Слага АВГУСТинчето новия тоалет и отива в Южния парк на моабет

• 17 550
  • 292
  •   1
Отговори
# 135
  • Бургас/Пз
Асе,да взема да се кандидатирам за голямата ти дъщеря.Много е красива и чаровна.Доколкото помня е на 8г.,колкото нашия батко-второкласник.Ако харесва футболисти ще има предимство.Нищо че сега е най-зле от целия отбор Joy,ще има стимул да става все по-добър занапред.

Хайде, започна сватосването и за по-големите деца. Я бързо казвайте коя има син над  9-10г.
Миши, твоя Кико май беше големичък, сега е на 12г нали??? За друг не се сещам.  newsm78 newsm78 newsm78
Я да вземем да си го заплюем Laughing Laughing Mr. Green newsm62

# 136
Шийла, тази възглавница (ако правилно те разбирам) е да държи врата на детето. Аз предпочитам така да го ползвам, че дано не ни се налага да проверяваме на според статистиката, почти всички деца пострадали при катастрофа е в следствие на неправилен монтаж на столчетата.

Ея, затова нашата количка се казва Urban Jungle Simple Smile Просто всичко друго мъжа ми отхвърляше като "Не е достатъчно здраво", "Не е маневрено", "Не е проходимо". Е дори и количката за джунглата среща много проблеми. В супермаркета влизаме през касата ..... и то с напъни .. ако има рампа някъде за количка, то в повечето случаи не е безопасна...

Асе, съчувствам ти за гумата..

# 137
брит аз това столче изобщо не го ползвам в колата Peace излизам навьн с него и то много рядко, просто беба така и не се научи как да спи в него и повече от 2 часа не трае вьтре, сгьва се като червейче, точно кьм главичката, та затова  така правя. ползвам си зимния кош и в колата ние сме на 10 мин от центьра и с него си я возя, че не ми се носят 2 коша

# 138
Мег, браво на вас.Много пораснало френското гадже. Ние сме му фенки, ама дали ще дойде до нас реда.... Любима снимка ми е онази, дето чака за банята.  Heart Eyes
Да не ви казвам нашият педиатър какви "упражнения" прави на децата, че са си направо страшни и опасни.

Black Eyed, мила градска, ако е свободен красавеца може да го вземем за зет! Hug

А Верче, ти все пак го покажи твоя ерген, стига си го крила! Може пък той да ни е късмета.  Laughing

Само моето дете май не е ваксинирано все още.  Sunglasses

# 139
Привет на всички!

Големи сладурчета са всички бебоци и съм сигурна, че невзети моми и ергени няма да останат  Laughing Heart Eyes А пък какви усмивки вадят - просто да се разстопиш!  Hug
Нашата коконка е доста скръндзава на усмивки... Очичките й се смеят дяволито, но устенцата не ги разтегля много-много...

Снимките от срещата са също супер и наистина ви завиждам, за възможността за жив контакт.  Simple Smile Май наистина трябва да помислим и ние за една европейска среща.  Simple Smile Аз откога съм се наточила за разходка към Германия  Simple Smile А пък и Bretagne ни е семейна слабост!  Blush А пропо- Меган, голямо "браво" за океанската темичка!   bouquet

За ваксините - Мартини, не сте само вие, споко!  Hug Ние по план сме чак след 2 седмици...

Относно столчетата за кола - вчера отново нашата педиатърка ми напомни, че при толкова малки бебенца, те са за транспорт на къси разстояния, а не за спане
Аз също много се притеснявам да не й се повреди гръбчето от често и продължително седене в него, за това съм свела ползването му до минимум.

Това, което мен лично ме притеснява е, че Мина не иска да заспи никъде другаде освен в количката...  ooooh! Confused
Не иска гушки или носене на ръце, не признава нито спалнята, нито креватчето си... Успях да я прилъжа един- два пъти за креватчето, но беше епизодичен успех... Просто нямам идея каква стратегия да измисля и каква тактика да приложа.... 
През нощта успявам да я прехвърля в легълцето без да усети, но през деня много често се буди при преместването...
Някой, ако има идея, моля да заповяда.

А като чета как вече някои мислят за захранване и сокчета ми става странно...
Нашата педиатърката още на първата визита ми каза - до 6 месеца само мляко...
И се сетих за още една дребна "културна" разлика (Котката Марта - това специално за теб!  Hug). Всеки път, като отидем на преглед, педито ни посреща със следния въпрос - "Детето е само на кърма, нали?"...

, надявам ти повече положителни емоции  до края на престоя...  Hug  Hug

Cherry, на мен още в клиниката ми казаха под никакъв предлог да не бъркам в ушичките с клечки. Пък били те и бебешки. А само след баня да почиствам с тампонче памук мидичката.

И за последно да споделя моето наблюдение за прословутия Инфакол. При нас нямаше никакъв ефект.
Коликите буквално изчезнаха от едни френски капки Babyfen, които съдържат само масло от семена на анасон...

Хайде, лека вечер за сега!

# 140
  • Бургас/Пз
ООООО, Мика ти се появи, тъкмо се бяхме зачудили къде изчезна. А за вашия педиатър направо ви завиждам. Кога и на мен ще ми се случи???

Хайде лека нощ на всички, че късно стана. Ама като имам възможност да поработя само когато дребният спи, затова по нощите съм на компютъра.

# 141
Здравейте момичета!

И аз като Ани_д все по нощите вися тук, но през деня няма много време! И особено днес - имахме гости и нали се сещате... Crazy

Искам да ви почерпя по една плодова салатка, защото днес (по-точно вчера вече...) моят Марти става на 2 месеца.

Честито и на астралнирте близначета - адаша на Интрига, Лазар на Помилвана , Велин   на Пипилоте, Николая на Слънчогледката, Милослава на ММ2, Матей на Маякуб! Да растат здрави и усмихнати бебешори! Heart Eyes

# 142
ani d,да ,Кико другия месец става на 12.Всяко лято е в Бургас при вуйчо си - моя брат. Може и да се сватосаме там с някоя местна булка. Wink

# 143
Добро утро маминки,
аз пак рано рано ..и пак много нередовно пишеща. Извиняте ме моля, че съм толкова несиреозна .. но със сигурност не незаинтересована от това което пишете. Чета си ви при всяка свободна ми минутка!

Изключително ви Благодаря за подкрепата, в предната тема ми дадохте много кораж! Вие сте незаменими помощнички. Още веднъж ви Благодаря от сърце!

ухххх .. ние бяхме на консултация вчера и му биха 4 ваксини на детенце, от което спа вечерта като заклан без да се буди за папкана ..събуди се за малко нагълта се с 150 мл мляко и пак заспа като парцалче, толкова разпльокано. Мериха го, и хубавата новина е че не пада още на килограми, дайй божееее и никога  newsm17 защото ако се стигне д отам, операция е само изхода ииии така му треперя сега. Излезе 5700 кг и е цели 59,2 см, пораснал е с 10 см за 2 месеца и половина.  newsm78 Много израснал каза докито, който пък сега е един симпатяга, към 55 годишен италианец с много сладък кабинет. Демек ние сменихме педито след изцепката, онази беше малко като на концлагер кабинета ..нищо детско за игра в чакалнята, един строг кабинет при нея гррр. И този доки ни показа разни трикове за успокояване и каза че детенце е много силно и здравичко, и расте както трябва и да не паникираме. Даде ни и спрейче за нослето, че тоя рефлукс като се връща нагоре пълни и нослето, а пък с физиологичният разствор няколко пъти направих грешката да му капвам и се съдра от рев детето, много го щипе по хранопроводчето тази сол. Докато ни го даде този спрей, една седмица сме се мъчили да си чистим носа, голям ужас, будеше се от нослето си, а белкем го сложа на повивалника и веднага се дави и кашля. Въпреки че и повивалника е подигнат така че да не лежи на равно.
Иначе детенце имаше мин. седмица 2 спокойни дни, в които през деня основно спинкаше, папкаше и си играехме. Все повече и повече ми говори душичката, а през нощта като му сменям памперса го избива на китайски.
Както и да е, ще се оправяме бавно но славно.
Да ви попитам, някой ползвам ли е полизилан гел на фирмата упса? Защото тук вече го няма по аптекита, а не се произвежда вече. Може да го има останал някъде. Това е гелчето за което ви говорих, което се дава преди и след хранене за болките по хранопроводчето ..което прави киселините не толкова силни и болезнени. Мамите от Франция , Англия и Германия може да знаят по-добре и ако могат да проверят в някоя и друга аптека ще съм лелеле  newsm17 newsm17 newsm17
бяха ни дали от болницата едно количество, но то не е достатъчно за цялото лечение, пък и казаха че трябва да търсим, ама като търсим в Швейцария казват, че не се произвежда вече ..пък тука каквото не се, вече го няма по аптеките, а съм забелязала че в бг си го продават още. Та ако може просто да попитате когато имате възможност
Ще се побъркам просто, нещото което много много много му помага го няма и няма негова алтернатива .. божеее  newsm09 Weary smile3518 smile3512
Иначе какво други при нас, с таткото нещо не вървят нещата. Почти за нищо свързано с детето не ме слуша и си знае неговата. Когато се опитам да му дам съвет как да направи когато бебето плаче неистово и има нужда от успокоение, той ме отрязва, казва защо съм само критикувала и той си имал методи. И така детенце си реве, той си го разнася из къщата, и си прави каквото иска. Ама никакви съвети не приема! И само се сърди че съм го критикувала и едва ли не не съм му вярвала, че той гледа за детето добре. Не вървят нещата на добре, но и незнам как да постъпя .. все ми се иска да ме послуша поне за основните неща и му го казвам и не и не и не .. и накрая единия на едната страна, другия на другата и с лошо .. няма, както и да му го обясня не иска и неще всячески да ме чуе, отрязва ме тотално и пак излизам аз лошата. А пък в същото време техните го подклаждат, демек свекървата и добричката сестричка, че съм нямала право да му държа такъв тон и да му казвам какво да прави, щото разбираш ли майка му отгледала 3 деца и голям опит има. И нещата са адски навързани .. може пък всичко от държанието му да идва от тях .. супер, голям кеф!
А сестра му взела да м
у дава съвети, точно когато детенце беше в болница, че малкото и братче не трябва да дава всичко от себе си за семейството, че да не се преуморява много, и да гледал повече себе си ... а дори не си направи труда за 7 дни да дойде до болницата да види как е това дете ..

Последна редакция: нд, 19 окт 2008, 08:03 от ssieber

# 144
ssieber,миличка! HugРазбирам колко ти е трудно!Опитай да поговориш с таткото - гледайки го в очите и с любящ тон,"со благо и со кротце",и леко по-леко си прокарай своето.И татковците карат някакви форми на следродилна депресия,а и като има съветници наоколо - брррр...ужасТ!

# 145
  • Germany
Добро утро мацки!

Малчева, откъде ги намери тези мелби  Thinking, сега трябва да търся някоя сладкарница, където да правят такива, че аз пред сладолед се разтрепервам!

СЗиебер, радвай се, че нещата с Емчо вървят към подобрение! На таткото също не му е лесно, помисли - цялото ти внимание е насочено към детето в момента, може пък това да е неговия протест? Опитай се да не му правиш толкова забележки, може да стане по-мил. И моя мъж мрази някой да го критикува и да му прави забележки, а аз прекалявам понякога и тогава и той започва да се държи именно така, така че не му обръщай много внимание Peace.

Ея, аз всяко лято ходя във Варна, за мен това е най-хубавия град в България,  Peace, та, бистро Европа, поне до миналата година, че тази не ходих по разбирами причини, е по този булевард от хотел Черно море към х-л Одесос, от дясната страна, почти до Одесос, има вътрешен салон и външен, с едни ратанови маси и столове, държи го един французин и кухнята е страхотна, мидите са разкошни, платото с риби също, има страхотен рататуй, а пък за десертите - няма лош! Дано да го има още и собственика да е същия, да провериш и да кажеш как е   bouquet.

Мартини, и Калина няма още ваксини, казаха ни  - при вас поне след 6-я месец, аз не се притеснявам.

Честити месечинки на всички бебенца, които днес празнуват, да са ви живи и здрави.

Хубав ден!

# 146
Ssieber, миличка. То хубаво да се държиш добре и мило, наистина и на мъжа не му е лесно, но всяко нещо трябва да си има граници  Naughty. Майката е тази, която може да успокои детето си най-добре. Тя е тази, която може да напарви най-доброто за него, а не разни баби, лели и тем подобни без значение колко деца са отгледали. А таткото трябва да знае, че трябва да се съобразява с майката...ако не беше така мъжете щяха да раждат.

Аз лично бих била много категорична към такова държание. В крайна сметка или мъжа ти, бащата на детето ти, се съобразява с теб или не. А това, че не е дошъл да го види в болницата толкова време  #2gunfire Как тогава може да си мисли и да има някакви претенции той да решава на своя глава как да се грижи за него.

Стегни се и ги сложи на място всички, иначе рискуваш най-малкото да те обвинят в "некомпетентност" по отглеждането на ТВОЕТО дете и да стане така, че цял живот то да се учи от тях.

Извинявай, че толкова остро се включвам, но всеки трябва да знае къде му е мястото в едно семейство. Бабите са си баби, лелите са си лели, бащата си е баща, майката е единствена обаче. Тук може и да не одобри някой какво те съветвам, но аз не мисля, че е редно такова отношение към една....майка.

Това не значи да се държиш зле или да не го даваш на никого това дете, но всичко трябва да става с твое съгласие и по твоя ред.  Няма нищо лоши в това някой да ти даде съвет, но само ти ще решиш дали ще го приемеш или не. И не на последно място един мъж трябва да разбере, че живота си е избрал да го живее с жена си, а не с жена си и майка си...Има една приказка "С майка, баща до море, а с мъж, с жена през море".

# 147
Здравейте маминки!
Разгледах снимките от срещата,личи си,че сте си прекарали много добре всички сте много хубави,а за бебоците нямам думи,нашите са най хубавите!
Siieber,кураж и от мен мила малко по малко нещата ще се подобрят,напълно те разбирам за проблемите с мъжа ти,и при нас е така,незнам какво стана,но откакто се роди Петър и много се караме все спорим,главният проблем идва от това,че той е все много работи и всичката тажест за децата и къщата пада върху мен,ние живеем в една къща със свекъра и свекървата,но на отделни етажи но от тях помощ никаква,какво ли се оплаквам,аз с две деца не мога да се оправя,а незнам нашите мами с 3 и повече как смогват,явно е въпрос на организация!
Майка ми живее в Гърция и ни кани със сестра ми тя с нейното и аз с мойте да и погостуваме за две седмици,и сериозно съм се замислила дали да не сменим малко обстановката може да ни се отрази добре,дае в Понеделник ще ходя да проверя за кои дати и н колко часа има полети,малко се притеснявам за Петър,че е мъничък но педито казва,че няма проблем да пътува!

# 148
  • Бургас/Пз
Ssieber, радвам се че при вас нещата вървят към подобрение с малкия Емчо-Семчо. Дано всичко лошо да е останало зад гърба ви. А колкото до таткото, явно и него го тресе следродилна депресия. Споко, ще му мине, не му обръщай прекалено много внимание. Знам че е трудно, защото и ние имаме подобен проблем, ама ще се справиш. Hug Hug

Малчева, тук е такъв студ, а ти с тази мелба ме прати в спомените ми за лятото, когато с големия корем хапвах по две такива на плажа. ЕЕЕЕЕ, времена................

mama galka23 , хич не се чуди ами заминавай, ще видиш колко добре ще ти се отпрази.

kovatcheva и аз много го харесвам това кафене във Варна, наистина е много приятно и десертите са супер. Peace

Студено не студено, ще изчакам още един час и ще излизаме, то в къщи не се стои. Малкото шило свикна все навън да е и сега стой та гледай.

# 149
Добро утро!

Минавам бързичко, преди да съм подхванала задачките за деня... Ще имаме гости и ще е малко екшън Simple Smile
Ssieber, много е хубаво, че Емил е по-добре! Дано нямате повече сериозни проблеми.  Hug

За гелчето - ще проверя тази седмица тук дали го има. Но може би  е най-добре вие сами да проверите по телефона в аптеките на пограничните градове във Франция и Германия (не знам кои са ви най-близо)...  И ако го имат да направите една разходка до там, за да се запасите.

За отношенията със съпругът ти ... По принцип не обичам да изказвам мнение по лични въпроси, но мисля, че един хубав спокоен разговор може да направи чудеса.  Peace
А и малко повече толерантност и търпение не са никога излишни.
Всяка една от нас има определени виждания за това, как точно трябва да се гледа бебето ѝ, но пък си мисля, че след като бащата има желание да се занимава с детето, той също има право на мнение...

Просто трябва да стане ясно и на двамата, че отглеждането на детето не е състезание, чий метод е по-ефикасен, а съвместно сътрудничество с цел намиране най-доброто за детето.
Това е от мен!  Hug  Heart Eyes

Хубава и слънчева неделя на всички!  sun

Общи условия

Активация на акаунт