Раждане в Окръжна болница 2008 г.

• 67 514
  • 945
  •   1
Отговори
# 435
Благодаря за бързия отговор Simple Smile

# 436
  • София
Благодаря за бързия отговор Simple Smile

За нищо! Леко раждане и да се похвалиш!  bouquet

# 437
Здравейте
 и аз съм се насочила към Окръжна болница - не насочила , направо натам съм си се запътила.
Разбрах , че за бебето трябват само памперси и мокри кърпи .
За мен  нощници , чехлички, превръзки, лични принадлежности и там чиния,чаша , нилица.
Искам да попитам лиглин трябва ли да се носи  и може ли поне някоя връхна дреха да си взема за мен.
А едно въпросче по колко момичета са в стая?
А дрешките на бебето и моите предполагам ми ги носят в деня на изписването малко по-раничко.
Моля , ако съм пропуснала нещо може и на лични да ми пишете , за да не товаримч темата.
И мисля , че избора ми на болница е добър - дори и да нямам избран лекар. Мисля , че всички са специалисти......
Приятен ден на всички и леко раждане на тези , които ни предстои.

# 438
  • София
Искам да попитам лиглин трябва ли да се носи  и може ли поне някоя връхна дреха да си взема за мен.
А едно въпросче по колко момичета са в стая?
А дрешките на бебето и моите предполагам ми ги носят в деня на изписването малко по-раничко.

Зависи в коя стая ще те настанят и зависи как си родила. Върни се от началото на темата описала съм подробно колко стаи има отделението, с по колко легла са и с каква функция.
Дрешките на бебето и твоите ги носи мъжът ти в деня на изписването.
И да - добре ще да е да си вземеш някоя жилетка или блуза връхна, като излизаш в коридора.

# 439
Благодаря ти nana77 .
Ще прочета темата определено , защото съм решила да раждам в Окръжна , пък и не ми остана много време , леле само да не тръгне по празниците бебка да излиза , че ....... #Crazy

# 440
  • У вас,че да видиш хубуу ли е!
Току що говорих с една съученичка от средното(днес се открихме)!Оказа се,че и тя е раждала в Окръжна при Жекова!Изключително е доволна,както и нейни приятелки,които са родили там при други лекари!Колко е малък света ейййй!Успех момичета!  Heart Eyes

# 441
  • София
Благодаря ти nana77 .
Ще прочета темата определено , защото съм решила да раждам в Окръжна , пък и не ми остана много време , леле само да не тръгне по празниците бебка да излиза , че ....... #Crazy

Ако ще е по празниците гледай да родиш на 2-ри или на 4-ти май. Тогава Жекова е дежурна  Mr. Green А пък ако родиш на втори може и да се видим, че ще съм в отделението  Wink

# 442
Благодаря ти nana77 .

Ако ще е по празниците гледай да родиш на 2-ри или на 4-ти май. Тогава Жекова е дежурна  Mr. Green А пък ако родиш на втори може и да се видим, че ще съм в отделението  Wink
ами хайде де дано си пророк, че нещо не ми се чака вече Crazy

# 443
Опала,скооок и аз пак тук.Клю-клю да не изпусна нещо Mr. Green
Да се похваля..на 06.04 се роди малкият ми голям мъж-Николай,цели 4020 и 52 см.Както си и очаквах,екипа(не съм го избирала) си беше супер,всичко мина добре,родих пак за час и половина,с тая разлика че бебо беше много голям и не ми се разминаха шевовете този път Cry
Но поне не се разкъсах,а си ме резнаха и вече се възстановявам идеално.
Хайде по празниците като вземат каката на бабин дом ще разказвам с повече подробности,а ако някой има въпросчета-да пита.С радост ще отговоря,стига да се добера до компа Tired
На тези които са избрали ОБ,смело и спокойно напред,леко раждане и здрави и сладки бебоци.
Това за сега от мен,при първа възможност ще пиша пак Hug

# 444
  • София
Ванче да ти е жив и здрав Николай! Голямо бебе си отгледала  Grinning

# 445
Здравейте пак от мен:) радвам се,че има толкова майки, които да споделят впечатленията си:)
Аз пак да питам по моя въпрос - кой те следи последния месец ако не си избирам екип - лекарят който е водил ЖК или се ходи в болницата. nana77 ми беше отговорила на въпроса преди няколко дни, за което много и благодаря Hug
аз понеже разпитвам и други познати и на моя приятелка приятелка също ще ражда там и като са и дали направлението за болницата тя се е обадила на Жекова и си е записала час за да й направи запис на тоновете и вече си ходи само там. Мисля,че всяка седмица.Не е избирала екип, не е плащала нищо.Това дали е възможно?
Аз понеже за сега съм решила да не си избирам екип, живея на 5 мин от Окръжна болница, а ЖК ми е доста далече и ще ми е 100 пъти по-удобно да си ходя там последния месец, така и така няма да ходя на работа. Та моля ако има мами,коита са раждали в ОБ без избор на екип да споделят дали са ходили в болницата за тонове последния месец или на ЖК? и някъде бях прочела, не знам дали тук или на друго място - че можеш да си ходиш в ОБ за запис на тоновете, плащало се по 10лв?
Благодаря много и се извинявам,че се повтарям, но това може би интересува и други бъдещи мами:)  bouquet

# 446
  • София
Точно вчера отговорих на друга майка за записа на тоновете.
Те се правят в ОБ само, ако ще раждаш там. Не се плаща.

# 447
Ssimona225 по принцип не се плаща, но "моята докторка" си искаше по 10 лв. Явно е частен случай.

# 448
 newsm78 Grinning
Да ви питам,някой знае ли колко струва секциото по желание в Окръжна болница? Grinning

# 449
  • София
newsm78 Grinning
Да ви питам,някой знае ли колко струва секциото по желание в Окръжна болница? Grinning

Такава опция няма. Не само в ОБ, но и във всяка една болница в България.
Ако искаш секцио, но нямаш медицински показания, просто трябва да говориш с лекаря, който си избрала да те изражда. И да се разбереш с него.
Официалната такса за раждане - независимо дали е секцио или нормално раждане в Окръжна болница - т.е за избор на екип е 550 лева. Нея ще платиш на касата на болницата, а вече дали и какво ще ти поиска лекарят, който ще те изроди по начина, по който желаеш - не знам.

Общи условия

Активация на акаунт