През ДЕКЕМВРИ нов живот ще заживеем, вълшебни мигове ще изживеем

• 18 417
  • 283
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Здравейте и от мен.
Аз едва сега успях да се наддигна. Снощи ходихме на дискотека и просто не ми се ставаше тази сутрин, но нали е събота..... Laughing

Ники чудесни новини за малката Алекс, борбена е тя. Ама нали е жена.... Hug
Сиси добре дошла при нас и лека бременност.
Харем чудесно е че си усетила бебо вече. Не се притеснявай всичко ще е наред.  Praynig

За годините и раждането, аз също съм на 32, но още никой не ми е казал, че не мога да родя нормално. Надявам се да няма проблеми, пък и моят юнак нали вървеше леко назад с килограмите, та може и да си го родя нормално. Аз във вторник съм на ФМ и пак ще го измерят, така че тогава ще се отчета колко е наддал.
Варненските мами са усмихнати както винаги. Аз се надявам да успея да се присъединя за различните лекции към софийските мами, но имам още един месец да ходя на работа. Надявам се все пак да хвана някои от интересните, макар че изпуснах тази за дишането, но здраве да е.  Grinning
Болните мами, бързо да се оправяте Peace

Желая на всички лек ден. Аз мисля да се поразходя малко.

# 106
Сасано  Hug

Велизара пробвай с круши  Peace

# 107
  • София
velizara_82 някоя мама беше писала, че сините сливи помагат. Мен гроздето доста ме разхлабва, незнам дали ще ти помогне и на теб, но нищо не пречи да пробваш. Чувала съм, че помага и пиенето на прясно мляко, ако го обичаш.

# 108
  • София
Хрумна ми едно заглавие за следващата тема: Александра, всички вдъхваме ти сили, всеки твой наддаден грам прави ни щастливи.

# 109
Благодаря ви момичета,
Знаех, че мога да разчитам на вас. Отивам да търся сини сливи и да се мъча с разни сиопи.
Алекс, само така!  bouquet

# 110
  • София
Нямаше ме няколко дни и цяла тема съм пропуснала! Ей сега се връщам да я изчета Simple Smile

Мъжът ми го тръшна грип и от страх да не се заразя (след неприятното ми преживяване през септември, когато два пъти ме слагаха на системи заради летния вирус) се изнесох при майка ми и го оставих да се самолекува. И затова и не съм влизала няколко дни.

Сега отиваме на пазар. рано ли е да си купувам сутиен за кърмене? някой направил ли е вече тази покупка? Просто не знам какъв размер да взема, дали след раждането бюстът ми ще нарастне още?

ОО, и честито ако има някоя Златка- днес са именяци!! Simple Smile

# 111
velizara_82 купи си Хуск от аптеката - 100% натурален продукт.

Steil и аз имам същото питане за сутиена - от сега ли да купувам, да чакам ли още? newsm78

Относно годините и раждането - моя приятелка /доста дребна/ дори първото си дете на 36 г. съвсем нормално, второто на 39 г. по абсолютно същия начин. Годините сами по себе си не са предпоставка за секцио по моето скромно мнение.  Grinning

И аз изпуснах всички възможни лекции, но какво да се прави - работа!  ooooh!

Тези от вас, които си водят 2 ЖК - пратени и по ЗК, от кого ще им бъде издаден болничния лист?

# 112
Николина, дано все ни радваш с такива хубави новини! Браво на теб и на малката душичка!!!  bouquet

Велизара, пробвай сините сливи или гроздето в комбинация с прясно мляко (не е задължително да ги ядеш заедно, но в рамнките на 1-2 часа).

bg_desi, съмнявам се че си най-изостанала с покупките- ние сме купили само две бодита и една шапчица. Но аз си мисля че все има още време.

Аз отчетох че съм свалила около половин килограм последната седмица. Много се притесних. Cry, мислите ли че е възможно да е наред всичко в такъв случай?

# 113
  • София
Привет и от мен Simple Smile

Ники, герой е твоята малка Алекс, все така да се бори  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

Кика, договорите далеч не са съвършени, но има и проблем с БГ законодателството, където тези неща не са регламентирани... И на нас не ни допада особено, но не мисля, че имаме голям избор...

Invisible сега се успокоих, моя списък е същия  Peace само имам 2-3 неща повече, но то е от страх да се презастраховам, ако имам проблем с кърменето, заради секциото Wink
Ти дали си си взела вече нощнички - аз следващите дни ще търся, но се сещам само за 2-3 места, ако имаш нещо предвид, ще се радвам да споделиш Simple Smile

Стеил, аз след малко отивам за сутиен, смятам да го взема с чашка един номер по-голяма от сегашния ми размер - т.е. да ми е леко голяма чашката. По-голям мисля, че няма нужда, защото те са еластични и идеята им е да паснат на наливащите се гърди. Ще ви пиша довечера какво съм взела - препоръчаха ми на Anita сутиените, ще видим дали ще взема 2 техни или един Анита и един друг (Триумф, Чико...).

Сасано - на мен болничния ще ми го дадат от платените прегледи. И аз казах на жк по зк, че няма да имам нужда от болничен от тях. Но реално няма значение - избери си която ти е по-удобна. На мен платения преглед ми е по-рано, тъкмо навреме за да го предам в офиса преди края на този месец.

# 114
здравейте мами!
днес ходих до МЕТРО и си купих сгъваема кошара на Bertoni!в момента са на промоция и ако някоя от вас мисли да си купува такава може да се възползвате от офертата!относно сутиена за кърмачки и мен ме интересува време ли е вече да си купувам?лек ден на всички мами! Hug

# 115
  • София
Забравих да кажа за картона - понеже се записах на ЖК по ЗК чак в 7 месец, миналата седмица си занесох наличния картон, в който ми пише и личната лекарка, когато ми издава болничен. Казаха, че е ок и не е нужно да е нов.
Т.е. ако имате вече готов картон от личния лекар, може и него да ползвате - няма нужда да си вадите нов и да го заврявате при GP-то.

# 116
Abel, законодателството не е причина договорите да не се списват както трябва. Договора, който ти си дала не е с банката, а с болницата. И е абсурден. Аз не бих го подписала. Бих преговаряла първо с банката. Разбира се, всеки сам си решава.

Първият път картона и всички необходими  документи за болницата ми ги даде наблюдаващият гинеколог заедно с болничния лист. Предполагам и сега е същата процедура.

# 117
  • София
Kika - договора реално е с фирмата представител на банката за България, тя е различна от болницата Шейново, макар да се съдържа в името. (Мисля, че част от лекарите собственици на тази фирма са работили/работят в болницата, но това не е толкова странно като става дума за медицинска услуга.) До самата банка няма как да стигнем, самата тя не оперира в БГ. Но от гледна точка на съхранението се води една от най-добрите в Европа. Има и втори документ, който се подписва към този договор. След като говоря с тях на място се надявам да имам по-голяма яснота за отговорността на самата банка.
Аз честно казано, не очаквам тук да се предложи добра услуга, с нормален договор - не сме срещнали до момента, все се налага да правим компромиси... Може би след години... Така или иначе, още в самото начало ме предупредиха хора с опит в областта, че ако искам да запазя стволови клетки, първо да гледам договора с адвокат, независимо с коя банка.
Има и БГ банки, където контакта/договора е директно с банката, но пък доколко имат опит и условия за съхранение е другата страна.

Така или иначе риск има при всяка от тези банки, въпроса е всеки да прецени кое и как за себе си.

Последна редакция: сб, 18 окт 2008, 13:11 от abel

# 118
Здравейте и от мен!
Много се радвам за малката Алекс, дано да продължава в същия дух!
Еlmina, беше ме питала за училището за родители- ходя при Диди Димова, в св. София- на Мазнейкова, но не съм в група с други мами , а индивидуално. Доволна съм,а относно дишането, някои неща наистина е много полезно да се знаят, особено при желание за нормално раждане.Ние вече отдавна я взехме, сега сме на урока за бебето Grinning
Усмихнат ден на всички

# 119
bg_desi, съмнявам се че си най-изостанала с покупките- ние сме купили само две бодита и една шапчица. Но аз си мисля че все има още време.

Ние сме още по-зле - 1 боди и 1 шапка  ooooh!

Ники, много се радвам за Алекс  Hug  Hug

Инвизибълче, благодаря за списъка, мисля по него да пазарувам   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт