4-та магрибска естетско - любопитна и ежедне&

• 19 790
  • 301
  •   1
Отговори
# 240
  Яшби, поне сте в БГ зимата - по-лесно ще ти е  да се покриваш! Никой няма да разбере какво що пък и какво ти пука ! По-добре ли някой  скин хед  с татуировки по ушите и пиърсинг по езика и бузите ....  Wink А и ти си хубавица !  Peace Я виж , Катя - не й пука , ще се препънат съгледвачите по вас бе  Joy Скици! Дърти ама гледат ..... пък и се смеят ....а да си бяха у дома на тяхна си земя дали щяха така да гледат и да се смеят ...  Joy

http://static.howstuffworks.com/gif/clover-coffee-maker-5.jpg     hahaha   Wink

# 241
Като говорим за марокански шоколади, ето и сайтовете на 2 фирми -производителки.

http://www.aiguebelle.com/en/entreprise/index.php

http://www.gaumar.com/website/

Марси, спомням си и вие колко шокита бяхте понесли, ама няма как. И аз не мога да си обясня какво е това. Най-желаният подарък - шоколад, сирене и ядки или шоколад и парфюм.
Аз обаче  едва вчера се усетифу че съм с 2-та крака стъпала в "центъра на гаф-а". Има една страхотна според мен козмегична линия от Чехия - MANUFAKTURA. Прави се от естествени суровини, страхотен дизайн и богат набор от продукти. През май месец едната сестра събра мацките от хамаам-а около себе си - да миришаг един ексфолиант за тяло, че и накрая си го подари на една нахалница!

Та сега аз пак нося от тази серия, че и нося и сапуни, а се сетих, че сапуни не се подаряват много - много, дори изобщо, не са доста лично нещо, ама така и така съм ги понесла, за домашните ще са.        

# 242
Понеже багажът ми е много, а исканията и моите желания - още повече, затова сега се заех с непосилната задача да видя дали ще мога да наместя кърпи, килимчета, чудесии и радости и ще останат 3 кутии за пращане - 6 кила, супер.

Ама пак се продължава, миличка, дано можеш да вземеш и това, и онова....абе я вземи ти ела само, нищо не носи, ама чакай чакай, по твой избор... еди какво си, та тази сутрин взех, че казах, че ...добре, ще взема всичко, но за сметка на това ще ида гола.... т.е. с малко дрехи. Обаче последва гробно мълчание и конникът каза "Не!"       

# 243
За да видя кое някъде е, взех да опаковам багажа и вече не мога да сложа и един химикал м никоя чанта. За пръв път в живота си ще пътувам с 2 чанти - за "корема" на самолета - освен ако не размисля да оставя нещо - и нагло-нагло - с голяма чанта за ръчен багаж и раница - уж за компютъра, а вътре наблъскана с какво ли не. Ще питам пак - да ми купят някоя-друга дреха, а аз да си нося любимата роклА, цвят каки и 15-20 кърпи. Ако ми купят дрехи, тръгвам с 2 панталона и една пола, колкото в Брюксел да не се учудят колегите ми и да ида прилично облечена за случая - през януари.

За трите кутии вече писах - уж нищо работа, ама 6 кила по-малко, а иначе, ако остана с натуриите, ще плащам свръхбагаж!

А имам един важен въпрос: как да се закича с килимче? Ще пътувам с най-дебелата си кашмирена кърпа - уж нежно вързана за раницата през деня, а на чек-ин, ще си я увия около врата. ... освен пелерината, ама как да се справя с килимчето? Къде да го дяна? Къде да го сложа по мене? Сложна работа, ей!   

# 244
  • Paris, France
Привет,

Кате, Яшби, Мента, Петя, Марси  Hug. Виждам, че в темата в момента чете човек с ник Ал Фаси и учтиво го поканвам да се разпише.

Яшби, приятно пътуване! Не е чак толкова студено, че да слагаш 2 шапки. Ботуши или топли боти си вземи. Ако нямаш и с маратонки става. На децата шапка задължително. Надявам се България да се хареса на половинката. Прожери обезателно дали сте и вие застраховани! че аз веднъж не направих и Сашо се разболя. Не че приеха стандартната застраховка, а и визитата на лекарката не беше скъпа, но ако се наложи, не дай си Боже болница е  #Crazy.

Кате, хубаво е че си подредила багажа. 15-20 кърпи е много. Плюс, че и те сигурно ще ти подарят. Не разчитай на дрехи, които ще купиш там! Може да не намериш по вкуса ти. Ако можеш да не вземеш компа, остави го! Вземи на дискове необходимото и ползувай този на мъйа ти! Това са си поне 5 кила отгоре, а на тебе всеки грам ти е излишен. Килим не бих мъкнала. За какво ти е?

Мента, много си права, че полара не топли. Нещо повече, като е студено не топли, а като е топло запарва. Аз съм си купила малко вълнено одеало от Англия и хем е леко, хем е приятно и удобно.

Засега толкова

# 245
Здравейте хубавици! Hug

Аз си затрих старото име, не мога да се логна с него, та си направих нова сметка, както вие ме кръстихте. Heart Eyes
Кате, големи емоции при теб, голям стрeс, ама види му се края вече!
Имах аз много работа напоследък, а и проблеми там, и живот и здраве, нова работа ще почвам. На интервюто се оказа, че едната дама е мароканка, от Каза.Дали не ме харесаха и заради това?
При нас е още жега за сезона, 0C, сняг няма, освен че миналата седмица прехвърча малко нещо между сняг и дъжд.
Аз едва оня ден сложих тънко вълнено пуловерче върху тениската ми, май сам се калила тук, а сам зиморничава по принцип.
И аз мисля тя дни една кана да си сложа, ама тук се изтрепах мароканска да търся, е няма и няма! А аз нея си обичам, от 10 годишна се плескам, бях си забравила цвета на косата, чак като бременна се видях с моя коса и се учудих колко е тъмна!
Леки полети от мен, прекрасни емоции най-вече, Кате, поздрави на Мароко!
Дано някой ден успея да си заведа там семейството, да видят къде сам живяла щастливо!

# 246
100% ще пренаредя багажа още 2-3 пъти. Много благодаря за съветите, в такъв момент, очите са по-лакоми от разума. Кърпите - може да редуцирам, макар че са леки, а и имам женско парти за размяна на кърпи - казаха да се подготвя.
В Мароко ходя с абаи - така, както ме има в албума, или по панталон и с горница. Дрехите харесвам, мъжът ми ги избира като пита предварително дали бих носила това или онова. Свеки ми ги купува такива розови ... любим цвят им е.
Компа е тежък, да. Ама точно той няма как да остане. Всеки път се гърбя с него.
Пак казвам, ще редуцирам аз. Тук тегля на кантарче за баня, но пък и по външен вид виждам, че съм се увлякла.          

Знаеш ли ал-Фаси чете от няколко дни. Аз си мислех, че е канадианмом, а ако не е, аз мисля, че се сещам кой е, но може и да бъркам. Който и да е, нека се разпише даба аафак - веднага моля.

Хайде аз пак да видя какво да правя с багажа. Дано ме обземе разумността.

А килимчето... оххх, много го харесаха, затова. Даже ще взема да махна една друга постелка, която съм помъкнала и ще сложа това. И една червена рокля ще махна!
Мъжът ми като пътува и не си носи постелка, а аз му давам някоя чиста, когато му е нужна... да не изпадам в подробности.        

# 247
Етооо, това е нашата канадианмом!

За работата, ами харесали са те, понеже си марокански фен! Честита ти работа...Как се работите - по марокански бързо или бързо...

Ох, това, което ще напиша е не много за форум, ама се сетих още от сутринта - не само "мустаците" се махат над устната. Като почне конникът да изрежда ... като по атлас за анатомия.

Тези дни на това съм се отдала, че имам ужасно чувствителна кожа.... щом като и дезодорант не мога да ползвам, и боя за коса - когата ми става червена като домат. Така да минат няколко дена от разкрасителните процедури, че иначе съм като хапана от комари дни наред.

Благодаря на всички, които ме подкрепят с това пътуване... Нямам търпение да постя и да минат и тези дни и да ида, а мъжът ми утре и във вторник има изпит, във вторник има и рожден ден!         

# 248
Ето, момичета, още една вкусна и привлекателна дума за нашите изискани речници.....

замел или по-точно зъмел, доста подобно на земел, но значи.... педераст.

Днес го изучИх! 

# 249
Кате, и аз съм с чувствителна коя, а сам и много бяла, та личи много. Леко да се почеша и сам на червени петна!
За дезодорант,, пробвала ли си Lavilin, кремче е, намерих го и тук, с доставка, направо е чудо! Мазваш и не миришеш от 5 до 15 дни, индивидуално е. Аз го ползвам от няколко години, с прекъсвания заради изнамирането му, но е много удачно, ако дезодоранта и парфюма ти не са 1 серия примерно, или както аз изпадам в ужас, че може да замириша лошо, не че ми се е случвало, ама...
A работата, ще се работи бързо, тукашно министерство е, няма начин, ама ще видя на място, че аз държавно не съм работила никога.

# 250
  • Paris, France
Ал Фаси, много се радвам, че писа. Да ти е честита новата работа и само добри неща оттук нататък! Много хубаво, че си смени ника, то е като прераждане, край с канадската мама. Аз даже и не помислих, че може да си ти, защото отдавна не беше влизала. Иначе се сетих точно за тебе, но си викам тя не пише, камо ли ник да сменя. Как сте? Децата? Училището? Въшките Laughing? Я кажи за този дезодорант, дори след къпане без да слагаш отново стои 5 дена?

Аргановото масло тук е около 20 евра за 100 мл. Има сигурно и по-евтино. Аз го ползувам чисто, като масло за лице и тяло. Питах познати мароканки за готвене, че нали било полезно, но моите познати не готвят с него. В салата е хубаво.

# 251
Невена, много скъпо аргановото масло при вас. За тажина - като почнат да слагат зехтин "на око" - ама не е мазно, а за салатата - понякога смесват зехтин и арганово масло.

Ще ида да снимам дърветата сега зимата, че зимата съм била само в Казабланка и в Рабат, надолу не съм слизала.

Ал-Фаси, за това кремче наистина и аз съм любопитна. Аз ползвам рол-он или дори детска пудра или козметичен талк, че просто не е възможно да си сложа каквото и да е било друго. Сега съм си купила... детски парфюми, наред с любимият NOW Woman на Azzaro, но за хигиената на кожата - само суха козметика. Преди Рамадан си купих едни кремове Halal Care и са без аромат - тъкмо като за Рамадан. Свършиха обаче.

За аромат и хигиена - прави ми впечатление колко са свежи кожите на близките мароканци около мен, дори и в топлото /за семейството си говоря/.

Сега пак като се сетя колко са гъвкави ... Понякога имам чувството, че конникът може да си закриви краката и ръцете както си поиска. Ама и аз вчера не останап назад - показап му на камерата, че мога да си сложа крака зад врата /шията/ и че мога да си докосна гравата с пръстите на десния крак ... луда работа, да се събираме вече, че ще стигнем до контузии и производствени аварии иначе!             

# 252
Невена, четях, ама по диагонал и като гост. Мнoгoто работа, а и факта, че се очертаваше 2 месеца, декември и януари да съм без работа ме смазваше, ревеше ми се направо, ама Господ си знае работата!
За дезодоранта, да така е, капеш се, миеш се, 5 дни минимум не миришеш. Звучи като глупост, ама е валидно. Съставките са от мъртво море, естествен продукт е. Важното е преди слагане 12h да не си парфюмирала или мила подмишници с парфюмиран сапун. После до следващо мазане прави каквото искаш. Аз вечер се къпя по принцип, лятото и сутрин де, ама подмишниците само с вода, после подсушавам и кремчето. Поне 5 дни спокойствие!
А аз си мислех, че всички сте разбрали коя е Ал Фаси!
Сега като се замисля, на мен явно ми е съдба с Мароко. Първата ми приятелка тук, от курса по английски - мароканка, от Каза, с къща в Агадир! Сега и колежката ми, новата. Някак си, в живота ми, в ключови моменти от него, мароканци има! Не ще да е случайно.

# 253
  • Paris, France
Ал Фаси, дезодоранта го поръчвам, шукран (благодаря) за препоръката. И аз съм с бяла кожа и страдам от зачервявания. Трябва ми почивка в Мароко, по цял ден в къщи и само нощем навън Laughing. Само да видим как няма да се мия със сапун, щото до 12 часа ще се развоня, особено лятото. И после си се къпя и бърша. Аз след къпане си мажа цялото тяло с кокосово масло, но се къпя и ексфолирам само 2 пъти в седмицата, че иначе ставам на рани. После сутрин душ, но без сапун, само с лек мазен гел и готово. Но под мишниците винаги със сапун се мия. И аз така с марокитата. Един ден явно там ще се пенсионираме!

# 254
http://www.google.ca/search?source=ig&hl=fr&rlz=&q=l … le&meta=lr%3D
Момичета, пускам линка от Google, кой където е, да си намери начин за поръчка. Аз през САЩ минавам, че най-близо и евтино.На пръв поглед идва множко цената, но не е така реално. 1 грахово зърно е максимум количеството за мазане, за мин. 5 дни, та идва като нормален дезодорант. За сухите такива, отвратих се, не мога още да си изчистя едни блузи! Tuk imam use6tane, 4e sa skapani suhite dezodoranti, a roll-on ne sam vijdala izob6to!
Направо ми миришат на мухозол и определено са ми гадни, а и вече ми писна с мокри кърпи да ходя, да се забърсвам и т.н.В същото време, не е допустимо да миришеш на парфюм, че хора разни и алергични, и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт