Раждане в Окръжна болница 2008 г.

• 67 512
  • 945
  •   1
Отговори
# 420
Записвам се в темата, защото все ми бяга, а ми е интересно да я следя. Средата на юли и аз съм за окръжна  Peace

# 421
Буболече, заедно ще сме там  Laughing

# 422
Е, колкото повече толкова по-добре.... тъкмо ще си държим ръцете за кураж  Mr. Green

# 423

Аз съм писала и преди и в отговор на това, което е написала snejolina  бих казала и в Майчин дом е касапница. Аз първото си дете родих там и едвам оцеляхме. Бих казала, че май като има такива противоречиви факти да не раждаме никъде. Не, че се нахвърлям срещу нея, но наистина навсякъде си има и положителни и отрицателни страни. Да не си мислим, че някъде при приемането гледат на УЗД - НЕ, а това колко е голямо бебето е относително нали казват + - 500 гр, че това се  е бая. Аз съм 160 и родих второто си дете 4000 без грам проблем, а първото 3300 с парези на лицев и брахиалис.
Да се раждат живи и здрави бебета и който където се чувства най-добре и  в сигурни ръце - за мен беше в ОБ.

# 424
BubolecheMeche, Evita много Юлки ще се съберем  Simple Smile И аз ще съм в Окръжна.

# 425
  • София
Eeeeeeee и ако някоя нацели датата на сина ми - 25 юли - аз ще черпя  Mr. Green

# 426
Еееее, ако става по желание ще си искам мойтО рожден ден 14ти юли  Crazy Най-желания подаръъъъкккк  Heart Eyes

# 427
Здравейте и от мен! моя термин е през август и аз също съм се насочила към окръжна болница, първо, защото чух добри отзиви  и ми е съвсем близо.
Исках сам да попитам принципно как седят нещата, то предполагам,че за всички болници е един и същи принципа, но специално за ОБ ме интересува.
Следя си бременността при друг лекар. до колкото разбрах когато ми даде болничния за 45 дни преди термина ми дава и направление за болницата или това направление се дава малко по-късно?
Та въпросът ми е, след като ми даде това направление вече на ходя при него, а отивам в болницата и им казвам,че искам там да раждам и те ме викат за тонове когато преценят или как е? това заплаща ли се? или трябва да си ходя при този лекар, който ме е следил до последно?
Благодаря за отговорите Hug

# 428
  • София
Здравейте и от мен! моя термин е през август и аз също съм се насочила към окръжна болница, първо, защото чух добри отзиви  и ми е съвсем близо.
Исках сам да попитам принципно как седят нещата, то предполагам,че за всички болници е един и същи принципа, но специално за ОБ ме интересува.
Следя си бременността при друг лекар. до колкото разбрах когато ми даде болничния за 45 дни преди термина ми дава и направление за болницата или това направление се дава малко по-късно?
Та въпросът ми е, след като ми даде това направление вече на ходя при него, а отивам в болницата и им казвам,че искам там да раждам и те ме викат за тонове когато преценят или как е? това заплаща ли се? или трябва да си ходя при този лекар, който ме е следил до последно?
Благодаря за отговорите Hug

Първо трябва да решиш дали ще раждаш с избор на екип или не.
Ако ще избираш екип - трябва да си избереш лекар, да отидеш в ОБ и да се срещнеш с него. След това той трябва да се вика за запис на тонове. Не се заплащат.

Ако няма да избираш екип - тонове трябва да ти следи лекарят, който ти води ЖК-то. В ОБ ще отидеш направо за раждането. С документите. Направлението се издава заедно с 45-дневния болничен.

# 429
На мен направлението още не са ми го дали нито другите документи . На 29 съм на преглед и тогава защото направлението имало давност 30 дни . Ама то може би всеки по- различен начин процедира знам ли  newsm78

# 430
  • София
На мен направлението още не са ми го дали нито другите документи . На 29 съм на преглед и тогава защото направлението имало давност 30 дни . Ама то може би всеки по- различен начин процедира знам ли  newsm78

Може и ти да си права за направлението. Трябва да питам. Забравила съм  Grinning

# 431
  • sofia
За направленията не се притеснявайте. Големият ми син реши да излиза месец по-рано (от термин) и отидох с всички изследвания (всичко си събирах), талон за кръвна група и лична карта и без направление....ми не ме върнаха  Laughing

Снежолина, това което си преживяла може да се случи навсякъде. След моето раждане майка ми има две възстановителни операции, аз била с неподвижна ръка, имам белези на слепоочието от форцепса. Това в Шейново. А аз да умирам, няма да стъпя в Шейново. В тази болница са ме докарвали до рев, без да съм била бременна и чувствителна.
Така че всичко е въпрос на късмет. Всеки решава за себе си.

# 432
  • София
Ето вече имаме още едно бебе, родено в ОБ

Погледнах, че мама Идар, която беше писала тук е родила бебе Борис в ОБ. Да й е жив и здрав!   bouquet

# 433
И аз се записвам тук,защото живот и здраве съвсем скоро ми предстои да раждам. Насочила съм се към ОБ,ще раждам при д-р Жекова. Имам въпрос -кога се плаща за избора на екип-преди или след раждането-защото навсякъде в родилното виждам залепени бележки, че всичко се плаща на касата,но не пише кога.
И още един въпрос- аз си стегнах багажчето за болницата+ торбичката с памперсите и мокрите кърпички за бебето и се оказа малко обемно всичко,та да питам-всичко ли да вземам с мен още в началото или да ми го донесат след раждането,че в някои болници правят проблем да си носиш целия багаж веднага.

# 434
  • София
И аз се записвам тук,защото живот и здраве съвсем скоро ми предстои да раждам. Насочила съм се към ОБ,ще раждам при д-р Жекова. Имам въпрос -кога се плаща за избора на екип-преди или след раждането-защото навсякъде в родилното виждам залепени бележки, че всичко се плаща на касата,но не пише кога.
И още един въпрос- аз си стегнах багажчето за болницата+ торбичката с памперсите и мокрите кърпички за бебето и се оказа малко обемно всичко,та да питам-всичко ли да вземам с мен още в началото или да ми го донесат след раждането,че в някои болници правят проблем да си носиш целия багаж веднага.

Плаща се на касата на болницата, след като родиш.
За багажа - никакъв проблем. Санитарките ти носят сака от родилна зала до стаята. Никой не прави проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт