Раждане в Окръжна болница 2008 г.

• 67 586
  • 945
  •   1
Отговори
# 540
Момичета, терминът ми е на 5 август дали до тогава ще е започнал ремонта? Много ми се иска да родя в Окръжна, ще съм благодарна за всяка актуална информация, когато е налична разбира се   bouquet

# 541
  • София
Момичета, терминът ми е на 5 август дали до тогава ще е започнал ремонта? Много ми се иска да родя в Окръжна, ще съм благодарна за всяка актуална информация, когато е налична разбира се   bouquet

Не, няма да е започнал. Най-вероятно ще започне в края на август - началото на септември. Така че успешно раждане в Окръжна.

Wink Моят термин също бе 5 август, а родих на 25 юли  Grinning

# 542
  • София
Момичета аз се свързах с позната от Окръжна болница и чакам инфо от "кухнята" за предстоящия ремонт. Ще споделя щом науча  Wink

# 543
  • София
Момичета аз се свързах с позната от Окръжна болница и чакам инфо от "кухнята" за предстоящия ремонт. Ще споделя щом науча  Wink

Grinning Инфото, писано тук също е от кухнята  Wink

# 544
  • София
Да ви питам дали знаете - може ли (ако се наложи, де) да отида без направлението и обменната карта, а да ги донесат докато още лежа там. Понеже Кръстев е в кабинета чак в четвъртък, а аз май съм на път

# 545
Съмнявам се да те върнат ако бебчето е тръгнало . Но поне си носи всички изследвания .

# 546
  • София
Да ви питам дали знаете - може ли (ако се наложи, де) да отида без направлението и обменната карта, а да ги донесат докато още лежа там. Понеже Кръстев е в кабинета чак в четвъртък, а аз май съм на път

Никой няма да те върне. Стискай палци и да се похвалиш!

# 547
  • София
Съмнявам се да те върнат ако бебчето е тръгнало . Но поне си носи всички изследвания .
Да, разбира се, но някои останаха при него, но те май не са толкова важни - първите кръв и урина, които са за кръвна група, резус фактор, Васерман и т.н....другите си ги имам
Благодаря, не че съм хукнала да раждам, ама знае ли човек...Ще се похваля разбира се, дано всичко мине гладко

# 548
  • София
Да, разбира се, но някои останаха при него, но те май не са толкова важни - първите кръв и урина, които са за кръвна група, резус фактор, Васерман и т.н....другите си ги имам
Благодаря, не че съм хукнала да раждам, ама знае ли човек...Ще се похваля разбира се, дано всичко мине гладко

е точно те са много важни. Кръвната група, резуса и Васермана са нещо особено важно. Хайде първите кръв и урина както и да е.
Другото, което се сещам - просто му се обади на Кръстев и му кажи, ако евентуално тръгнеш да раждаш да ги донесе.

# 549
Момичета, терминът ми е на 5 август дали до тогава ще е започнал ремонта? Много ми се иска да родя в Окръжна, ще съм благодарна за всяка актуална информация, когато е налична разбира се   bouquet

Не, няма да е започнал. Най-вероятно ще започне в края на август - началото на септември. Така че успешно раждане в Окръжна.

Wink Моят термин също бе 5 август, а родих на 25 юли  Grinning

Нана, най-сърдечни благодарности за бързата реакция   bouquet Аз все се надявам да изкарам до края, но ... Дай Боже и аз да се радвам скоро на едно здраво лъвче  Mr. Green

Последна редакция: ср, 17 юни 2009, 13:09 от smiley

# 550
  • София
Момичета, терминът ми е на 5 август дали до тогава ще е започнал ремонта? Много ми се иска да родя в Окръжна, ще съм благодарна за всяка актуална информация, когато е налична разбира се   bouquet

Wink Моят термин също бе 5 август, а родих на 25 юли  Grinning

До 23 юли задължително  Mr. Green,  че оттогава започват Лъв-овете.
Нана, най-сърдечни благодарности за бързата реакция   bouquet Аз все се надявам да изкарам до края, но ... Дай Боже и аз да се радвам скоро на едно здраво лъвче  Mr. Green

# 551
Nana77 дано не те безспокоя прекалено, но дали случайно имаш информация дали в Окръжна ще се съгласят да вземат кръв от пъпна връв за съхранение на стволови клетки и ако да какви са условията?

Предварително ти благодаря!   bouquet

# 552
  • София
Nana77 дано не те безспокоя прекалено, но дали случайно имаш информация дали в Окръжна ще се съгласят да вземат кръв от пъпна връв за съхранение на стволови клетки и ако да какви са условията?

Предварително ти благодаря!   bouquet

Това специално ще трябва да го попитам.
Като разбера какво е положението ще пиша.

Допълвам се: Няма проблем за взимане на стволови клетки, но трябва да си намериш фирма и оттам да пратят човек по време на твоето раждане да се вземат клетките.

Последна редакция: пт, 19 юни 2009, 12:09 от nana77

# 553
Дойде време и аз да разкажа за второ си раждане в ОБ и да благодаря още веднъж на прекрасния персонал там.
На 13 юни сутринта трябваше да отида за запис на тоновете. Цяла нощ обаче имах регулярни, но почти безболезнени контракции, на които не отдадох особено значение. Въпреки това още с влизането споменах това на лекарката си, която реши първо да ме прегледа за разкритие- бях с почти 4 см. Върна ме до нас за багажа. Приеха ме към 13 часа, направиха ми клизма, полежах малко в предродилна зала и след това ме пуснаха да се разхождам на воля из коридорите. Контракциите ми бяха вече на две минути и продължаваха по 30-40 сек., разкритието вече отиваше към 5см. контракциите обаче започнаха да се разреждат. в 15 часа ми сложиха система окситоцин. Към 16,30 ч. ме пуснаха да се разхождам със системата и точно в 17 часа усетих едно пук и водите ми изтекоха. Заведоха ме направо в родилна зала. Доста бързо разкритието ми стана 10 см. и в 18,15 започнаха напъните. Заради странното и нетипично предлежание на бебето напъвах цели 45 минути. Така в 19 часа се роди моето бебе Симона- 3300 гр., 50 см. За учудване на всички бебето беше обърнато с лице към десния ми крак и това е затруднило изгонването на плода.
Почти веднага ми я дадоха и я държах на корема си близо час, дори успях да я закърмя. Като ме позашиха и доведоха до вид удобен за гледане  Mr. Green пуснаха и каката и таткото в родилна зала. Така половин час след раждането малката се запозна с цялото си семейство.

Родих с избор на екип при д-р Елка Дачева. Безкрайно съм й благодарна за професионализма и грижите, които положи за мен по време на бременността ми и раждането. Попаднах и на невероятна акушерка Ади Николова.
Е, имах малък пререкания с неонатолозите, но тези неща бързо се забравят.
Въпреки недобрите в момента битови условия, всичко останало е на ниво в ОБ.
Надява се скоро да започне ремонта там и до края на годината персонала да може да работи в достойна за професионализма му среда.
 Peace

Последна редакция: нд, 21 юни 2009, 16:47 от Франческа Салиери

# 554
Франческа, благодаря ти за разказа и честита ти втора рожбичка Симона!

След по-малко от месец и на мен ми предстои второ секцио там и усещам леко притеснение вече...
Радвам се, че са пуснали таткото и каката - и аз искам да ги видя възможно най-скоро и се притеснявах, че няма да ги пуснат. А относно неонатолозите още преди 7 години имам спомен, че бяха "чешити" - надали са се променили особено, но ще ги изтърпя.
Колко време беше престоя ти там? Преди за нормално се стоеше 3-4 дни, а за секцио - 7, дали и сега е още така?
И има ли ги още въпросните ВИП стаи (дето са две с по две легла и обща баня по средата)? И пускаха ли поне таткото после да влиза директно при теб?
Извинявай за многото въпроси.... аз питам, все едно не ми се е случвало, ама нещо започва да ме хваща спичането  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт