Автоимунен тиреоидит на Хашимото (4)

• 99 298
  • 781
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Минавам и на диета без месо  Wink и по възможност нитрати  Wink

Това ме заинтригува. За нитратите ясно, но защо без месо?

Успех за бебето Peace

Мерси  Hug Hug Hug. Ами трябва да огранича малко месото, защото има много хормони и антибиотици в него. Изобщо колкото се може по-малко химия, толкова по добре за момента  Peace
Kylie , честито лека и безпроблемна  Peace. Не вярвам това ТСХ да е проблем, гледай да се тревожиш излишно по-малко  Peace 

# 646
  • София
Здравейте,момичета.
Много моля някой да коментира резултатите ми.

FT3-3.12/2.8-7.10/
FT4-10.85/12.0-22.0/
TSH-6.36/0.27-4.2/

Виждам,че двата са извън референтните стойности,но на практика какво означават.Още не съм ходила на лекар,изследванията си ги направих по моя инициатива,заради силен косопад.Ако може някой да се включи,че съм малко притеснена,а по всичко което прочетох,се обърках съвсем.
Явно има автоимунен процес срещу щитовидната ти жлеза. Как ти е месечния цикъл ? Трябва да отидеш на консултация с ендокринолог и да ти назначи терапия. Може да си пуснеш ТАТ и МАТ, за да видиш как са антителата. Не се плаши, всички ще си влезне в референтите граници с терапия  Peace

# 647
lanna,благодаря ти за бързия отговор.
Цикъла ми е съвсем редовен,на 25-26 дни,никога не съм имала проблеми с него.Нямам никакви оплаквания,единствено упорития косопад,заради който ходих на лекар,но лекаря ми пусна само ПКК.После аз реших да си направя и хормоните.
Не трябва ли да имам някакви други симтоми и т.н.Стреса причинява ли проблеми с щитовидната жлеза.

# 648
Стреса причинява ли проблеми с щитовидната жлеза.

Да, определено.

Симптомите обикновено са много размити и могат да се отдадат на най-различни други причини - умора, изнервеност, стрес, обездвижен живот и т.н.

Резултатите от изследванията ти показват заболяване на жлезата. FT4 e хормон, произвеждан от самата жлеза. По-ниската стойност говори, че жлезата не работи добре. Това от своя страна кара хипофизата да произвежда повече стимулиращ жлезата хормон - завишава ТСХ.
Добре дошла в клуба!

# 649
  • София
мерри, птица ти е обяснила много добре. Аз те питам за цикъла, защото по принцип хормоните, които се произвеждат от жлезата контролират доста неща в организма и понякога се засягат репродуктивните хормони.
Стреса много често е причина за проблеми с жлезата.

# 650
Благодаря,момичета.
При това положение как стоят нещата с евентуално забременяване.Трябва ли да се лекувам преди да забременея и при евентуална бременност ще има ли проблем?

# 651
Kylie,
Много хубава новина:))) Hug
Сега бъди спокойна... нормално е да ти се качва хормонът през бременността, но не е толкова висок и вероятно с дозата ще се регулира... Следи го всеки месец... Нали знаеш, че аз стигнах много по-високи стойности, да не говорим, че забременях с ТСХ над 3...
Сега само бъди спокойна, всичко ще се нареди... Успех!!!!
  bouquet

мерри, задължително трябва да се консултираш с лекар и да имаш стратегия след като искаш бебе... След като ти установят диагноза и назначат лечение и вкараш нещата в норма, не би следвало да е проблем останалото:)))
Всичко добро:)

# 652
Kylie миличка страхотна новина, дай Боже на всеки който го желае. Дано успееш да останеш спокойна и да се радваш ама много да се радваш  Hug Hug Hug леле мила ако знаеш как ме зарадва  Hug

# 653
Ех, че съм разсеяна ooooh! Но ми е простено, нали съм ХашиСмотка Crazy

Kylie, честито  bouquet Много се радвам за теб Hug за вас Wink

# 654
Привет на всички!
Може ли някой да ми препоръча ендокринолог в София и ако е удобно да ми даде координати.
Благодаря Ви предварително.

Никой ли не познава специалист в София?

# 655
  • София
Благодаря ви много момичета  Hug
Мен още ми е свито под лъжичката, защото нямам никакви симптоми, а следващият преглед е чак на 16.02  Confused

# 656
Привет на всички!
Може ли някой да ми препоръча ендокринолог в София и ако е удобно да ми даде координати.
Благодаря Ви предварително.

Никой ли не познава специалист в София?

Ендокринологът в София, при който аз ходя и съм доволна се казва доц. Здравко Каменов. Доколкото знам работи в Александровска болница, но аз ходя в частния му кабинет - МЦ Лора, който се намира на Позитано 10, тел. 980 80 65. Не се стряскай, но отначало с нови пациенти е малко по-необщителен и мълчалив, но ти си го питай всичко което те интересува - той отговаря. После ако му станеш пациентка, нещата се променят и е много вежлив и обяснява доста. Аз за 4 месеца, с неговите наставления си вкарах хормона в норма. Успех ти желая.

# 657
Гина, за специалисти много се е изписало в темата, попрочети я малко. Тодорова, Кънов, Каменов, Лачев, Галева, лекарите в Централната Ендокринология, в Медицинската академия, в Бодимед и други центрове и т.н.
Ти как всъщност попадна при твоя доктор в Пловдив? Ако не ти е проблем, ходи си при него. Уточнихме вече, че е добър, това е по-важно от да е деликатен и любезен - няма да ходиш по срещи с него. А и от последните ти обяснения става ясно, че човекът право е думал, ти криво (свръхемоционално) си го разбрала Peace

# 658
Благодаря много на всички  bouquet
Ще попрочета за да се ориентирам при кого да отида,защото това ми дойде като гръм от ясно небе.

И още нещо-извинявам се ,но имам толкова много въпроси-възможно ли е да си имам проблемите от години,и да не съм разбрала,или заболяването се развива бързо.

# 659
  • Пловдив
Здравейте,макар че още не ми е потвърдено,може и аз да  стана редовна в тази тема.
Значи отидох на невролог за болка в ухото,даде ми лекарства ,но видя че щитовидната ми жлеза е леко увеличена,и ме изпрати на ендокринолог.Д-р Петрова от център Евромед,ако някой знае нещо за нея ,моля да сподели.
Та изследваха ми хормоните ФТ4-16,22и TSH-4,01.
Каза че стойностите били в норма,но ме прати на ехограф,каза че него касата не го поемала,така ли е ?
и спомена нещо за Хашимото,и искам да питам ,трябва ли да изследваме друго зада се постави точно тази диагноза???
чета че пишете за антитела,те поемат ли се от касата?
Нямам никакви други оплаквания,единствено на пипане е леко увеличена.

Общи условия

Активация на акаунт