Февруарският тандем вече е с голям корем!

• 16 344
  • 292
  •   2
Отговори
# 75
Хайде и аз сложих някоя снимка на нашата бъдеща кака. Сега ще разгледам другите албуми и ще добавя малко наши снимки.

# 76
Привет на всички!
Гледам обсъдили сте много изчерпателно списъка и сте отметнали доста от излишните ( и за мен) неща.  Искам да добавя още нещо, което ще ни е полезно за бебета, не знам дали така се казва,но аз му викам " пиканка"- това е правоъгълна подложка, която отгоре е памучна( разбирай може и друг вид да е платът), а отдолу е найлон, слага се като преповивате бебче и така избагвяте цапането на спалнята ако го повивате там. Аз съм много доволна, защото Рая на няколко пъти ми напика/наака матрака, а нали се сещате как се чисти и съхне, особено зимата матрак #Crazy Опс, има го това в списъка на Хамелеончето, простете моето недоглеждане Rolling Eyes
vasi_k, мерси за инфото за шарката, направо ми се изправи косата, аз съм карала само една шарка ( някакъв вид дребна беше) и сега като чуя за шарка настръхвам #Crazy Като си помисля, че малката тръгва тия дни на градина направо не знам какво ме чака, дано не лепне нещо там, че и на мен ще го прехвърли Praynig Ние двете и без това от няколко месеца си търкаляме вирусите помежду си и не можем да се оправим като хората Cry
За мазането на бебо аз започнах да  мажа Рая с олио на  Чико ( Бюбхен също е хубаво) някъде от десетия ден вечер след къпане, докато си правехме масажчета. Иначе няма как да му направиш масаж на бебо ако не го намажеш с олио. Явно тук става въпрос за лично виждане, а пък и в различните държави има различни практики newsm78 Ние и досега се мажем след баня, но само зимата, защото кожичката й изсъхва, а пък и тя много обича да я масажирам Wink
Друго не се сещам за момента,ако нещо ми дойде на акъла ще пиша веднага Grinning

# 77
  • София
vasi__k - бебешката козметика си е бебешка козметика - тя е тествана за да се използва за бебета - не мисля че ще е пороблем ползването на тестер. Мисълта ми е - така или иначе ти тестваш - независимо дали си взела целия продукт или имаш еднократна опаковка от същия. Ако се изприщи от тестера, ще се изприщи и от големия шампоан на Johnson (щерката ми не можеше да го понася като малка - след първо изкъпване с него се обрина цялата - сега ползва всичко без значение от марката и нямаме никакви проблеми). Харесваш си марка - тестваш с тестер (ако имат), ако няма проблем купуваш цяла опаковка и продължаваш Simple Smile  Hug

По-добре не можех да го обясня.  bouquet Идеята беше не да намажа бебето с 10 различни неща наведнъж, а да пробвам само едно и ако няма алергична реакция, да продължа с него.

Само да не е рубеола тая шарка, че ми настръхват косите!! #Crazy

# 78
Аха, стана ми ясно за козметиката! Извинявам се , но ми е за първи път и не съм много наясно с тези неща. Струва ми се, че ако сега ме е  толова страх, после живи и здрави ще ме още повече страх да не навредя на бебчото от невежество! Blush

Някой беше питал за гърдите. Докато се рових насам , натам и попаднах на факта , че към 6-7 месец трябва да помолим гинеколога ни да прегледа гърдите ни дали добре се развиват и дали няма някакви проблеми с тях. Има и интересни упражнения. Ето, ако искате погледнете: http://www.moetodete.bg/maichinstvo/p3_1006_0.html

# 79
Добро утро и от мене!
Благодаря за закуската и кафенцето  Simple Smile

Виждам, че вчера сте коментирали магазинчето в Хаджи Димитър. Това е сайта му:
http://www.dianainicky.com/component/option,com_frontpage/Itemid,1/
Можем да го сложим и на 1-ва стр.

Foxy81, колажът е страхотен  Peace

Да , това е магазинчето , за което ви писах !
Линчо аз съм много доволна от качеството и от цените !

# 80
Здравейте мами,
Ниема  smile3501 за новата темичка, само хубави новинки да има в нея!!!
То доста имах за четене пак, та чак сега смогвам да се включа и докато го направя и то темичката ще "остарее".
Васи-к каква шарка върлува? Много се притеснявам, защото съм карала само една от всичките.
Гледам доста сте коментирали списъците с нужните неща, изключително полезно ми е, особено с коментарите на опитните мами   bouquet
Фокси, колажите ти са екстра-готини, едва ли някой ще се обижда от каквото и да било в тях  Grinning Когато можеш ги направи - може и повече да са от два - просто взимаш определен брой снимки /по ред/, после следващите и така няма да има "недоразумения". Между другото - и аз си харесвам ник-а, ама вече май трябва да се прекръстя на "голямата бухтичка"  Joy.
  За козметиката - на мен една мама ми препоръча на Мустела, по-скъпичка е, но се ползва по-помалко и по-дълго и накрая даже излиза по-евтино /като сравниш с другите/.
Бобси, мерси за линкчето към сайтчето, така няма да се налага да ходя до там, а направо от къщи ще си ги поръчвам нещата.
Оххх, гърдите - ще трябва май да ги "загряваме" скоро.
От мен - хубава неделна вечер!!!

# 81
Малка бухтичке ,че защо ти е да се прекръстваш?!Сега може да сме големи бухти всички,но после ще си станем пак мънички Mr. GreenБлагодаря ти за коментарчето за колажите,радвам се,че ви радвам и по принцип обичам да помагам с каквото мога на хората Hug
За гърдите само да си кажа и аз какво ме посъветва доки още преди 2 месеца-всяка вечер да си търкам зърната за около десетина минути с хавлиена кърпа.Не е много приятно,никак даже,но той ми каза,че така кожата ще загрубее и няма да ме боли като кърмя...

# 82
Здравейте от мен! Аз само накратко се включвам да съобщя,че най-сетне качих снимки в албума - малко се обърках и в албума за покупки на бебо не съм написала коментар Embarassed
Иначе и аз съм за срещата на 25, но незнам как да се включа в списакът:)
Ще се опитам да кача снимка на леглото, което съм харесала:)

# 83
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=291824&pid=8410645

Ето това е леглото-снимахме го в Комо.
Кажете дали ви се струва добро? Аз го харесах много заради шкафчетата, а освен това кошарката е тип-люлка:)

# 84
  • Бургас
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=291824&pid=8410645

Ето това е леглото-снимахме го в Комо.
Кажете дали ви се струва добро? Аз го харесах много заради шкафчетата, а освен това кошарката е тип-люлкаSimple Smile
Albuma e li4en. Ne moje da se vidi

# 85
Здравейте, сладурки!
От два дни не съм влизала, а имаме нова темичка! Да ни е честита и изпълнена с прекрасни новини и много цветни гащи! Браво на naiema!
Вчера купих първите дрешки за бебка и много им се радвам! Качих ги в албумчето, всичко е жълто! Решила съм да не купувам нищо розово (не, че не го харесвам), защото всички ще ми подаряват розови неща като се роди! А сега се връщам да прочета какво сте писали!
Лека и спокойна неделна вечер от мен!  wavey

# 86
А, ето и упражненията, за които ви казах преди малко, но май пропуснах да публикувам линка!
Ето го: http://bgbaby.net/forum/index.php?showtopic=373

# 87
малката бухтичка  , ако си решила да пазаруваш от там е по-добре да отидеш до магазинчето , защото има доста по-голям избор и е малко по-евтино .

За козметиката - аз използвах с баткото (до към четвъртият - петият месец ) само преварен на водна баня чист зехтин . Мажех го всеки ден след къпане и не съм имала никакъв проблем с обриви и подсичане . След това започнах да ползвам нещата на Бюбхен и Клоран , и така до ден днешен .

# 88
dorabella легълцето е супер,аз също исках да вземем тип люлка,но при положение,че при нас всичко е двойно, май ще трябва да потърсим нещо по-евтинко.Иначе дрешките са ВЪРХА!!!! Много сладурски.Откъде сте ги купили ако не е тайна?  От страната на чудесата ли? Laughing Не,шегувам се,но наистина са страхотни! Кажи от кой град си да дойдем и ние да си купим такива? Hug

РЕД паролката е същата като за общия албум   bouquet

# 89
  • София
Малка бухтичке ,че защо ти е да се прекръстваш?!Сега може да сме големи бухти всички,но после ще си станем пак мънички Mr. GreenБлагодаря ти за коментарчето за колажите,радвам се,че ви радвам и по принцип обичам да помагам с каквото мога на хората Hug
За гърдите само да си кажа и аз какво ме посъветва доки още преди 2 месеца-всяка вечер да си търкам зърната за около десетина минути с хавлиена кърпа.Не е много приятно,никак даже,но той ми каза,че така кожата ще загрубее и няма да ме боли като кърмя...

foxy, мила! Не го прави това! То отдавна е отречено, защото може да предизвика контракции! Може да питаш в кърмаческия форум, веднага ще ти кажат, че е вредно. Аз специално ги питах трябва ли някаква подготовка и ми казаха само от 8-мия месец да се мажа с Лансинох.

Общи условия

Активация на акаунт