Раждане в Окръжна болница 2008 г.

• 67 718
  • 945
  •   1
Отговори
# 855
доктора ми каза че е голямо бебето и май съм за секцио но трябва Жекова да реши значи ли че може да ме оставят да се мъча нормално и в краен случай да ме резнат

# 856
Едва ли ще те оставят да се мъчиш. А какво означава голямо бебе според твоя доктор. Попринцип ако диаметъра на главичката е над 10см си е показание за секцио , иначе килограмите не са толкова важни. Мен също ми бяха казали , че бебето е много голямо , а девойката се роди 3360гр .

# 857
онзи ден главичката му беше 9,7 а термина ми е 13,09 каза че в момента тежи около 3500 а ти секцио ли ражда

# 858
Не нормално родих . Главичката на малката беше 9,8см и ме казаха че не е проблем , но Жекова ще си прецени .

# 859
ти при нея ли ражда и много ли време траеше раждането иска ли упойка извинявай за многото въпроси но много ме е страх а -и много ли боли

# 860
НЕ съм избирала екип , но уцелих нейната смяна . Понеже всичко вървеше добре тя ме остави на две стажантки и съм много доволна от тях . Упойки не съм искала , а и аз постъпих с 5 см разкритие . Постъпих в 5 и нещо и в 10 родих. Като разкритието ми стана 8 см. ми пуснаха система окситоцин за по-бързо разкритие .
Не се притеснявай толкова с мен се държаха много мило , хем не бях платила .

# 861
радвам се че всичко е минало добре малката е много сладка да е жива и здрава страх ме е че и аз много качих,била съм тясна,бебето вървяло едро и изпитвам ужас-все едно ще съм първата която ще ражда-но,,,, принципно исках да родя нормално но ако ще си спестя чудовищни болки по-добре да е секцио

# 862
Довери се на Жекова изцяло тя ще си прецени.

# 863
Момичета искам да ви попитам по един етичен казус.
Значи първото дете родих при д-р Балтаджиева, обаче сега мисля да се консултирам с д-р Жекова.
При първата раждах със секцио, защото тя не пожела да ме изчака до термин-имаше работа в чужбина.
Понеже сега искам да раждам вагинално, а не секцио, а отида ли при д-р Балтаджиева, знам какво ще последва, та мисълта ми е:
Ще е етично ли, като съм раждала при д-р Балтаждиева, да отида сега при д-р Жекова?
Всъщност не знам, дали и Жекова ще се съгласи да раждам при нея нормално, но нищо не ми пречи да опитам.
А и д-р Жекова е много внимателна и при проверка за разкритие не ме е боляло.
Който има нейни координати да ми ги прати на лични, моля.
Записала съм си и час в Токуда, обаче ценоразписът им е убийствен....просто няма такива цени.... ooooh! ooooh! ooooh!

# 864
Назад в темата има координати на Жекова

# 865
  • София
Момичета искам да ви попитам по един етичен казус.
Значи първото дете родих при д-р Балтаджиева, обаче сега мисля да се консултирам с д-р Жекова.
При първата раждах със секцио, защото тя не пожела да ме изчака до термин-имаше работа в чужбина.
Понеже сега искам да раждам вагинално, а не секцио, а отида ли при д-р Балтаджиева, знам какво ще последва, та мисълта ми е:
Ще е етично ли, като съм раждала при д-р Балтаждиева, да отида сега при д-р Жекова?
Всъщност не знам, дали и Жекова ще се съгласи да раждам при нея нормално, но нищо не ми пречи да опитам.

Какво значи етично? Затова има избор на екип. Отиваш, избираш лекар, той те изражда и точка.
Не видях кога си родила първото си дете, но ако са минали 2 години няма да има проблем да се опиташ за нормално раждане.

Арчита, главата на Кало беше 9,9 см 1 месец преди термин  Mr. Green В крайна сметка се роди 4340 грама и 54 см.
3500 грама бебе не е голямо бебе. Не знам защо толкова се смениха стандартите за голямо и малко. Като гледам напоследък масово казват на такива бебета големи, а това си е едно средно по тегло бебе. Голямо бебе е над 4 килограма.
Опитай да родиш нормално, а ако нещо стане най-лесното е да се направи секцио.

# 866
Нана, а нещо по моя въпрос?

# 867
  • София
Нана, а нещо по моя въпрос?

За момента точна дата за започване на ремонта все още няма. Казано е началото на октомври, но не знам лично аз дали това означава точно 1 октомври.
Най-добре отиди до болницата и говори с Жекова.

# 868
Здравейте,
и аз се записах за Жекова, тя каза че ремонта няма да започне преди средата на октомври!

# 869
Видях че някой питаше за упойката по-назад в темата....
На мян ми я сложиха когато започна да ме боли а това беше някъде 2 часа след като ме приеха и ми сложиха окситоцин ( но при мен се оказа че цялаъа нощ съм имала контракции но не бяха болезнени и отидох с 4 см разкритие , а трябваше само тонове да слушат Simple SmileSimple SmileSimple Smile )

Искам и друго да кажа на майките които са решили с упойка : има си и хубавите страни и лошите , но епидуралната упойка не е гаранция за леко раждане , на мен лично раждането ми мина страшно лесно и мога да кажа че останах с добри спомени от този момент , но пак ви казвам НЕ Е ГАРАНЦИЯ . Не искам да плаша никой  просто се  доверете на лекаря и той ще прецени най-добре Simple Smile

Успех на всички бъдещи майки Simple Smile И не е толкова страшно ( да кажат и мамите родили без упойка )

Общи условия

Активация на акаунт