Ти какво сготви! Снимай, покажи!- 15-та тема

• 51 237
  • 493
  •   1
Отговори
# 300
Krische,много вкусни нещица!
Ralfieta ,невероятни мъфини,може ли рецептата?
Милен@ ,тирамисуто изглежда  великолепно!

От мен краставички с балсамов оцет

картофки

Последна редакция: нд, 26 окт 2008, 12:40 от lulu

# 301
Възхитена съм от всички - Вие сте магьосници !!!
Моя обяд днес:
Остатъка от снощната висяща баница /по рецепта на AFRODDITA за което много съм и благодарна/: 

и супа топчета /стана много вкусна/:   

# 302
Моля, ако обичате рецепта за кюфтета по чирпански.......Обещавам снимка в новата тема......Благодаря!

А, днес сме се сетили за една и съща манджа! Hug Аз ги почнах по тая рецепта.

# 303
Моля, ако обичате рецепта за кюфтета по чирпански.......Обещавам снимка в новата тема......Благодаря!

А, днес сме се сетили за една и съща манджа! Hug Аз ги почнах по тая рецепта.

Мандалото бе лопнало за мен.....Но...ще си я копна за друг път......Аз малко в последния момент се сетих.....че сега най-накрая вече къкри доматения сос за кюфтетата..........Благодаря ти, Лабрекс!

# 304
Милен@, тестото за пицата си го меся: 2 ч. ч. брашно, 1 ч. ч . хладка вода, 1 пак. суха мая, 1 ч. л. сол, 2 с. л зехтин, щипка захар. Доомесвам, оставям да втаса за час, направо разделено на две части и разточено в две  големи тави. От същото тесто, но цялото правя и фокача, пак по същия начин. Дояде ми се тирамису...   Rolling EyesHug

Krische, много е весело тук с теб! Hug И на мен всички в тази тема са ми прекрасно вдъхновение! Сега вече проблемът е коя от всички рецепти да пробвам, а не да се чудя коя стара манджа да подхвана. Мания...  ooooh! Laughing

Последна редакция: нд, 26 окт 2008, 13:24 от yagodka

# 305
Знам че не е тук мястото, за което предварително се извинявам, но много искам да си направя бяло сладко, проблема ми е че немога да си намеря течна глюкоза. Моля кажете ако сте виждали някъде по магазините. Предварително ви благодаря Simple Smile

# 306
Наздраве на всички празнуващи newsm24!

yagodka, lulu благодаря Hug

svetlaibobo, ще пусна рецептата за тирамису по- късно yes

yagodka, мерси за рецептата за тесто Hug Това за маргаритата е добра идея Thinking  Hug

# 307
Здравейте , момичета и честит празник на всички !   bouquet Според народните вярвания от днес започва зимата , но както  виждам времето е слънчево и приятно , както и настроението в темата !

Тези , които пишат отдавна в темата, може би ще си спомнят моето възхищение от всички , които са представяли питки , както и съжалението ми , че не мога да направя такава ! Е , днес пробвах и съм доволна от резултата ! Естествено има още какво да се желае , но като за първи опит смятам , че е задоволителен.Украсата се поразмести , защото беше от отделни елементи , но ще знам за другия път.Питката е по рецептата на rallii и я направих с изключително ценните съвети на Пепика и готовността с която тя сподели някои тънкости и тайни с мен ! Благодаря ти , Пепи !
   bouquet!

# 308
* *•● Диди ●•* * радваш много моите очи.... Кажи ми как я сплете, или Пепика ако е съветничката по украсата - тя да каже....Цялата е навита на руло, обаче има нещо отпред, което ми прилича на джоб.......Чакам поясненията, може и на ЛС......

# 309
Дидке , формата е много проста , точно както я е показала  rallii  -  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=332596.60 . Реших да не рискувам с разни сложни плетеници още първия път , затова си е най-обикновена спирала , м/у гънките на която сложих трите розички и пеперудката.Всичко останало е случайност при печенето !   Mr. Green

# 310
* *•● Диди ●•* *, страхотна питка Hug

svetlaibobo, ето я моята рецепта за тирамису:

Тирамису
Продукти:
500 мл. Силно кафе, охладено
60 мл. кафе- ликьор, коняк или уиски
2 яйца
60 г. Захар
250 г. Маскарпоне
250 мл. Течна сметана
Бишкоти
2 с.л. какао
Приготвяне:
1.   Смесва се кафето с ликьора и се оставя настрани. В купа се разбъркват за около 3 мин. жълтъците със захарта до получаването на гъста смес. Добавя се маскарпонето и с лъжица се разбърка леко. В отделен съд се разбива течната сметана до сгъстяване. След това се добавя към маскарпоновата смес.
2.   В съд се разбиват белтъците на сняг. Добавя се към маскарпоновата смес.
3.   Бишкотите се потопяват в кафето и се редят на дъното на съд. Отгоре се сипва половината от маскарпоновата смес. Отново се редят ред бишкоти, напоени в кафе. Най- отгоре се излиза останала част от маскарпоновата смес. Наръсва се с какаото и се оставя мин. 2 часа да се стегне в хладилника.
Забележка: Аз ръся шоколад отгоре и правя тирамисуто един ден по- рано. Понеже обичаме бишкотите по- сочни, след като съм ги напоила и наредила на дъното ги поливам с лъжичка още малко от кафеената смес.
По принцип казват, че тирамисуто се сипва с лъжица. Правила съм го и в чаши (когато имаме гости) по същия начин. 
Използвам ето такива бишкоти:

# 311
* *•● Диди ●•* *, красива питка!  bouquet

Чирпанските кюфтета - получи се много ароматна и вкусна манджичка! Heart Eyes

Да добавя и чесновото хлебче от типово брашно

Последна редакция: пн, 27 окт 2008, 09:50 от labrex

# 312
 Здравейте !! И мен тази тема ме вдъхновява да правя и поднасям яденето с повече любов Heart EyesНаистина това е вече любимата ми тема Crazy.
 Диди питката ти изглежда невероятно.Много добре си се справила.Аз още менога да се престраша да меся ooooh!.
 Лабрекс тези кюфтенца са станали много апетитни.
  Ето и от мен днес: салато-предястие Mr. Green
 гювеч с пиле и много зеленчуци
 пържени тиквички
    Hug

# 313
Милена,благодаря ти  bouquet

# 314
Благодаря , момичета !   bouquet За тези от вас , които редовно месят питки , сигурно това е нищо , но аз в момента се рея 10 см над пода !  Mr. Green Мъжът ми е на лов и не се е прибрал още , за да изкаже мнение , но с дъщерята я нагънахме - страхотна е и на вкус ! Някой ден пак ще повторя , но няма да е скоро , че голямо блъскане падна !  Wink

Наталия , опитай ! Peace И аз като теб се плашех и смятах , че не е за мен тази работа , но се оказа , че не е чак толкова трудно ! Разбира се , съм доста далеч още от съвършенството и майсторлъка , но е ок !
 Wink

Общи условия

Активация на акаунт