Има ли майки от квартал Витоша?

• 47 149
  • 361
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте и от мен, мили майчета,
не мога да повярвам, че все още в София има такива квартали като нашичкия - е какво от това, че въздухът ни е една идея по-чист, че малко или много кварталът е по-спокоен от други в С-я....срамота е да няма място за децата, място, където да играят и да се забавляват, място, където и ние да си поприказваме.  Но има пък толкоооова много строежи, толкова много прахоляци по "асфалтираните" улици и "никакво" движение на коли #Cussing out #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Аз също писах на г-н Кмета ни, подкрепих и Мая във "Фейсбук" и сега остава да се организираме, въпреки отпускарския сезон и да отидем на място, предлагам срещата да се осъществи началото на месец Август, без значение дали ще бъдем 3 или 30 майки. Предлагам първо да се разберем тук за датата и след това да се разберем и с г-н Прошков. Ше се радвам с общи усилия най-късно другото лято да не бъбрим във форума, а на някое спокойно и чисто местенце в квартала  Hug

Борислава Маламова
0887 305760

# 196
  • София
И аз към на линия за среща с кмета Simple Smile Хайде да видим този път какво ще каже Sunglasses

# 197
до Мая по добре направо насрочи среща една предварителна и една при "всевишния"за да не се пише кой може и не може почти съм сигурна че всички които могат ще дойдат Peace Peace

# 198
Здравейте,
предлагам предварителна среща на 06.07 в 11:30 часа, Don Cafe. Времето тогава ще е слънчево.
Ще се радвам да се видим и да обсъдим срещата с кмета.
Поздрави.
Мая

# 199
Здравейте и от мен!

Мая, поздравления за усилията  Peace

За съжаление Гнидка май е синтезирала срещата с кмета много успешно  Sad Аз все пак искам пак да го чуя, още повече, че Савина в момента прехвърля топката в районната община, а кмета пише за желание от Столична... Готова съм и за предварителна среща, но да е в следработно време (след 17.30) или събота и неделя, защото ако децата са здрави, аз ще съм на работа...

Поздрави на майчетата от квартала  Hug

# 200
Ми да поканим и Фандъкова, тя е спец по обещанията Whistling

# 201
Здравейте,
Няма ли някакъв начин предварителната среща да е след 17.30? Или поне в 12, за да дойда в обедната почивка. Предполагам това ще е валидно и за други майки, които имат отношение към проблема, но са на работа...
Иначе съм тук цяло лято и ще се постарая да съм на линия за всякакви срещи.

Между другото някой знае ли колко овека са регистрирани гласоподаватели в нашия район. Мисля, че това е от голямо значение за липсата на интерес...

# 202
На предварителната среща няма да мога да дойда. Но си мисля, че ще е добре, ако е възможно, да настояваме официалната среща да се проведе в квартала, а не в кабинета му.
Да види г-н Кмета какво значи да се разхождаш в нашия квартал с деца.

Иначе идеята за обща среща на общинските власти, от които зависи (Фандъкова, Савина и Прошков) е добра. Защото те много умело си прехвърлят топката, като го срещаме по единично.

# 203
Здравейте, момичета,
нека тогава се видим в удобно за всички време, 18:30 пак на кафето, добре ли ще е, какво ще кажете на 06.07.
Все пак става въпрос само за предварителна среща, на която кмета няма да е там.
Аз също съм ЗА той да дойде в квартала. И без друго е казал, мястото и датата ние да кажем къде ще е.
Имате ли координати на Фандъкова, аз лично не успях да намеря, а бих искала и тя да е информирана.
Поздрави на всички,
Мая

# 204
  • София
Аз писах на Фандъкова чрез виртуалното деловодство на Столична община. Чакам отговор.

Аз съм съгласна за 06.07.
А с кмета кога ще е срещата - да организираме повече майки.

# 205
ОК за срещата, ако няма форсмажорни обстоятелства съм там.

За среща с кмета - ще дойда, но от 12.07 сме на почивка и няма да съм в София. Ако е тогава ще пропусна, но вярвайте ми после ще наваксам Simple Smile Прошко Прошков е идвал в квартала и е добре запознат с проблемите ни - аз специално се грижа да е добре информиран, но това го държи най-много до обяд на следващия ден Whistling Все пак аз съм за да дойде до квартала - най-малкото той е един, а ние цяла тумба. По-добре той да се разходи. Моля, обаче който насрочи срещата с него да го помоли да се подготви с точна информация и справки и то в писмен вид), защото обикновенно те си прехвърлят топката, дават се гръмки разпореждания, а всъщност не се прави нищо... За срещата ще нахвърлям няколко точки по които аз лично чакам отговор няколко месеца.

Лек и слънчев ден!

П.С. QWERTYASD, от виртуалното деловодство отговора вероятно ще дойде след септември  Laughing Опитай през блога на Фандъкова.

# 206
Здравейте,
значи срещата остава за 18:30 във вторник 06.07. Ще се радвам да дойдете, за да обсъдим всякакви предложения. Нека там се разберем и за датата, когато ще се срещнем с г-н Кмета, дано повече майки да могат да присъстват тогава, нали е отпускарски период.
Блгодаря на Петенцето за информацията. Ще се радвам да се запознаем лично и ще ви чакам.
Поздрави,
Мая

# 207
  • София
Майче, относно въпросите към господин кмета- питай го кога ще се асфалтилат улицата на Боби и  Данаил Крапчев - в горната и част. 

# 208
QWERTYASD, добре че писа, че ме мързеше да търся темата  Embarassed

За кмета да синтезирам набързо:

- точни срокове и етапи за детската градина и детската площадка
- кои са точно общинските терени в квартала
- какви са плановете за развитие на квартала - изграждане на паркове (има такъв план, заложен в дългосрочен аспект), обществени сгради, училище, изграждане на булевард свързващ квартала с Хладилника, изграждане на трамвайно трасе (и такива планове има в общия градоустройствен план на София)
- улици - асфалтиране, тротоари, отводнителни шахти, еднопосочни улици, легнали полицаи на опасните места
- автобус 102 - ще остане ли постоянен маршрута по Симеоновско (засега все още май е експериментален)
- реката - почистване на коритото, санитарна сеч на растенията, премахване на канализацията, която е заустена в нея (комплекс Макси и някои други къщи)
- стриктен контрол на строителството - почистване след камионите, преминаването на камионите и рушенето на улици, шума - тези неща да се контролират и да се задължат инвеститорите да компенсират живущите чрез изграждане на обществени придобивки (това се практикува в доста квартали, вкл. и Лозенец - защо тук не се прави?)

Това е което се сещам засега. Допълвайте и вие  Hug

# 209
Здрвейте, момичета,
още не съм писала на кмета, защото чакам окончателните Ви предложения.
Блгодаря на Петя за синтезираната информация, ще копирам направо и ще я добавя.
Тъй като на 29 юли имам РД, не ми се занимава със среща с нашия приятел, затова ще му пиша един от трите дни да си избере 26-28.07.
Кой час за вас би бил най удобен?
Поздрави,
Мая

Общи условия

Активация на акаунт