Раждане в Окръжна болница 2008 г.

• 67 592
  • 945
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Напротив. Аз лично съм написала мнението си за д-р Кинкина и д-р Танчева, при които родих първото си дете- за мен невероятни професионалисти.
Д-р Жекова е наистина добър лекар, но лично аз не я издигам в култ.

А и има недоволни от нея също. Така че не мисля, че нещата тук се представят "рекламно".

# 571
На мен друг доктор от ОБ не ми препоръча Жекова /така и не разбрах защо/, така че наистина няма нищо нагласено. А и все пак Жекова си е шеф на отделението, нормално е да има друго отношение и умения.

Честито на Франческа Салиери за малката Симона! Да е жива и здрава, умна и красива!

# 572
  • София
А и има недоволни от нея също. Така че не мисля, че нещата тук се представят "рекламно".
Peace
Именно,от д-р Лазарова също съм много доволна.
yaya86 ,аз съм писала за Вероника.Такова мило и добро момиче ,пу да чукна на дърво.С риск да се повторя,се надявам някоя от богаташките болници да не я дръпне,защото ще е много жалко.Ади също е прекрасна акушерка и много мил човек,има и други ,които не ги знам по име.
Но тая Тошева #2gunfireСлед секциото,минаха 3-4 часа питах анестезиолога и Жекова мога ли да пия вода,че съм много жадна те ми казват "ДА".
Карат ме в 4-та стая и я моля тази кретенка да ми даде вода,а тя ми заявява,че чак на другият ден ще ми даде вода ,защото ми била включила система ShockedЕ аз от системата ли си да пия вода???Стана така,че "царя дава,пъдаря не дава".Мъжът ми идва с мен в деня на раждането,носи ми багажа,а тая ми вика"ти тоя за какво го водиш,и той ли ще ражда/".Абе на крив ...... еди си какво му е виновно.И на тая всичко и е криво,целият свят и е виновен и намерила на пациентките си да си го изкарва.На всичкото отгоре то малко смешно,ама аз с торбичката с пясък на количката в 4-та стая,с телефоните(единствената ми връзка с роднините),и се сборихме (сериозно) сдрърпахме се,защото тази ми дърпа телефоните от ръцете и иска да ги махне от мен,аз си ги дърпам да се обадя на мъжа ми и родителите ми.Абе ненормалница.Казвам ви,че ако я срещна тази по улицата,а шансовете са огромни,защото живея до ОБ,ще я смачкам.

# 573
Да се включа и аз по темата Simple Smile Аз родих на 23.05 в Об с избор на екип-д-р.Жекова. Доволна съм,че я избрах, защото раждането беше малко рисково и скоростно. Naughty Преносвах много дни, когато ми спукаха водите, се оказаха тъмнозелени , даже имаше момент, в който се д-р. Жекова се насочи към вариант секцио ( за да се предотврати евентуална инфекция или задух на бебето при нормално раждане), макар че аз бях категорично против. Добре,че бебето реши да действа на моя страна и се роди толкова бързо,че не даде време на докторите да се съберат за операцията, а и после се оказа,че няма причина за безпокойство-малкият се роди напълно здрав и  без никакви външни признаци за преносване  Hug Simple Smile Водите се оказаха с този цвят,защото както каза Жекова-малкия се бил изходил преди да се роди Mr. Green
Много съм доволна от екипа,който ме изражда, сега след близо месец мога да кажа,че след малки перипетии и болката от епизотомията ми вече е само спомен, пък и според мъжът ми съм зашита много професионално и точно както трябвало Embarassed Mr. Green
Аз бях във ВИП стая-какво да кажа-исках я само заради възможността да ползвам баня и тоалетна,без да се налага да чакам на опашка. Иначе стаята беше добра- две легла, телевизор,сменена дограма, плот за повиване и кантар, маса и стол,шкафчета...напълно достатъчно,аз и друго не съм търсила,ако исках да ми е като хотел-щях да отида в частна клиника:) Близките ми можеха да ме посещават всеки ден, по колкото си пъти искат-органиченията за посещенията ги налагах аз  Crossing Arms Мен ме изписаха на четвъртия ден сутринта, т.е стояла съм пълни три дни.
Аз не мога да се оплача от акушерките и лекарите-общо взето само на една-две им узнах имената,но всички се държаха много мило с мен. Особено едната от сестрите,ох,как се казва. newsm78..има син Кристиан и много се радваше на моя, а и не само заради това, просто много мил човек:)) Д-р. Жекова минаваше всеки ден на визитация-вероятно всички лекари, които са в избор на екип се грижат така за пациентите си... Grinning
Само като ме приемаха имах малко неприятно изживяване с лекарката,която беше на смяна. Като тръгнах за там се разбрахме с д-р. Жекова като ме прегледа дежурния лекар да й се обадя и да й кажа ще раждам ли или не,за да знае дали да идва веднага..Та озовах се аз рано сутринта в събота в 05:30 пред дверите на родилното и ме посрещна една ужасно навъсена лекарка и още по-намръщена сестра...Оказва се ,че бе да искам съм им прекъснала кафето..видиш ли ти каква наглост...Та малко ми кипна от отношението й, ама като й заврях телефона в лицето и й казах,че звъня на Жекова,за да й каже дали ще раждам..и взе,че омекна жената..ако не ме болеше толкова много щях да я насадя на пачи яйца,ама айде..После същата лекарка присъства на раждането и държанието й беше съвсем различно...както и да е:)
Та,ако съм била полезна с инфото ,на някой който иска да ражда в ОБ,радвам се:0 Аз съм доволна от избора си и пак там бих родила-със или без ремонт на отделението.  Hug

# 574
  • София
JeenySJ ,излиза,че сме лежали стая до стая Laughing
Ние със Дендри и Slavaa  подозирахме,че си някъде по стаите,ама не те познавахме.Даже някой предложи да тръгнем по коридора и да те търсим по форумският ник  Joy

# 575
Аз бях в 6-та. Там са всъщност две стаи,аз бях в тази до банята  Simple Smile

# 576
Е хубава работа ние бяхме в 5 стая.

# 577
  • София
Е хубава работа ние бяхме в 5 стая.

А, честита ви месечинка  Mr. Green

# 578
Благодаря  newsm38

# 579
Здравейте на всички момичета раждали в окръжна. и двете си деца родих там(нормално раждане),едното преди малко повече от 4 год. а другото преди 6мес.И двата пъти при др.Жекова-знаете за реда.Това което искам да споделя и да попитам е дали при вас  има такива усложнения.След ражданията се лекувам от течения.След първото от стрептококи, а сега от трихомони.Никога не сам имала подобни проблеми.Но след като ми спираше кървенето оставаше страшно неприятно течение.Сигурна сам,че е вътре болнична инфекция, която са ми лепнали най-вероятно при шиенето,но все пак искам да знам има ли и др.като мен.?

# 580
  • София
Здравейте на всички момичета раждали в окръжна. и двете си деца родих там(нормално раждане),едното преди малко повече от 4 год. а другото преди 6мес.И двата пъти при др.Жекова-знаете за реда.Това което искам да споделя и да попитам е дали при вас  има такива усложнения.След ражданията се лекувам от течения.След първото от стрептококи, а сега от трихомони.Никога не сам имала подобни проблеми.Но след като ми спираше кървенето оставаше страшно неприятно течение.Сигурна сам,че е вътре болнична инфекция, която са ми лепнали най-вероятно при шиенето,но все пак искам да знам има ли и др.като мен.?

На мен лично не ми се е случвало. А и дотук темата е 40 страници и много момичета са писали, но никоя не се е оплакала точно от това.

# 581
По въроса с течението - аз не съм имала след раждането, но мисля май, че трихомоните няма как да са вътреболнична - те са полово-предавани. Аз преди да забременея съм се лекувала доста от такива течения и след като родих и второто си дете нямам и помен. Вътреболничните инфекции са от бактерии най-често стафилококи (нали такава беше и в шейново) Thinking

# 582
  • София
По въроса с течението - аз не съм имала след раждането, но мисля май, че трихомоните няма как да са вътреболнична - те са полово-предавани. Аз преди да забременея съм се лекувала доста от такива течения и след като родих и второто си дете нямам и помен. Вътреболничните инфекции са от бактерии най-често стафилококи (нали такава беше и в шейново) Thinking

Да и аз сега се зарових в нета и видях това

Трихомоните е са най-разпространеното и лечимо венерическо заболяване при млади, сексуално активни жени. Около 7.4 милиона нови случаи се появяват всяка година. Паразитът се предава по полов път при полово сношение или чрез допир на гениталиите на двама партьори

Та едва ли е вътреболнична инфекция.

# 583
Да задам един малко глупав въпрос, но като чета и не мога да не питам. Някои момичета пишат, че са пускали свиждане при тях. Докато лежах там нямаше такова нещо нито за мен, нито за останалите момичета в стаята. Таткото видя малкото на снимка на телефона и то трябваше да се измъквам като крадла, за да си взема багажа, който ми носеше. Та от къде влизаха татковците ви?

# 584
  • София
От задният вход,точно където е кабинета за мерене на тонове и неонатологията.При нас нямаше проблем за влизане според смяната на отделението.Зависи на коя акушерка или санитарка ще попаднеш.Мъжът ми ми звънеше и аз отивах на "партизанският" вход да го чакам Laughing
Иначе първият ден свекърва ми и свекъра ми като са идвали да ме видят след секциото въобще не ги е пуснала санитарката,и след едно бутване на 10лв в джобчето й ги пуснала ShockedА това го разбирам 2 дена след изписването ми и направо полудях,ама те й те са си виновни,":били радостни" "били щастливи" и дали да се почерпи!Ужас,а аз през цялото време се чудя защо така ми се подмазва въпросната санитарка,а ето къде бил ключа ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт