Раждане в Окръжна болница 2008 г.

• 67 509
  • 945
  •   1
Отговори
# 390

Аз съм крайно недоволна от Д-р Братоева! Освен, че раждането ми за малко щеше да се превърне в най-трагичния ден в живота ми, после ме е зашила толкова некадърно, че се наложи да ме оперират 20 дни след раждането, за да оправят мазалото, което беше сътворила. Не мисля, че е специалист. Съсипа ми живота тази жена.

Явно ми се е разминало... #Crazy

# 391
Като гледам Ваня не е влизала от 31-ви, май ще се похвали скоро  Grinning

тц,ще ви разочаровам момичета,но не съм влизала защото компа се беше скапал,а пък и известие нямах на мейла и като се разтърсих за темата...
Та тук съм си още и продължавам да съм 2 в 1 (утре е 7 ден преносване)Днес ходих на тонове в ОБ и ми казаха ако до понеделник не родя пак да отида на тонове.Та да видим до кога ще се инати моя бебок Confused

# 392
  • София
Здравейте и от мен,

аз също чакам. Утре съм на консултация при Скочев. По миналата седмица се уговорихме с него, прочетох все ласкави мнения за него, да видим как ще мине Simple Smile

Надявам се всичко да мине нормално.

# 393
  • София
Здравейте и от мен,

аз също чакам. Утре съм на консултация при Скочев. По миналата седмица се уговорихме с него, прочетох все ласкави мнения за него, да видим как ще мине Simple Smile

Надявам се всичко да мине нормално.

Скочев май е ОКръжна болница-Варна  Wink Ние пишем в тази тема за Окръжна болница София  Grinning Но и на теб леко раждане   bouquet

# 394
  • София
боже, извинявайте много!!!!

съжалявам за грешката!!!  Embarassed

благодаря ви!

# 395
Искам да попитам ,тъй като при мен по медицински причини се налага секцио ако не си избера екип и родя там отношението лошо ли ще бъде към мен от персонала?Моля Ви тези които са раждали така или знаят за такива случаи там да споделят как е било.Кажете и Вие които сте раждали нормално но без избор на екип как е било отношението към вас.Благодаря ви предварително!

# 396
  • София
Искам да попитам ,тъй като при мен по медицински причини се налага секцио ако не си избера екип и родя там отношението лошо ли ще бъде към мен от персонала?Моля Ви тези които са раждали така или знаят за такива случаи там да споделят как е било.Кажете и Вие които сте раждали нормално но без избор на екип как е било отношението към вас.Благодаря ви предварително!

Не, няма да бъде лошо. Просто ще те оперират специализантите и дежурният екип.
Лично аз съм раждала там със секцио, но с избор на екип. А и в момента таксата за избор на екип в болницата е най-ниската в цяла София - 550 лева - така че лично аз бих си я платила.

# 397
Здравейте wavey
Днес ме изписаха от ОБ. Бях там за болки в краката, но ме настаниха в родилното, че ГО е в ремонт та малко прясна информация... Като цяло отношението на акушерките е добро. Лекарите минаващи на визитация в повечето случай въобще не те поглеждат, а си говорят един на друг за теб сякаш те няма. Ако не ги питаш изрично какво ти предстои никои нищо не ти казва. Има една нова акушерка (от три четири дни) която е толкова смотана, че не може едни тонове да хване, абокат да постави не дай си боже нещо по сложно да и се наложи.
За д-р Жекова  smile3501 smile3501 smile3501 тази жена върти цялото родилно. Ако не е тя ще настъпи такъв хаус, че не е за приказка. Като цяло най-добрите акушерки са ги дръпнали в родилна зала, а останалите да се оправят. Не мога да кажа нищо за тези от неонатологията защото с тях нямах допирни точки.
Специално ще помоля nana77 да предаде на Жекова, че новата акушерка не става за нищо и половината санитарки също. При нас чистеха редовно и много добре, ноооооооооо след като им направим забележка иначе минаваха само с един парцал и то средата на стаята. С две думи колкото по ниско в йерархията стои съответния служител толкова по голям шев го раздава. 
И на края съвет към тези които ще раждат там - не се притеснявайте да питате, да искате, да правете забележка ако някоя санитарка се опъва. Повечето жени там са настроени положително и с радост помагат стига и вие да се държите нормално с тях. Настроите се за гадна обстановка, но сносно отношение.

# 398
  • София
За д-р Жекова  smile3501 smile3501 smile3501 тази жена върти цялото родилно. Ако не е тя ще настъпи такъв хаус, че не е за приказка. Като цяло най-добрите акушерки са ги дръпнали в родилна зала, а останалите да се оправят. Не мога да кажа нищо за тези от неонатологията защото с тях нямах допирни точки.
Специално ще помоля nana77 да предаде на Жекова, че новата акушерка не става за нищо и половината санитарки също.

Мила, тя го знае. Но има голям проблем в момента с намирането на качествен персонал. Заплатите като цяло за акушерки и санитарки са много ниски и много малко кадърни такива останаха в държавните болници.
Та ще предам разбира се, а ако се сетиш името - ми пиши на ЛС.

# 399
За името не можах да го разбера защото всички който питах ми казах да не се занимавам с глупости. А иначе е на средна възраст, с черна коса подстригана на черта, с голям нос и е от няколко дни, дава само дневни смени.
За Вероника   bouquet няма толкова мило и отзивчиво момиче. Тя ме прие и настани. Тоновете ги хваща от раз, само си слага ръцете на корема ти и хоп след това апарата на точното място. Невероятна е, но са я дръпнали само в родилна защото е много кадърна.
Жекова, макар и в отпуск до 20.04 е там всеки ден. На пациентите си е дала телефона си и всеки ден минаваше да им каже "ако има нещо притеснително звъните денонощно". Но сега мога да кажа много добри отзиви и за Хаджиева, Илиева, Кръстев. За Кинкина разбрах, че е малко груба на самото раждане, но може би ако се "лигавиш" повече от необходимото т.е я предезвикаш с нещо.
Балтаджиева ме направи впечатление, че обича да се презастрахова и да изписва малко повече медикаменти от необходимото, но като специалист не знам.
Пак по мое лично мнение (без да искам да обидя някого) от акушерките в отделението (не тези в родилна зала) по оправни са тези от гинекологията, но са и по дръпнати. Тези от РО са по милички , но големи флегми.
А иначе Жекова си знае недостатъците на персонала защото до като бях там (близо седмица) се наложи на няколко пъти да им звъни, от дома си, за едно или друго, което не са свършили както трябва с нейните пациентки.

# 400
  • София
Жекова, макар и в отпуск до 20.04 е там всеки ден. На пациентите си е дала телефона си и всеки ден минаваше да им каже "ако има нещо притеснително звъните денонощно".

Това и е обичайната отпуска  Mr. Green

# 401
Искам да попитам, може ли да се роди в ОБ без да се плати за екип, но пък да присъства бащата? Не мога да намеря интернет страница или списък с необходимите вещи в тази болница. А бебето при майката ли остава?
Между ОБ и Тина Киркова и Шейново, кое бихте препоръчали, ако имате наблюдение и от др. болници?
Ох, вече мн се притесних за това раждане.

# 402
  • София
Искам да попитам, може ли да се роди в ОБ без да се плати за екип, но пък да присъства бащата? Не мога да намеря интернет страница или списък с необходимите вещи в тази болница. А бебето при майката ли остава?
Между ОБ и Тина Киркова и Шейново, кое бихте препоръчали, ако имате наблюдение и от др. болници?

Не, не може. Присъствието на бащата дори при избор на екип може да бъде възможно само при съгласие на избрания лекар, водещ раждането и шефът на родилното - д-р Красимира Жекова.

За списъка - върни се отначало на темата - писали сме необходимите неща и аз и други момичета.

Ако родиш нормално - бебето ти го носят няколко часа след раждането. Ако раждаш секцио - след като те раздвижат. По принцип бебета са при майките. Ако не се чувстваш добре и помолиш, ще го приберат в неонатологията. Затова няма проблем.

# 403
Благодаря, nana77! Simple Smile

# 404

Мила, с риск да ми се нахвърлят тука някои жени ще ти кажа моето мнение. От Окръжна Болница бягай далече. Мизерията е страшна. Специалисти там няма. И аз се полъгах точно от хвалбите в този форум да отида там и сега съжалявам. Като влезнах в родилната зала сякаш бях в Ада. Нямаше апарат да ми включат тоновете. Никой не ме прегледа на ултразвук, за да види колко е голямо детето и как е завъртяно. Директно ми включиха система с окситоцин от, която болките стават непоносими. После ми сложиха епидуралната упойка, когато имах почти пълно разкритие и не знам дали стана от нея, но нямах никакви напъни. До тук целия подход им беше грешен. Но понеже ми беше първо раждане не знаех това. После аз им казвам, че нямам напъни, а те ми викат като усетиш напън напъвай и ме зарязаха така да си напъвам аз когато искам. Леглото на, което лежах беше голямо и като се опитам да напъна изпадах от него. По едно време ме преместиха на по-малколегло, на което облегалката не му се вдигаше достатъчно и ме караха да напъвам от легнало положение, което е невъзможно. Никой не дойде да ме следи дали имам напъни и кога са. От това напъване без контракции имах после страшен хематом в матката. Това мъчение и безхаберие на така наречените доктори там продължи с часове. Видяха, че корема ми е огромен и бебето е много едро за таза ми, но въпреки това не взеха никакви мерки, а бяхме говорили предварително, че ако има проблеми ще мога дазрчитам и ще го извадят секцио, защото аз съм много дребна с тесен ханш. Оставиха ме да се мъча като куче и когато видяха, че детето ще се задуши взеха да ме натискат по корема да го извадят по-бързо. После ме боля реброто 1 месец и май имам пъпна херния в следствие на това натискане. Детето се нагълта с амниотична течност и се беше задушило. Първо главата му беше голяма и второ имаше несъответствие в ширината на раменете и моя таз. Никой не го вия това вече е ясно защо. Когато го извадиха имаше само сърдечна дейност и никакви рефлекси. Едвам остана живо. А като капак при изваждането са му травмирали дясната ръка и сега е с пареза на плексус брахиалис. Не си движи ръката. Мен се наложи да ме оперират 20 дни след раждането, защото са ме зашили изключително некадърно и неправилно и са ме изписали с инфекция, въпреки, че в епикризата ми са написали, че съм здрава. Наложи се да ме разпорят, да ме изчистят от инфекцията и да ме зашият на ново, за да може да ми заздравее раната. В майчин дом, където отидох да ме лекуват, докторите се хванаха за главата, като ме видяха на какво приличам. А сега може да се наложи и от херния да ме оперират. Отидох здрава и права, а ми съсипаха живота в тази болница. Така, че сама прецени къде да отидеш дараждаш. Става въпрос все пак за твоя живот и за живота на бебето, което си пазила 9 месеца в корема си. От изброените от теб болници бих избрала Тина Киркова, ако можех да върна времето назад. Но живот и здраве ако изобщо се реша да имам второ дете ще отида в Майчин Дом.
Успех и леко раждане!

Общи условия

Активация на акаунт