Има ли майки от квартал Витоша?

• 47 158
  • 361
  •   1
Отговори
# 180
Маргаритка, добре дошла   bouquet Ако искаш за другата седмица може да си направим една срещичка. Аз излизам към 12-12.30, пишивие как сте.

# 181
В понеделник може и ние да се присъединим, че тогава ще се гледаме вкъщи.

Иначе ви каня ви на гости някой следобяд към 5-5,30, като си прибера Катето  Simple Smile Дайте да се разберем нещо.

# 182
Гнидка, приемаме  Grinning Дано успеем да се видим в понеделник. Смятам даже да се оправя по-рано, защото знам, че Катето си ляга по-рано на обяд. Само да сме здрави, че Калина снощи дигна Т, без нищо друго...  newsm78 Сега е добре, повече не е вдигала Т и смятам, че е от зъбите, но да видим.

# 183
  • София
petenceto - ние ядем най-често към 13 и после излизаме, но не сме на твърд режим. Ще ти пратя на лични скайпа ми да се разберем да се видим в някой от по-топлите дни (дано спре да вали че ни затрупа тука направо  Simple Smile, при нас два дена е непроходимо за колички)....

# 184
Тука всички се покриха нещо  newsm78
Давайте да почваме пак офанзивата към кмета за въпросната площадка, че и тази година така ще си мине... Днес по радиото слушах как една кметица е натиснала строителите на голям бизнес център да изчистят празни пространства в квартала и сега ще направят и детска площадка. Всичко това за компенсация на неудобствата, причинени от тях на хората в квартала. Мисля, че и нашите стоители могат да бъдат понатиснати от кмета (стига него да го е еня за нас  Rolling Eyes).

Пожелавам хубав ден и повече сланце  Laughing

# 185
Петенце, коя е тя? Трябва да се знае, за да я дадем за пример.

# 186
Забравих коя е районната кметица, но беше за строеж на бизнес сграда за Скай сити. Това кой район е? Май Слатина  newsm78

# 187
Здравейте всички! Аз живея в квартал Витоша от доста време, но съм мама от 10 месеца. До тогава не се бях замисляла за това, че няма детски площадки или място за разходки.  Embarassed Ще се радвам да се присъединя към вас и каузата ви!

Последна редакция: ср, 26 май 2010, 10:43 от Iosifova

# 188
Моля всички майки от нашия "уютен квартал"за нашите деца да помислят върху идеята поне да организарираме детска кухня до пункт напр.магазинче.Моля пишете на или на лични .
    Идеята ми е хем на нас ще ни е по евтино по вкусно и ще подпомогнем някой който се опитва да работи .
Идеята ми е следната аз например ползвам кухнята на мама Люси но я взимама от Студенски град ако се съберем достатъчно бр.ще я доставят и при нас посочвам тази кухня след изпробвани 2 часнти 2 държавни.....
      за детските площадки нямам никаква идея Crossing Arms

# 189
Здравейте, мами,
казвам се Мая и бих искала да ви помоля всички вие, майките от квартал Витоша да ме подкрепите в молбата ми към кмета Прошко Прошков, на тема / Кога ще се радваме на детска градина, площадка, училище в кв. Витоша, район Лозенец?:
http://www.facebook.com/home.php?#!/topic.php?uid=107253052643367&topic=133

Здравейте, г-н Прошков,

С цялото ми уважение към Вас и Вашето управление на район Лозенец мисля, че ние, младите майки от кв. Витоша сме ощетени и уви трябва да се поздравяваме, виждайки се само по асфалтираните улици в квартала...

Живея в кв. Витоша, улица "Слав Караславов" отскоро.
Имаме малко бебе както ние, така и други наши съседи и често умуваме къде да направим разходката си. Посоката почти винаги е Студентски град, 30 минутни препятсвия по разбити улици до НСА, тъй като на тротоарите са паркирани коли Sad(( Тъжно, но факт. Това пътуване предприемаме, колкото и да ни е неприятно, тъй като в квартала ни липсват дори и пейки, където бихме могли да поседнем и да побъбрим. Като че ли нарочно тази част на район Лозенец остава в забвение от Вас, забравени сме и две мнения по този въпрос няма!

В квартала липсват детски градини (освен мисля една частна в Макси комплекс), детска ясла, детски площадки, училища.

Г-н Прошков, толкова ли няма общинска земя наблизо, за да направите една детска площадка тук?

Притеснява ме бъдещето на наште деца, ако ще трябва задължително да се пресича Симеоновско шосе, да се върви километри пеш, за да се стигне до някоя детска градина, площадка, училище в Студентски град.

Бихте ли споделили дали има план за развитие на този квартал, за строеж не само на нови кооперации, а и на най-необходимото за образованието и нормалното развитие на децата на кв. Витоша (район Лозенец) - детска градина, ясла, детска площадка, училище.

Имам и още един въпрос - пътят ни към Студентски град е преграден с ограда на частници и всеки път ние трябва да слизаме пеш по ул. "Константин Петканов", после обратно нагоре по Симеоновско шосе, за да стигна светофара на Студентски град и да пресека с бебчо, което удължава пътя ни с около 15 мин. Питам Ви, редно ли е някой така да загражда път и Ви каня да дойдете да разгледате.

Всички майки в този квартал Ви благодарят предварително за вниманието.

Желая Ви лек и успешен ден!

Мая Бойчева

Ще приветствам всичките ви идеи, коментари и предложения!!!

Отговорът на кмета може да видите на профила ми
http://www.facebook.com/home.php?#!/profile.php?id=587510947

Здравейте Мая!

В момента не съм в София и нямам възможност за дълъг отговор. На Вашите справедливи въпроси бих искал да отговоря лично и Ви моля да ми пишете за да се срещнем след 6-ти юли на удобно за Вас място. Темата е важна, ако желаете поканете и други майки. За да не изписвам стотици редове, нека се видим да Ви разкажа какво се мъча да правя, а и да помислим какво можете да помогнете и вие, родителите така че районните ви кметове да могат да са ви от полза!
Само ще Ви кажа, че при желание на Столична община вече можеше и да има детска градина с детска площадка.
Подробности - при срещата ни!

Моля ви, мили майки, от кв. Витоша, време е вече нещо да бъде направено за нашите деца!
Пишете ми, коя дата за вас би била удобна и ще се радвам да можем да бъдем задружни и да се организираме в удобно за всички вас време и място.

Поздрави и доскоро. Разчитам на вас!
Мая

Последна редакция: пн, 28 юни 2010, 16:43 от maya2907

# 190
Мая! Hug Hug Hug
до кмета на кв. Витоша с нетърпение очакваме някаква  реякция ние майките със сигурност ще я посрещнещнем с необходимото внимание

# 191
След 5-ти сме в София, ще се радвам да се срещнем с кмета лично Flutter С удоволствие ще му връча двете си деца 1stroller smile3540 и ще го съпроводя до Зоопарка.
Също искам да го попитам защо се водим район Лозенец с градини и училища до НДК и околията, като Ст. град ни е 100 пъти по-удобно и близко. Всеки човек ли трябва да притежава кола, за да може да обслужва челядта си Rolling Eyes

# 192
Ако не сме някъде на почивка тогава, задължително ще дойдем.

Още от сега, мога да предвидя какво ще каже ОТНОВО:
- те (районните кметове) са с вързани ръце, защото нямат бюджет;
- повече няма да се кандидатира, защото това е неблагодарна работа;
- столична община го бойкотира;
- ще извика някой негов подчинен и в наше присъствие, ще му разпореди веднага да се предприемат някакви мерки;
- ще ни изпрати по живо по здраво и така до следващия път, когато ще се срещнем с някой друг като него.

Дано не съм права, но този филм сме го гледали много пъти.

# 193
Здравейте,
написали сте ОТНОВО, че г-н Кмета ще ни прецака, предполаган това значи, че вече е имало безуспешни опити за място за игра за бебоците...
Много жалко наистина, че исканията са нямали резултат. Иска ми се обаче да не го оставяме намира и да ни чуе най сетне.
Нали кметовете са затова... да се вслушват в исканията на народа Simple Smile
Ще изчакам включването и на други мами. Вярвам, че темата е все още актуална и вълнува всички ни.
Предлагам да го поканим  г-н Прошков на единствения сборен пункт тук в кв. Витоша - Кафето с черните чадъри Don Cafe.
Само да измислим кога и да сме малко по-внушителна група.
Не ми е ясно той какви точно идеи очаква от нас.
Аз лично не съм наясно къде тук земята е общинска.

Писала съм му отговор в Facebook:
Здравейте, г-н Прошков,
най-сърдечно Ви благодаря за бързия отговор.
Ще Ви пиша допълнително кога бихме могли да осъществим лична среща. Дано дотогава се организираме с другите майки и имаме възможността да Ви предложим повече идеи, за да реализираме така желаното за нашите деца място за игра...Не разбирам само защо Столична община да има нещо против горното искане. Вярвам в компетентността на госпожа Фандъкова и бих писала и на нея лично стига да намеря контакт в интернет.nМоля да ме извините, ако съм грешала досега и съм си мислила, че детска площадка и детска градина като проект и реализация в даден район зависят от районните кметове.

Това е от мен засега, до 6-ти юли дано се организираме.
Може да се срещнем преди това да обсъдим и да се запознаем.
Поздрави от мен.
Мая

# 194
Мая, и такова обяснение сме получили вече - че районните кметове са само "форнт офис" на голяма община и са сложени да обират само народното недоволство...
Иначе много срещи е имало с него и майки от квартала. Аз съм присъствала на една такава, но други майки са били по-няколко пъти и са си тръгвали с обещания, от които досега няма нито едно изпълнено, ако не греша.

Не ги казвам тези неща, защото мисля, че трябва да стои със скръстени ръце и да чакаме. А за да бъдем подготвени и да можем да реагирам, ако опита да ни сервира същите обяснения.

Общи условия

Активация на акаунт