През ДЕКЕМВРИ нов живот ще заживеем, вълшебни мигове ще изживеем

• 18 392
  • 283
  •   1
Отговори
# 195
Кика, мерси за уточнението, моделът, който си купих, е този долу по средата и сега започвам да се опасявам, че ръбът по средата на чашката може да ми здразни зърната.  Thinking Ще го изпера и ще го понося малко, за да видя какво е положението - ако не става, ще търся друг модел. Жалко, че този Soft не го продават, изглежда супер мекичък и удобен, но може би алтернативата е Mamabel Cotton.  newsm78

Лека и спокойна нощ на всички!

# 196
Инвизибъл,честит рожден ден.Пожелавам ти най-голямото щастие на света и най-прекрасното бебе през декември.

Ето ме отново.Не се бях включвала няколко дена,но това,че не усещах бебето ме поизтормози.Не,че сега я усещам,но поне тоновете са добри според лекарката ми.Няма го вече онова ритане и мърдане,което усещах преди седмица.Сега чувствам само някакво вяло въртене и леко мърдане в корема.Отгоре на това от вчера гърдите ми са станали целите на огромни твърди буци и текат като река (буквално)Едва сварвам да им слагам някакви салфетки ,за да не се цапам.Сутиен не мога да сложа,защото ме болят ужасно-преди малко даже си поплаках.На вас текат ли ви така гърдите,надути ли са,болят ли ви?
То тази бременност какви ли мъки не бяха.Сега съм се завила,взела съм си лап-топа при мен и се опитвам да се стопля-много ми е студено,а мъжа ми е пуснал и климатика и една духалка да ме топли.От понеделник пия Тотема(желязо),заради ниския хемоглобин и отново започнах да повръщам всеки ден както в началото на бременността.Сещам се,че като раждах Руси повръщах-май и сега ще е така,ще си повръщам до края  ooooh!.За киселините,които ме измъчват няма да говоря,както и са това,че вече ми се събира около 4 часа сън на денонощие-с този корем ми е абсолютно неудобно да спя,накъдето и да се завъртя.Сутрин се събуждам толкова подута,ръце,крака,лице,а албумин нямам,даже и костите взеха да ме болят.
Някой ме пита как се справям със запека-ям круши и грозде,а от скоро пия по една ампула вит Ц (в упътването пише,че разхлабва,а и наистина е така)
Има ли мами,които желаят да споделят какво са научили на лекциите за безболезненото раждане и правилното дишане по време на раждане?Информацията ще бъде от полза на всички,които са решили да раждат нормално.

# 197
О, Харемче! Наистина се настрада през тази бременност, но малко остана. Важното е, че принцесата е добре. Ако мога да ти вдъхна малко сили, правя го с удоволствие.  love001 Нека мъжът ти те гледа и глези малко. После пак ще си на линия - бодра, любяща и обгрижваща. Лека вечер, миличка! newsm03

# 198
Invisible, Честит Рожден Ден!
Да си жива и здрава и много обичана! Леко и безпроблемно раждане на малкия юнак!

Abel, аз също спях със сутиен и подплънки и въпреки това се събуждах мокра. На мен лично много рано ми слезе кърма, а и имах страшно много. Но с всеки е различно, така че живот и здраве ще прецениш как ще ти е по-удобно.

Аз си купих от тези еднократни гащи за болницата и сега се чудя, дали изобщо са удачни за първите дни и големите превръзки, но съм ги метнала в багажа и тях. Иначе си купих тип бабешки гащи. Едни такива памучни и дълбоки, ама след предното секцио не можех да обуя нищо друго. кожата става много чувствителна, а и с тези превръзки върху операцията...

Иначе за мамите които ще раждат секцио - след операцията ползвах Контратубекс против белези. Като цяло има ефект, но трябва да сте много постоянни. Аз лично мисля пак да си взема. А има и специални лепенки за секцио, мисля че бяха на 3М. Много са удобни за баня, да не се притеснявате, че ще намокрите раната. Иначе после се махат.

Хайде лека, че стана малко дълго. Ако се сетя друго ще пиша пак.

# 199
О, Харемче! Наистина се настрада през тази бременност, но малко остана. Важното е, че принцесата е добре. Ако мога да ти вдъхна малко сили, правя го с удоволствие.  love001 Нека мъжът ти те гледа и глези малко. После пак ще си на линия - бодра, любяща и обгрижваща. Лека вечер, миличка! newsm03

Ох,наистина малко остана,и аз тайничко се надявам да родя още като вляза в деветия месец(дали не прозвуча егоистично newsm78),ама като знам какъв карък съм сигурно ще родя две седмици след термин Mr. Green.
Благодаря за подкрепата Карачевийска  bouquet

# 200
ЕМА< честит празник  bouquet  само хубави емоции

# 201
  • София
Кика благодаря за информацията.
Харем дръж се малко остана.

Лека нощ от мен.

# 202
  • София
Аз отдавна не съм се включвала, но откакто не ходя на работа, не се спирам вкъщи почти, използвам хубавото време  Simple Smile Пък и се записах на училище за родители и така ...

Invisible, честит рожден ден   bouquet Леко раждане и едно здраво бебче накрая  Simple Smile

Николина, много се радвам за Алекс, борбено момиченце е тя, ще се справи. А ние ще стискаме палци  Hug

Харем, наистина много ти се струпа, все някакви притеснения и болежки. Сигурна съм, че всяка от нас има по нещо. Бебетата да са добре, това е най-важно, пък ние ще търпим, още малко остана.

Сасано, на мен болничния ще ми го издадат от ЖК по ЗК.

Виждам, че говорите за сутиени за кърмене. Аз още не съм разглеждала, обаче се чудя кой е най-малкият им размер  newsm78 Аз съм с малък бюст, който по време на бременността не е порастнал кой знае колко, така че доста се чудех дали ще има подходящ за мен.

Исках да питам мамите, които са поръчали матрачета на Екон, как става поръчването, директно на производителя ли се обадихте или ги взехте от някой магазин??

А, и да не забравя, добре дошли на новите мами  Hug

Лека нощ и приятни сънища на всички ви   bouquet

# 203
Харем и аз се надявам да родя като вляза в деветия...На мен гърдите ми текат само през нощта ама не е много а по мъничко,нито са втвърдени нито ме боля.е,болят ме но само като ги натисна и то не е коъ знае каква болка.в началото болката беше каде каде по голяма ooooh!вас ви болят и се втвърдяват а при мен няма такова нещо,дали ще имам кърма newsm78така искам да кърмя.
а за сутиена за кърмачки,да ви кажа честно аз не смятам да си купувам,смятам да си взема обикновен със предно закопчаване.незнам,може да не съм права,така че мамите с опит да дават съвет.
и друго да ви питам,аз нямам представа какви памперси да купувам.знам само че е хубаво да са без алое,защото то дразнело.едни ми казват че на Хъджис били много хубави-други точно обратното и аз newsm78 #Crazy newsm78  #Crazy
Никимного се радвам че състоянието на Алекс се подобрява Praynig Praynig Praynig

# 204
Харем, разбирам те напълно - напоследък се усещам, че се самосъжалявам и аз. Бях бременна преди няма и 3 години, а ето че съм забравила - сега се чудя толкова ли ми е бил голям корема, ама толкова ли ми беше опъната кожата, бебо така ли ме хакваше от време на време...от няколко дни ми става все по-трудно да спя, да се въртя, да се навеждам... днес така ми призля следобеда, имах чувството, че трябва да повърна и да се просна на леглото и да спя с часове. Ама не се дадох. Отгоре на това наистина ми се струва, че изведнъж започвам да раста и ми става ама много тясно в моята си кожа. Шева от секциото ми вече е опънат , милия дано да е ок и да не се нацепя, че само това ми липсва ooooh! Стрии имам толкова много по краката и дупето, че само корема остава да се обезобрази и...какво и...ще се търпя и такава, никой не е виновен, че кожата се цепи. Sad
Памперси - ползвала съм Памперс, Хъджис. Либеро, Маммиа, Дайперс, Хеппи. Лично моето мнение е, че Happy /с ударение на А/ са много качествени, идват идея по-скъпи или коллкото Памперс, но имат ластик отзад и отпред. Ами в началото бебето бая се оаква и те възршеха добра работа. Малко по-твърди са сякаш, но това лично аз го смятам за +. Крачетата на Тони стояха по еталон разкрачени от тях - не са като някои кори да не помислите нещо такова, но просто не са меки и не позволяват да се събират крачката. Знаете колко е важно те да са разкрачени/бебетата/. Та ако видя Хепи ще си взема и от тях, Либерото виждате , че имали прозорче за пъпа - това ми се вижда на мен хубаво Peace

Гърдите ми от време на време стават по-твърди и болезнени, засега не текат. Е, случва се да се намокря леко, но наоследък съм в затишие. Като си рпредставя после какво е....ще трябва да спя със сутиен навярно, иначе си постилах хавлиени кърпи и мокрех нощницата, тях, завивките и матрака Crazy

Някоя от вас купила ли си е Ейджъл сайф? Това е устройство, което следи дишането на бебето в първите месеци, даже и година.

Последна редакция: нд, 19 окт 2008, 23:48 от Чаено момиче

# 205
Харем, дръж се. Малко остана. Знаеш, че накрая е най-тежко. Но пък после ще си гушкаме сладки бебенца  Wink
Щом лекарите казват, че всичко е ок, не се тревожи напразно. Почивай повече ако можеш.
Това с повръщането е супер гадно, ама май няма лек. И аз го практикувам тази бременност  Sad
Относно гърдите - и моите ме болят и са твърди и на бучки, но не текат /все още/. Предполагам че е нормално.

Maigto ,аз поръчвах матраци на Екон и подматрачни скари, но за юношеско легло, не бебешко.
За София имат 2 представителства:
ЖИ ДИ ЕМ - Лагера бл.39, тел.02/951-61-82
Росмари - Павлово, ул.С.Радев 84, тел. 02/855-86-56
Аз пазарувах от първите. Първо, че имат наличности, второ, че ми бяха по-удобни като място.
Можеш да им звъннеш по телефона предварително и  да питаш.
От тях си купих и възглавници - ортопедични за нас, пак от пенолатекс /много ми е удобна/
и за бебето - една съвсем нисичка.
Работят на цените на завода.
Леле май стана съвсем като реклама, сори, само съм им клиент.
А иначе бебешки техни матрачета може и да има по бебешките магазини, но не съм сигурна, защото не съм търсила.

Хайде лека.

# 206
Чаено момиче - стриите, май всички ни е страх от тях, знаеш ли една приятелка ми препоръча (след като ползвах почти всичко на пазара) като козметика за бременни нещо ефикасно, което на нея в 7,8,9 месец и е помогнало - палмово масло за пържене на калъп, аз като чух направо щях да припадна, но тя ме убеди че на нищо не мирише, а ефекта му е като метода от едно време със свинската мас (само като си с нея неможе да се стои до теб)! повярвах и и си купих, държи се в хладилника и като се мажа след душ си слагам малко парченце в микроволновата да ми се разтопи - става приятно топло масло и сега като е по хладно даже ми е доста приятно.Гарантирам, че на нищо не мирише, дано и да помага... моята приятелка няма една стрия!

maiqto - можеш спокойно да си купиш от тези спортните сутиени които са тип малко потниче, аз лично тях предпочитах в началото на бремеността, но сега бюста ми натежа и не ми вършат работа, мисля, че ще ти допаднат!

harem - и аз немога да спя, само по няколко часа на нощ придремвам и то вече към 4,5 сутринта, купила съм си една малка тънка кръгла възглавничка, която си слагам под коремчето и поне по този начин не ме боли кръста! Немога да се обърна, тази сутрин исках да си гушна мъжа и докато се преобърна да отида до него стана такъв смях, че направо не е за разказване, ама айде мъничко още, по-малко от 2 месеца Simple Smile

Благодаря ви за посрещането, вие сте страхотни мами!

# 207
  • София
Добро утро Simple Smile
Днес ми първия работен ден, в който съм в майчинството  Laughing
А пък станах в 8 часа Wink Но след малко отлитам да  кръстосвам улиците  Party

maigto  ние пък взехме матрачето от Росмари, защото като се обадихме при тях и имаха налични, та половинката направо отиде да го купи, подариха ни и бебешка възглавничка от пенолатекс Simple Smile

От Жи Ди Ем сме си купували нашия матрак за спалнята и 2-те отртопедични възглавници, преди две години.
Честно да ви кажа, мисля, че причината да спя нормално се дължи основно на мартака и възглавницата  Peace

За сутиен за кърмене - почти всички фирми започват от чашка B. А ако кърмиш, нормално е размера ти да се увеличи в следващия. Така че дори да си чашка А, можеш да си намериш подходящ сутиен Simple Smile

За памперсите - аз прецених, че ще купя малки опаковки на няколко различни марки, за да мога да ги сравня и да избера.
За новородените е важно да нямат лосион, ако може и отворче за пъпчето, да не се дразни излишно бебето в началото. Затова Либеро ми се видяха толкова добри, но освен тях и Памперс - други, които да са за новородени не успях да намеря, говоря за размери 2-5 кг. Отделно от няколко места ме предупредиха, че има разлика в качеството на пампите на една и съща марка в зависимост от размера им - имало връзка с това къде са произведени.

Харем я кажи, молко е голяма твоята бебека? Сигурно много е пораснала, затова и е отесняло мястото и няма къде да подскача Simple Smile
Иначе, няма ли друг препарат с желязо, от който да не ти става лошо? Аз даже мултивитамини не мога да пия, ако не съм хапнала добре - иначе до 5 минути ми става супер лошо, макар да няма какво да повърна. Но по време на хранене нямам проблем.

Слънчев ден ви пожелавам   bouquet

# 208
Добре дошла, Ори!  bouquet Вие много късно се включвате, как се сдържате не ми е ясно! Mr. Green

Момичета, във вторник каква е лекцията, някой знае ли? И къде е? Аз мога да идвам на тези в ЦУМ, Плиска ми е много далече.

Сисе, аз ползвах шишета на Авент, доволна съм. Едно-две малки ти стигат в началото, докато стигнете да кльопате по 260 мл ехеееее, време ще мине!
Няма начин да открия стъклени, затова сега може би пак такива ще ползвам.
Бибите ми обаче бях НУК. Авент не са лоши, даже имаш шанс да не се харесат на бебето и така да минете без биба. Тук има малко спор кое е по-добре - с биба или без. Нук имат една форма, която прилепва към муцката на бебето и според мен са по-хубави. Авент малко все едно изтеглят устата като човчица. Бебетата, които не ползват биба са рахат навярно, но само ако не реват. Защото е ад бебе, което плаче, нервно е, но не иска биба за утеха, тогава се почва носене на ръце, дундуркане, бутане на количката с часове и т.н. Моят Тони обичаше бибата и сега още има биба за наш срам, но ние сме решили, че когато се пребори със зависимостта си от нея сам, тогава и ние ще му помогнем да я махне.

Какво ще кажете, това е най-малката биба  Joy Като гномче е на тази снимка, но това му е първата биба в родилното - аз оставях в каручката, за да не реве от глад, а да си цока, тамън да тренира. Като наближите детското ще чувате хора на жабчетата  hahaha
Здравейте!благодаря за инфото чаено момиче!аз пък тези биби от каучук въобще не ги харесвам,ама щом така е по-добре за бебо такива ще взема.
за памперсите мисля да купя на Либеро-те са без алое да дразни кожата на бебо и имат отворче за пъпчето.
аз също не мога да спя много,ама то това май си е нормално Laughing
и аз пия желязо,но моите таблетки са Малтофер Фол-желязо с фолиева киселина.пия ги вече от почти 2 месеца и нямам проблеми засега.
а относно гърдите-моите нито ме болят,нито са твърди,нито пук ми тече кърма.това нормално ли е според вас.и аз много искам да кърмя и се надявам да имам тази възможност!
Лек ден на всички мами!!!  bouquet

# 209
Добро утро от мен,

Харем миличка още малко остана. Но аз си мисля, че ако на бебка не и е комфортно в мама тя сама ще тръгне да си излиза.

Знаете ли докато бях бременна и някак си времето минаваше много бързо, а сега имам чувство, че седи на едно място, макар че не е така. Толкова време мина от как се роди бебка, а аз днес трябваше да влизам в 31 г.с., представяте ли си още колко време имам до термин? Това бременността не е шега работа  Laughing Laughing.

Хубав ден мацки.

Общи условия

Активация на акаунт