла и нямам време за почти нищо, връщам се уморена и гледам в една точка, а Ники му се играее, все ме кани в своята си къща /опънали сме палатка насред хола/ и разиграваме разни сценки, всеки си е в роля .Ох,чудо!
Пожелавам да сте здрави! Ще вляза пак ....

# 236
  • Пловдив
И аз съм тук! Влизам и се оглеждам за новата тема...но явно ще си я закрия аз тази...

Чак на 20-та страница ще имаш това удоволствие Wink

Дано не е станало лято до тогава  Sad

# 237

Чак на 20-та страница ще имаш това удоволствие Wink

Дано не е станало лято до тогава Sad
  Няма , няма ще пишем  по редовно  Grinning
Да започна аз например  Wink
Още веднъж благодаря на всички ви за пожеланията за лека бременност и здраво бебе ! Да ви се връща на тези ,който планират , а на останалите здрави и щастливи дечица ! Hug
Янан , пожелавам ти успех и късмет на   новата  позиция и наистина звучиш много свежо , радвам се за теб !
Ani много е забавен този Никола , да го нацелуваш от мен !  Simple Smile вярно е че децата си искат своето , а ние сме много уморени от работа и искаме просто да си полегнем или поне да гледаме спокойно в една точка както ти казваш ,ама не става  Tired
Zorri и аз съм намислила да купуват строител , че и на Нана пъзела не и е интересен , ама малко ме е страх да не си бутне нещо в устата , че до като беше бебе този период го мина успешно, ама сега на "дърти" години започна да похапва моливи , химикали , ушите на един пластмасов жираф  Confused
Сутринта като я водих на ясли и и казвам ; Мамо и да слушаш лелите , нали " Тя ми отговаря ;Да , а ти да слушаш шефа си  hahaha е много смешно ми стана , даже не знам откъде и хрумна  това .
На финала щях да ви забравя кафето мили дами ,а си е още толкова рано сутринта , че по чашка на всекиго не би се отразила зле

Хубав ден , момичета !

# 238
  • Варна
Здравейте!
И аз да напиша някой ред, че да и видим края и на тази тема  Simple Smile
При нас няма нищо ново, Криско ходи на ясла, ние на работа, понякога успявам да се измъкна и да отида на фитнес и това е ежедневието ни. Дребния говори все повече, а най-често задава въпроси от рода на "Това кой пупи (купи), това какво е, еди кой си къде е, како пай там и подобни. А понякога сам си отговаря "От аде да знам, нямам идея" Даже не разбрах от къде го е чул това за идеята  Mr. Green

Чудесни са малките дами Йоанка, Велинка, Ени и Иванна! Да са все така чаровни и усмихнати  Heart Eyes

Саси, бързо възстановяване на Дари  Peace Ти как си с работата, последно беше писала, че ще напускаш хотела. А аз така и не намерих време да мина да те видя  Embarassed Имаш ли нови творения, покажи ни ако си правила нещо за празниците.

Вили, много се радвам за теб  Hug Дано ти минат скоро неразположенията и да се наслаждаваш на растежа на бебчето в теб. От сърце ти желая лека бременност.

Таби, съжалявам за снижения тонус на Иванна, надявам се скоро да се възстанови напълно и пак да има онзи игрив пламък в сините очички.

26, като гледам линийката наистина малко остава. Дано ти мине бързо времето. Как си с килограмите? Аз бях +20 и така като теб се молех час по-скоро да дойде време за раждане. Дори си мечтаех за басейн, в който да не усещам поне за малко тежестта на корема  си Simple Smile

Любе, къде изчезна. Радвам се да прочета нещо от теб, пък било и само няколко реда Wink /като съм свикнала на повече сякаш не си писала ти/

Янан, поздравления за работата. Сигурно първите дни ще ти е много вълнуващо. А двамата сладури бабите ли ще ги поемат или си взехте гледачка?

Последна редакция: вт, 20 яну 2009, 14:13 от Анелиз

# 239
  • Варна
Ние сме си вкъщи с вирусна бронхо-пневмония. Не съм и предполагала, че това може да е вирусно, но пък сега всички вируси са мутирали. Пием си и антибиотика - първия през живота й. Благодарение на готината ни педиатърка не сме в болница - тя пое огромен ангажимент да следи Дари и нейното здраве в къщи.

Много съжалявам, че и при вас тази болест надделява, но личното ми мнение, е че трябва да си се лекува от специалисти, а не от педиатърката. Надявам се това домашно лечение да ви излекува. Стискам палци всичко да е наред и пиши как се възстановява малката принцеса.

Много си права Табби, но като си помисля, че ще влезем за една, а ще излезем с поне една-две болести още  Sick Дори дежурната лекарка ни предупреди, че в едното отделение имало карантина заради варицела, а в другата болница трудно щели да ни намерят място. Пък и цялата тази болнична обстановка, непознатите хора, и като си я знам Дари на 5-та минута ще започне да мрънка да си ходим "къчи".
А Иванна как е? Дано и тя вече да е оздравяла.
Днес бяхме на контролен преглед и докторката беше много доволна от резултата от лечението, и че остава само да отхрачи секретите.
Затова Ане, Вили, Янан, Ванчето, Ани от Бургас, Анелиз - Мили момичета, много ви благодаря за виртуалната подкрепа   bouquet  Heart Eyes  Hug

Иначе и на Дари дори и дупето й бърбори. Дори вчера една съседка я попита кога ще и отиде на гости, а Дари й отговори "когато леля докока прегледа ме, тогава дода видя те". Вече дори използва за отговор "защото" и "когато" в зависимост от въпроса който е зададен.

Анелиз, още си търся работа, а в хотела си пуснах неплатен отпуск. Надявам се поне като се стопли пак да се срещнем и да се видим. Дори онзи ден разглеждахме снимките от срещата ни и Дари ме попита кои са тези дечица  Joy

Янан, и от мен поздравления за работата. Дано ти носи емоционално и финансово (преди всичко) удовлетвориние.   bouquet

Целувки на всички малки сладури!!!

Общи условия

Активация на акаунт