Отчет на набор 2003 - 34

• 18 583
  • 295
  •   1
Отговори
# 150
Като ви чета, само аз май не се притеснявам от това какво знае Дени и какво не. Въобще не й давам зор.

Аааа, не, и аз въобще не се притеснявам от това какво знае Ники. Даже напротив - ядосвам се, че много ги товарят и искам повече време да играят в детската градина, ама никой не ме пита за съжаление.

# 151
  • София
Аз също не давам зор. Сега нека играят. Буквите никъде няма да избягат.  Wink

# 152
  • София
И Валери познава буквите, дори две думички сам написа: 'ношт' и 'обуфки'. Как пък точно тези си избра newsm78

# 153
  • Пловдив
И моят не се интересува от букви, ама познава парите идеално... Laughing Децата просто са различни.
Не внимава и не иска да участва на част от провежданите занимания, по оплаквания от учителките.  Embarassed

Щерката на тази възраст четеше свободно и пишеше /с печатни букви/ доста добре, но момчетата са друго нещо. Но не съм се притеснила - все пак тази година е трета група, нека поиграе на воля, догодина достатъчно ще ги натоварят в предучилищната. И все така ще е от тук насетне.  Wink

# 154
  • София
 Не проявява особено интерес като се опитвам да му покажа сричането, но пише разни думички(запаметил ги е по-скоро). Иначе се справя да определи първи и последен звук и да върже всеки звук с буква.
В интерес на истината по "математика" се справя по-добре.

Повече ме притеснява, че пише огледално буквите и цифрите. Нямаше такъв проблем, но от известно време...Предполагам ще отшуми.

Иначе онзи ден много ни изненада - питаме сестра му разни неща по Околен свят и той отговаря преди нея. Има висока обща култура човека Grinning

# 155
На Сашо снощи в 21,00 часа му дойде музата да показва кои цифри може да пише - няколко от тези до 10.  Joy  Иначе, на въпроси какво учите, имаш ли нужда от помощ, отговаря - няма да ти кажа.  newsm78 И аз не давам зор. Догодина достатъчно ще са натоварени в предучилищната група.   Rolling Eyes

# 156
Да се запиша и аз Embarassed
Май от разходки по центъра на Добрич, не ми е останало време да пиша. Като ви чета направо си мисля че Коко живее в друг свят. smile3540
Той не познава буквите, брои до 20 но хаотично(Най му харесва да броим заедно но на светофара - от 10 до1 и казва старт), отказва да му пиша букви и цифри.

# 157
И на Живето не му се говори много, много за градината.
Вчера госпожата беше много доволна, каза, че имал напредък, но той щял да ми разкаже! Да, ама хич не му се разказваше - особено като го заразпитвам.
Иначе, без да го питам понякога сам започва да разказва или запява песничка - вече е научил поне три много интересни.
Тази сутрин не плака, защото е петък и беше любимата му госпожа. Пита ме пред входа на градината все пак може ли малко да си поплаче и като му казах, че може загуби интерес  Wink !
Дано другата седмица вече да е по-смел и да отива с повече желание!
А иначе, относно знанията не го претоварвам особено - може да брои, познава буквите и цифрите и проявява интерес към смятането.
От една програмка "Kid speak" се научи да брои до десет на английски и научи много думички. Пък и от филмчетата се учи лесно - като гледа без превод.
Все още не може да пише добре и да чертае - трябват ни многооо упражнения, но и това ще стане.

# 158
И Валери познава буквите, дори две думички сам написа: 'ношт' и 'обуфки'. Как пък точно тези си избра newsm78
Laughing Браво!И това си е постижение. Peace
Дани пише числата до 30 с помощта на баща си(той е "учителя")-като го пита как е прим. 21(две и после едно) и така... Grinning
Иначе пише много добре-мама,тати,баба,дядо,леля и чичо. bowuu
И това без да настояваме и да му даваме зор. Simple Smile

# 159
След като се преместихме, Коко отказва да ходи на ДГ, макар че си е намерил приятелка и ще се "Женят", отказва да пее в мъжкия хор на ДГ, в Каварна си мислех че програмата по която учат е добра, но сега виждам че сме много изостанали, може би Коко и заради това се притеснява знам ли !!!

# 160
makarena2, спокойно, ще навакса. За него преместването сигурно е голям стрес - нова среда, нови учителки, нови деца.
Mamabelle, и Сашо е от потайните. Почти никога не разказва какво е станало в градината пред деня.  newsm78

# 161
Смяната оказва голямо влияние. Вики в началото беше като стресирана. Но сега е начело на групата на дивеещите. Вчера се смеела на масата докато закусвали. Госпожата я наказала и й казала да си прибере закуската. Това не ми се беше случвало до сега. Думички пише сама. В началото беше МАМА, Тати, баба, дядо. Прави ми пръстени, надписва ги и ми ги подарява.  Joy Понякога е много потайна и като почна да я питам за нещо като се прибираме ме пита: Защо  всеки ден ме питаш, нали можеш да четеш.  Joy  hahaha А те имат табло на което пише какво ще правят всеки ден. Сега сме на друга тактика говоря от името на някой нейна плюшена играчка. Разпитвам я и така ми се казва. Сега е на тема песни, сигурно знае около 10 .

# 162
  • Русе
Алекс също не споделя какво става в ДГ. Вчера са се скарали заради неговата маска, станало е бой а той снощи мълчи като пън.  Днес г-жата  blahblah. Незнам какво знае и какво може да пише. Не казва. Вече спрях да питам.  Сега друг проблем имам  newsm78
Имат нещо подобно на учебни тетрадки ( съобразени с възрастта им) и всеки ден правят "упражнения". Г-жата оставя тетрадките на гардеробчетата и всеки родител може да провери детето си. Е, моето само драска. Въобще не си личат рисунките отдолу. Когато трябва да свържат фигури, някрая резултата е някаква плетеница и нищо не се разбира. Само "лоши оценки". Скарах му се. Въобще не внимава в час и за себе си реших, че сега е момента да зпочна подготовката за училище.
Вие как процедирате  newsm78

# 163
Ние сме си вкъщи тази седмица, така че имам време да разуча какво може и какво не.
Не знам защо, но трудно се учи да познава часовника. Сега съм й направила един с две окръжности - една за часовете, друга за минутите - и по него успява да нагласи стрелките. Дано свикне и без цифрите.
Смята (с грешки) до 12, пише почти без гласни, като арабче Simple Smile и някои букви ги слага огледално, иначе по две-три изречения може да навърти, даже книжки си прави с илюстрации (но тя трябва да ни ги разчита). Чете безпроблемно.

За детската получавам свръхкратко резюме - амииии ядохме супа, сутринта имахме занятие.
Малко по-късно се почва "а пък Вики днес еди-какво си, пък госпожата му каза, пък после другата госпожа..."

# 164
  • Варна
 При нас е-днес ме наказаха един(два,три) пъти,та се налага допълнително да питам кое, как, защо.По принцип Влади повече обича да разказва какво е правил,въпреки че Марти е по контактния.

Общи условия

Активация на акаунт