Автоимунен тиреоидит на Хашимото (4)

• 100 426
  • 781
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте на всички!
Лятото откриха това заболяване на сестра ми. Започна прием на тироксин за три месеца. След като свърши, тя решила на своя глава да спре хапчетата. И преди нова година изпадна в ужасна криза - психическа и нервна. Лекуваха я известно време предимно с успокоителни и възобновиха приема на тироксин - сутрин по 1 таблетка.
Но последните три вечери пак е имала криза - не е могла да спи изобщо и е треперела цялата.
Тя живее в Бургас, но явно ендокринологът или психологът, които я лекуват не я лекуват адекватно.
Исках да ви питам може ли да ми дадете координати на добри специалисти от София?
И ако може да някой, който е имал подобни преживявания да сподели как се е справил - депресия, чувство за вина.....
Предварително ви благодаря!

# 586
elito_elito,
не се притеснявай, по време на бременност е така... хормонът скача, затова много редовни прегледи всеки месец, за да се реагира и коригира приемът на лекарството. При мен стана трудно, много бързо се качваше, въпреки увеличващата ми се доза... Затова бъди спокойна, недей да го имаш като някаква тежест това изследване, просто прави каквото трябва:)) Всичко ще е наред, не се товари с грижи, знам, че се притесняваш, но най-доброто  за вас е да си спокойна:))
Всичко добро  bouquet

Колкото до изследванията и аз бях приела поведение на 2 пъти в годината, но понякога, ако се чувствам зле със специфичните симптоми решавам и ги правя, обикновено са били изън норма, така че се вслушвам и в себе си:)
Поздрави!

bouquet

# 587
Здравейте на всички!
Лятото откриха това заболяване на сестра ми. Започна прием на тироксин за три месеца. След като свърши, тя решила на своя глава да спре хапчетата. И преди нова година изпадна в ужасна криза - психическа и нервна. Лекуваха я известно време предимно с успокоителни и възобновиха приема на тироксин - сутрин по 1 таблетка.
Но последните три вечери пак е имала криза - не е могла да спи изобщо и е треперела цялата.
Тя живее в Бургас, но явно ендокринологът или психологът, които я лекуват не я лекуват адекватно.
Исках да ви питам може ли да ми дадете координати на добри специалисти от София?
И ако може да някой, който е имал подобни преживявания да сподели как се е справил - депресия, чувство за вина.....
Предварително ви благодаря!

Разбирам какво ти е и ще се опитам да те успокоя. Преди да разбера , че имам Хашимото и аз имах много тежки нервно-агресивни състояния и родителите ми, които не разбираха какво ми е искаха да пия успокоителни. Сега , след като пия вече от 4 месеца Л-тироксин се чувствам много, много по-добре. Смятам, че може би лекарството трябва да се понатрупа в организма, за да има ефект. Все пак потърсете консултация с психотерапевт, щом ситуацията е такава, евентуално да изпише някакви успокоителни, за да не се мъчи момичето. Успех и пиши какво става с вас!
Момичета някой знае ли дали е възможно от Хашимотото да ме боли толкова много кръста?

# 588
 Mlyna, благодаря!
Ще пиша.
Дано се оправи по-скоро, че положението е много трудно. Имат си две малки дечица - на 5 и на 2 годинки. Палавички са и покрай тях няма много спокойствие - а както разбрах това е много важно.

# 589
И аз така бях с две малки дечица, по-малкото ревеше денонощно, нямаше на кого да ги оставям дори за 10 минутки и най-накрая нервите ми просто не издържаха. Надявам се, че като има твоята безценна подкрепа, все пак нещата постепенно ще се пооправят.

# 590
  • In a surreal moment!
MamaBelle - много тъжно мила , не знам много , но бих те посъветвала да ходиш и да оставаш с децата , а нея да пращаш на разходки , на среща с приятелка или просто шопинг - нека да отдъхне от детската врява . Много мои приятелки след раждане и преминаване на еуфорията се чувстват заклещени в капан и направо мръдват на акъл ....виждала съм безпричинни скандали , крясъци и какво ли не ... Ако можете ходете с майка ти по различна време и я освобождавайте дори и да поспи - дано се оправи душицата , много ми е жал така .....Снощи един приятел ми се оплака че жена му биела все по - жестоко детето (на 1г) , щото се напикавало в пампарса .... луда работа , а го е чакала това бебе 7г , колко рев беше ... Но са в чужбина сами и няма кой да я отменя , той на работа по цял ден и тя изтерясва ....
Извинявам се , ако досадих и оспамих темата...

# 591
MamaBelle - много тъжно мила , не знам много , но бих те посъветвала да ходиш и да оставаш с децата , а нея да пращаш на разходки , на среща с приятелка или просто шопинг - нека да отдъхне от детската врява . Много мои приятелки след раждане и преминаване на еуфорията се чувстват заклещени в капан и направо мръдват на акъл ....виждала съм безпричинни скандали , крясъци и какво ли не ... Ако можете ходете с майка ти по различна време и я освобождавайте дори и да поспи - дано се оправи душицата , много ми е жал така .....Снощи един приятел ми се оплака че жена му биела все по - жестоко детето (на 1г) , щото се напикавало в пампарса .... луда работа , а го е чакала това бебе 7г , колко рев беше ... Но са в чужбина сами и няма кой да я отменя , той на работа по цял ден и тя изтерясва ....
Извинявам се , ако досадих и оспамих темата...

А, не, за бой и агресия към децата ми и дума не може да става и никога не е било! По-скоро към съпруга ми беше насочено, но той е много търпелив. Примерно виждаш умисъл в невинна реплика, разстройваш се , плачеш, повишаваш тон и т.н. С много разбиране и разговори от негова  страна са се уталожвали нещата. А сега вече сме съвсем добре, след като пия хормоните, пу, пу, да не ми е на уроки  Laughing Така че, не се отчайвайте, всичко ще се оправи!

# 592
Колкото до изследванията и аз бях приела поведение на 2 пъти в годината, но понякога, ако се чувствам зле със специфичните симптоми решавам и ги правя, обикновено са били изън норма, така че се вслушвам и в себе си:)
Pipilote,какви са специфичните симптоми и това свързано ли е с промяна на лечението?

# 593
Една моя приятелка има доста отдавна Хашимото и е на хормони. Тя ми казва , че започне ли да се изнервя много за дребни неща, значи дозата на тироксина трябва да се вдигне и си прави изследване.

# 594
  • София
Аз от тази седмица вдигнах дозата на Л-тироксина (по предписание на лекаря естествено) и ми е нервно - дали е от това, че организма още не е свикнал или още ми идва много?
Mlyna, ти казваш, че ако ти идва малка дозата има такива симптоми. При мен май е обратно - не знам  newsm78
В службата се впрягам за неща, които са си за впрягане, но аз не мога да променя. Само се нервя, но не мога да премълчавам всеки път. Ще стана като "черна станция" Laughing

# 595
Момичета, много ви благодаря за подкрепата и съветите   bouquet
Желая ви много усмивки и хубави моменти за напред!
И пак ще пиша, за да споделя как се развиват нещата.

# 596
Симптоми при хипофункция на щитовидната жлеза и Хашимото са : Качване на килограми, сърцебиене, нарушение на съня и чувство за постоянна умора, по-ниска температура на тялото и усещане за студ, болки в ставите, нервност, параноя, косопад, начупване на ноктите, потене и др. Не е задължително да имате всички симптоми, а само някои от тях за да се изследвате при ендокринолог.
От друга страна при започване прием на Л-тироксина или повишаване на дозата има период на свикване, обикновено няколко седмици, в които може да имате неразположения като световъртеж, треперене на ръцете, сърцебиене, честа умора и желание за сън и др., които също са субективни.
Аз от тази седмица вдигнах дозата на Л-тироксина (по предписание на лекаря естествено) и ми е нервно - дали е от това, че организма още не е свикнал или още ми идва много?
Mlyna, ти казваш, че ако ти идва малка дозата има такива симптоми. При мен май е обратно - не знам  newsm78
В службата се впрягам за неща, които са си за впрягане, но аз не мога да променя. Само се нервя, но не мога да премълчавам всеки път. Ще стана като "черна станция" Laughing

Със сигурност ще свикнеш постепенно с дозата и после няма да имаш проблеми, защото ще се чувстваш по-добре, особено , ако ти е уцелена вярната доза. Simple Smile

# 597

Аз си мисля, че трябва по малко да обръщаме внимание на нещата, който ни се случват в службата. Защото стресът тогава ни идва в повече и се започва със здравословните проблеми.  Преди време и на мен ми правеше впечатление всичко, ама сега съм ги оставила всички да "пасат трева", защото ми омръзна все аз да си тровя нервите, а другите да не хаят. Те здрави като чук, аз болна от 1000 заболявания. Извинете ме. Аз  пак се отклоних от темата smile3506

# 598
Mlyna,благодаря ти за отговора   bouquet
Искам да ви питам за капките Лимфомиозот,дали аз нещо не правя както трябва,но е голяма мъка да отброя 20 капки,много трудно тече,чак ръката ме заболява от тръскане.

# 599
Да споделя резултата от експеримента,който си правя. WinkОт два месеца съм без хормони,без диета и без йога покрай празниците ,като последно средата на октомври ТСХ беше 0,2.С Mr. GreenРезултатите ми от вчера са ТСХ19,2 (0,2-4,2);Т4-8,24(9,3-17);ТАТ-131,3(0-115)това го изследваха погрешка,аз исках МАТ. Та извода е не правете друг път подобни експерименти Naughty.Сега започвам с 50 Елтирокс ,диета ,йога и добавки.А иначе оплаквания нямам  newsm78 .

Общи условия

Активация на акаунт