Отговори
# 105
  • Варна
Моят син е бил и от двете страни на бариерата. Винаги са ми казвали когато не е слушал или е пречел по някакъв начин на останали, но пък до колкото аз знам нашите госпожи не ги наказват. Всъщност наказват ги, но за по-сериозни неща. А в подобни случаи просто провеждат разговор с детето, което мисля, че е много добър вариант. Но дори и да го накажат за такова нещо, аз също бих реагирала като анишка. Ако не му обърнат по накаъв начин внимание, че това не трябва да се прави, следващия път ще е още по зле. Колкото и да ти е наприятно все пак наистина е за доброто на детето.

# 106
да знам
не съм реагирала пред детето срещу учителката разбира се
напротив
казах му, че един ден така заради лоша дисциплина ще го изключат от училище, защото в училището не е като в градината
просто пред вас си споделям как се разкъсвам вътрешно
защото според него той не се е смял по време на урока, а когато са влизали в стаята за английския, т.е. преди започването на урока
и не е ли трябвало според вас да го предупреди веднъж поне преди да го накаже
/леле как само търся оправдание, без да съм чула и нейната версия/
ами това исках да кажа, като цяло-на теория знам всичко, но на практика се оказва много трудно и болезнено  Confused

# 107
  • Варна
Не се притеснявай миличка, случват се и такива неща. Важното е той да е разбрал защо са го наказали, дори и да не е била съвсам права госпожата, а това не е сигрно доколкото разбирам. Сега забелязах втората линийка в подписа ти. Май в твоето състояние е нормално да изживяваш нещата малко по-емоционално  Peace

# 108
Здравейте момичета!
Трудно е наистина,когато накажат детето ти,но щом така е преценила госпожата,това е положението!И на мен понякога ми се е струвало несправедливо,но те са си педагози и си знаят работата.Но всъшност може и да не е била права,никоя от нас не е била там,да види случката и да прецени.Все пак,доста се изнервят госпожите(ако децата са 30 #Crazy)!Не се притеснявай миличка,детето ще забрави по-бързо от теб дори!

# 109
  • по пътя на светлината
Здравейте,момичета!  bouquet
Ние вече цяла седмица сме си в къщи (вече втори път от началото на учебната година),учим звуците и цифрите в къщи,пишем домашни по препоръка на учителката за да не изоставаме с материала,защото както сме тръгнали скоро няма да ходим на предучилищна. Sick
Да ви попитам,защото не съм на ясно,учим по Моливко,но имаме и учебни помагала(учебни тетрадки) на Първолаци и Бърборино,та мисълта ми е децата които учат по Моливко ,включени ли са  помагалата на тези издателства,като всяко от тях съдържа по 12 учебни тетрадки? Rolling Eyes

# 110
Момичета отдавна не съм се мяркала тука  Embarassed
Специални пожелания за здраве и успехи на всички които са имали празници през времето, в което липсвах   bouquet

Шокирах се от случката с децата, които си събуват гащите  Shocked В действителност и при нас в градината, на "проблемните" деца, родителите рядко идваха на родителски срещи, или закъсняваха и на принципа "най-добрата защита е нападението" с влизането започваха едни скандали, упреци и укори към всички други родители, все едно ние им отглеждаме и възпитаваме децата ...

Ние в училище се справяме много добре, според класната, в математиката е изключително силна, но писането нещо ни куца - забелязвам, че пише с ляв наклон, а пък искат да ги научат да пишат с десен... Поне класната е невероятна жена и още като учеха отделните елементи каза "Спокойно, няма място за притеснения, като започнем да изписваме целите букви ще си проличи дали има цялостен проблем или просто това е стилът й на писане". Е, явно е, че ние ще пишем с ляв наклон, а всички учебни тетрадки са направени с десен и за това "вадим" такива грозни и несъръзмерни ченгели и букви...  Rolling Eyes

И въпреки, че рожденият й ден е след три месеца, от понеделник се правят списъци на децата, които ще бъдат поканени, измислят се игри и други занимания, правят се планове за тортата, колко да е висока, какво да има като декорация от понеделника вече имам заявка за 8 различни торти  Joy Вчера ми разправя - "Трябва да се ориентираме вече и да запазим клуба където ще си празнувам рождения ден, за да не свършат местата и да кажат, че не може тогава когато искам"  Shocked  Rolling Eyes  Crazy

Е, желая ви лек и приятен ден   bouquet

# 111
покрай вчерашното наказание по английски се отнесох съвсем
исках да ви питам за и против частните и държавните училища
аз последно се спрях на частното средно "кирил и методий", защото освен добрите условия ни е и много близко
имате ли поглед някакъв върху нещата, наблюдения, мнения на други родители с по-големи дечица...или въобще всичко каквото знаете ще съм много благодарна

# 112

darena, да попитам апаратчето кога го сложихте - когато смени всички зъбки, или по - рано? Забелязвам, че новопоникналите зъбки на Мими растат накриво и се чудя дали да изчакам или да взема мерки още сега?!

МамаZ, на дъщеря ми сложихме шина само за през нощта, защото навика със смукането на палеца не можа да го отучи. Целта на шините е да прибере зъбките на вътре и също така пречат, за да си слага палеца в устата. Горните зъбки не ги е сменила още. Според мен е по-добре да действаш още от сега, но най-добре се консултирай с ортодонт.

# 113
 Аз съм за държавните училища. Дъщеря ми е в такова и не мога да се оплача. Важна е госпожата при която ще попадне. Гледах и да ми е близко, сега е пети клас и вече ходи сама, което за мене е голямо облекчение.

# 114
ох ами в първи клас?
междучасията там кой гледа децата
на моя позната в първи клас в държавно училище един ден й се обадиха да й кажат, че дъщеря й я няма никаква, само раницата й е там
оказало се, че тя и още три деца излязли в междучасието, пресекли един голям булевард и отишли отсреща на един баир да се пързалят на снега
после по някое време се напързаляли и се върнали в клас
тя беше полудяла от притеснение през това време
коеот ми говори, че в междучасията никой не следи децата и направо не знам
то и аз искам в държавно, но не виждам как да стане

# 115
  • Sofia

леле ужас
според мен едно дете е било главния подбудител, ако може да разберете кое е за да се предотвратят бъдещи лоши влияния на това дете върху останалите
защото на тая възраст няма как масово децата да са запознати с тази материя, най-вероятно едно от децата с лоша семейна среда е разказало на останалите нещо по темата
поне така мисля
ако се улови детето, което в къщи учи и гледа подобни неща ще е по-лесно да се очисти групата
успех все пак де
Да права си основният организатор е разконспериран от учителките още в началото. Разговаряли са с родителите му, но пазят децата, защото ги е страх. Дали е видяло нещо на живо или е попаднал на неподходящ филм не мога да кажа.

# 116
  • Sofia
ох ами в първи клас?
междучасията там кой гледа децата
на моя позната в първи клас в държавно училище един ден й се обадиха да й кажат, че дъщеря й я няма никаква, само раницата й е там
оказало се, че тя и още три деца излязли в междучасието, пресекли един голям булевард и отишли отсреща на един баир да се пързалят на снега
после по някое време се напързаляли и се върнали в клас
тя беше полудяла от притеснение през това време
коеот ми говори, че в междучасията никой не следи децата и направо не знам
то и аз искам в държавно, но не виждам как да стане

Всичко си зависи от учителката на, която ще попаднеш. Има много отговорни учители, които и в междучасията са си с децата, но има и такива които в почивката искат да са далеч от малките, точно тогава могат да станат  инцидентите. Но нали си има дежурни учители по етажите те трябва да наблюдават децата какво се случва с тях все пак. Явно момента, в който децата са се изнизали да се веселят е пропуснат от учителя.

# 117
ами не
мисля, че си зависи от училището, ръководството и действащите разпоредби
ако учителката е била задължена да ги гледа в междучасията, едва ли е щяла да си рискува длъжността
най-лошото е, че говоря за уж много елитно столично училище-Бастилията на Редута
не ми се мисли какво ли е в неелитните  Shocked

# 118
На мен ми се случи същото с дъщеря ми, в също толкова елитното 22 училище. Най-кошмарните 20 мин., в които аз обикалях по етажите и на двора, вдигайки количката с малкия ми тогава син, абсолютно паникьосана, че детето го няма. Иначе по въпроса за частно или държавно училище - от 2 клас дъщеря ми учи в частно училище и съм доволна. Другата есен синът ми тръгва в 1 клас - няма да е в частно училище, ще бъде в държавното до нас. Много фактори има, които трябва да се вземат предвид. С дъщеря ми беше много важно (огромен плюс) това, че учат по цял ден - нямаше кой да я гледа иначе. Сега със сина ми съм сменила програмата си и аз ще си го гледам следобед, затова избрах държавно училище. Не бива да се забравя и въпросът с таксата за частното училище - трябва да се опитате да предвидите дали ще можете да си я позволите (с увеличенията) поне 7 години, защото не може да се мести детето непрекъснато поради това, че в един момент не можете да издържите финансово.

# 119
  • Sofia
ами не
мисля, че си зависи от училището, ръководството и действащите разпоредби
ако учителката е била задължена да ги гледа в междучасията, едва ли е щяла да си рискува длъжността
най-лошото е, че говоря за уж много елитно столично училище-Бастилията на Редута
не ми се мисли какво ли е в неелитните  Shocked
Ами като се замисля си права. Щом учителите не са съвестни трябва да ги задължават в междучасията да си стоят при децата. Не зависимо какво е училището ред трябва да има.

Общи условия

Активация на акаунт