Отговори
# 165
отдавна не е тайна, че живите ваксини са кофти нещо  Peace ту наоколо не съм чула за такива последствия, в смисъл не съм чула да има пострадало дете, но тук жива ваксина няма. забранени са. а ваксините като цяло са препоръчителни, а не задължителни  Peace

# 166
Здравейте мили приятелки!!!
От месеци не съм писала....ама като няма никакво време...
Чета за страхотни новини във форумчето ни!!!
Верче- да сте живи и здрави всичките!!!Малките царчета са страхотни!Още малко търпение и ще се гушкате всички в къщи!Сега си вече мн специална жена- толкова мъжки сърца владееш.
Злато- честита ти племенница!!!да ви радва много и най- вече да е здрава и мъдра!
Пропуснах и рожденните дни на всички октомврийчета- да са ни живи и здрави!
Р-ка- голяма прегръдка от мене, и знай, че си взела правилното решение!!
Иначе сме живи, горе-долу добре.Тази седмица Али е на градина, че в къщи тече 'малък' ремонт...Няма баня, кухня, вода, няма къде зъбите да си измиеш, или да се изпикаеш,,,за други дейности да не споменавам...Добре, че сме голяма къща и се търчи до съседите..Сменят се в-и-к тръбите, съответно плочките се разбиха, после сменяш пък мивки, джаджи....абе, дано до две седмици да поприключат нещата.Добре, че Али е здрава тази седмица, че е на градина в този шум и мръсотия, иначе и ние сме като вас-една седмица ходи, една си седиме вкъщи със сополи и кашлица-слава-богу нищо по- сериозно до тук.Аз си ходя на работа всекиден и през ден, и така...Да сме живи и здрави!!!
Танче- много ме трогна с обаждането си вчера!!!Както и всички, които не ме бяхте забравили за това време!

# 167
Здравейте!
Днес е празник на християнското семейство!Честито!

Нека да има любов,топлина,доверие,приятелство между вас!

Момичета,утре сме на преглед при детски кардиолог с Ивето.
Молете се всичко да е наред!
Грейпфрутче,липсваш! HugГери,ти също!
Весел уикенд на всички ви!

# 168
bini_og , стискам палци за Ивето  Hug!

Малко да ви разведря с кулинарните неволи   chef. Вчера издебнах малката и докато спи, реших да сготвя любимия си борш. Процедура дълга, но заслужава  Heart Eyes. Обадих се на съпружество да ми донесе доматен сок в шише, че вече бях на финишна права и ми трябваше за запръжка. Донесе човека, отварям шише, сипвам в тигана. Изненада - някак много светъл и оранжев, вдигам шишето - нектар от кайсии  Shocked. Викам си, толкова време готвя, няма пък да изхвърлям запръжката  Crossing Arms. Опитах я, леко сладичка, екстра. Изпратих половинката пак за доматения сок. Изненадващо, но борш се получи много хубав. Никой не забеляза новата съставка - кайсии  Joy.

# 169
Честит празник и от мен на вас и семействата ви!

Бини,силно ви стискам палци!Но защо сте на такъв преглед?

Зори,Тони засега си остава вкъщи,да се позакрепи  малко,че много тежък отит изкара,с две парацентези,изобщо-някакъв ужас!Ще ти звънна,като се пооправим!
По този повод,днес педиатърката ни изписа като имуностимулиращо FOR KIDS-витамини и билки,било много хубаво!Някакви отзиви?Някой да го е ползвал?

Последна редакция: пт, 21 ное 2008, 22:08 от Злато,тъга и надежда...

# 170
  • София
По повод имуностимулиращите продукти, аз поръчах на Краси детските витамини на Вижън. Аз пия тяхни продукти и съм много доволна, доно и тези витамини излезнат качествени.

# 171
  • София
Злато, миналата година Преслава изпи 3 шишета Ad Liquids immune Supporte for Kids и 2 шишета Sanostol, честно казано ефект не видях. Тази година май за последно и купувам скъпи имуностимулатори. Сега пие Colactive 3 за близо 90 лв  Shocked.
Аз да ви се оплача -  в понеделник баба почина. Дядо преди 4 месеца си отиде, трябваше утре да я местим в Шумен при мама, защото продадохме къщата в Червен Бряг. Направо сме съсипани! Толкова много ги обичах, никога повече няма да ме посрещнат, баба никога вече няма да ми направи пълнени чушки с боб за Коледа, дядо няма да го видя повече да подрязва розите, никога вече няма да ми замирише на чимшир и цветя, това никога няма да се повтори .... На Ники баба му пък от 3 дни е в кома, та и там очакваме най-лошото, изобщо мнго гадости напоследък!

# 172
mmz честит рожден ден  Hug
бини, стискам палци да се окаже обикновен физиологичен шум  Praynig

# 173
Здравейте!
ММZ,ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

БЪДИ ЗДРАВА И МНОГО ОБИЧАНА!
НЕКА ЛОШИТЕ НЕЩА ДА ОСТАНАТ ЗАД ГЪРБА ТИ!ПРЕГРЪЩАМ ТЕ!

Зная какво е да изгубиш най-близките си. Cry
Да почиват в мир баба ти и дядо ти! Flowers Rose Flowers Rose

Злато,на Нати и го давах този сироп,три месеца беше добре и след това нямаше никакъв ефект.Но много хора са доволни.
Иначе сега давам като имуностимулант на Ивето-Есберитокс,а на Нати-Имунобор.Пак боледуват,но като че по-леко.

Сега за прегледа на кардиолога.Сутринта ходихме с Ивето и попаднахме на една много мила и млада лекарка.Според нея няма сърдечен проблем,но наистина се чува шум,вероятно дължащ се на фалшива хорда.За жалост ехографа не работи,та другата седмица сме на контролен преглед,за да сме
 100 % сигурни,че Ивето е ок.За сега съм по-спокойна. Simple Smile

# 174
Бини, миличка Hug това са добри новини на този етап. Имаш стиснатите ни палци и другата седмица ехографа да установи че всичко е наред! Praynig Peace

ММЗ , ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!
Нека цикъла от лоши неща да е отминал. И от тук -нататък само хубави неща! Hug
Много прегръдки и от нас!

# 175
  • София
Облачке.. по повод ваксините. Кофти работа. Но за съжаление закона в БГ е такъв, трябва да си ваксинираме децата, а риска да се разболеят от съответните болести е по-малък от този да се увредят от ваксината.
Това е гадна тема, но ти я повдигна. Аз имам преки наблюдения над увредено дете от ваксина. 2 близначки. Колкото мен са - на 23. Бият и на двете бебета навремето ваксини, едната е прекрасна цигуларка, а другата е в количка и не може да се обслужва сама, нито е умствено развита на съответното ниво. Майка им ми беше частна учителка по математика и работи с баща ми отделно от това. Ходех в дома й и виждах какво означава увреден от ваксина. ДТК... Дифтерит, тетанус, коклюш. Дифтерита не е ли изчезнал вече? А ваксината за тетанус не важи ли само 6 месеца след поставянето? Коклюш не е ли магарешка кашлица, която се лекува? Е да, това дете никога не е боледувало от тези болести. Ама дали си струва?
И понеже майката се занимава именно с такива деца в едно специализирано училище, ми е разказвала как в България нещата се покриват, защото ваксините са пари, защото всичко е бизнес. Казвала ми е и как има известни личности с увредени деца, но така и не се разгласява, че скапаните ваксини са нещо опасно и не особено нужно.
Когато родих и разбрах, че ваксините са задължителни и без тях няма детска градина, няма училище, няма нищо, й се обадих на тази жена и я попитах какво да правя, защото много ме е страх. Тя ми каза, че тъй като не мога да се измъкна от ваксините е много важно да наблюдавам бебето първите 24 часа след поставянето на ваксината и при най-малкото съмнение за каквото и да било, веднага да отивам при лекар. При всяка ваксина на Иво съм изтръпвала и съм се молела да не му се случи нещо.
Знам също, и че в Америка, например също има ваксини, но те не са задължителни, а препоръчителни и те предупреждават, че има риск от увреждане и в случай, че това се случи държавата те обезщетава с някаква главоломна сума. А тук никой нищо не казва.
Но това е дълга тема и ако почнем да я обсъждаме ще се изпокараме, защото въпроса си е спорен.
Затова, мили майки, пожелавам ви никога да не разберете що е то увредено дете от ваксина.
Лека вечер.

# 176
  • София - Младост 1А
Честит празник на всички, които съм пропуснала. Много, ама много здраве ви пожелавам!

bouquetКламерче честит рожден ден и на теб! Да си здрава, щастлива и винаги усмихната!  bouquet

Миналата седмица и на мен ми беше страшно проблемна и пълна с неприятни емоции. Дано всичко да премине и нещата да потръгнат в по добра посока.

ММZ моите съболезнования  Hug

На всичкото отгоре Пепи ми се тръшна пак болен. Този път отново всичко накуп - хрема, кашлица, температура, повръщане и разстройство.
Чета ви редовно, но нямам време да пиша. Надявам се като мине и тази седмица малко да успея да живна. Тогава ще пиша повече.
Хубав ден на всички!

# 177
Здравейте, момичета!
Използвам неделното си дежурство, за да понапиша нещо.
ММЗ, приеми най-искрените ми съболезнования  Hug Съвсем наскоро ми се случи същото и знам колко е тежко да се разделиш с хората, които винаги са били до теб. Поздравявам те и за рождения ти ден, нека всички лоши неща останат зад гърба ти и бъдещето да е пълно само с положителни еммоции!

Кламерче, честит рожден ден и на теб! бъди все така лъчезарна и позитивна!   bouquet

Дринка, бързо оздравяване на Пепино. То пък all-in-one... Егати, не можеше ли поне нещо да му се размине...  #Cussing out

Валерия, на това му се вика новаторство в кухнята   chef

Бини, това е чудесна новина! Дано и на контролния преглед всичко се потвърди, та да се успокоиш!

Ние вчера бяхме на село, заклахме прасето и така се намаахме (ще ме извинявата, ама това е най-точния глагол  Blush) с мръвки, че още ми е тежко  Joy Отделно напълнихме и фризера  Wink

Ние се опитваме да преборим разболяванията. Илия целия е схванат, аз и Нена кашляме (тя по-леко и пие сиропче).

И да ви разкажа за нашето есенно тържество в ДГ. Миналия вторник. Големи репетиции, големи приготовления.
Влизаме в стаята, децата се наредили чинно в дъга на столчетата, госпожата с акордеона седи и чака, всички са пременени, с едни крушки забодени отпред на блузките... Чак да се просълзиш... И в този момент сред 25-те прилежно седнали с прибрани колене деца се чува едно "МАМООООООООООООО" и Невена излита като навита прожина... С рев!  Shocked И като се скри зад мен... ни песнички, ни стихчета... нищо. През цялото време хълцаше и хлипаше, а не дай си боже да започна да ръкопляскам на другите... рев и викове "Няма пък да им пляскааааш!"  Shocked Shocked Shocked Ужас ви казвам... Що така реагира не можах да разбера. После след представлението ни показаха запис от същото тържество, само че пред другите групи. Невена първа се нареди, пя и игра с другите, накрая даже излезе отпред и каза стихче. Егати... Дано на следващото да се представи подобаващо. Та така. Явно имаме сценична треска и се притесняваме от много публика, окобено ако са майки и татковци  Joy
Дано да ви развеселих малко, приятен почивен ден и спорна работан седмица от утре!

# 178
Кламерче,
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН   bouquet Пожелавам ти цялото щастие на света, здраве за теб  и цялото ти семейство,
много успехи  и усмивки всеки ден Heart Eyes

# 179
  • София
Кламерче, ЧРД. Бъди жива и здрава, винаги позитивна!
ММЗ, ЧРДс малко закъснение. Съжалявам за загубата ти, приеми моите съболезнования.
Ади, бързо оздравяване ви желая. Не разбрах, ти пробва ли да дадеш на Пепи цитросепт? Не мога да те хвана на скайпа. Все си мисля да ти звънна, но ...не искам да те притеснявам. в сряда ще идвам до училище, ако имаш време, може да пием по кафе.
Бини, и от мен успех. Знаеш, че Наско ми е с МКД от раждането. Следим се всяка година, профилактично. Дано и при вас е нещо леко.
Миринда, разсмя ме. Щеркати май на теб се е метнала... Mr. Green
Злато, погледни за Цитросепта, има доста теми из форума. Аз лично съм доволна. Цялото фемили с това се лекуваме.

Общи условия

Активация на акаунт