Автоимунен тиреоидит на Хашимото (4)

• 100 427
  • 781
  •   1
Отговори
# 570
  • ВАРНА
да вземем да си пуснем нова тема, че сме на 40 страница и ще ни порицаят Wink

# 571
Аз не взимам хапчето непосредствено преди изследването и ходя на третия ден на цикъла, но къде точно съм го прочела не мога да си спомня, то с моята разсеяност, направо записки трябва да си водя  newsm78 newsm78

# 572
  • In a surreal moment!
Момичета , опитвам се да разбера повече за Хашимото , че да се отглеждаме правилно и се натъквам навсякъде , ето и при вашия разговор , че е добре редовно или често да се правят изследвания - та въпроса , който ме тревожи е - колко е това често , за да е нормално ...Страх ме е да не съм нито много параноична , нито пък разточително безотговорна . Вие как процедирате ?

# 573
  • ВАРНА
ендото ме праща на изследвания на около 3 месеца

# 574
 Grinning
Ще слушате, я Whistling

Правила съм изследване и след изпито хапче. Просто отидох на преглед при друга лекарка, не моята, а тя ме прати в тяхната лаборатория. Перфектни резултати, а като споменах, че съм си взела хапчето сутринта, каза, че е без значение, тироксинът навлизал постепенно в кръвта... Да, но откакто се следя, това ми бяха единствените такива добри резултати. Винаги съм с поне единица нагоре. Така че аз си направих извода за себе си.
А и съм попадала на обяснение, че всъщност това е основният проблем при приемането на тироксин. Здравата жлеза произвежда хормон през целия ден, повече или по-малко в зависимост от денонощието, физическото натоварване, емоционалното състояние и т.н, а хапчето все пак е еднократно и наведнъж. Трябва ни хапче като рекламирания напоследък вит. С с постепенно действие Simple Smile

На мен пък още в началото ми казаха 2 пъти годишно. Реално ходя веднъж.
Но при други проблеми и планове за бременност може би наистина трябва по-често да се изследвате.

# 575
И аз се чудех дали пък да не си правя изследвания всеки месец,но май само ще психясам.Следващият ми преглед е след 3 месеца и тогава ще ги направя.

# 576
На мен са ми казали следното: на 6 месеца хормонални изследвания/ ТSH, Т4 - ако има проблем със стойностите пускат и Т3, ТАТ и МАТ/ и 1 път годишно ултразвук, за да се проследи дали няма наличие на възли или други изменения в структурата на жлезата. Само, че аз редовно забравям да ходя на изследвания. Последните ги направих преди месец мисля/ или 2/, а предишните бяха от преди 2 години/ и нямах почти никаква промяна в стойностите/. Малко съм немърлива със здравето си.

# 577
А на мен ендото ми каза на всеки 3 месеца докато уцелим дозата, след това на всеки 6 месеца - обикновено лято , зима. Лятото дозата се понижава, зимата се повишава.
Ерота много сладко бебенце, това твоето сладкишче ли е? Много е красива, поздравявам те! Да ти е жива и здрава! Heart Eyes

# 578
Оф,сложна работа с тези изследвания и дози.Значи лятото ще трябва друга доза   Rolling Eyes
Mlyna,това е моето дете  Hug

# 579
Супер е, просто е мнооого сладка!   bouquet

Не се тревожи за изследванията, все пак два пъти в годината е приемливо.

# 580
Момичета, а за всички ли е добре да се пие селен - хипофункция, хиперфункция?
И каква е дозата - според изследванията ли се определя или си има определени норми?

# 581
Здравейте , искам да попитам нещо, има ли сред вас момичета които са износили успешно бременност при TSH около 4 в началните месеци? Знам че всичко е относително , но все пак . Страшна параноя ме гони не мога да го сваля този гнусен хормон.

# 582
elito_elito, аз, аз, аз, плюс това хормонът ми стигна 8 към 4-5 месец...Спокойно, това е най-важно и за хормона и за бебето.

bouquet

# 583
Ох , PIPILOTE благодаря ти . Аз сега бях до лекаря и той каза че нямало проблем. Било нормално и той очаквал такова развитие , вдигна ми дозата L-turoxin и това е ,след 20 дни пак контрола. Вече ще лудна с тия хормони , нагоре -надолу , пълна лудница. Буквално си правят каквото си искат. Дано всичко да се оправи занапред.

# 584
Момичета, а за всички ли е добре да се пие селен - хипофункция, хиперфункция?
И каква е дозата - според изследванията ли се определя или си има определени норми?
Селена е хранителна добавка ,която нормализира функциите на организма и се изписва при много заболявания ,даже и при рак.Няколко страници по-назад има линк по тази тема.

Общи условия

Активация на акаунт