Раждане в Окръжна болница 2008 г.

• 67 591
  • 945
  •   1
Отговори
# 555
Франческа честита дъщеричка   bouquet . Това беше екипът който ме прие . Наистина и др Дачева и Ади са много мили и добри професионалисти.
С неонатолозите не съм имала проблеми защото я взех малката веднага при мен и си я кърмех .

Евита за Вип стаите не мога да кажа , аз бях в обикновенна , но таткото го пускат когато и да дойде. При мен се изреди  половината рода .

# 556
Е, имах малък пререкания с неонатолозите, но тези неща бързо се забравят.
Въпреки недобрите в момента битови условия, всичко останало е на ниво в ОБ.
Надява се скоро да започне ремонта там и до края на годината персонала да може да работи в достойна за професионализма му среда.
 Peace

Би ли уточнила за тези "пререкания", така казано е много общо.
А колкото до ремонта, за съжаление май скоро няма да има такъв и мизерията в РО ще продължи. Очаква се да започне ремонт в неонатологията.

# 557
След по-малко от месец и на мен ми предстои второ секцио там и усещам леко притеснение вече...
 А относно неонатолозите още преди 7 години имам спомен, че бяха "чешити" - надали са се променили особено, но ще ги изтърпя.

"Чешитите" от неонатология ще се грижат за бебето ти поне три дни, живот и здраве, докато ти се възстановяваш след секциото.

# 558
  • София
Престоят при нормално раждане е четири дена, при секцио поне шест.

Франчи, честита ти Симона! Да е красива като кака, умна като мама и успяла като баща си, ако съм успяла да запомня добре Wink  bouquet

# 559
MaMinKa33, разбирам, че работиш в неонатологията.   Peace
Поради причина че, по време на бременността си боледувах от варицела /ако трябва да съм точна в 34 г.с./ неонатолозите искаха да се влива на детето Зовиракс. Трябваха им два флакона. До тук добре, но мъжът ми обиколи цяла София и не успя да открие два флакона, навсякъде опаковките са по 5, а цената между 210 и 250 лв. в зависимост от аптеката и то с поръчка. Аз родих в събота вечерта, най-рано се очакваше да получим лекарството във вторник. Помолихме за съдействие при откриването на Зовиракса, защото цената е висока, а и не ми трябват 5-те ампули/флакона. Тогава стана ясно, че всъщност не е нужно да се влива задължително и на детето всъщност нищо му няма.
Проблемът беше,че лекарите бяха предупредени за боледуването ми и преди раждането ме уверяваха, че не се налага да се влива нищо на детето.

Evita, аз бях в такава ВИП стая. Има ги още и са си същите и като преди 5 години, но са само за тези, които правят избор на екип.

# 560
Поради причина че, по време на бременността си боледувах от варицела /ако трябва да съм точна в 34 г.с./ неонатолозите искаха да се влива на детето Зовиракс. Трябваха им два флакона. До тук добре, но мъжът ми обиколи цяла София и не успя да открие два флакона, навсякъде опаковките са по 5, а цената между 210 и 250 лв. в зависимост от аптеката и то с поръчка. Аз родих в събота вечерта, най-рано се очакваше да получим лекарството във вторник. Помолихме за съдействие при откриването на Зовиракса, защото цената е висока, а и не ми трябват 5-те ампули/флакона. Тогава стана ясно, че всъщност не е нужно да се влива задължително и на детето всъщност нищо му няма.
Проблемът беше,че лекарите бяха предупредени за боледуването ми и преди раждането ме уверяваха, че не се налага да се влива нищо на детето.

Evita, аз бях в такава ВИП стая. Има ги още и са си същите и като преди 5 години, но са само за тези, които правят избор на екип.

Не работя в неонатологията, просто съм имала много контакти с тях и ползвам услугите на някои от лекарите. Колкото до зовиракса дали трябва да се прави или не, мисля че би трябвало да прецени неонатолога, а не акушер гинеколога, все пак става въпрос за здравето на бебето. И след като се плаща за избор на екип 550 лв.....а честно казано за пръв път чувам да се задължава човек да купи точно 5 флакона, че то аналгин може да се купи не цяла опаковка, да не говорим, че се пише рецепта и лекаря упоменава количеството.

# 561
  • София

Не работя в неонатологията, просто съм имала много контакти с тях и ползвам услугите на някои от лекарите. Колкото до зовиракса дали трябва да се прави или не, мисля че би трябвало да прецени неонатолога, а не акушер гинеколога, все пак става въпрос за здравето на бебето. И след като се плаща за избор на екип 550 лв.....а честно казано за пръв път чувам да се задължава човек да купи точно 5 флакона, че то аналгин може да се купи не цяла опаковка, да не говорим, че се пише рецепта и лекаря упоменава количеството.

Ами точно там е проблемът, че не може да се купува отделно. Трябва да се купува цяла опаковка по наредба, обаче фармацевтите понеже така им изнася и нарушават правилата.  Wink

# 562
  • София
Аз пък от Дачева въобще не съм доволна,не мога да я нарека и 'доктор'.Същата кокондрела ден преди да родя ми каза,че тоновете на детето ми не са добри и,че можело тази вечер да умре ShockedНе си го измислям,nana77 ми е жив свидетел.Те заедно с мъжа ми ме чакаха пред отделението.Аз  се заливам от сълзи,представяте ли си,какво е да ви го кажат това,.Нана звъни по телефона на Жекова да и обясни ,какво е станало.Абе лудница,добре,че има и лекари,които не са си проспали някои лекции по гинекология.
Тогава д-р Жекова ми каза да изчакам да й свърши смяната на тази плиткоумна патка и пак да отида на тонове. Пояснявам ,че тоновете ми бяха 135-145.След около час пак отидох при друга лекарка.Коментара на другата лекарка и акушерка бяха 'тя тонове на заспало бебе не е ли виждала'.
 Държа да отбележа ,че д-р Жекова през цялото време държеше да я информирам ,какво става.А не беше на работа и раждах без избор на екип.Слава на Бога има все още ЛЕКАРИ,а оная овца Дачева просто не искам да я виждам.Има и още една идиотка,ама тя е от акушерките,мисля че и викаха Тошка.По-проста  и немърлива към работата си акушерка не съм виждала(ама за нея друг път ще разказвам).
  и в края на целият ми разказ и неволи,съм страшно благодарна на Жекова,и живот и здраве ако имам второ детенце при нея с избор на екип,защото си заслужава.

Последна редакция: пн, 22 юни 2009, 07:49 от Madam Stasita

# 563
Madam Stasita, знам, че едва ли ще те успокои, но се включвам само в подкрепа на това, че доктори идиоти съществуват (а аз сякаш ги привличам). Конкретно д-р Дачева не я познавам и нищо не мога да кажа за нея, но мога да разкажа безкрайни истории за моите проследяващи лекарки. Няма да изпадам в подробности, тъй като не е по темата и въпросните дами не са от Окръжна (и слава богу), но само за да добиеш представа: първата, при която се следих кадър на Майчин дом ми каза, че понеже ми е мързеливо бебето и си  е кръстосало краката не е сигурна дали вижда един крак или два, после след една камара подобни безумни изказвания я смених с друга, която пък забрави да ми пусне изследване за австралийски антиген(Хепатит Б), за което се сети третата ми лекарка и то се оказа положително за карък. И да не си помислите, че този път съм уцелила, третата при последното посещение в 32г.с (сега съм в 33г.с.) ми каза, че за последните 4 седмици бебето не ми е пораснало въобще защото съм качила само 1 кг и след като ми мери обиколката на корема заключи, че нещо му има  #Crazy и това без дори да ме е видяла на видеозон. Стискам палци при теб всичко да е наред все пак    Hug
И все пак продължавам да вярвам, че човечни и свестни лекари съществуват. Не се отчайвай  и ти!  bouquet

# 564
Madam Stasita ,
акушерката се казва Тошева и няма по-злобен и серт човек от нея .... междудругото там се карат кой да работи с нея или по-точно кой да НЕ работи Simple Smile
Иначе от акушерките любимката  ми е Вероника ( много е мила ) , както и Чайка ....
Надявам се скоро ( в близките дни ) вече да съм родила че ми остават 4 дни до термин и се побърквам вече .
Много се надявам да не се засечем с въпросната Тошева че незнам какво ще правим ...
А вече ОБ ми стана като роден дом ( аз последните 3 седмици по-малко си седя вкъщи отколкото там )  . И се радвам че Жекова има търпението да се занимава с мен Simple Smile Много е добра

# 565
MaMinKa33, неонатолозите бяха предупредени, че съм болна от варицела, не само гинеколозите. И именно първите ме убеждаваха,ч е няма проблеми за бебето, както се и оказа и не се налага вливане на нищо след раждането, защото аз съм лекувана с Изопринозин и Акциловир.
А относно количеството може да провериш където поискаш- навсякъде продават пет ампули в опаковка. Отдавна фармацевтите нямат право да делят лекарствата. Когато обясних в неонатологията, че лекарството ще ни бъде доставено след два дни, т.е. във вторник /родих в събота/ неонатолозите ми обясниха, че не се налага всъщност вливане на Зовиракс. Освен това се консултирахме и с неонатолози от Майчин дом, според които предвид лечението ми по време на болестта е безпредметно организма на бебето да се пренасища с Акциловир /основната съставка на Зовиракса/. Д-р Бичовски беше на същото мнение. А това дали се налага вливане на лекарство на бебето го реши дежурният неонатолог в телефонен разговор със своя колежка минути преди да родя. До тук с обясненията и без това стана твърде лично.
А само да уточня, че именно епикризата от неонатологията е пълен абсурд- в нея се твърди, че детето е захранено с АМ и се изписва, хранещо се само с това, което въобще не е истина. Да не говорим че, нямаше в епикризата упоменато никъде теглото на бебето при изписването. Добре че, сама си го премерих на кантара в стаята същата сутрин.

Madam Stasita, съжалявам за неприятните ти изживявания.

Последна редакция: пн, 22 юни 2009, 09:55 от Франческа Салиери

# 566
  • София
Общо взето нещата, които сте изписали са вече казвани и коментирани.
Ясно е, че според индивидуалните изисквания винаги ще има доволни и недоволни от един или друг лекар. Било в гинекология, било в неонатология.

Маминка, факт е, че голяма част от неонатолозите са доста дръпнати. Не казвам друго, моля да се отбележи - казвам дръпнати. А това е допълнителен стрес за една току що родила майка.

# 567
Имам чувството, че тази тема е създадена предимно за реклама на един акушер-гинеколог, а всички останали за нищо не стават. А един човек едва ли е достатъчен.

# 568
  • София
Имам чувството, че тази тема е създадена предимно за реклама на един акушер-гинеколог, а всички останали за нищо не стават. А един човек едва ли е достатъчен.

Така ли?
Ако се върнеш 40 страници назад ще видиш колко лекари са изброени.
И от Дачева, и от Братоева, Лазарова, Танчева, Кинкина. Айде да не изброявам цялото отделение.

# 569
Напротив. Аз лично съм написала мнението си за д-р Кинкина и д-р Танчева, при които родих първото си дете- за мен невероятни професионалисти.
Д-р Жекова е наистина добър лекар, но лично аз не я издигам в култ.

Общи условия

Активация на акаунт