Има ли майки от квартал Витоша?

• 46 885
  • 361
  •   1
Отговори
# 285
Хайде ако някой има идея от къде могат да се купят конци и разни джиджавки за мартеничките да пише
В Младост на пътеките има магазини за прежди и мъниста  Grinning

# 286
Хайде ако някой има идея от къде могат да се купят конци и разни джиджавки за мартеничките да пише
В Младост на пътеките има магазини за прежди и мъниста  Grinning

Супер, ще гледам да мина днес от там и ще взема повечко неща да има. И една майка от блока ни ще дойде. До тук сме се събрали 6-7 майки. До скоро Simple Smile

# 287
Jina5- моля те ако можеш да вземеш и за мен,че съм без кола днес и не знам дали ще успея да се добера до там.

# 288
Хей да покажете творенията Grinning, на мен ми дойдоха гости и не можах да дойда

# 289
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ НАСТОЯЩИ И БЪДЕЩИ МАЙКИ! ДА СТЕ МНОГО ОБИЧАНИ И ЩАСТЛИВИ НЕ САМО НА ДНЕШНИЯ ДЕН!

# 290
Честит 8 март   bouquet
Да сме живи и здрави и много обичани  Mr. Green

# 291
Здравейте.

Не съм майка, нито имам намерение да бъда (мъж съм). Регистрирах се в този форум понеже тук съм откривал информация за какви ли не работи, каквито в никой друг форум не съм намирал.
И срам не срам, ще си задам въпроса тук, с надеждата да получа добър съвет Simple Smile

Открих, че има друга тема за кв. Витоша, но там се обсъждат специално детските площадки и за да не съм в офтопик реших да си задам въпроса в нова тема, в която нищо не пречи да обсъждаме квартала като цяло.

Та, от известно време се чудя къде да си закупя апартамент - вариантите са център, Лозенец, Витоша, Княжево/Карпузица. Разбира се, може да се направи компромис и за друг квартал при добра оферта.

Ясно е, че в момента във Витоша освен строежи, кал и прах няма почти нищо друго. Но нека не пренебрегваме и плюсовете (поправете ме ако греша):
- елитен квартал.
- не е никак далече от планината - чист въздух.
- няма соц панелки и стари сгради, само нови и хубави кооперации. А като гледам в обявите, оттук нататък май ще се строят само луксозни затворени комплекси и след няколко години това ще бъде един много красив и тих квартал в полите на Витоша...
- евтини апартаменти (в сравнение с лозенец и центъра)
- бързо придвижване до центъра (с кола)?

Кажете няколко думи и за минусите, защото знам че не са малко..... поне засега.
Примерно как са нещата с градския транспорт. Чух и нещо за втория или третия метродиаметър, свързано с кв. Витоша...
Ами как е канализацията?
Вече започнаха ли да строят магазини, училища, детски градини? Или поне има ли изгледи за близкото бъдеще........... Praynig

Ще се прецакам ли ако се преместя там!?

Последна редакция: чт, 10 мар 2011, 13:31 от Herbaliser

# 292
Привет, направих група в Facebook, която се казва - Майки от кв. Витоша. Който иска нека се присъедини! Мисля, че така ще можем да общуваме по-лесно.

# 293
Извинявам се че не можахме да дойдем но много ще ми е приятно ако се е получил замисъла Laughing
   Освен това наближава 1 април  Wink
Разкажете повече Praynig за срещата

# 294
Извинявам се че не можахме да дойдем но много ще ми е приятно ако се е получил замисъла Laughing
   Освен това наближава 1 април  Wink
Разкажете повече Praynig за срещата
включи ли се в групата в facebook, там ще сложим снимки

# 295
# 296
По плюсовете
 - тих квартал, изключително тих, макар и близо до симеоновско - една улица навътре и нищо не се чува.
 - много чист въздух, не е като горе на витоша, но няма нищо общо със софия (след престой основно в квартала, заради малката бонбонка осъзнавам колко е чист въздуха всеки път когато изляза някъде из града)
 - много млади семейства, нови кооперации, има тук таме стари сгради (по-скоро къщи), но като цяло  когато строителството приключи ще е добре
 - сравнително евтини апартаменти в затворени комплекси с доста екстри
- за магазините - има фантастико и бебешка борса Вис Виталис. По уличките има малки магазинчета

По минусите
 - градски транспорт - слабо развит, минава само 102 и 64. Имаше миналата година планове 64 да върти на метрото вместо в нищото на семинарията долу. Друга връзка с метро няма и няма и да има
 - има одобрен бюджет за строеж на държавна детска градина, кога ще се случи, не е ясно. Най-близките детски заведения са в Студ. град. За съжаление няма никакви шансове да ти вземат детето там, тъй като административно не си живущ в района на студ. град
 - училища принципно не съм чувала държавата да е строила отдавна. Има частни (на овъргаз и френския лицей)
- бързо придвижване има по околовръстното, ако трябва да стигнеш някъде (стига да не е към младост, защото там задръстванията преди да го разширят са потресаващи. Но дори в посока младост се очаква до 1-2 години да се реши въпроса). Към центъра е бързо по симеоновско, после влизаш в задръстванията на семинарията или драган цанков, зависи къде минаваш и къде отиваш
- изхода от квартала е от локална уличка без светофар директно на симеоновско, точно където симеоновско е на завой (и от двете страни). По принцип е квартал, за който ти трябва кола.

# 297
Здравейте,
днес видях тази тема. Ние живеем тук почти година и имам малко бебенце на 8 мес. Пуснах request за групата във фейсбук.

# 298
scarly - добре дошла в групичката ни  Hug

# 299
Благодаря Wink

Общи условия

Активация на акаунт