Раждане в Окръжна болница 2008 г.

• 67 582
  • 945
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Към всички раждали в Света Анна или както я наричате Окръжна, искам да ви попитам какво ви е мнението за неонатологията, защото няма много отзиви, предимно  пишете за Д-р Жекова, а мен ме интересува, защото моя близка е решила да  ражда там, а предишните и бременности са били все с проблеми с бебчето, родила е две недоносени бебчета...та имат ли условия, кувьози,опитен персонал, и ако препоръчате някой от неонатолозите, ще ви бъда благодарна.

Вече са ти обяснили, аз само ще допълня, че болницата има договореност с неонатологията на Майчин дом да превежда най-тежките случаи при бебетата там, ако се налага. Иначе неонатолозите разполагат и с екип и с техника и се справят с доста тежки случаи.

# 526
Всичко ми е още много ново и странно... но дойде време и аз да се похваля.
На 24 май в 9 без 4 минути се роди моята хубава и музикална дъщеричка (пее докато спи Laughing) РадаHeart Eyes
Раждането премина естествено, както исках - без пукане на мехур (нямаше време) и без окситоцин (и за това нямаше време май, пък и много мърдах вече, не можаха да ми намерят вена Mr. Green). Контракциите си ги изтърпях в къщи половината - когато пристигнах в Окръжна ми се зарадваха на 6-ти сантиметра разкритие. Това беше в 7 сутринта, а в 9 с малко повече напъни, ЕПЗ и поразкъсване (имаше къса пъпна връв детето) Рада се появи с фин плач, като истинска дама. Grinning
Раждането беше бързо и успешно, неприятното дойде с шиенето, но всичко си заслужава...
Благодаря на екипа, който ме изражда. Стремях се да запомня всички, но тогава не бях съвсем в час...
Понеже в отделението беше спокойно, на този хубав празник родих само аз...а и май хванах настъпването на новата смяна в залата, в която раждах се събраха сума ти жени... Аз си пъшкам и напъвам, пък те ми се радват, колко бързо стават нещата... Mr. Green
Та да благодаря на д-р Кинкина, д-р Пашова (тя ме ши, малеее колко време, измъчихме се взаимно Tired) акушерката Адриана (Николова мисля Blush), санитарката Вера и двете сладки стажантки (много хубави млади симпатяги, но имена не запомних), които не бяха на смяна тогава, но след това бяха много мили, а и едната от двете ми свали много внимателно външните конци. Crazy Не плащах за избор на екип, но въпреки това получих много адекватни грижи и като цяло престоя в болницата беше удовлетворяващ и полезен за мен. Благодаря и на д-р Жекова, която този ден не беше на смяна, но е събрала стахотни екипи и е много голям професионалист. Всеки ден след това присъстваше на консултациите. Много съм доволна от всичко и ако ще раждам пак (за сега ми е много прясно, та ще изчакам... Wink) със сигурност пак ще родя в Окръжна! Това е... от мен, а ето и моята малка Рада:

# 527
  • София
Да ти е жива и здрава Рада! Много да те радва, много да е усмихната и весела и здрава!

Радвам се, че раждането ти в Окръжна болница е било такова, каквото си искала. И най-вече се радвам, че ще се върнеш пак там  Wink

# 528
Нана, благодаря и на теб, за насоките и съветите, които ми даде.  Hug Hug Hug

# 529
Извинявам се, че разводнявам темата, но искам да изкажа и специалните си благодарности на д-р Жекова, която ми проведе контролния преглед. Внимателна, точна, ерудирана жена, която освен с авторитет, ме впечатли с талант в прегледите  Grinning Много нежно пипа. Макар да съм си доволна от екипа, който ме изражда без да плащам, за второто си раждане бих искала да ме изражда такъв професионалист като д-р Жекова.  omm

# 530
  • София
Случайно да знаете някакво ново инфо за предстоящия ремонт на родилното?

# 531

Никой не може да знае, освен директора на болницата, може би август. Но няма да е от днес за утре.

# 532
  • У вас,че да видиш хубуу ли е!
Момичета..съжалявам,че най-вероятно няма да може да родите там..всички..преди ремонта...все пак всичко,което се прави е за добро...наше и на болницата! Simple SmileНадявам се да пазим отделението след ремонта!Нека не рушим това,за което ние самите плащаме! Hug

# 533
  • София
Момичета..съжалявам,че най-вероятно няма да може да родите там..всички..преди ремонта...все пак всичко,което се прави е за добро...наше и на болницата! Simple SmileНадявам се да пазим отделението след ремонта!Нека не рушим това,за което ние самите плащаме! Hug

Абсолютно те подкрепям, Зола. Много хора се оплакват, че е мръсно и старо, но не полагат и грам усилия да пазят.

# 534
  • София

Абсолютно те подкрепям, Зола. Много хора се оплакват, че е мръсно и старо, но не полагат и грам усилия да пазят.

И аз подкрепям и много ще ме е яд ако немога да родя там   Hug

# 535
  • София
Аз днес ходих да се запозная и договоря с д-р Жекова, термина ми е на 5 юли, и тя не спомена нищо в смисъл, че няма да мога да раждам там по това време. Ако е сетя, в понеделник ще питам акушерката кога се предвижда да затварят отделението. Уф, все не уцелвам прясно ремонтирано - и януари като лежах там, АГ отделението щяха тепърва да го ремонтират.

# 536
  • София
Аз днес ходих да се запозная и договоря с д-р Жекова, термина ми е на 5 юли, и тя не спомена нищо в смисъл, че няма да мога да раждам там по това време. Ако е сетя, в понеделник ще питам акушерката кога се предвижда да затварят отделението. Уф, все не уцелвам прясно ремонтирано - и януари като лежах там, АГ отделението щяха тепърва да го ремонтират.

Да, няма да спомене, защото още не е ясно нищо. Това, което се говори предварително е за края на август, началото на септември.

# 537
О, дано свърши до декември. Praynig Но едва ли...Е, здраве да е.... Wink

# 538
  • София
О, дано свърши до декември. Praynig Но едва ли...Е, здраве да е.... Wink

Ами не вярвам да продължи повече от три месеца.

# 539

Привет Simple Smile
аз също ще раждам там и понеже вече цяла седмица лежах в болнцата , имаше едно момиче което иска да ражда есента там, та ги питахме и казахе че май от август няма да работят (ще правят грандиозен ремонт на отделението ) и няма да има родилно отделение Sad
но за колко време не казаха  Sad

А за д-р Жекова .... това е човека на когото имам голямо доверие и тя го оправдава , много е добра. Всички там са много мили и са проесионалисти . Който е решил там да ражда няма да съжалява  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт