Бихте ли разделили близнаците си в училище?

• 22 544
  • 197
  •   1
Отговори
# 90
 Joy така и предполагах. това с оглушаването вече се случи  Mr. Green чакам да се усетят, че заедно са по-силни   Whistling

# 91
Joy така и предполагах. това с оглушаването вече се случи  Mr. Green чакам да се усетят, че заедно са по-силни   Whistling

Joy дай им по една свирка и ще видиш какво става

Моите много обичат да се надвикват (навик от училище) и като почнат да се дразнят и заяждат просто за спорта и ставам  #Crazy

Ноооооооооооо, никой да не се плаши, всичко се преживява и приема геройски от родителите с въздишка и едно : ех, какво да ги правим деца са, при това близнаци!  Whistling  Те и моите познати вече свикнаха с това и все ми повтарят : не се притеснявай в такава възраст са нека тичат и викат, няма страшно.....  ooooh!

# 92
  • Варна
kiara,не знам при теб как е,но забелязвам че и аз съм оглушала донякъде.В смисъл като вземат да се карат,спорят(спори се за всяка думичка от песен,която в момента разучават в градината и естествено всеки чул различно) аз просто не ги чувам,така съм свикнала да се изолирам.Не всеки път,но от време на време върши работа.Не че спират да спорят,просто аз релаксирам Laughing.

# 93
kiara,не знам при теб как е,но забелязвам че и аз съм оглушала донякъде.В смисъл като вземат да се карат,спорят(спори се за всяка думичка от песен,която в момента разучават в градината и естествено всеки чул различно) аз просто не ги чувам,така съм свикнала да се изолирам.Не всеки път,но от време на време върши работа.Не че спират да спорят,просто аз релаксирам Laughing.

Joy все едно за мен говориш, аз ползвам същия метод на душевно телепортиране  hahaha Те си спорят и се карат, а аз съм с тапи в ушите и в душевен Рай  Mr. Green Да ти кажа ли, че миналата година ми правиха изследвания на слуховия апарат  bowuu Е, резултатите бяха добри - още не съм оглушала  Grinning  Понякога ми иде да избягам далече, далече, някъде в пустинята или високо в планината където няма жива душа, нищо което да издава звук!

Ако някой има помошници да се възползва щото иначе лошо  Wink Всъщност не чак толкова лошо понеже аз сама гледам децата и все още се водя нормална  Mr. Green

Близнаците могат да са много коварни и е добре да помислите за здравето и на учителите  Laughing  Ако децата си приличат настъпва олелия. Директорката на предучилишната ми каза че никога не знаят коя колко е яла и коя си измила зъбите; когато изпитвали едната ставала другата  Joy Милите учители, казаха ми, че всеки ден си записвали коя с какви дрехи е дошла за да ги разпознават ( двуяйчни са ми, но явно за страничен човек много си приличат)

Сега във втори клас са заедно и едната седи в единия край на стаята, а другата в другия. За щастие учителката също има близнаци и доста добре се справя с разпознаването  Grinning

# 94
аз и близна4ката ми сме от 1ви клас в един клас-приятелите ни там са едни и същи,но извън у-ще се слу4ва 4есто да излизаме с разли4ни хора,тя винаги се е у4ила пове4е от мен и това се забелязва и от родителите ни и от у4ителите,но това никога не ме е комплексирало,а напротив давало ми е стимул и аз да у4а пове4е ...а и това да са в 1 клас си има и +-овете защото никога не сме били сами,дори и в ново у-ще когато не познаваш никои си имаш някои до теб Simple Smile

# 95
Бутвам темата напред, защото се надявам една мама-близначка да се включи. Дано е интересно за всички, които ги вълнува темата.  Hug

# 96
Здравейте,
по темата отговора е: в никакъв случай- не бих разделила  двете си деца /надявам се следващата ми бременност да е с близнаци но уви май е през поколение/! Не би ми и минало през ума!Съдбата е решила да са две или повече да ръстът заедно, да опознават света заедно да си помагат да преодоляват препятствия заедно,  защо да насилвам нещата един ден те сами ще вземат решение да се разделят. Аз и сестра ми се разделихме когато завършихме средното си образование. Тя реши да учи информатика а аз мода и моден дизайн/.
 А това че децата ще са заедно в училище може само да им помогне. Всяко дете е различно! Характера    се сформира много рано  да не кажа че е нещо вродено генетично и т.н. Т.Е. когато близнаци се отглеждат в едни и същи условия, учат при едни и същи учители едни и същи уроци това в никакъв случай не означава че ще бъдат като едно цяло /една личност/ ще реагират по един и същи начин, ще имат еднакви увлечения, /ще им дойде месечния цикъл по едно и също време ако са момичета/, всяко дете се развива с различни темпове както физически така и психически. те взаимно ще се само-изграждат като личност от своите грешки и от грешките на другия близнак.
И сега идва сложния въпрос, защо трябва да ги отделяме и да прекъсваме здравата връзка по между им изграждана още от преди да се родят.

Последна редакция: ср, 28 яну 2009, 23:06 от sofiq_

# 97
София, ти силният или слабият близнак си?

# 98
Ако трябва да съм честна- това е нещо което с годините се прехвърля  като роля между мен и нея.

В младежките години тя сега е мой ред. Постоянно търси мнението ми.

# 99
питам, защото обикновено слабите близнаци разказват едно и също, като теб  Peace за силните нещата са малко по иначе  Wink
всеки с мнението си, разбира се, аз за себе си съм го решила доста отдавна и постоянно мнението ми се затвърждава, като гледам как е с детската градина. просто прави впечатление, че слабите винаги са против раздялата, а силните за  Peace

# 100
София, ти ме обърка.  newsm78 До сега, които и възрастни близнаци да съм питала, са се оплаквали от това, че все са ги сарвнявали, че не са могли да се покажат като индивидуалности, защото са били в комплект, също, че хората винаги са смятали, че щом единият чувства нещата еди как си, това непременно са усещанията и на другия. И има едно голямо НО.... аз например съм с три деца. И от сега виждам как хората имат отношение към каката и към близнаците, а не към каката, единият брат, вторият брат. Разбираш ли ме?  newsm78

Аз се лутам, не защото имам някаква мания да тичам по различни задачи, родителски срещи и часове, а за да не осакатя емоционално децата си по пътя на развитието им. Особено пък мъже.   Confused И да не бъркаме привързаност със зависимост.  Peace

# 101
Деси,
Не бих ги разделила защото.
Мисля че докато дойде време за училище вече ще е ясно кои е "водещия и кои последователя". И ако тръгнат на училище в различни класове, какво очаквам да се случи ...последователя отново може да се сплетели с някой съученик и да стои в сянката на този някой /който не се знае как е възпитан/, да се ръководи от неговото мнение и т.н.

И именно това сравняване /много е дразнещо! И двете личности са добри в различни дейности,/на децата ще им помогне да вземат решение да се разделят и всеки да покаже индивидуалността си! Но нека сами да вземат това решение когато са узряли да го направят.
Как ще направим по слабия  близнак силен -като вземем решение вместо него?! Не не мисля!
 Но както казах има много НО  има много мнения, . Това просто е моето!

# 102
Много добри аргументи!  Hug Особено за взимането на решението вместо тях.  newsm78

София, когато мислиш, че са узрели да вземат сами решението - в първи клас, в 7-и или чак след у-ще?  newsm78 (не се сърди, просто обсъждаме темата и съм благодарна на всякакви мнения, дори и да не са като моето)

А винаги ли трябва да има водещ и последовател?  Sad

# 103
аz мисля, 4е zатова сме родители, да вzимаме важни ре6ения вместо децата си, докато са в състояние сами да го правят. иzмzкването с повода, не искам да ре6авам вместо тях е е само бягство от отговорност в моите о4и.  смятам, 4е сме длъжни да правим това кеото е най-добро zа децата ни, а не това което ни съzдава по-неприятности. всеки 4овек гре6и, децата ни съ6то. не е толкова стра6но, ако си иzбере неподходя6ти приятели, важното е ние като родители да им помогнем да го раzберат и да иzбират така приятелите си, 4е те да са блиzки. а не те ги оставим да ги води блиzнака и те да му вярват сляпо, с преzумцията сестра ми винаги 6те е до мен и 6те мисли вместо мен.
има и един друг аспект. писането на дома6ни. ми нормано воде6тия блиzнак да инструктира по-слабия да пи6е дома6ните, а той самия само да преписва. ако са и еднояй4ни важи и zа иzпитванията в у4или6те.
слабият се води постоянно по силният, как 6те дойде момента, да се 4уства доста силен и zрял да вzима сам ре6ения, като 20 години това е правил някой друг вместо него.
раzделянето на децата трябва да zапо4не въzможно най-рано, в у4или6те може и да е късно ве4е.
София, а какво мисли сестра ти по въпроса?

# 104
Дъмпер, и твоит аргументи са супер реалистични и важни. Направо се шашнах.  newsm78 Hug

Общи условия

Активация на акаунт