Пишем буквички и срички, ПЪРВОКЛАСНИЦИ сме всички !

• 34 458
  • 342
  •   1
Отговори
# 105
Дааа,  аз мисля да си пусна 2 дена отпуска за 6 и 7 ноември. И аз имам нужда от адаптационна ваканция за първи клас  Tired, министерството като не се сеща за ваканция на майките с първолаци!

# 106
Коледната много кратка  Sad

# 107
  • София/Сливен

И аз това си мислех, то почти няма ваканция - като свършат почивните дни и хайде на училище.

Нашето зелено училище ще е през април, по някакъв проект.

Забравих за контролното - правили са в петък, а аз изобщо не разбрах, чак когато ми го даде готово проверено тогава ми обясни. И нали ходи на занималня, с госпожата не сме се виждали от началото на октомври. И той не казва.

А по горния въпрос - даже и да не губи интерес, пак си мисля, че не е добре да се върви предварително. Учителите си имат свои методи... абе моя мъж има леля, която е начална учителка, и тя каза, че много пъти бабите, които се опитват да учат децата, често ги забавят в усвояването на определен материал (т.е. другите деца, които са ненаучени предварително се учат по-лесно след това). Не знам дали обясних добре. Но се придържам към нейните съвети. Има доста за упражняване от вече взетото. И по времето когато аз ходех на училище имаше деца, които учеха предварително урока, и после вземаха участие при преподаването на новия урок, и си спечелваха похвали, нерядко и добра оценка. Не съм го правила никога - не обичах да се набивам на очи, може би там ми е грешката, знам ли...

# 108
  • На черешата

По последна информация,министъра щял да им отпусне 2 дни и ще са ваканция от 20.

Последна редакция: ср, 22 окт 2008, 17:13 от Фантичка

# 109
Дияна пък ми каза, че днес ги били снимали, филм някакъв.
На 31ви са на екскурзия до Рилският манастир и Вароша.
Днес учителката от занималнята ми се оплаква, агейн. Отивам да взимам Дияна, няма я на двора. Горе, пише. Не искала да си пише домашното в занималнята, искала да си играе. Много се била мотаела. Отново беше мърлява. Дърпала си връзката на бялата блуза. Връзката естествено - черна.
Въргаляла се по пода, веднъж (по нейни думи). Ясна ми е. Тича в стаята, подхлъзва се, тупва по дупе на паркета... процеса на ставане е труден  Joy
Една приятелка преди време се смееше "с такава дъщеря не ти трябва син"  hahaha
Е хубаво ,че прочетох тук за екскурзията  Grinning никой нищо не ми е казал  Crazy
супер ,дано да е хубаво времето

# 110
Ми мойта идея беше да отидем някъде след Коледно-Новогодишните обирджийски оферти и предполагах, че ще са ваканция до 10.01. А така на практика не остава нищо от ваканцията  Sad

# 111
  • На черешата
Ми мойта идея беше да отидем някъде след Коледно-Новогодишните обирджийски оферти и предполагах, че ще са ваканция до 10.01. А така на практика не остава нищо от ваканцията  Sad

Ама на майка и такава голяма ваканция няма да и дадът. Mr. Green
 Аз съм почивка от20.12 до 05.01

# 112
Фантич, това е друга тема  ooooh!. От сега се чудя как да им организирам почивката. Дума да няма толкоз дни никой няма да даде, но просто разчитах поне да можем една седмица да отидем някъде без суматохи и тълпи - да си починем.

# 113
в класа на Крис вече някои пишат с химикал. тези , коити пишат по-красиво. Учителката им раздава листчета , на които пише "Пиша красиво!" И това е като награда и знак, че могат да започнат да пишат с химикал.
За съжаление обаче Крис не е получил такава награда и е много тъжен. днес много се стара да пише красиво , та да получи и той химикал Joy Аз го съветвам да не бърза толкова много, че химикала не може да се трие Wink Той в къщи пише хубаво, но в уч-щее...малиии Rolling Eyes
 За упражненията предварително, Ами на нас просто  не ни остава време. Много е изморен като свърши с домашните, така че няма да го практикуваме. Иначе според мен би било добре, предварително да има опит. Без това аз си го уча изцяло в къщи, тъй като гледам.  Crossing ArmsОт уч-ще ми идва с погрешно усвоени начини на писане на буквите. Направо се чудя, не го ли вижда учителката. Confused Например днес малкото- е- го пише като започва от края му. ...Направо  Shocked Rolling Eyes .- 0 -и -О- ги пишеше обратно. Всичко от главата за краката. И ми казва така ми е по-лесно. А в учебниците гледам е посочен правилният начин за изписване, ама не , нашият обратно. Като му покажа и обясня много бързо свиква. Ама защо това не става в уч-ще не мога да си отговоря newsm78 Май доста им е натоварено в уч-ще. Но и не всички деца са еднакви.Иначе все ми го хвали госпожата, ама аз си му знам пропуските Naughty
Аз като се сетя за моята учителка в първи клас, как ни държеше ръката и пишехме заедно. Така с всички деца, а сега Rolling Eyes Tired

# 114
  • София
Е хубаво ,че прочетох тук за екскурзията  Grinning никой нищо не ми е казал  Crazyсупер ,дано да е хубаво времето
Донкова трябва да е писала в тефтерчето.
Цитат
Екскурзия на 31.10 до Рилски м-р и Вароша. Цена: 25лв (23+2) 2лв. беседа.
За времето не знам.
http://www.accuweather.com/ дават, че ще вали в Благоевград на 31ви.

# 115
 И нашите вече пишат с химикали, ако не друго поне домашните ще се пишат по-бързо  Crazy.Няма да се трие по сто пъти. каквото писал-писал.И два аксесоара по-малко- гума и острилка. Simple Smile

# 116
Мойта пише още с молив

колко молива затри ooooh!,гуми,острилки....
На екскурзия за сега няма да ги водят, Thinking
Друго интересно -при нас няма-харесва й в училище,харесват й децата ,не отказва да работи,доволна е Laughing

# 117
  • София
И при нас не се чува нищо за екскурзии SadЕвентуално около 3ти март ще правят обиколка на София във връзка с учебния материал.А в края на годината може и да се мисли  за зелено у_ще,ако г-жата прецени,че са готови.Иначе почти нищо не е губил,ориентиран е и с домашните,в къщи естествено пише много по-добре отколкото в у-ще,но то е нормално.Не бива да изискваме прекалено много от тях Grinning

# 118
  • Пловдив
За екскурзии при нас никой нищо не споменава  newsm78, ама нали сме си дълбоката провинция...
Вече пишем с химикал и няма триене и мазане цял следобед. Моя също някои букви ги пише по неправилен начин, но така поне ги изписва по-хубаво. Не може да му се обърне ръката, както е показано със стрелки в учебната тетрадка и толкова.
Вкъщи, предварително се упражнява само в писане на букви и цифри, и то не за друго, ами поне да му свикне ръката да ги завърта по правилния начин, иначе му става неприятно като си види творението иконопис в час и не получи отличен. За други неща не го подготвям предварително. Да се оправя.

# 119
сега да ви разкажа малко и аз.Да се смея ли да плача ли незнам.В училище ми разправя моя синковец че едно моме от съседния клас (познават се от  отдавна)  идва да я зима бабата.А учителката я викнали и съответно оставила мойчкия с момата и бабата .Бабата се заговорила и  моя и момето се зайграли чакайки ме мене.Та  Момичето казало на криси че бабата е купува на  кака й(15)списанието плейбой .И отишла взела го от ръщете и и го разглеждали  ShockedТа аз викам на моя ми то мамо няма нищо което да не си виждал а той  : аааа има вика голи мацки  е  е не вика баш голи де  : #CrazyДа се смея ли незнам ама ми стана едно такова................ newsm78

Общи условия

Активация на акаунт