През ДЕКЕМВРИ нов живот ще заживеем, вълшебни мигове ще изживеем

• 18 378
  • 283
  •   1
Отговори
# 210
  • На брега на реката
 Това, което ви тече от гърдите, не е ли коластрата? Тя може да потече и сега, и часове след разждането. аз все още нямам, но и не се притеснявам, при всеки по различно време потича  Rolling Eyes
Искам и аз вече да пазарувам, ама все ми слагат някакви срокове. Накрая никого няма да слушам и ще се отдам на шопинга.

# 211
  • София
Ersm, orlina, abel, благодаря ви за отговорите  Hug Да попитам още нещо за матрачетата. Тъй като нашето легълце няма подматрачна рамка, а плоскост, през която не влиза въздух, което пък е важно за матраците от пенолатекс, как се справихте с това. Ние се чудехме дали да не пробием дупки в тази плоскост  newsm78 Някой беше споделял опит, мисля, че беше абел, но не мога да намеря поста.

Абел, честит първи ден от отпуска  Simple Smile Случихме много хубаво време и мен не ме свърта вкъщи, след малко отивам на училище за родители и после ще скитам насам-натам  Simple Smile

За памперсите - сестра ми ми препоръча тези на Либеро. Бяха ползвали за племенника ми Памперс и никак не бяха доволни. Сега чувам добри неща за Huggies (ако правилно съм го записала), дори ми бяха дали мостричка, но не мога да преценя ...

Сисе, спокойно, и моите гърди нито ме болят, нито текат. Да се надяваме, че ще имаме кърма. На училището ни казаха, че всички имат, пък да видим  newsm78

Знаете ли, чудех се и още нещо, чувала съм, че пъпчето на бебето не трябва да се мокри първоначално, но на училището ни казаха, че няма защо да се страхуваме толкова от пъпчето и нямало как да избегнем мокренето.

Хубав и усмихнат ден от мен   bouquet

# 212
Добро утро момичета!

Харемче, много се радвам че всичко с бебка е наред! Дано и при теб минат неразположенията бързо. Praynig Като те слушам и ми става много мъчно  ooooh!

Ники, ще видиш каква мадам ще стане малката Алекс!

Чаено момиче, все забравям да ти кажа, че това е най-сладкото кошче което съм виждала! Със здраве да си го ползваш и много да му се радваш!

Стейл, аз също имам ужасни киселини. Взех си сода на Швепс и с вечерята пия по една чашка. По-добре се чувствам. Не е като без хич, но ми е по-добре.

Относно нощниците за кърмачки, аз намерих само с цепки, а искам с копчета (за да не ми изкача това онова по коридорите  Embarassed Някой знае ли къде има такива?

Въпреки мъглата ви желая слънчево настроение!

# 213
благодаря за бързия отговор maiqto!дано наистина да нямаме проблеми с кърмата!късмет на всички и лек ден!

# 214
Здравейте и от мен   bouquet
Тези дни не съм много активна в писането,но си ви чета.За жалост купих вече пелени на "Памперс" преди да прочета от тук,че "Либеро"са по-добри,ама здраве да е Laughing
Еми,честит рожден ден на патерици,много щастие ти желая и най хубавото бебче за подарък bdbaloni!
Ники,само хубави новини да има за борбената Алекс Praynig Praynig Praynig
Харем,много ти съчувствам,ама и аз съм почти на твойто положение,през нощта не мога да си намеря място,запушен нос,не ми стига въздуха,а и тея киселини #Cussing out,ама още малко остана Hug
Добре дошли на новите мами   bouquet
Аз да попитам,купих едно много сладко гащеризонче за изписване,но пише,че е за 3м./60 см.,дали да го сменя за по-малко,дали бебо ,като го облече и няма да му стои като чувал newsm78,а аз доста парички дадох и ми се ще да го поноси по-дълго време.
Другия въпрос ми е,колко ви излезе матрачето на "Екон",че тук в магазините продават едни,които струват 108лв. ,70/140,латекс?
Сбъдваща мечти,нали ти беше писалаче термометрите за уши са много добри,но продавачката ми каза,че при новородено е почти невъзможно да се измери температурата точно,защото имало определен начин на поставяне и не ми ги препоръча.
Имам и още един въпрос,когато се перат дрешките със "Сано",може ли да се използва омекотитела му.Продавачката ми каза,че някои майки перяли само с омекотител  #Crazy,което ми се стори доста странно newsm78
Май много въпроси станаха,извинявам се Embarassed и благодаря предварително  Heart Eyes
Приятен и слънчев ден на всички  Hug

# 215
Добро утро  Hug

Още веднъж много благодаря за прекрасните пожелания на всички  Hug Heart Eyes

Харем наистина какво не ти се случи през тази бременност, бебката като се роди ще е най-послушното бебе за компенсация  Hug на мен ми тече по няколко капки коластра, но не както ти го описваш няма болка и не ми се подуват гърдите.

zuerich аз вече изпрах на бебо всичко със Саното, имам и прахта и жълтия омекотител. Казват че очекотителя е по-добър и от прахта и някои майки купуват само него и перат с обикновен прах и слагат от него имало същия ефект като да переш само с бебешки прах.

За гащеризончето струва ми се голямо, ако можеш го смени нашето е 56см. и пак ми се вижда голямо.

малката Алекс е наистина невероятно борбена и скоро ще си е у дома  Praynig Heart Eyes

# 216
За тези които се интересуват - след малко ще говорят на тема Стволови клетки в "Часът на мама" по БТВ.

# 217
  • София
Здравейте!

maigto, и ние ще вземем матрачето на бебо от Жи Ди Ем. Вече им звънях. Казаха, че имат наличен 140/70 - 163лв. мисля, че беше със сваляем калъф. Преди 2 години от там си взехме и нашия матрак с две възглавници и ни излезаха по-евтино от тези по магазините, но сега цената е същата. Дадаха ни е подаръци - 2 възглавници бонбони Laughing
Съгласна съм с Абел, че е много удобно да се спи на такъв матрак, затова искам и бебо да взема такъв.

Елмина,, ако ходиш на лекциите на Плиска, на ъгъла до пицарията има един магазин за бельо и там има нощници. Днес мисля да отида до там и ще докладвам какво има и на какви цени.

Искам да попитам мамите, които вече са раждали, според вас трябва ли да си взема и колектори за кърма, щом съм си взела подплънките на Чико? Защото нали те събират повече кърма и мисля, че няма смисъл да взимам колектори newsm78

Лек ден!

# 218
Сбъдваща мечти,нали ти беше писалаче термометрите за уши са много добри,но продавачката ми каза,че при новородено е почти невъзможно да се измери температурата точно,защото имало определен начин на поставяне и не ми ги препоръча.
zuerich, аз си го купих когато малкия беше на 2-3 месеца, справяхме се идеално, мереше си вярно. Но за новородено е Ок и живачен, ако се ползва с голямо внимание. Тогава бебо е малък, не мърда чак толкова и е ОК.

# 219
Диди, ще чакам да кажеш има ли избор и какви са цените. Аз съм на лекции там чак другата седмица.

# 220
Здравейте, тумбачета  Hug

Както винаги темата е пълна с полезна инфо. Не знам какво щях да правя без вас   bouquet

бг деси, тези нощници са страхотни  Peace Могат ли да се поръчват електронно?

Харемче  Hug още малко остана

Ники, браво на малката принцеса  Hug Все по-бързо да се възстановява  Praynig Докато стигне 40 седмица, вече ще си е вкъщи

Момичета, знае ли някоя от вас над какъв диоптер се налага раждане със секцио? По време на бременността съм ги вдигнала доста  ooooh!

# 221
  • Велико Търново
Цитат
а относно гърдите-моите нито ме болят,нито са твърди,нито пук ми тече кърма.това нормално ли е според вас.и аз много искам да кърмя и се надявам да имам тази възможност!

Последна редакция: пн, 20 окт 2008, 11:34 от :)sun81

# 222
  • Велико Търново
Цитат
а относно гърдите-моите нито ме болят,нито са твърди,нито пук ми тече кърма.това нормално ли е според вас.и аз много искам да кърмя и се надявам да имам тази възможност!

И аз съм така Peace

Последна редакция: пн, 20 окт 2008, 11:33 от :)sun81

# 223
Здравейте всички,

Докато се включа и то станало обед...
Maigto, тези матраци трябва да имат циркулация на въздуха. Затова моя съвет е да питате в магазина може ли да направите тези дупки в плоскостта, но според мен по-добре си вземете и подматрачна скара. Все пак това легълце ще го ползвате няколко години

Елмина, нощници с копчета гледах и в един павилион в новата част на руския пазар. Продават и хавлии и халати. Но не съм гледала за цени и размери, че на мен ми подариха 2 и нямам нужда от други, тъй като по принцип не ползвам. Ако ходя на там ще проверя и ще ти пиша.

Лека и усмихната седмица на всички!

# 224
Привет коремчета!
Харемче  радвам се че с бебка всичко  наред ,само още малко да поизтраеш и после всичко ще мине и ще забравиш.
И аз вече взех да не мога да спя нощем ,въртя се като шило и като се събудя не заспивам по часове.
Гърдите ме наболяват от време на време и то повече  зърната,но иначе нямам коластра.
Много добри съвети давате за памперсите,аз смятам да взема по няколко бройки от различи видове и да пробвам с кой ще е по добре.
Бях питала  но никой нищо не каза .По опитните мами да кажат позвали ли са тези термометри като биберон дали ще са точни?
Ники много се радвам за малката Алекс ,дано по бързо да  се въстанови и да си я вземете в къщи  Hug Praynig
Слънчев и приятен ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт