Пишем буквички и срички, ПЪРВОКЛАСНИЦИ сме всички !

• 34 269
  • 342
  •   1
Отговори
# 75
  • София,
Фантичка, ти познаваш ли ги, незнаех. Да така е, но Цеци не е толкова лош, поне моя така казва, че те например кротко си играят и онзи идва и почва да се закача с Цеци и да го обижда, а то детето си е темпераментно, как ще търпи да го обиждат и се сбиват. Моя засега още не се е бил, но той има както се казва биволско търпение, а и съм му забранила, че е много силен и ако удари някой да не стане беля. А въпросното дете явно не се закача с него, не смее, че още в началото като се беше опитал и нашия го беше постиснал малко. Но пък е отвратителен имал по големи приятели и братовчеди в училището и все ги водел в междучасията и заплашвал с тях другите деца. newsm78

# 76
  • На черешата
 Цеци беше в групата на Дарина и сега се събираме вечер на площадката да играят заедно.А и са ни съседи.
 В този ред на мисли,довечера сме се разбрали в 18 часа на Ню Авеню,така че идвайте да играем заедно. Peace
 А Цеци наистина е кибритлия и като го ядосат лошоооо... ooooh!

# 77
  • София,
Къде се събирате там на пързалката и люлката пред кафето ЛА шедьовър или на другото кафе с чадърите - жълтото дето му викат? newsm78 Ние няма да можем обаче да дойдем, защото Ицо е натанци тази вечер и ще го водим, а и вече си става студено вечер и за малката ми е късно. Аз излизам през деня с нея за кухнята, а вечер те като се приберат към 17,30 и все нещо има за правене  или някъде да се ходи и не успяваме да излезем. Събота и неделя все хъдим нанякъде, понякога ако сме тук излизаме. Ама на него не му се идва вече с мен, че аз си се събирам с майките с бебетата и на него му е скучно и той си стои в къщи при баща си или ходи с него нанякъде, ами така де по мъжки. Цяло лято се мъкнеше с мен по кафетата и като няма с кой да играе седи на масата и само слухти какво си говорим Sick. ХОдихме и в академията, там караха ролери с едно друго момченце, ама сега скоро не сме ходили. Hug
Като стане студено сигурно ще киснем във Франклин, то не че има много забавления за по големите де Hug

# 78
  • На черешата
 На пързалката при Шедьовъра се събираме. Peace

# 79
Мале като ви чета сякаш сте от друга планета.АБЕНЮ,ЛА ШЕДЬОВЪР........ Embarassed Mr. Green Heart Eyes Heart Eyesда ви завиди човек на всичко . Laughing

Последна редакция: ср, 22 окт 2008, 08:06 от DIVA_ORHIDEQ

# 80
Е, къде другаде да се събират малките първокласни шедьовърчета? На люлките пред Шедьовъра, естествено! Joy

# 81
Днес първокласникът ми разправя "Мамо, днес дойде една жена от европейското общество и ни караше да пееме по време на занималнята. Хич не ми се пее, взима ни от времето за игра, все едно имам допълнителен час по музика, ама нали е от европейското общество, трябва да се пее..." Laughing В крайна сметка се сетих, за една бележка, която ни бяха дали, че училището участва в някакъв проект на МОН, финансиран от Европейския съюз, безплатно обучение на децата в сценично и вокално майсторство. Обаче докато го разказваше много се смях.

# 82
  • София
Дияна пък ми каза, че днес ги били снимали, филм някакъв.
На 31ви са на екскурзия до Рилският манастир и Вароша.
Днес учителката от занималнята ми се оплаква, агейн. Отивам да взимам Дияна, няма я на двора. Горе, пише. Не искала да си пише домашното в занималнята, искала да си играе. Много се била мотаела. Отново беше мърлява. Дърпала си връзката на бялата блуза. Връзката естествено - черна.
Въргаляла се по пода, веднъж (по нейни думи). Ясна ми е. Тича в стаята, подхлъзва се, тупва по дупе на паркета... процеса на ставане е труден  Joy
Една приятелка преди време се смееше "с такава дъщеря не ти трябва син"  hahaha

# 83
  • София
Я да ви питам и вас, нормално ли е едно дете всеки ден да се оплаква вкъщи, че днес това дете го било бутнало, онова му казало незнам си там как, третото го ударило с тетрадка, и майката всеки ден да ходи при родителите на съответните деца да се оплаква, че били стресирали нейното, и то пред него? newsm78 Ами това са все пак деца, не трябва ли сами да се оправят?Аз и да му кажа примерно на моя едва ли нещо ще се промени.А, и тя твърди, че детето и било много кротко, а няколко деца от класа твърдят, че се дразнела с тях.Та това е. Simple Smile

Моя пък е точно такъв,винаги се намира някой,който да го тормози,бие и т.н.т пък той нищо не му правел.Винаги си играе сам защото не го искат в групичките и никога не е наранявал  дете било с думи или физически ако не го е предизвикало и то много.Той и тогава не би му отвърнал,но ние няколко години в градината му казвахме,че нетрябва да стои и да го тъпчат,та накрая си е взел поука.Може и да не е правилно,но ми беше омръзнало да го тормозят и то все групички деца,не по едно.Явно наистина незнае ка да се впише в обстановката,но какво да го правя като си е особняче,дано с годините се поочука малко.

# 84
Здравейте Wink
И в класа на Крис са повече момчетата. То и затова учителката им едва ги озаптява, голяма лудница става в междучасията. Ейй ,трудна професия е туй учирелството Confused Обаче момичета въобще не го интересуват. Даже имената им не знае. Играе си с определени деца само- момченца.
Ние днес се готвихме за контролно по математика. Решавахме допълнително задачки от определени видове. Крис определено няма математическа мисъл, но ги реши само с една малка грешка. Наложи се обаче да му обяснявам  допълнително задачи от типа:
2....5....3   да поставят знаците + , - , =.     
 До сега такива не бяха имали. Доста се зачуди. В първия момент и аз бях  Rolling EyesРазбрахме се де, ама струвами се , че аз съм преподавателката май newsm78.  А утре и контролно. Доста се претупват нещата newsm78 Та те са едва 1 клас Rolling Eyes
Ji, аз мисля, че ако някой се оплаче от сина ми , със сигурност ще му обърна внимание, ако преценя и наказание ще получи.. Ще си поговорим и ще разберем кой крив , кой прав. До сега за моя радост , нямаме оплаквания. За жалост има мноого невъзпитани и  груби деца. Крис ми разказва много грозни истории Confused

Последна редакция: вт, 21 окт 2008, 23:47 от _venera

# 85
Привет отново    Grinning 

Имам въпрос: Скоро чух, че има у-ща, където учебните занятия започват от 8:30 ч., а знам, че има и от 7:30. Кой или как се определя началния час? Вярно ли е, че става на РС и зависи от родителите ?

ПП: съжалявам, ако това е "болна" тема или вече ви е "писнало" да я коментирате, но ако между смятането и писането с химикал ви остане малко време - ще съм ви благодарна да споделите, че скоро и нас това ни чака, та да се подготвя малко ....
 Hug

# 86
  • София
Не мисля, че се определя на РС и най-вече, че зависи от родителите.

Не можах да изнамеря инфо обаче.
Попаднах на друга информация Simple Smile

Цитат
О П Р Е Д Е Л Я М :
График на учебното време през учебната 2008/2009 година:

Начало на учебната година:
15.09.2008 г.

Първи учебен срок:
15.09.2008 г. – 28.01.2009 г. І – ХІІІ клас (18 учебни седмици )

Втори учебен срок:
02.02.2009 г. – 22.05.2009 г. І, и ХІІІ клас ( 13 учебни седмици )

Ваканции:
06.11.2008 г. - 09.11.2008 г. вкл. за първи клас
24.12.2008 г. - 04.01.2009 г. вкл. коледна
29.01.2009 г. - 01.02.2009 г. вкл. срочна
01.04.2009 г. - 12.04.2009 г. вкл. пролетна за І – ХІ и за ХІІІ клас

Неучебни дни:
01.11.2008 г. Ден на народните будители
25.05.2009 г. Неучебен ден по повод Деня на славянската писменост

ДАНИЕЛ ВЪЛЧЕВ
ЗАМЕСТНИК МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ И
МИНИСТЪР НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

# 87
при нас не се чува за екскурзия окето ми е гадно.Тя госпожата май не смее.не стига че в градината не ги извеждаха  а сега и тук. #Crazy

# 88
  • София
И при нас няма да има екскурзия.Госпожата е казала да пораснат още малко и тогава. Сигорно не и се занимава с толкова много деца. ThinkingТе са 16 момичета и 11 момчета.И както се оказва има доста палави дечица в това число и моята госпожица.

# 89
  • На черешата
 Изпратих чавето,замина на екскурзия. Mr. Green

Е, къде другаде да се събират малките първокласни шедьовърчета? На люлките пред Шедьовъра, естествено! Joy

Аха,аха  smile3521

Общи условия

Активация на акаунт