През ДЕКЕМВРИ нов живот ще заживеем, вълшебни мигове ще изживеем

• 18 381
  • 283
  •   1
Отговори
# 180
здравейте милички!най-сетне от няколко дни да си поспя следобед Laughing то вечер като не мога поне през деня!моля,отговорете ми на въпроса:какво мислите за шишетата и бибероните на AVENT?

# 181
Добре дошла, Ори!  bouquet Вие много късно се включвате, как се сдържате не ми е ясно! Mr. Green

Момичета, във вторник каква е лекцията, някой знае ли? И къде е? Аз мога да идвам на тези в ЦУМ, Плиска ми е много далече.

Сисе, аз ползвах шишета на Авент, доволна съм. Едно-две малки ти стигат в началото, докато стигнете да кльопате по 260 мл ехеееее, време ще мине!
Няма начин да открия стъклени, затова сега може би пак такива ще ползвам.
Бибите ми обаче бях НУК. Авент не са лоши, даже имаш шанс да не се харесат на бебето и така да минете без биба. Тук има малко спор кое е по-добре - с биба или без. Нук имат една форма, която прилепва към муцката на бебето и според мен са по-хубави. Авент малко все едно изтеглят устата като човчица. Бебетата, които не ползват биба са рахат навярно, но само ако не реват. Защото е ад бебе, което плаче, нервно е, но не иска биба за утеха, тогава се почва носене на ръце, дундуркане, бутане на количката с часове и т.н. Моят Тони обичаше бибата и сега още има биба за наш срам, но ние сме решили, че когато се пребори със зависимостта си от нея сам, тогава и ние ще му помогнем да я махне.

Какво ще кажете, това е най-малката биба  Joy Като гномче е на тази снимка, но това му е първата биба в родилното - аз оставях в каручката, за да не реве от глад, а да си цока, тамън да тренира. Като наближите детското ще чувате хора на жабчетата  hahaha

Последна редакция: нд, 19 окт 2008, 17:17 от Чаено момиче

# 182
 Здравейте мили момичета!Аз май доста късно се включвам в темичката но....мога ли и аз да се запиша към декемврийските мами.Терминът ми е 12.12.2008 и според лекарите бебето е момиченце.Това ми е втора бременност.Имам син на 1г.и 9 м.Благодаря ви предварително и пожелавам от сърце леко бременеене  на всички и бързо и безпроблемно раждане,като му дойде времето. Simple Smile

# 183
Invisible честит рожден ден!!! ДА си жива и здрава и много щастлива, нека живота ти да бъде изпълнен с много усмивки и прекрасни моменти.

Момичета днес съм пратила поздрави на Алекс от всички мами. Тя днес милата понеже е била уморена и не са я оставили да диша самичка, малко да си почине. Нека Господ е с нея и да и дава сили да продължи борбата.

# 184
  • София
Много се радвам за малката Алекс! господ да й помага да укрепне напълно!

Инвизибъл, Честит рожден ден! пожелавам ти преди всичко здраво и усмихнато бебе, както и мн. щастие на теб и цялото ти семейство!

Добре дошли на Орлина и Мони!

Да се похваля и аз- вчера купихме креватче и шкафче за повиване! Отидох за бяло-розовото и накрая си тръгнахме с жълто-оранжевине Simple Smile о цялата ми къща е в оранжево, жълто и червено и исках детската да е различна, ама пак не се сдържах. като видях тези цветове и ги взехме Simple Smile Купихме и матраче от кокос, синичко на оранжеви патици, както и протектор за матрак. Мн. съм доволна Simple Smile
Имам и още две торби неща от внучето на приятелка на свекърва ми. И като добавим и от моята приятелка..направо май няма смисъл да купувам дрешки. А сигурно и подаръци ще получим.

Ходихме и пак безуспешно за количка в Малечко. Ужасно съм недеволна от продавача там, някакво отегчено момченце. Освен нас нямаше други клиенти, той си се ровеше в някакви брошури. После крайно отгечено отговаряше едносрично на въпросите ми, техните колички били най-добри и под 1000 лв. нямало хубава количка (ама защо??...вероятно защото той го казва...). направо избеснях! Накрая ми подхвъли някакво каталогче да си гледам.

за сутиените- много полезна инфо сте изписали. Аз пак не стигнах дотам.

Нощем изобщо не мога да спя. Снощи беше ужасно, обикалях до 5 часа и чак тогава задрямах. Имам зловещи киселини, боли ме кръста и гърба и въобще не мога да спя! Хем взмам горещ душ непосредствено преди лягане, пия топло мляко с мед в леглото. Кажете вие как се справяте?

# 185
Невидимке, честит рожден ден и от мен! bdbaloni  newsm51 newsm67  ura Бъди много щастлива и усмихната бременелка и още по-такава мама!  Hug

Добре дошли на новите мами!  bouquet

Момичета, сега погледнах, че съм налучкала добър модел на Триумф - Mamabel Pure N, а има и едно допълнително етикетче, на което пише "Up to big cups". Кика, това ли е моделът, който става и за попораснал бюст? За инфо, цената беше 37,90 и няма банели.

И не че очаквам да съм прекрасна и секси след раждането, но ми се иска все пак да изглеждам горе-долу добре, а не с щампи на мечета, слончета или делфинчета. Гледам какви неща има по света http://articulo.mercadolibre.com.ar/MLA-41338561-camison-para-la … a-embarazadas-_JM и се опитвам да си намеря нещо приятно - памучно, но красиво. Да видим какво ще получат в магазина на познатата на Инвизибъл.

Чаено момиче, ето инфо за лекциите:
21. 10. 2008 г. – 10.00 ч. в пицария Мис Каприз (ул. “Коста Лулчев” 13, зад х. Плиска) – Д-р Мария Янкова, акушер-гинеколог Училище за бъдещи родители І САГБАЛ “Света София” ЕАД, София ще представи темата “Женска консултация – проследяване на бременността, видове изследвания.”

23. 10. 2008 г. – 10.00 ч. в Лого Тайгър Степ (ЦУМ) – Емилия Казълова, акушерка, Училище за бъдещи майки и татковци “Аз, Ти, То”, София ще представи темата “Закаляване на бебето. Здрав дух в здраво тяло.”

Ники,  Praynig за Алекс!

# 186
  • София
INVISIBLE Честит рожден ден. Желая много щастие и любов и едно здраво и красиво бебе през декември.   ura  party023

Добре дошли на новите бремелинки - лека и спокойна бременност.

Ники чудесни новини, дано скоро да си я гушкате малката Алекс.  Praynig

Кика видях, че си раждала в Шейново, можеш ли да дадеш информация какво трябва да се носи там за раждането или те дават някакъв списък?

# 187
  • София
Здравейте Hug

Инвизибъл, честит рожден ден! Пожелавам ти много здраве, любов и едно леко раждане на прекрасния ти бебок! Весел празник!
И моя списък за Токуда е почти същия, с няколко допълнителни неща.
Ники, много хубави новини за малката Алекс! Дано да продължава да се бори и Бог да е с нея!
Добре дошли на новите мами!

Много хубави теми сте отворили! Точно вчера се чудих докато обикаляхме по магазините за размера на сутиена. Аз бях гледала преди едни сутиени за кърмене на Бебетто и бяха много мекички, но още не съм се спряла на някаква марка. Не мисля, че ще го нося дълго време, като гледам с какви дебели презрамки са.
Иначе в събота купихме доста неща. За бебо ми остава само комплект за изписването и шапчици, но не мога нищо да харесам. Ходихме до този магазин на Захи и взех бодита и ританки - много е хубава материята. За мен си взех мокри кърпички и подплъки за кърма на Чико и крем на Лансинох. Нощниците най-много ме притесняват, че няма нищо хубаво, но какво да се прави, за 3-4 дни ще изкараме някак. Аз мисля да взема някакви за 10-15лв. и без това не нося нощници и няма да влязат в употреба след това.

Приятна вечер!

# 188
Благодаря ви за посрещането, siseto84 и аз се интересувах за шишетата на Авент, но се оказа, че вносителите на Нук за България са точно до нас и след като разбрах, че са конкурентни реших , че мога да си улесня нещата след разговор с тях. Те ме посъветваха като за начало да взема стъкло защото по-лесно се миело и каучук за бибите защото бил по-мек и наподобявал майчината гърда. Единствения недостатък на каучука е, че трябва да се сменя един път в месец защото може лесно да образува гъбички, но според тях наистина новородените им е много по-лесно да свикнат с тези биби. Нук се хвалят с това, че детето като суче от майчината гърда си определя само формата на зърното и, че тяхната форма е най-близо до тази (естествената и анатомичната). Аз лично нямам никакъв опит затова ще им повярвам  Laughing

# 189
Деси, виж тук http://www.triumph.com/bg/page_9856_Maternity.php отваряш бельо, MATERNITY  и в дясно горе е моделът за който говоря.

mira_georgieva, аз раждах през 2005г. Тогава носих: телефон, джапанки, лигнин, превръзки, сутиен, подплънки, крем за зърна, помпа, мокри кърпи, вода. Ластик за коса, ако ти е необходим. Четка за зъби, паста, сапун. Този път за реанимацията може да си взема книга, че миналия път изкуках да гледам тавана.
за бебето- памперси 1 пакет и мокри кърпи. Бях купила ХЪДЖИС, но те си слагат каквито им падне. Затова този път ще занеса каквито намеря. За друго не се сещам.

# 190
  • Велико Търново
Орлина, аз също съм решила да купя стъклени шишета. Благодаря за инфото за каучуковите биберони.  Wink

# 191
  • София
Инвизибъл, желая ти цялото щастие на света и едно прекрасно бебче!

# 192
Имам прясно инфо за сутиените на Триумф. Този, за който говореше Сбъдваща_мечти вече не се внася в България - Мамабел софт. Няма го в каталога, и не може да се поръча дори.  ooooh! В двата магазина, в които проверих това ми казаха.

Аз имам подарък едно голямо стъклено и малко пластмасово шише, каучукови биберони и залъгалки на Чико. Моята зълва такива е ползвала, и такива е купила и за мен.

Steil в този магазин бяха най-нелюбезните продавачи от тура ми по бебешките магазини! Повече няма да стъпя там.

monny_77
и orlina добре дошли! Малко ни остана!  Hug

nikolina-pikolina все по-хубави и хубави да са новините от теб и бебка!  Praynig

# 193
  • София
Ники, ще чакаме пак хубави новини от Алекс Simple Smile
Привет и на новите попълнения Simple Smile

кика добре, че каза за магазина на Оборище и Ситняково. Аз живея на 2 крачки, а съвсем съм го забравила.
Още утре ще ги навестя да видя какво имат налично Simple Smile Въпреки че като гледам C им е най-голямата чашка за кърмене, което е малко странно.

И още един въпрос към мамите с опит: вие спяхте ли със сутиен за кърмене?
Вече няколко пъти прочетох такава препоръка, особено за началото - било полезно и много удобно...
Чудя се има ли вариант да се появят проблеми ако се спи с такъв - както сбъдваща мечти спомена за запушване на каналчета от постоянното притискане, макар да не е силно, ако сутиена е ок.

# 194
abel, сподели после дали имат тези сутиени - още 1-2 не са ми излишни.
Аз лично спях, защото така закрепвах и подплънките. През нощта гърдите се препълват и колкото и да се цедят не може без подплънки, поне докато се регулира млеконадоя.
Гадното беше, че Ивана спря нощното хранене сама, преди да навърши 40 дни, а аз ставах в 3ч. да се цедя  Sad

Общи условия

Активация на акаунт