Раждане в Окръжна болница 2008 г.

• 67 508
  • 945
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Snejolina мисля, че вече всички писахме относно твоя случай и изяснихме коя лекарка е виновна за състоянието ти и това на детето ти. Моля те още един път да не слагаш всички лекари под общ знаменател, както и да не лепиш етикети на едно цяло отделение заради 1 лекар. Най-малкото, защото не го заслужават.
В родилно отделение на Окръжна болница има страхотни лекари, има и такива, които не са толкова добри - но такива има във всяка една друга болница.
Опитай се да родиш в Тина Киркова без да си избереш екип или в Шейново и ще разбереш каква е разликата.
Абсолютно недостойно е да хвърляш обвинения върху всички.
Моля те - като пишеш и изказваш твоето мнение бъди така добра да напишеш и кои точно лекари от Окръжна болница са те израждали. Защото в противен случай всичко казано звучи като силна емоция и гняв без рационална оценка.

# 406
Snejolina мисля, че вече всички писахме относно твоя случай и изяснихме коя лекарка е виновна за състоянието ти и това на детето ти. Моля те още един път да не слагаш всички лекари под общ знаменател, както и да не лепиш етикети на едно цяло отделение заради 1 лекар. Най-малкото, защото не го заслужават.
В родилно отделение на Окръжна болница има страхотни лекари, има и такива, които не са толкова добри - но такива има във всяка една друга болница.
Опитай се да родиш в Тина Киркова без да си избереш екип или в Шейново и ще разбереш каква е разликата.
Моля те - като пишеш и изказваш твоето мнение бъди така добра да напишеш и кои точно лекари от Окръжна болница са те израждали. Защото в противен случай всичко казано звучи като силна емоция и гняв без рационална оценка.

Твойто мнение изобщо  не ме интересува. Всички разбрахме, че си лична приятелка на д-р Жекова и твоето мнение е пристрастно. Това, че си доволна от нея далеч не означава, че родилното отделение е на ниво. Ти явно се чувстваш длъжна да ги защитаваш. Вече ставаш досадна обаче. Недей да прилъгваш жените с врели некипели. Видях ги всичките доктори. Нали минават на визитация всяка сутрин. Само ще ти кажа, че акушерските парези в тази болница не са голяма рядкост. Като кажа къде са ми увредили детето кинезитерапевтите хич не се очудват.

# 407
  • У вас,че да видиш хубуу ли е!
Snejolina аз да ти кажа нещо тогава...след като си загубих бебето(в Окръжна болница..за нея си хортуваме тука),кво...да ходя да разстрелям хората ,които ми помогнаха ли!?Нима е необходима да се повтаря едно и също,всеки да ражда където иска,аз пак там ще родя като му дойде времето(надявам се септеммври за зелена светлина Mr. Green)
И още нещо...гнева и яда и всички негови производни не са добър съветник...изобщо!

# 408
Неприятни неща се случват във всяка една болница.
Некадърни лекари има също навсякъде.
Нека обаче не слагаме всички болници и всички лекари под общ знаменател.

# 409
Франческа Салиери права си,но страшно много хора се ръководят от паниката и гнева след такива случаи!Това означава,че до сега трябваше да съм избила всички лекари в тая болница!Гледам трезво на нещата ,които ми се случиха !Знам какво ми е благодарение на лекарите от тая болница и имам пълно доверие на тях!Надявам се догодина да съм щастлива майка  родила в Окръжна!

# 410
Zolla, пожелавам ти го от сърце. Hug
Моето дете и аз сме живи и здрави благодарение на професионализма на лекарите в Окръжна болница.
Надявам се през юни отново да остана доволна.

# 411
  • София

Твойто мнение изобщо  не ме интересува. Всички разбрахме, че си лична приятелка на д-р Жекова и твоето мнение е пристрастно. Това, че си доволна от нея далеч не означава, че родилното отделение е на ниво. Ти явно се чувстваш длъжна да ги защитаваш. Вече ставаш досадна обаче. Недей да прилъгваш жените с врели некипели. Видях ги всичките доктори. Нали минават на визитация всяка сутрин. Само ще ти кажа, че акушерските парези в тази болница не са голяма рядкост. Като кажа къде са ми увредили детето кинезитерапевтите хич не се очудват.

Като не те интересува, защо ми отговаряш?
Да, приятелка съм с Жекова, но това далеч не изкривява реалното ми мнение за болницата. Знам и споделям както плюсовете, така и минусите. И всеки си прави сметка и си решава. Ако самата ти се чувстваш прилъгана, излъгана или измамена - има си съответни органи и съответни действия, които да предприемеш.
Както неведнъж писах - в тази тема пишем нещата реални такива, каквито са.
Ако не знаеш - журналист съм - и мога да ти дам веднага десетки примери за увредени, умъртвени и т.н бебета в другите болници. Но и от тях има много доволни. Така че пак те призовавам да престанеш с генералните заключения. Една визитация не може да ти даде реален поглед върху работата на един лекар.

И още нещо - Зола отиде в Окръжна, след като беше прочела тази тема. За съжаление бебето й почина. За радост именно некадърните според теб лекари в болницата установиха какъв е бил проблемът и сега всички се надяваме този кошмар да не се повтори.
Вале, много  Heart Eyes Hug

# 412
Snejolina  аз също живот и здраве ще раждам в Окръжна другия месец и съм проучила много добре нещата . Ти си една от малкото които хулят тази болница , повечето само ми я препоръчват. В това число и над 10 приятелки и колежки които са родили там през тази година. Така че наистина ако искаш да обиждаш определени лекари кажи им имената , а не накърнявай цялата болница.

# 413
Snejolina аз да ти кажа нещо тогава...след като си загубих бебето(в Окръжна болница..за нея си хортуваме тука),кво...да ходя да разстрелям хората ,които ми помогнаха ли!?Нима е необходима да се повтаря едно и също,всеки да ражда където иска,аз пак там ще родя като му дойде времето(надявам се септеммври за зелена светлина Mr. Green)
И още нещо...гнева и яда и всички негови производни не са добър съветник...изобщо!
На мен ми се рзмина на косъм и аз не бих се върнала там. Ако са виновни лекарите, че си изгубила бебето си не разбирам, защо пак там ще ходиш? Аз не бих го направила. Като казвам лекари може и да ви звучи като етикет за всички, но не може около мен да има 6-7 човека ако не и повече и да се стигне до такъв завършек на всичко. Съжалявам, че не им знам имената, но в това число включвам и акушерките и всички участващи в раждането и тези, които присъстваха в залата и стояха и гледаха сеира само. Нали са там, за да помагат? Да взимат адекватни решения? Гняв съвсем не изпитвам. Просто се опитвам да предпазя други жени, да не пострадат като мен. Тука всички само хвалите отделението  и никоя не е описала реалните обстоятелства, при които се ражда там. Някъде из форума прочетох, че на една майка са и увредили там детето за цял живот, но нямаше подробности. Тогава се замислих за този случай и се чудех дали няма да направя грешка ако раждам там, но покрай безкрайните ви суперлативи много бързо забравих за съмненията и ето ме сега. Жените е редно да знаят за какво става въпрос.

nana77 , имам няколко приятелки, които родиха нормално в Шейново без избор на екип и всичко мина гладко. Аз обаче мислех, че като си плащам няма начин  да не мине добре. Мислех, че се застраховам.  

P.S.
Аз имената, които знам съм ги споменала вече: Братоева, която ми ръководи раждането и Дачева, която ме следеше.

Последна редакция: ср, 15 апр 2009, 21:04 от Snejolina

# 414
Ти не четеш,те ми помогнаха!Разбрахме какъв е проблема...правят ми изследвания ,за да не се случи същото отново!

# 415
Snejolina аз да ти кажа нещо тогава...след като си загубих бебето(в Окръжна болница..за нея си хортуваме тука),кво...да ходя да разстрелям хората ,които ми помогнаха ли!?
Аз това го разбрах така сякаш в Окръжна са виновни.

Всеки да си ражда където си иска. И на вас леко раждане! Аз си имам изградено мнение и никой не може да ме спре да си го изказвам!

Slavaa, не хуля и не обиждам, а излагам факти!

# 416
Така е!Всеки има мнение и съображения!Това е форум и всеки може да се "изкаже" по съответната тема!Това,че не виждаш думите ,че тези хора ми помогнаха си е твой проблем!Радвам се за това,че намерих хора,които разбраха какво се е случило с мен!Намерих човешко отношение...човещинка...дето му се вика в тая скапана държава!Знам че там работят човеци,а не роботи хора свикнали да се раждат бебета на конвейр!Всеки има мнение ,аз държа на своето!

# 417
  • София
nana77 , имам няколко приятелки, които родиха нормално в Шейново без избор на екип и всичко мина гладко. Аз обаче мислех, че като си плащам няма начин  да не мине добре. Мислех, че се застраховам.  

E, аз също имам доста такива. Едната я бяха оставили съвсем сама да ражда 6 часа, докато полузадушиха бебето.
А освен всичко си позволиха да ме излъжат в телефонен разговор за една родилка в кома, че е в кома, защото не са я приели в Окръжна болница и докато я докарат в Шейново било фатално. Естествено след като проверих се оказа, че Бърза помощ изобщо не е влизала в ОК.
Сама си направи сметката за какво говорим.
С примерите само искам да ти покажа, че в живота няма черно и бяло. Има и сиво.

# 418
Всичко е Божа работа (както казва баба). Стискам палци на всички с предстоящо раждане да мине гладко и безаварийно, защото некадърници има навсякъде. Дали си плащаш или не, дали си чул само добри отзиви или не, ако ти е писано и най-безгрешният лекар ще сгреши (все пак сме хора а не машини). Така, че  Praynig се да ни подмине.
А ако наистина мислиш, че конкретен лекар е виновен за състоянието на детето ти тогава какво чакаш осъди го, така поне морално ще си "победител".

# 419
  • София
Изпадаме в непродуктивна логорея.
Хубаво е да има различни мнения. Лошо е да ги повтаряме до втръсване.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт