Бихте ли разделили близнаците си в училище?

• 22 528
  • 197
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте,
по темата отговора е: в никакъв случай- не бих разделила  двете си деца /надявам се следващата ми бременност да е с близнаци но уви май е през поколение/! Не би ми и минало през ума!Съдбата е решила да са две или повече да ръстът заедно, да опознават света заедно да си помагат да преодоляват препятствия заедно,  защо да насилвам нещата един ден те сами ще вземат решение да се разделят. Аз и сестра ми се разделихме когато завършихме средното си образование. Тя реши да учи информатика а аз мода и моден дизайн/.
 А това че децата ще са заедно в училище може само да им помогне. Всяко дете е различно! Характера    се сформира много рано  да не кажа че е нещо вродено генетично и т.н. Т.Е. когато близнаци се отглеждат в едни и същи условия, учат при едни и същи учители едни и същи уроци това в никакъв случай не означава че ще бъдат като едно цяло /една личност/ ще реагират по един и същи начин, ще имат еднакви увлечения, /ще им дойде месечния цикъл по едно и също време ако са момичета/, всяко дете се развива с различни темпове както физически така и психически. те взаимно ще се само-изграждат като личност от своите грешки и от грешките на другия близнак.
И сега идва сложния въпрос, защо трябва да ги отделяме и да прекъсваме здравата връзка по между им изграждана още от преди да се родят.

напълно съм съгласна! аз също не бих разделила моите близнаци в училище.

# 106
аz мисля, 4е zатова сме родители, да вzимаме важни ре6ения вместо децата си, докато са в състояние сами да го правят. иzмzкването с повода, не искам да ре6авам вместо тях е е само бягство от отговорност в моите о4и.  смятам, 4е сме длъжни да правим това кеото е най-добро zа децата ни, а не това което ни съzдава по-неприятности. всеки 4овек гре6и, децата ни съ6то. не е толкова стра6но, ако си иzбере неподходя6ти приятели, важното е ние като родители да им помогнем да го раzберат и да иzбират така приятелите си, 4е те да са блиzки. а не те ги оставим да ги води блиzнака и те да му вярват сляпо, с преzумцията сестра ми винаги 6те е до мен и 6те мисли вместо мен.
има и един друг аспект. писането на дома6ни. ми нормано воде6тия блиzнак да инструктира по-слабия да пи6е дома6ните, а той самия само да преписва. ако са и еднояй4ни важи и zа иzпитванията в у4или6те.
слабият се води постоянно по силният, как 6те дойде момента, да се 4уства доста силен и zрял да вzима сам ре6ения, като 20 години това е правил някой друг вместо него.
раzделянето на децата трябва да zапо4не въzможно най-рано, в у4или6те може и да е късно ве4е.
София, а какво мисли сестра ти по въпроса?

смятам че това по-скоро е въпрос на възпитание и на това как са научени децата в къщи от родителите. ако родителите успеят в правилното възпитание, създават им достатъчно условия и отговорности, при които децата да се учат още от малки да се реализират и доказват сами и им дават полагащото се възнаграждение или похвала това би могло да сведе негативните последици, които описваш до минимум. те ще могат да се борят сами и ще изпитват удовлетворение от успехите си. не казвам, че е лесно и много се надявам аз самата да успея да постигна това което искам по отношение на възпитанието на моите деца. но не бих ги разделила.

# 107
То излезе така все едно ги делим за цял живот на различни континенти.... newsm78

Ами то хубаво семейството, ама нали знаете, че идва един момент, в който огромна роля играе средата - училище, приятели,...  newsm78

# 108
То излезе така все едно ги делим за цял живот на различни континенти.... newsm78

Ами то хубаво семейството, ама нали знаете, че идва един момент, в който огромна роля играе средата - училище, приятели,...  newsm78

точно това имам предвид - че ако семейството изграе основната си роля и задача до този момент добре, след това би било по-лесно в училище и с приятелите. децата малко или много ще са научени на самостоятелност, ще могат да носят отговорност за последствията от това какво са направили и как.... няма да е необходимо да ги разделяме. по същата логика те утре могат да се водят по някой приятел или съученик.... май предпочитам в такъв случай да се водят един по друг....  (леле това последното дето го написах дали има смисъл на български...дано разберете какво искам да кажа  Blush  )
а по въпроса за ролята на училището и средата, и приятелите спор няма - изключително важна е. това също няма да мине без намесата и направляващата роля на родителското тяло  Laughing

голям зор...  ooooh!

# 109
MadKristy, по твоята логика НЕ БИ следвало изобщо да се стига до силен и слаб близнак, което няма как да постигнеш  Peace в германия е често срещано явление, да се делят близнаците, дори има места, където няма и да те питат, просто ги делят  Peace

# 110
това нещо не може да се избегне, не ме разбирай погрешно.

в отговор на постинга на Дъмпер: "а не те ги оставим да ги води блиzнака и те да му вярват сляпо, с преzумцията сестра ми винаги 6те е до мен и 6те мисли вместо мен.
има и един друг аспект. писането на дома6ни. ми нормано воде6тия блиzнак да инструктира по-слабия да пи6е дома6ните, а той самия само да преписва. ако са и еднояй4ни важи и zа иzпитванията в у4или6те.
слабият се води постоянно по силният, как 6те дойде момента, да се 4уства доста силен и zрял да вzима сам ре6ения, като 20 години това е правил някой друг вместо него.
раzделянето на децата трябва да zапо4не въzможно най-рано, в у4или6те може и да е късно ве4е."

исках да кажа, че не е необходимо чак да ги разделяш, за да ги научиш на самостоятелност и отговорност... има и други начини. в крайна сметка те са близнаци и аз лично не бих нарушила насила тази връзка, която имат, освен ако не е наложително, разбира се!

а що се отнася до Германия - това просто не е вярно!!!! Ако тук някой направи нещо без изричното съгласие на родителите, може да има много сериозни последици за него. Едва ли има по-правова и социална държава в Европа от Германия. Ако на някой такова нещо му се е случило, сам си е виновен, че не си е потърсил правата....

# 111
аз не бих ги разделила. много ще е яко, ако децата се сменят местата, когато ги изпитват. а и така няма да страдат

# 112
не съм казала, че няма да те питат, а че учтиво ти предлагат да го направят. разбира се можеш и да откажеш, а те разбира могат да ти откажат да ти вземат децата  Wink
кой е казал, че ако ги разделиш им нарушаваш връзката  Shocked това би могла да направиш, само пратиш едното си дете да гледа някой друг. толкова силна връзка едвали можеш да нарушиш с няколко часово разделяне  Peace
MadKristy , така или иначе ти си разнополови деца и много от нещата няма да ги усетиш  Peace
muncho1981 , много е яко, да. логиката липсва обаче  Tired

# 113
  • София
Брех, какви проблеми се оказва, че ще имаме. Аз лично още не съм се замисляла по въпроса.
С много близнаци съм общувала - имахме в класа, после в университета и две близки приятелки близначки имах. Те например бяха големи хулиганки в училище и ги бяха разделили в различни училища дори. Много добре им беше така - с различни приятели е среди, различни домашни, уроци и т.н. Като страничен наблюдател мисля, че се чувстваха добре и това ни най-малко не нарушаваше връзката по между им.
Дори и сега, когато едната вече я няма, другата някак си ми изглежда като част от нещо цяло (но, това е друга тема)
От друга страна, съучениците ми, които бяха в един клас, пак си имаха различни приятели, по цял ден се случваше да не си говорят примерно и само в края на деня си тръгваха заедно, заедно с още една тумба деца от техния блок.
За себе си не мога още да реша кое е по-добре, смятам, че не трябва да се правят драми.

В кръга на шегата ще кажа, че милата родна действителност в БГ е решила вместо нас - няма начин да се лашкам в градския транспорт, да тичам от училище на училище, само за да разпръсна децата или да тичам от стая в стая, да гоня различни учители, да проверявам различни домашни..... мале, свят ми се зави  Shocked
Ако искат самостоятелност, да се оправят, арееее. (ей, не случиха на родители моите деца  Joy)

# 114
@ Дъмпепр:

" MadKristy, по твоята логика НЕ БИ следвало изобщо да се стига до силен и слаб близнак, което няма как да постигнеш   в германия е често срещано явление, да се делят близнаците, дори има места, където няма и да те питат, просто ги делят"  

"не съм казала, че няма да те питат, а че учтиво ти предлагат да го направят. разбира се можеш и да откажеш, а те разбира могат да ти откажат да ти вземат децата" - да и това е така, но и за това си има начини да се справиш, точно толкова любезно!  

# 115
Брех, какви проблеми се оказва, че ще имаме. Аз лично още не съм се замисляла по въпроса.
С много близнаци съм общувала - имахме в класа, после в университета и две близки приятелки близначки имах. Те например бяха големи хулиганки в училище и ги бяха разделили в различни училища дори. Много добре им беше така - с различни приятели е среди, различни домашни, уроци и т.н. Като страничен наблюдател мисля, че се чувстваха добре и това ни най-малко не нарушаваше връзката по между им.
Дори и сега, когато едната вече я няма, другата някак си ми изглежда като част от нещо цяло (но, това е друга тема)
От друга страна, съучениците ми, които бяха в един клас, пак си имаха различни приятели, по цял ден се случваше да не си говорят примерно и само в края на деня си тръгваха заедно, заедно с още една тумба деца от техния блок.
За себе си не мога още да реша кое е по-добре, смятам, че не трябва да се правят драми.

В кръга на шегата ще кажа, че милата родна действителност в БГ е решила вместо нас - няма начин да се лашкам в градския транспорт, да тичам от училище на училище, само за да разпръсна децата или да тичам от стая в стая, да гоня различни учители, да проверявам различни домашни..... мале, свят ми се зави  Shocked
Ако искат самостоятелност, да се оправят, арееее. (ей, не случиха на родители моите деца  Joy)

е, да! когато са такива обстоятелствата и се налага, сигурно е по-добре да са разделени.

то да е само тичането по автобуси и училища!! ами ако имат и уроци или тренировки освен това, пак на различни места?!?!  Joy

# 116
@ Дъмпепр:

" MadKristy, по твоята логика НЕ БИ следвало изобщо да се стига до силен и слаб близнак, което няма как да постигнеш   в германия е често срещано явление, да се делят близнаците, дори има места, където няма и да те питат, просто ги делят"  

"не съм казала, че няма да те питат, а че учтиво ти предлагат да го направят. разбира се можеш и да откажеш, а те разбира могат да ти откажат да ти вземат децата" - да и това е така, но и за това си има начини да се справиш, точно толкова любезно!  
става безсмислено вече  Tired ако искаш мини на ЛС
казала съм че има и таква, и такива места  Tired
ти смяташ ли, че ако имаше еднополови близнаци, ще тренират едно и също нещо, само защото на теб така ти е угодно  newsm78 да вероятно слабия близнак ще го приеме, но това ли е решението?
P. S. имаш бутон редактирай, не е нужно да се пускат 2 последователни постинга  Peace

# 117
Цитат
става безсмислено вече  Tired ако искаш мини на ЛС
казала съм че има и таква, и такива места  Tired
ти смяташ ли, че ако имаше еднополови близнаци, ще тренират едно и също нещо, само защото на теб така ти е угодно  newsm78 да вероятно слабия близнак ще го приеме, но това ли е решението?" - това си е лично мой проблем, кое ми е угодно, кое не и какви решения взимам! аз не те уча как да възпитаваш децата си, не го прави и ти с другите. само изразявам мнението си по дадени въпроси и ги дискутирам с другите нормални хора, нищо повече!
и какво е значението дали са еднояйчни близнаците? като такива те винаги са еднополови, защо да не спортуват едно и също? или напр. едното момиче ще ходи на балет,а другото на бокс!  Laughing супер!

"P. S. имаш бутон редактирай, не е нужно да се пускат 2 последователни постинга  Peace " - все пак съм нова, не мога да знам всичко! излишно е да ти го обяснявам, или напротив....[/b]
Цитат

Дъмпер, ти си ми пътеводната светлина в живота !!!

в крайна сметка не е възможно всички да са съгласни с мен или пък аз да съм съгласна с всички. не е и нормално.... но мога да респектирам мнението на другите и да не се заяждам с тях!

ще се опитам да обобщя - въпросът е "бихте ли разделили близнаците си в училище?", на което аз отговорих не,освен ако не е необходимо. Разделянето за мен не е решение. на самостоятелност и отговорност се учат децата най-първо у дома!
спорта въобще няма отношение с темата - това беше постинг с друг човек, в кръга на шегата. 
леле,амана тебе трябва май доста да ти се обяснява...  ooooh!

тъй като не смятам да дискутирам с тебе повече каквото и да било, защото става безсмислено от момента, в който решиш да вземеш отношение по въпроса, те моля да си намериш друг с когото да се заяждаш. при мен си сбъркала адреса. не си прави труда за напред, няма и да ти отговарям повече.

всичко добро и успех!

Последна редакция: пт, 30 яну 2009, 20:48 от MadKristy

# 118
Предлагам да успокоим топката Peace
Спор може да се води и без да се влагат твърде много емоции в него. Също така не е необходимо непременно да се убеди опонента в правотата на вашето мнение!
Всеки има глава на раменете си и познава най-добре децата си, за да решава сам кое е добре за тях Peace

# 119

Общи условия

Активация на акаунт