Раждане в Окръжна болница 2008 г.

• 67 546
  • 945
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Охооооо вие сте вече вкъщи  Grinning Честита ти Рая и тук! Много да те усмихва!  Hug

Благодаря ти  Hug . Нас още вчера ни изписаха ама имах нужда от почивка  Mr. Green.

Това тепърва ще се задълбочава  Mr. Green

# 511
здравейте момичета, четох доста за ОБ и майи аз там бих желала да раждам. Обаче ме притеснява този ремонт. Термина ми е декември, а дали те ще са свършили дотогава?Иначе си записах тел на д-р Жекова и ще се обадя да говоря с нея. но след два , три месеца, че сега ми е рано още.
Скоро една приятелка роди при нея, на 14 април момиченце...и всичко е наред, а тя  е много доволна.
 само дано имаме късмет да направят ремонта и да започнат да работят....дано Praynig

# 512
  • София
здравейте момичета, четох доста за ОБ и майи аз там бих желала да раждам. Обаче ме притеснява този ремонт. Термина ми е декември, а дали те ще са свършили дотогава?Иначе си записах тел на д-р Жекова и ще се обадя да говоря с нея. но след два , три месеца, че сега ми е рано още.
Скоро една приятелка роди при нея, на 14 април момиченце...и всичко е наред, а тя  е много доволна.
 само дано имаме късмет да направят ремонта и да започнат да работят....дано Praynig

Твърде вероятно ще са приключили, ако го започнат по план - в началото на септември. Но всичко това може да се каже едва, след като наистина стартира.

# 513
  • София
Е ако е в началото на септември лолоо  Confused то се на мен ще ми се падне или глуха акула или свирка без топче  Joy

# 514
  • София
Здравейте момичета на 22 май родих едно рекрасно момиченце в Окръжна болница. С две ръце гласувам ЗА раждане там ако все още някой се чуди. Персонала е страхотен , е има и някои не толкова, ама на фона на другите не се забелязват.

Абсолютно съгласна съм с мнението на Slavaa,аз родих на 21 май там и естествено със Slavaa и Dendri се засякохме и бяхме в една стая.Беше супер да сме си тричките.
Както казва Slavaa
Цитат
Персонала е страхотен , е има и някои не толкова, ама на фона на другите не се забелязват
.
По-късно ще се включа и с подробност,само искам да кажа,че това отделение се крепи на гърба на д-р Жекова и ако не е тя там не ми се мисли какво ще стане.
Аз лично съм силно впечатлена от едно младо момиче Вероника-акушерка,която обгрижваше всички с толкова голяма всеотдайност.Надявам се някоя от "елитарните" болници да не дръпне момичето към тях,че не ми се мисли .Благодарение на нея,д-р Жекова и младите й специализантки,вече съм по-спокойна и гледам по-оптимистично,че все още има кадърни лекари и медицински персонал

# 515
Здравейте момичета на 22 май родих едно рекрасно момиченце в Окръжна болница. С две ръце гласувам ЗА раждане там ако все още някой се чуди. Персонала е страхотен , е има и някои не толкова, ама на фона на другите не се забелязват.

Абсолютно съгласна съм с мнението на Slavaa,аз родих на 21 май там и естествено със Slavaa и Dendri се засякохме и бяхме в една стая.Беше супер да сме си тричките.
Както казва Slavaa
Цитат
Персонала е страхотен , е има и някои не толкова, ама на фона на другите не се забелязват
.
По-късно ще се включа и с подробност,само искам да кажа,че това отделение се крепи на гърба на д-р Жекова и ако не е тя там не ми се мисли какво ще стане.
Аз лично съм силно впечатлена от едно младо момиче Вероника-акушерка,която обгрижваше всички с толкова голяма всеотдайност.Надявам се някоя от "елитарните" болници да не дръпне момичето към тях,че не ми се мисли .Благодарение на нея,д-р Жекова и младите й специализантки,вече съм по-спокойна и гледам по-оптимистично,че все още има кадърни лекари и медицински персонал
И аз съм силно впечатлена от Вероника.Тя ми беше "лична" акушерка(според думите на др.Жекова) като родих там миналата година.Дори Вероника живее в моя квартал и я засичам по градинките и винаги и благодаря

# 516
  • София
Оооо, Мадам, добре дошла и честит ти син!   bouquet Hug

Радвам се, че всяка една от вас се е убедила, че нещата, които са писани тук за болницата и за лекарите далеч не е преувеличено.  Wink

# 517
  • У вас,че да видиш хубуу ли е!
Много се радвам за вас!Добре е,когато попаднеш на добри лекари !Радвам се ,че избрахте Окръжна болница! Hug
Да сте живи и здрави...и мноооооооооого щастливи!

# 518
Здравейте, момичета - честити рожби на всички новодобили! Желая им здраве и щастливо детство!
Моят термин е в средата на юли, т.г. и като най-близка се ориентирам към ОБ, НО...
Моля Ви, само с плащането на 550 лв ли си осигурява човек подобно добро отношение на лекари, сестри и санитари?! Не искам да плащам пари, които биха били в помощ на семейството и малкото ми (което ще ми е второ) - не са малко все пак. Всеки месец внасям на държавата по 600 лв за осигуровки, мъжът ми също, като здравни от тях са над 350 лв - всеки месец!!! Защо трябва да ми се извиват ръцете и по другия начин - вярно е, че е по желание - но пък иначе попадаш на някого... Първото ми раждане беше отвратително, от гледна точка на отношение на лекар и сестра - явно само природата бе с мен, за да нямам разкъсвания, шевове и гадости (минало!). За едно нормално раждане от здравната каса болницата така или иначе си взема по 500 лв. Защо човешкото отношение трябва да зависи от определена тарифа?! Моя позната роди в ОБ през февруари - плати, роди при Жекова, щастлива е - живи и здрави. Едновременно с нея е имало друго момиче - отива на момента, не плаща и след това се влачи с месеци по болници, прегледи и поликлиники. Самата Жекова е коментирала некадърната работа на някой си доктор Кръстев (в смисъл как касапски е постъпил и колко страдания е причинил на въпросната родилка). Това ли да чакам да се случи с мен, ако не си платя? Моля, не ме разбирайте погрешно! Избрала съм ОБ, там ще е Делото - да платя - все още се колебая...
Поздрави и всичко най-добро!   bouquet

# 519
  • София
Здравейте, момичета - честити рожби на всички новодобили! Желая им здраве и щастливо детство!
Моят термин е в средата на юли, т.г. и като най-близка се ориентирам към ОБ, НО...
Моля Ви, само с плащането на 550 лв ли си осигурява човек подобно добро отношение на лекари, сестри и санитари?! Избрала съм ОБ, там ще е Делото - да платя - все още се колебая...
Поздрави и всичко най-добро!   bouquet

Всеки сам си решава. Плащането не е за отношение, а за това, че персонално един лекар ще те изражда и ти ще знаеш на кого разчиташ и т.н.
550 лева изобщо не са много пари при положение, че един телевизор струва два пъти повече. Но в крайна сметка всеки сам си избира. Ако не платиш избор на екип - ще те израждат дежурните лекари плюс специализантите. Плюсовете и минусите сме ги коментирали вече надълго и нашироко.
Дендри, Славаа и Мадам Стасита родиха без избор на екип. Доволни са и трите. Но пак казвам - всичко е до нагласа. АЗ не бих отишла да раждам без избор на екип - но това си е мое виждане.

И още нещо допълвам: Едно нормално раждане струва на болницата около 1000 лева, от които клиничната пътека е 400 лв. 

Последна редакция: чт, 28 май 2009, 09:50 от nana77

# 520
Към всички раждали в Света Анна или както я наричате Окръжна, искам да ви попитам какво ви е мнението за неонатологията, защото няма много отзиви, предимно  пишете за Д-р Жекова, а мен ме интересува, защото моя близка е решила да  ражда там, а предишните и бременности са били все с проблеми с бебчето, родила е две недоносени бебчета...та имат ли условия, кувьози,опитен персонал, и ако препоръчате някой от неонатолозите, ще ви бъда благодарна.

# 521
Към всички раждали в Света Анна или както я наричате Окръжна, искам да ви попитам какво ви е мнението за неонатологията, защото няма много отзиви, предимно  пишете за Д-р Жекова, а мен ме интересува, защото моя близка е решила да  ражда там, а предишните и бременности са били все с проблеми с бебчето, родила е две недоносени бебчета...та имат ли условия, кувьози,опитен персонал, и ако препоръчате някой от неонатолозите, ще ви бъда благодарна.

Моите впечатления за неонаталогията са повече от добри.
Детето на най-добрата ми приятелка е живо и здраво вече 4 годишно момиченце благодарение на неонатолозите от Св. Анна.
Дъщеря ми след трудно раждане и почти загубени на финала тонове беше стабилизирана невероятно бързо и адекватно и още в родилна зала вече дишаше нормално.
Невероятен специалист е завеждащият на неонатологията Бичовски.
Логично в отделението има достатъчно персонал и кувьози.

# 522
Здравейте и от мен отново! непрекъсната следя темата и се радвам,че има момичета,които да споделят пита си от ОБ.Имам върос към тези,които са раждали без избор на екип. Моя позната ради преди около 2-3 седмици в ОБ, отишла е като е получила болки и т.н., след определено време обаче се оказва,че се налага да и направят секцио и по нейните думи са я накарали да подпише,че иска избор на екип и да плати 550 лв.? не съм съвсем запозната как точно са се развили нещата и при кога е раждала, но въпроса ми е има ли такава практика, ако се наложи секцио да трябва да избереш екип (защото доколкото чувам в доста болници е така)? иначе момичето е много доволна от всичко - от операцията, отношението, грижите. Питам проста за да знам тали стоят нещата,ако някой е имал такъв случай. Разбира се всеки би дал тези пари за да е всичко наред. Интересуваме дали някой друг е имал такъв случай!
Благодаря  bouquet

# 523
Твоята позната е писала вече в темата и е разказала как точно са се стекли обстоятелствата.
Тя е следила бременността си при този лекар и лекарите на смяна са знаели това. Когато се е наложило секцио са повикали въпросния специалист. Самата Ради се радваше, че при така стеклите се обстоятелства са го повикали.

Няма такава практика, ако се набожи секцио да те карат да си избереш екип.

# 524
  • София
При мен секциото беше по медицински причини,три дни подред се опитваха на системи (индуцирано),но се оказа,че съм от изключително редките случаи на които окситоцина не им действа.Нямаше контракции,нямаше разкритите.ПОследният трети ден ми увеличиха окситоцина за да получа поне някакво разкритие и по спешност секцио.
 Не платих нищо,абсолютно нищо.Бях се подготвила поне упойката да си платя при изписването и дните за престой(раждах без избор на екип),но акушерката ми каза,че и упойката  не се плаща,когато секциото е по мед.причини.
В стаята имаше още 2 момичета,които бяха родили секцио пак без избор на екип .

Общи условия

Активация на акаунт