Раждане в Окръжна болница 2008 г.

• 67 921
  • 945
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Сасано, защо така? Thinking
моята акушерка от ЖК каза, че там били доста против секциото и аз си мисля, че биха могли поне да ми позволяват да се разхождам из стаята за намаляване на болката...

Самата аз раждах планово секцио по медицински причини така че не знам от личен опит как стои въпросът с нормалното раждане. НО...това, което знам с 200 процента сигурност е, че специално моята лекарка - д-р Жекова е от лекарите, които не правят секцио за щяло и не щяло. Т.е привърженичка е на нормалното раждане. Така че мисля, че тя е човекът, тъй като е и шеф на родилното, с който можеш спокойно да разговаряш относно своите нагласи и желания.

# 46
  • София
Здравейте, имам няколко въпроса:

1. След колко време ти дават бебето след секцио, има ли период на реанимация?
2. Във ВИП стаята две майки ли спят или има начин да си сама с бебето?
3. Наистина ли е безплатна ВИП стаята, ако си платиш 500 лв. за избор на екип?
4. Има ли баня и тоалетна във ВИП стаята?
5. Кой лекар препоръчвате за секцио?
6. Възможно ли е след секцио бебето да е при теб през цялото време?

Благодаря много за отговорите! Hug

Последна редакция: пн, 01 дек 2008, 19:11 от autumnsphere

# 47
  • Ботевград

1. След колко време ти дават бебето след секцио, има ли период на реанимация? След като родиш, педиатрите идват на консултация и ти казват всичко, свързано с бебето. Питат те кога си готова да станеш и да го вземеш.
Аз и двата пъти съм раждала нормално, но вторият път при мен имаше една мама, родила със секцио и тя поиска детето си след 4-я ден Peace защото по-рано не се чувстваше готова да го вземе.
Препоръчвам ти да си носиш помпа за кърма, ако искаш да кърмиш бебето Hug

Във ВИП стаите спят по 2 майки с 2 бебета. Няма начин да си сам, но повярвай ми много по-хубаво е да има човек при теб.
Ние много си помагахме и много се разбирахме с мамата, коятобеше с мен и двата пъти Peace

Да, в тази цена влиза и стаята Peace

ВИП стаята се състои от два бокса - с по 2 легла, общо 4 човека. Към стаята има санитарен възел - самостоятелна баня и тоалетна, която се ползва от четирите човека в стаите.
Има и обща тоалетна и баня, които са ремонтирани, но не винаги са така чисти, кактоесамостоятелната.
Когато санитарките минават да чистят стаите, чистят и банята и тоалетната Peace

Раждала съм при д-р Жекова, но нормално, не мога да препоръчам за секцио, защото не знам newsm78

Стига да можеш да станеш, за да го вземеш.

Успех и леко раждане ти пожелавам  Hug

# 48

1. След колко време ти дават бебето след секцио, има ли период на реанимация?Ами те те питат дали си готова да го вземеш при теб.Аз лично си го взех след като ме раздвижиха-на вторият ден.Мен лично много ме болеше първите два дена и бях абсолютно неадекватна,незнаех на кой свят съм а пък с бебето щеше да е....Така че според мен ти трябва да си прецениш когато се почувстваш добре защото колкото и да е секциото си е операция.
2. Във ВИП стаята две майки ли спят или има начин да си сама с бебето?Според мен няма начин да си сама във Вип-а защото отделението е почти винаги пълно а и тези който плащат са във Вип стаите.На мен ми беше приятно като ме преместиха от интеннзивно във Вип-а защото беше хубаво да си имам компания по време на престоя си там.Ще разбереш защо след като родиш Simple Smile
3. Наистина ли е безплатна ВИП стаята, ако си платиш 500 лв. за избор на екип?Да
4. Има ли баня и тоалетна във ВИП стаята?Както ти е казала предната мама то там са боксчета 2 стаи с една обща баня и тоалетна.Но поддържат чисто вътре.За общата тоалетна не бих казала същото.
5. Кой лекар препоръчвате за секцио?АЗ се гласих за нормално,но като се наложи спешно секцио д-р Жекова се е справила отлично.Така че препоръчвам нея с две ръце Peace
6. Възможно ли е след секцио бебето да е при теб през цялото време?АМи мисля че така и така ти го взимат поне за няколко часа да му направят изследвания и т.н.Пак ти казвам,поне при мен беше така,че ще ти е много трудно веднага да се окопитиш и да поемеш грижата за малкото.Особено ако е от много ревливите новородени недай си Боже.Не мисля че ще ти го дадат веднага но все пак попитай лекаря който ще си избереш.

Наистина си носи помпа за кърма.На мен кърмата ми слезна на третия ден и с много мъки успях да го накарам да засуче защото вече му бяха дали добавка.Но той си се роди много едър 4100 и нямаше как просто докато ми слезе.Акушерките са много готини всичките обясняват и ще ти помогнат за кърменето.Санитарките също са супер.Изобщо въпреки че отделението не е нищо особено вътре работят само професионалисти Simple Smile

# 49
  • София

1. След колко време ти дават бебето след секцио, има ли период на реанимация?

1. Да, 24 часа след операцията си в реанимация. След това те раздвижват и те местят в обикновена стая. Бебето го дават веднага щом се уверят, че си си стъпила на краката и можеш да се грижиш за него.
2. Две майки спят, не мисля, че е възможно да си сама, тъй като и без това отделението е много малко, а има доста родилки.
3. Да, наистина.
4. Има баня и тоалетна. Тя е обща за двата бокса т.е 4 майки ползват една баня и тоалетна. Лично аз не съм имала проблем с ползването й.
5. Д-р Жекова
6. Да, възможно е, след като те преместят в обикновена или ВИП стая. В реанимацията бебе не може.

# 50
  • София
Мили момичета, много ви благодаря за бързите отговори! Много полезна информация! Hug

Аз се чудя как да избегна периода на реанимация, за да мога да закърмя бебето възможно най-скоро... Че после става сложно. Cry Ама май сте прави, че не бива да си въобразявам, че след секциото ще мога да върша чудеса от храброст...

Още веднъж мерси! Hug Hug Hug

# 51
  • София
Момичето, с което бях във ВИП стаята, беше секцио, аз раждах нормално. Нея я беше оперирала д-р Жекова и беше много доволна. Тогава още нямаше избор на екип. Каза, че са й дали бебето веднага след като са я извели от реанимация. Бебето, през цялото време си беше при нея - въобще не го е давала за през нощта, кърмеше си на поискване.
На другите въпроси мисля, че вече са ти отговорили.
Пожелавам ти леко раждане и здраво бебче   bouquet

# 52
  • София и наоколо
Много добре те разбирам и знам какво искаш но условията в нашите болници са такива че няма как някой да се грижи за бебето ти и то да е при теб. Ако можеш да станеш бързо след секциото предполагам че няма да възразят да ти дадат бебето, все пак то си е твое и ако всичко е наред никой не може да ти противоречи в  това отношение.
Аз почнах да кърмя на втория ден след секциото-много късно за мое съжаление, но впоследствие кърмих малкия над две години така че това не оказа влияние върху самото кърмене. Проблема е в това че бебето иска а и трябва да е близо  до майката, затова щом се почувстваш по-добре и си сигурна че можеш да кърмиш и повиваш бебето те съветвам да си го  вземеш.
Сигурна съм че всичко ще мине добре , не бива да се притесняваш, тръгни към болницата с усмивка и добро настроение защото ти предстои да видиш най-вълнуващата и щастлива среща с малкото слънчице.
Във ВИП стаите можеш да останеш и сама ако няма други майки, въпрос на късмет беше при мен.Това са само шест дни - минават бързо и неусетно- важно е  бебето и ти да се чувствате добре. Успех и леко раждане.

# 53
  • София
Много сте мили, благодаря! Направо отговорихте на всичките ми въпроси!

А дали е възможно да излезеш по-рано от 24 часа от реанимация?

green_dawn, това е най-важното да знам, че има майки, които са успели да се грижат за децата си и да кърмят на поискване.

# 54
  • София
А дали е възможно да излезеш по-рано от 24 часа от реанимация?

Не, защото си има някакви изисквания все пак относно твоето здраве и възстановяне.

# 55
  • Ботевград
Повярвай ми, като родиш няма да можеш веднага да вземеш бебето, просто няма да можеш физически, кърмата идва някъде на втория или третия ден след раждането, първоначално е много малко - само коласктра, на 4-5 ден се засилва и тогава вече спокойно и ти ще си се възстановила що годе  Rolling Eyes и операцията ще е зараснала и сили ще имаш  Hug и ще си кърмиш бебенцето.
Откакто ти го свалят 24 часа ще е при теб, няма да го прибират повече Hug

Чакаме добри новини от теб когато му дойде времето, още веднъж леко раждане и сладко бебче  Hug

# 56
  • София
Мерси мила! Знам, че си права, но и коластрата е полезна за бебето, и в идеалния случай това е първата храна, която трябва да поеме, а не биберон с АМ. Sad

# 57
И аз имам същите притеснения с ранното слагане на гърда, точно заради коластрата. Толкова ли е невъзможно и сложно?! Много ми се иска най-рано да ми дадат бебка и да си е с мен. За сега нямам показания да не родя нормално и все си мисля, че ще преживея болката и ще съм способна да я кърмя.

# 58
  • София
Сасано, щом ще раждаш нормално, няма никаква причина да не ти дадат бебето още на втория-третия час. Просто трябва да си настоятелна. Така е мнооого по-лесно.

Стискам палци всичко да мине по мед и масло!!! То при тебе време не е останало! Да разказваш после. Simple Smile Малко ти завиждам даже... Simple Smile

# 59
autumnsphere и твоето време ще дойде. Аз не разбрах кога минаха тези месеци, а и сега времето ми минава още по-бързо. Все има какво да се прави. Но ще има разказ, само живот и здраве!  Hug
А до тогава дано и още мами се включат с опит от окръжна болница!  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт