Автоимунен тиреоидит на Хашимото (4)

• 99 668
  • 781
  •   1
Отговори
# 615
Аз имам леко завишно ТСХ и нормални хормони и антитела. Поставиха ми диагноза "Съмнение за Хашимото"  Confused Пия Лимфомиозот, Селен и Аспирин.

Възможно ли е да имам Хашимото ако само ТСХ е завишено-3.30 и 2.47 след 1 месец лечение.  newsm78

# 616
Аз имам леко завишно ТСХ и нормални хормони и антитела. Поставиха ми диагноза "Съмнение за Хашимото"  Confused Пия Лимфомиозот, Селен и Аспирин.

Възможно ли е да имам Хашимото ако само ТСХ е завишено-3.30 и 2.47 след 1 месец лечение.  newsm78
Моите стойности винаги са били в норма, но определено ендокринолога беше убеден, че имам Хашимото.  И така цели 10години. Да видим до кога  ще е така Thinking

# 617

Вероятно докторът ще те набюдава, за да установи дали е Хашимото или обикновена гуша. Всичко зависи от това дали ще ти се покачат антителата ТАТ и МАТ. Ако се повишат е Хашимото, ако не се повишат може да е гуша, което е за предпочитане май, защото се лекува за 2-3 месеца. Това поне разбрах от обяснението на ендото. Дано не бъркам, затова питай доктора следващия път. Пожелавам ти да си с добри резултати на ТАТ и МАТ!

# 618
Мисля, че Хашимото и с ехография може да се разпознае. Структурата на жлезата е по-различна, отколкото при обикновената гуша - пак е увеличена, на не е плътна, а рехава newsm78

# 619
  • София
Цитат
Последните контроли от днес са под всякаква критика, мисля да ги повторя в Бодимед в понеделник, че нещо съм в неведение  newsm78
МАТ - декември 158, сега-178
ТАТ- декември 281, сега - 397
ТСХ- 0,33
Ноември вливах интралипид не знам, чудя се дали от него така скочи този ТАТ като преди това беше 176  newsm78
Shocked  Това наистина е странно. Да не би да ти е много висока дозата на Л-тироксина? А за ТАТ и МАТ пиеш ли нещо?
При мен пък точно обратното ТСХ се е качило двойно, а ТАТ и МАТ са леко понижени, Л-тироксина ми беше много нисък 25, а ТАТ и МАТ може би са ми се снижили от селена. О-о-ох дано 
да ни уцелят дозата най-накрая, че с тези вариации...

От 50ми е дозата, утре съм при Тодорова да видим какво ще каже. Аз да си призная, спрях да пия тироксина от събота след, като видях колко ми е ниско ТСХ-то  Embarassed

# 620
Здравейте, аз също съм болна от Хашимото. TSH-32 при първото изследване преди 3 месеца, от тогава съм на Елтироксин в началото 0,25мг а сега 100мг. Направих си ново изследване преди 2 дни и резолтата е че вече хормона е занижен 0,11мг. при долна граница 0,25мг.Някои може ли да ми каже какви са симтомите в този случаи.
Когато ми откриха болеста доктора ми каза да не предприемам бременност, и ако случаино забременея задължително аборт, до нормализиране на хормона. Дали наистина е толкова фатално за плода?

# 621
  • ВАРНА
Гина, на твое място ще си сменя ендокринолога от раз!

Когато ми откриха болеста доктора ми каза да не предприемам бременност, и ако случаино забременея задължително аборт, до нормализиране на хормона.

по-голяма глупост не бях чувала, честно!

# 622
  • София
Гина, на твое място ще си сменя ендокринолога от раз!

Когато ми откриха болеста доктора ми каза да не предприемам бременност, и ако случаино забременея задължително аборт, до нормализиране на хормона.

по-голяма глупост не бях чувала, честно!

ooooh! и аз....

# 623
  • София

Гина,смени доктора,що за изказване е това,нямам думи ooooh!

# 624
Ianna , предполагам , че не е проблем, че си го спряла, щом ти е толкова занижен хормона, но не забравяй да кажеш на Тодорова и я питай, дали е било добра идея или е грешка, за да знаеш евентуално за друг път. Чакам да споделиш как е минало при Тодорова.
Гина, е..а ти доктора, честно. Направо си търси друг! Не пишеш откъде си, ако си от Пловдив мога да ти пиша за добър доктор.

# 625
Момичета, не сте прави. Бил е напълно прав да предупреди. Човекът ясно е казал "до нормализиране на хормона"! Та тя е била с наистина много високо ниво -32! Нима предпочитате премълчаването пред точната и ясна информация!? А рискът от увреждане на детето!? Дори минимален да е, трябва да се знае и внимава.
Аз съм за предупреждението и истината - плашеща и неприятна, но истината!

# 626
Когато ми откриха болеста доктора ми каза да не предприемам бременност, и ако случаино забременея задължително аборт, до нормализиране на хормона. Дали наистина е толкова фатално за плода?

Фатално е. Вероятността да не можеш да износиш дете или такова с увреждане е много голяма. Добре, е че си направила стъпки да го нормализираш.
ТХС е репродуктивен хормон също. Той се следи през цялата бременност ако се налага. Не е случайно.
При ниски нива - при мен единственият симптом беше болки в ставите. При теб не е много ниско, просто нагласете дозата.

# 627
Хора, прави сте за Гина. Все пак не сме доктори. Трудно е да се прецени такова нещо.

Четох, че , ако имаш ръбчета по ноктите - това говори за проблеми с щитовидната жлеза. Понеже голямото ми дете, което е на 8 години има такива ръбчета, смятате ли, че трябва да  й изследвам ТСХ или евентуално да попитам доктора първо да й види гушката? Много съм притеснена и ще съм благодарна, ако ми отговорите.

# 628
  • София
Хора, прави сте за Гина. Все пак не сме доктори. Трудно е да се прецени такова нещо.

Четох, че , ако имаш ръбчета по ноктите - това говори за проблеми с щитовидната жлеза. Понеже голямото ми дете, което е на 8 години има такива ръбчета, смятате ли, че трябва да  й изследвам ТСХ или евентуално да попитам доктора първо да й види гушката? Много съм притеснена и ще съм благодарна, ако ми отговорите.
Аз мойта щерка я проверих миналата година. Точно, защото и аз се шашках. Направиха и ехография и изследваха ТСХ.
За сега всичко е ОК, но трябва да я следя на всеки 6 месеца... Tired Дано поне децата ни да са добре... Praynig

# 629
Karolin@ благодаря ти за бързия отговор. Аз също ще я изследвам, защото по-добре да знам за какво става въпрос, отколкото да живея с постоянна тревога. А твоето момиченце на колко е години? и защо на всеки 6 месеца, защото е наследствено ли?

Общи условия

Активация на акаунт