Пишем буквички и срички, ПЪРВОКЛАСНИЦИ сме всички !

• 34 470
  • 342
  •   1
Отговори
# 90

Ji, аз мисля, че ако някой се оплаче от сина ми , със сигурност ще му обърна внимание, ако преценя и наказание ще получи.. Ще си поговорим и ще разберем кой крив , кой прав. До сега за моя радост , нямаме оплаквания. За жалост има мноого невъзпитани и  груби деца. Крис ми разказва много грозни истории Confused
Ооо, не става въпрос за това, той и моя ми се оплаква от време на време, но аз не ходя всяка сутрин хванала го за ръка да се жалвам на майките на децата, да се оправя.Въпросът е, че има деца интриганти, а родителите им се връзват.Мисля, че точно това не е правилно. Peace

# 91
ДО Олинце: Не съм раждала във Варна и няма как да сме се засекли.

Моят първокласник заедно с всички 1-ви класове ходиха в "Екопарка" и аз съм страшно доволна ,че бяха навън в това хубаво време.Нашата г-жа специално ми обърна внимание ,че не спазва 2 квадратчета м/у думите и две одолу да се оставяло. Видями се дребнаво,но ще се съобразим разбира се. Само малко да накриви и край подчертано.
 Вашите г-жи как са ?   newsm78
Е имаме и и шестици даже ги брои,

# 92
  • Варна
Моят първокласник заедно с всички 1-ви класове ходиха в "Екопарка" и аз съм страшно доволна ,че бяха навън в това хубаво време.

На Сиси класа не са ходили в Екопарка... в петък обаче са на театър.

# 93
Днес нашите първокласници са на Витоша - денят е повече от прекрасен и слънчев. Дано прекарат хубаво сред природата дечицата.
Иначе при нас нещата вървят нормално, всеки ден има по нещо забравено - яке, шапка, моливи, купон .....
Учи и пише, но без надзор не става работата.
Все още ми е трудно да му организирам извънкласните занимания, пък мина почти месец вече...
Трудно се добирам до темата вече и рядко пиша, но ви чета и съм в час.
Ан Мари мерси за датите на ваканциите   bouquet

# 94
Привет на всички!

Ние нямаме такива екскурзии, защото само нашата класната учителка реши, че са малки все още децата  и не се познават достатъчно а можеби на нея не и се занимава Simple Smile ... и сигрно ще пишат букви цял ден Crazy 
    Иначе моят първокласник започна да хитрува вече с домашните имал, нямал забравил какво е казала госпожата малко аз да се разсея и  си дава пълна ваканция. Вярно , че имат англииски веднъж седмично и е възможно да е забравил  какво са учили, но трябва ли да го карам да прави нещо по учебника  newsm78.(вие майчета как процедирате)
 Вечер се чувствам като детектив от полицията , на всяка цена трябва да изкопча важна информация - как беше , с кого беше , какво правихте по този предмет, какво взехте ,слуша ли , закуси ли , обядва ли ? hahaha
  И ние сме в клуба на забраванковците - яке, свичърт , дънк.сако, шапка ...добре , че са надписани  и се чудя да ли да сложа и телеф.  номер. newsm78

За писането на буквите и цифрите   забелязвам ,че има някакъв стил на писане ако може така да се нарече де- примерно двойките  са еднакви на редовете , но не са като оригинала  малко по различни са. Не мисля , че мога да го променя или трябва?

# 95
  • София/Сливен
Снощи бях на родителска среща. Общо взето - чух разказаното от вас - за дисциплината. Чухме и много случки и много се посмяхме. Попълних си пропуснатата "информация" - в класа са 10 момичета и 12 момчета. На 31-ви ще ходят на екскурзия, но още не се знае къде, даже и да не е така хубаво времето (не зная ако много вали какво ще решат), защото те вече не са малки. Видях госпожата, която води плуването - каза, че и тя ще им дава домашни  Grinning (например да си потапят лицето в леген с вода). Моя вчера го похвалиха и то доста, чак ми стана неудобно, но аз си го знам, че е изпълнителен и не създава проблеми. Каза, че съставял много хубави изречения, имало деца от 4 клас дето не можели да измислят такива. Това много ме радва, защото аз през всички години в училище съм изпитвала големи затруднения по литература (дали преразкази, отговор на литературен въпрос и всякаквите съчинения), това ми беше кошмара, дано той да е по-добре. И с математиката се справя добре, дано да продължи, дори да не е като майка си  Embarassed (ходила съм на много олимпиади по математика).

Още в началото госпожата предупреди всичко да е надписано, всеки молив дори. Защото много често се търкулвали на пода, и на въпроса: -На кого е? - вдигали ръка поне 4-5 души. Моя също не обича да разказва какво е било.

Не можахме да се видим с госпожата по английски, да ни каже кога ще имат учебници, засега провеждат обучението под формата на игра (даже вдигали доста шум).

И накрая да ви кажа - получихме похвала, че работим много добре в къщи. Но досега не съм го карала да пише допълнително, няма други тетрадки освен тези, които искат в училище. Справя се добре и доста бързо с домашните си (ходи на занималня), аз само проверявам какво е написал там и разписвам след подписа на учителката. Не знам дали е правилно и дали да не извадим и ние тетрадка за в къщи. За буквите.

Друго, което ми направи впечатление е, че някои деца (всъщност една майка разказваше) пишат вкъщи буквите предварително, вървят с една или 2 букви напред. За мен това е неправилно, така децата губят интерес към учебния процес, после шумят в клас и не внимават (точно такъв беше случаят). Ако загубят интерес, могат да започнат и да изостават. Съгласна съм, че трябва да се упражняват в къщи, но само това, което е вече взето - да се пише, пише, пише, докато се създаде навик. Имало деца, които при 4 взети букви, вече били забравили как се пише голямото А. Всъщност днес трябва да вземат голямото Е.

Май дълго стана, ама нали не съм писала скоро. Wink

# 96
  • София
Ние свършихме малката първа тетрадка по писане bowuu,от утре са на №2.Нашата екскурзия се отлага за 06.11,учителката каза,че няма да води целия клас,днес платих 15лв,така че,Оги ще ходи Wink.Искам да попитам,направихте ли застраховки на децата в училище,ние утре ще попълваме формулярите,2лв е за година.

# 97
  • София
Привет!
Друго, което ми направи впечатление е, че някои деца (всъщност една майка разказваше) пишат вкъщи буквите предварително, вървят с една или 2 букви напред. За мен това е неправилно, така децата губят интерес към учебния процес, после шумят в клас и не внимават (точно такъв беше случаят). Ако загубят интерес, могат да започнат и да изостават. Съгласна съм, че трябва да се упражняват в къщи, но само това, което е вече взето - да се пише, пише, пише, докато се създаде навик. Имало деца, които при 4 взети букви, вече били забравили как се пише голямото А. Всъщност днес трябва да вземат голямото Е.
Абсолютно съм съгласна с това мнение  Peace
За моливите, засега ги попълвам с останали стари такива вкъщи, не е беда, ще вземем като се свършат  Simple Smile
За английския, не го карам да пише или учи засега...., от догодина напролет ще го запиша на курс по английски.Обще взето не бързам, стига ми да научи основни неща, да е старателен и отговорен и т.н.
Донсита Успешна адаптация на малкия  Simple Smile

Последна редакция: ср, 22 окт 2008, 15:24 от pilito

# 98
Привет!
Абсолютно съм съгласна с това мнение  Peace
И ние с детенце пишем предварително букви в къщи .Не мисля ,че е изгебила интерес и не мисля че не сте прави. По - скоро е индивидуално . Кагато един път попитах Софи , защо домашните и са толкова добри , а в клас пише толкова небрежно , тя ми отговори че просто не и достига времето в часовете Ето това е причината да практикуваме така ....добиваме техника .Получава се ...Доволна съм

Радвам се много за всички успехи на първолачетата ни   bouquet
За екскурзии никой нищо не е казвал ...нито за горски училища  newsm78

# 99
Привет!
Нямаме  английски език в 1-ви клас, жалко.В детската да не очакваш много думи понаучиха. В класа на Вики са 17 момчета и само 8 момичета.Малко рано но видях ,че сте пуснали ваканцийте кога ще са и ми направи впечатление ,че от 29,01-01,09 това да не е грешка, само няколко дена!!!

# 100
  • Ланкър, планините Овнерог
Малко рано но видях ,че сте пуснали ваканцийте кога ще са и ми направи впечатление ,че от 29,01-01,09 това да не е грешка, само няколко дена!!!

Как само няколко дена, то са месеци това. Шегата на страна, 29.01-01.02 е м/усрочна ваканция и за това е само няколко дена.

С Танти нищо не пишем в къщи. Голямо облекчение е занималнята, ейййй.

При нас за сега не се говори за екскурзии/зелено у-ще. По принцип правят такива неща. Но аз се чудя дали бих пуснала Танти. Голям е сомнамбул, даже се случва да се напишка без да се събуди въобще. Друг вариант е да се събуди и да подскача седнала, което значи, че й се пишка. Но това не значи, че е будна, просто знаеш, че трябва да я замъкнеш до гърнето(за това и не е излезнало от употреба още) и да я сложиш, след това с мъкнене да я върнеш в леглото. Това не виждам как ще стане някъде, където няма близък голям с нея  newsm78

# 101
Здравейте!  Hug
Моят ходи на английски в учебен център Дева - 2 пъти седмично по 2 учебни часа, отделно и в училище имат 2 пъти по 1 час, т.ч. общо взето има повече часове по английски отколкото по математика   Rolling Eyes
Иначе в класа са малко деца - 11 момчета и 8 момичета (общо 19) и доколкото знам няма проблеми с дисциплината.
С ученето се справяме добре. По математика сме фърст и с лекота решава всякакви задачи; българският е на задоволително ниво - случва се да донесе някоя и друга шестица от време на време. Най-трудни се очертават разказвателните предмети- няма дар слово детето и определено не може да разтяга локуми и да съчинява..... (явно на майка си се е метнало). Та общо взето, това е за нас.    

# 102
  • На черешата
 Пък моята е от философките,не се зтваря тази уста ейййй. ooooh!
 Дай му да говори,да обяснява,да разказва...,няма спирка и почивка.  Mr. Green

# 103
Ето ги ваканциите в училището на дъщеря ми:

Ваканции 2008 - 2009
За първи клас 06.11.2008 г. – 09.11.2008 г. вкл.
Коледна 24.12.2008 г. – 04.01.2009 г. вкл.
Срочна 29.01.2009 г. – 01.02.2009 г. вкл.
Пролетна за І – ХІ и за ХІІІ клас 01.04.2009 г. – 12.04.2009 г. вкл.
Пролетна за ХІІ клас 01.04.2009 г. – 05.04.2009 г. вкл.

# 104
  • София
Дияна ще имат зелено у-ще в края на срока, но още е рано за дати. Мисля, че ще е седмица, но не се знае кога, какво, защо Simple Smile

Датите, които постнах по напред ги извадих от сайта на министерството.

Общи условия

Активация на акаунт