Ти какво сготви! Снимай, покажи!- 15-та тема

• 51 243
  • 493
  •   1
Отговори
# 285
Бъни, мила аз там се каня от 1 година да ида. Еее, днес дойде деня, защото ще имам рожден ден и ми се искаше да се пробвам, ама май няма да е тоя път, защото там направо се уплаших какви чудесии са измислили хората за да творят красота. Но да си призная не мога да разбера защо са толкова скъпи тия пластмаси, ноооо..... никой никого насила не кара. Wink
Та там се ходи или без пари, или с някой, който да подпомага платежния баланс smile3521  Ама е много зарибяващо. Просто не спирам да си задавам въпроса всеки Божи ден защо съм айти специалист, ама.....  Поне си взех отпуск за рождения ден, защото реших да си поканя гости в деня и да не ходим на ресторант, а да си готвя цял ден в къщи - да си направя подарък на себе си - да правя това, което ми прави удоволствие Heart Eyes

Нела66 - много неудържимо ми се искаше да си хапна от баничката ти Laughing Laughing Laughing, както не ям въглехидрати, просто.....

Котка - техниката дето си ни дала, е чудесна за това завиване на питките. В много близкото бъдеще ще се прави thumbsup

# 286
    Диди- е ти си извинена- я виж каква отмяна си имаш в лицето на тинейджърката! Браво! А  моите  гозби не са чак толкова много- бяха на куп за 2-3 дни в по-предния пост , иначе средно по 1 на ден Mr. Green

Крисче - страхотни гозбички!

Августа - ето рецептата за Рибните кюфтенца
    А вегетарианската лазаня я направих с 1 пакет  зеленчуков микс , който сварих предварително , отделно направих сос бешамел (масло , брашно , прясно мляко, сол и черен пипер и 2 домата нарязани на кръгчета.1 пакет листа за лазаня.
    Редуват се ред зеленчуци, ред листа за лазаня, сос бешамел и така 3-4 слоя- зависи от тавичката  bouquet

# 287

Krische, страхотни вкусотийки си показала!  chef  bouquet Супичката на Бордовски ми е любима, много я харесвам и често я правя.

Баничката от днес

# 288
Момичета виждам, че всички сме се развихрили днес в кухнята.
Невероятни баници сте направили, страхотни идеи за десерти с тиква има и много, много други изкушаващи предложения.
Ще търся явно рецептата на супата топчета на Бордовски. Благодаря на Дина и Котка, че са споделили рецептите си с нас.   bouquet
Милена - много апетитно е пилешкото руло с гарнитура. Би ли дала рецепта или поне основни насоки по приготвянето му като имаш време.  Heart Eyes
Аз имам да те черпя, но за това след малко.  Wink

И сега по темата. Въпреки, че нещо съм настинала реших да зарадвам домашните с повечко сладки нещица.
За следобедното кафенце (при мен чайче, заради настинката) имаше ябълков сладкиш с канела и бисквити.

За вечеря - зелева салатка с моркови и печено пиле с лимони и розмарин.

# 289
Приготвих също така една изненада за малкия ми племенник - ябълкови мъфини с шоколадова глазура и захарни фигурки .

Миленка - ОГРОМНО благодаря   bouquet за рецептата - Ябълкови мъфини на Лорна, аз направих мънички подобрения като ги полях с шоколадова глазура.

Освен всичко друго и една голяма доза от универсалната зеленчукова подправка на Пепи вече е прибрана във фризера за зимата.
Пепи, благодаря ти за идеята и рецептата    Hug

Дано да не съм Ви досадила с постовете. На всички желая прекрасна неделя, дано и слънцето ни радва повече.

# 290
Dina767, искам у вас да живея! Или поне на гости да понаминавам. Ама мноого си далече... :Вкусотии...  Grinning  Hug

labrex, изкушаваща баничка! Peace

Krische, много вкусни работки! Препоръчвам ти супата с риба и маслини на Бордовски! Много вкусна! Peace

Котка, вече си записах рецептата за содената питка Peace, че още отсега съм я замислила... Rolling Eyes

При нас пица тази вечер:

# 291
Това наистина е най- вкусната темичка newsm53
Страхотни вкусотии и нестихващо вдъхновение!

Ралфиетка, уау, страхотни мъфини си направила smile3521
Радвам се, че ти е харесала рецептата за мъфини Hug
За пилето- същите подправки като твоите Grinning
За карфиола- първо го сварявам, после във фурната с малко сметана за готвене и пармезан.

Милика, много вкусна лазаня Flutter

Ягодка, какво тесто ползваш за пицата. Аз обичам да е такава тънка Grinning

Dina767, и аз си копнах рецептата ти за рибните кюфтенца, мерси   bouquet

Krische, личи си, че готвенето ти е страст  Hug

# 292
Милен@ - благодаря за скоростния отговор  Hug

# 293

Десерт- тирамису:

[/quote]

Пусни рецептата на това тирамису. Praynig

# 294
Ралфиета, страхотия си сътворила. Толкова са сладички Heart Eyes Ама и ти си имаш такива работки дето на Кадемлийското място ги има, то за кадем явно за хубави сладкиши и торти от там трябва да се минава Joy Joy Joy Ама хубаво пък име си има тая улица Heart Eyes

Ягодка и Милена  Hug Момичета вие и Лоис и Лабрекс и Еси, и Пепчо, и Пепика, и Дина и много, много други, сте ми вдъхновение и някак ви чувствам близки по емоция по ...... готвене. Някои от вас са на светлинни години от мен и понякога ви се чудя как успявате да сколасате за толкова много неща и на работа да ходите. Едно време като бях по майчинство света обръщах да се върна на работа, сега всеки ден като отворя компа и се логна в системата си казвам - защо това го върша??? #Crazy #Crazy newsm78 newsm78 newsm78

Невероятни сте всички. Ако пропусна някога да кажа на някого колко е прекрасна, да знаете че е просто защото съм нямала време от простотии да ви го кажа, но си го мисля Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Дори факта, че някой публикува тук, вече значи, че влага в готвенето нещо повече от просто да тропоса нещо на масата да не "умрат от глад маскарите" Laughing Laughing Laughing Влагаме сърце в тая работа  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 295

сле тези хубахи гозби и думи една диетична закуска палачинки с брашно грахам и извара

# 296
Добро утро и честито на празнуващите днес!  bouquet
Хей, да не забравите да почерпите Naughty
Крисче, много мил пост HugНаистина е така, щом сме се събрали тук, кой с хубав апарат, кой с телефон, кой аранжирал, кой не, важното е, че всички сме тук не да се покажем, а да покажем, на по-неопитните дами, че готвенето може да бъде лесно, приятно и забавно особено включвайки се тук при нас Heart EyesНадявам се, че теми като тази допринасят за разнообразието в менюто на всяка една от вас както е при мен.Толкова неща съм си запазила и имам да приготвя, чеееее....... ooooh!Не знам кога ще сваря за всичките вкусотии Wink
Диди, чудесно се е спрвила малката помощничка....и не зачезвай така, знае....липсваш ни много Peace
Аз след като цяла седмица досаждах с моите пиперки-последните изпекох и мариновах Peace
Мариновани пиперки

Снощи уж нямаше да вечеряме, но после размислихме и решихме нещо лекичко да хапнем с по чаша винце и кой каквото му се пие Wink
За мен:
Скариди в къри сос с авокадо

за половинката:
Салата от скариди и авокадо

и с препечени филийки....  chef

Хубав неделен ден!  bouquet

Последна редакция: нд, 26 окт 2008, 10:27 от esy

# 297
  • varna

Esy,любимата ми комбинация от скариди и авокадо.още от сутринта ми се иска да опитам от тези вкусотии. smile3508
Честито на всички именници!!!!! newsm51

# 298
  • Варна
Хайде и аз да се отчета с хачапурите на Лабрекс. Hug
Наистина са много вкусни.

# 299
Моля, ако обичате рецепта за кюфтета по чирпански.......Обещавам снимка в новата тема......Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт