Автоимунен тиреоидит на Хашимото (4)

• 99 300
  • 781
  •   1
Отговори
# 630
Името на доктора е Троев, работи в Пловдив и ходих при него специално защото ми го препоръчаха като специалист в областта. По принцип живея в София и пътувам до Пловдив за всеки преглед. Той ми каза че в такива случаи децата се раждали с мозъчни проблеми. Аз съм на 27 и се омъжих преди 5 месеца, изпитвам ужас като си помисля за проблеми с бременността.

# 631
Гина, не се плаши и притеснявай. Слушай си доктора (правилно те е предупредил), пий си тироксина, следи хормоните и като нормализирате нещата ще получиш зелена светлина за бебе. Вече имаме няколко бебета в темата, така че - спокойно! Всичко ще се оправи! Успех Peace

# 632
Гина, не се плаши и притеснявай. Слушай си доктора (правилно те е предупредил), пий си тироксина, следи хормоните и като нормализирате нещата ще получиш зелена светлина за бебе. Вече имаме няколко бебета в темата, така че - спокойно! Всичко ще се оправи! Успех

Здравей, Благодаря ти ,че ме укоражаваш. Съвсем скоро открих вашият форум и се радвам че ще имам възможност да контактувам с хора който са се сблъскали с моят проблем.

# 633
  • ВАРНА
аз се подразних на начина, по който ти е било казано

Когато ми откриха болеста доктора ми каза да не предприемам бременност, и ако случаино забременея задължително аборт, до нормализиране на хормона.

ама лекари, какво да ги правиш. за тях това е рутина. но да вземат да пообяснят без да плашат пациента хич ги няма. казвайки в предния си пост , че това е глупост, имах предвид, че не те е запознал, че е важно тсх да е в граници и защо е задължително да е така. ами направо - паф, аборт!
не се паникьосвай! следи си тсх-то и всичко ще е окей! и спокойствие му е майката! сещай се за болестта единствено и само сутрин като си пиеш хапчето Peace

# 634
Здравейте и на вас. Може ли някой да ми каже : има ли лечение на антителата ТРО? Изследванията ми са:
TSH-4.593
FT4-9.51
ANTI TPO- 425.14
Въобще имам ли шанс за бебе?

# 635
  • София
Аз да дам отчет как мина вчера поредния преглед при д-р. Тодорова.
Спирам всичките лекарства и оставам само на лимвомиазот. Праща ме за консултация при Конова, защото смята, че проблема ми е имунологичен след странната реакция на лекарствата и вливката на интралипид. Жлезата ми е чиста, така че скока на антителата не е дал ефект там. Минавам и на диета без месо  Wink и по възможност нитрати  Wink и ще правя пак Нк- клетки и PLA. Продължавам с опитите за бебе и ще се молим този път, като стане всичко да е наред  Praynig Това е положението при мен след 30дена пак контрола на антителата и на ТСХ.
Успешен ден момичета  Hug

# 636
  • София
Здравейте и на вас. Може ли някой да ми каже : има ли лечение на антителата ТРО? Изследванията ми са:
TSH-4.593
FT4-9.51
ANTI TPO- 425.14
А какви са референтите стойности ?
Така като гледам, трябва да се консултираш с еднокринолог и да почнеш прием на тироксин за да може ТСХ да влезне в норманите норми. Антителата сега са ти последна грижа, трябва F4 да ти влезе в норма също, защото най-вероятно е под нея. Шанс за бебе винаги има, ако не този месец то другия  Peace

# 637
  • София
Karolin@ благодаря ти за бързия отговор. Аз също ще я изследвам, защото по-добре да знам за какво става въпрос, отколкото да живея с постоянна тревога. А твоето момиченце на колко е години? и защо на всеки 6 месеца, защото е наследствено ли?
На 8 години е. Понеже мойто заболяване датира от ранна възраст(на 15 години се разболях), затова има вероятна наследствена обремененост за дедетот ми. Tired И за по сигурно трябва да я следя на 6 месеца. Въпреки, че хич не ми се ще пак да я бодат от вената... Sad, тя много се плаши. #Crazy

# 638
TSH-4.593
FT4-9.51
ANTI TPO- 425.14

Здравей, моето TSH при първото изследване беше 32,54... Лекарят ми изписа хапчета и ме предупреди , да не зачевам 6месеца и когато нивото на TSH  се нормализира мога спокойно да имам деца, разбира се хормона се следи през цялата бременност но това е в рамките на нормалното. Не се тревожи просто се консултирай с лекар и действай.

# 639
  • София
Привет момичета,
Моето ТХС доста се качи от както имам + тест. Преди бях успяла да го смъкна под 2 а сега е 3,2.
Смених дозата от 50 на 100, но да питам има ли поблем ако е толкова високо в началото на бременноста. Тодорова каза че няма проблем и че с доза от 100 за няколко дни ще се нормализира, но мен ме е страх, защото имам вече един мисед  Confused
Вие какво мислите  newsm78

# 640
Kylie  Hug Hug Hug
Аз мисля и вярвам, че няма никакъв проблем и всичко ще бъде наред. Имам момичета забременявали с по-висок хормон и родили прекрасни бебенца, не се притеснявай излишно, успокой се и мисли само за хубави неща  Hug Hug Hug
Да ви се отчета и аз, хормончето ми е 5.05 и минавам един ден л-тироксин 50, един ден 75, голямо редуване ще пада  Crazy

# 641
Kylie честито за плюсчето.Аз не знам къде съм била та съм пропуснала тази информация,но много се радвам за теб.  bouquet

# 642
Минавам и на диета без месо  Wink и по възможност нитрати  Wink

Това ме заинтригува. За нитратите ясно, но защо без месо?

Успех за бебето Peace

# 643
Привет на всички!
Може ли някой да ми препоръча ендокринолог в София и ако е удобно да ми даде координати.
Благодаря Ви предварително.

# 644
Здравейте,момичета.
Много моля някой да коментира резултатите ми.

FT3-3.12/2.8-7.10/
FT4-10.85/12.0-22.0/
TSH-6.36/0.27-4.2/

Виждам,че двата са извън референтните стойности,но на практика какво означават.Още не съм ходила на лекар,изследванията си ги направих по моя инициатива,заради силен косопад.Ако може някой да се включи,че съм малко притеснена,а по всичко което прочетох,се обърках съвсем.

Общи условия

Активация на акаунт