имате ли кредит?

• 72 643
  • 679
  •   1
Отговори
# 300
  • София
И аз да се впиша-ипотечен кредит 35000лева,потребителски-15000лв.Потребителския ще го покрием почти изцяло напролет,ипотечния се надявам съвсем скоро да покрием и с остатъка да си закупим друго жилище.
Когато ги теглихме преценихме реално риска-в най-лошия случай щеше да се наложи да продадем апартамента,който струваше 17000евро и да погасим кредита.И пак щяха да останат пари за нас. Grinning

# 301
  • София
Ипотечен - 55 200 евро. Потребителски - 20 000 лв.

От другия месец ще ни превеждат заплатите по карта. Може ли да дам кредитна карта или задължително трябва да е дебитна?
Възможно ли е, ако кредитната ми карта е за 2000 лева да си трупам пари в тая карта в повече от този лимит?
Аз мисля, че няма никакъв проблем, но от счетоводството ми казаха, че неможе......
Вие знаете ли?

Мисля, че не можеш. И аз го имам този проблем, но единственото решение е увеличение на лимита. На мен не искат да ми го увеличат, хем отговарям на условията, и много ме е яд.

# 302
Мисля че ще бъде интересно освен сумите на кредитите, да се добави и лихвата  Peace

Аз имам ипотечен 52 000 евро - лихвата е 6,6% /търся сходна в друга банка, за да рефинансирам кредита, но за сега удрям на камък Confused/

# 303
все повече камъни ще удряш, такива лихви няма поне от 6м дори за Евро

# 304
Е, не е съвсем така, щото моят кредит е отпреди по-малко от 2 месеца  Sunglasses
Същата вероятно няма да намеря, но поне около 7%.. също би било вариант.

# 305
  • София
Ами в Банка ДСК с програма УЮТ (плащат се две комунални услуги през банката) лихвата в момента за кредит в евро е 7,29 %, трябваше да е дори 6,79 %, но ги вдигнаха.

# 306
6.55%

Теглихме го преди 6.5 месеца.
От Райфайзен, към днешна дата не е пипан.

# 307
Serpentine, Никол много ви благодаря  Hug
Остава само въпросът, в момента дават ли се изобщо кредити, или тц  Wink

Моята лихва е като работеща към един холдинг, и в момента, в който си сменя работата, ще стане 10,9%, което прави около 300,00 лева разлика в месечната вноска...
Затова се информирам за други опции.

# 308
Нашите са потребителски, Си Банк - 7.6%, но от 3.11.2008 е увеличен БЛП, тъй че лихвата се установява на 8 и нещо  Rolling Eyes. Това е второто "повдигане" - през месец март същият беше увеличен с 0,5 %.  Whistling

# 309
В интерес на истината имам познат във въпросната банка и ми казаха, че лихвата е за суми в евро при ипотечен кредит за ремонт, или потребителски ипотечен. Разликите между двата кредита са, че за първия трябва да представя разрешение за строеж, защото ще ми трябва за надстрояване, а за втория не са ми необходими тези документи, но няма опция предсрочно погасяване. Това ми казаха в банката.

Няма такъв кредит "потребителски ипотечен". Naughty
И всеки кредит може да се погаси предсрочно по искане на клиента. Нещо не сте се доразбрали.
Цитата от СИБанк го сложих, за да покажа, че няма такова нещо в момента като фиксирана лихва. Лихвата е съставна- БЛП+надбавка, като само надбавката е постоянна величина, БЛП варира.

От другия месец ще ни превеждат заплатите по карта. Може ли да дам кредитна карта или задължително трябва да е дебитна?
Възможно ли е, ако кредитната ми карта е за 2000 лева да си трупам пари в тая карта в повече от този лимит?
Аз мисля, че няма никакъв проблем, но от счетоводството ми казаха, че неможе......
Вие знаете ли?

Принципно можеш да си надвнасяш пари над лимита на картата, но няма да ти е изгодно за теглене- имаш големи такси.
Работната заплата не можеш да си внасяш по кредитна карта.

Последна редакция: пн, 10 ное 2008, 21:53 от vok

# 310
  • София
Естествено, че има кредит, който е едновременно потребителски и ипотечен. Нашият е такъв. Нарича се ипотечен за потребителски нужди - ние прибягнахме до такъв, защото искахме да купим имот, който на този етап все още не може да бъде ипотекиран, поне не и в тази банка, понеже още няма Акт 15. Ипотекирахме си старото жилище, но кредитът е точно ипотечен за потребителски нужди. Що се отнася до опцията предсрочно погасяване, винаги има такава.

# 311
Естествено, че има кредит, който е едновременно потребителски и ипотечен. Нашият е такъв. Нарича се ипотечен за потребителски нужди - ние прибягнахме до такъв, защото искахме да купим имот, който на този етап все още не може да бъде ипотекиран, поне не и в тази банка, понеже още няма Акт 15. Ипотекирахме си старото жилище, но кредитът е точно ипотечен за потребителски нужди. Що се отнася до опцията предсрочно погасяване, винаги има такава.

Това се казва ипотечен за текущи нужди.  Naughty
Кредитите са: ипотечен, потребителски, овърдрафт, лизинг, бизнес и т.н.
Потребителски кредити — отпускани на физически лица с цел текущо потребление на стоки и услуги, обикновено без обезпечение.

# 312
В интерес на истината имам познат във въпросната банка и ми казаха, че лихвата е за суми в евро при ипотечен кредит за ремонт, или потребителски ипотечен. Разликите между двата кредита са, че за първия трябва да представя разрешение за строеж, защото ще ми трябва за надстрояване, а за втория не са ми необходими тези документи, но няма опция предсрочно погасяване. Това ми казаха в банката.

Няма такъв кредит "потрибителски ипотечен". Naughty
И всеки кредит може да се погаси предсрочно по искане на клиента. Нещо не сте се доразбрали.
Цитата от СИБанк го сложих, за да покажа, че няма такова нещо в момента като фиксирана лихва. Лихвата е съставна- БЛП+надбавка, като само надбавката е постоянна величина, БЛП варира.

Не знам има или няма потребителски ипотечен кредит, но служителката от банката ни уговаряше да искаме такъв, защото няма да е необходимо да представяме строителните разрешителни. Не виждам защо да ме лъже? Сигурна съм, че правилно съм разбрала.

# 313

Тя ви е уговаряла да не ипотекирате имота, който искате да достроите, защото хамалогията е голяма. Това е ипотечен кредит за строителство. В момента малко банки го предлагат. Кредита, който тя ви е предлагала е ипотечен кредит за текущи нужди- ипотекирате имот, който имате, за да си ползвате парите за каквото си искате.
И правилно ви е посъветвала. Peace

# 314
И аз ще тегля потребителски 30 000 , но подадох молба да е в ЛЕВА  , а не беше ли по- добре  ЕВРО ? Thinking

Общи условия

Активация на акаунт