Чакам МАРТ с нетърпение, за да видя моето творение!

• 12 274
  • 304
  •   1
Отговори
# 75
Добро утро и от мен.Честит рожден ден sia .Да си жива и здрава и много обичанаSimple Smile
светла_13 с килограмите вървим заедно май с тебе даже май аз съм качила 11 до момента. ooooh!
Направо не ми се мисли какъв слон ще стана към 8-9 месец и как ще си ги нося тия килограми като от сега си ми тежат.Не мога да обикалям много пеша ,защото ми се набиват петите.
Цитат
Не помня кой се оплакваше, но и аз вечер след вечеря чувствам стомаха си много подут. Затова гледам да хапвам леки неща вечер и в минимални количества
Аз се оплаквахSimple Smile                          Между другото с тебе сме и адашкиSimple Smile)))))))

# 76
miramar , виж поста на  tai , тя доста добре го е обяснила, мисля. И мен това ме вълнува силно в момента и сега вече горе-долу ми се изясниха нещата. Но, със сигурност, ако от сега до март излезнеш болничен и не го прекъсваш, няма да се отрази на майчинството/аз така разбрах поне/. Моят проблем с болките и контракциите също се дължи най-вероятно на шофирането вс. ден и друсането по дупките. Но аз не само ходя на работа с колата, а и по цял ден почти съм в движение, обикалям цяла София почтги по цял ден и резултатът е налице. А при теб пък съвсем не е оправдано да рискуваш, по-добре си взимай болничния и си почивайте с бебоците!   bouquet

# 77
  • Devin
здравейте мамчета ,отдавна не съм се включвала но от сега ще съм по редовна  Grinning
The_light_2008  и аз се тревожа за килограмите досега съм качила 10 и на консултациите доста ми мрънка акушерката  Embarassed но да не ти пука ще изкараме все някак до края  Laughing  preggo

# 78
  • София
 Леле, колко сте много! Laughing
 Честит рожден ден на Sia (браво на мен, поне едно име запомних)! Здраве и спокойствие и желая! Simple Smile
 На девойките, които се притесняват за болничните обяснявам:
 Болничният преди този за бременност и раждане изчислява от осигурителния доход, върху който са внасяни осигурителни вноски през предходните шест месеца. Значи, гледа се средно дневното възнаграждение или осигурителен доход за тези шест месеца и то се умножава по 80%. Ако тези 80% са по-високи от нетното дневно възнаграждение за периода, то се дава нетното възнаграждение, т.е. по-ниската от двете стойности. Минималната заплата се гледа само за периодите, когато не сте работили през тези 6 месеца. Т.е. болничните ще ви намалят майчинството, само ако в предните шест месеца преди болничния или не сте работили, или сте осигурявани на минимален осигурителен доход.
 Болничният за бременност и раждане се изчислява по същия начин като обаче процентът вече е 90%. И за периода, в който сте били в друг болничен, се гледа осигурителния доход, върху който е изчислен този друг болничен. Т.е., както и Tai преди каза, ако се осигурявате от началото на годината върху един и същи доход, то нямате повод за притеснение.
 Не знам дали разбрахте обяснението, но ако не- питайте и ще се опитам по-ясно.
 Така или иначе, ако ще и с двеста лева майчинство да останем, идеята, мисля, е да го ползваме, а за целта трябва ние и бебетата да сме живи и здрави, така че теглете една майна на обезщетенията и си гледайте здравето.

# 79
sia, Честит Рожден Ден! Здраве и голяма радост през март!

зелено човече, и аз като теб май на работа се чувствам по-добре, отколкото в къщи... доскучава ми, а пък и гледам на работа да не си създавам напрежения и за сега ми е спокойно - дано така продължи до нова година, пък после ще му мислим с болничните.

rossykv, ама ние точно заради огромната тераса си харесахме и апартамента... утре подписваме - така че, ще се черпим виртуално. Laughing

tedsan, това с налитането на мъжа ми хареса... Grinning Ние пък имаме проблем... откакто любимия усети бебка, аз му налитам, той се дърпа...да не притеснявал малката принцеса - представяте ли си от сега. newsm78 #Crazy Не ми се мисли как ще я разглези живот и здраве като се появи, че и порасне. Simple Smile Чак незнам да се радвам ли, или не.

Ох, тези килограми... Аз досега съм 4,5 до 5 кг. отгоре/нямам много вяра на домашния кантар, ама на родителския имам - а там така показва/, ама като се гледам май са ми на корема и бюста повече. Ама пак ми се виждат повече - нали по принцип съм си едричка, та качването на кг. ми е голям проблем, щото и трудно сигурно ще ги сваля. Embarassed Crossing Arms

# 80
Ха добър ви ден, дами!   bouquet
Честит празник на sia !!! newsm59
Днес го раздавам ранобудна  Flutter и даже за сутрешна гимнастика пуснах една прахосмукачка тайно, докато мъжо е на работа.
Иначе съм станала много поспалива сутрин. Цяла нощ си правя разходки до банята и сутрин ми се спи яко.
Добре, че не трябва да ставам за работа, а и днес досега не са ми се обадили и май и аз съм в почивен ден.
 Гледам и вие за работа си говорите. Аз ходя на работа за да не си стоя в къщи. Не за друго, но ми плащат някакви си смешни стотинки /работя като преводач на държавата - преквалифицирах се на стари години/, ни съм на трудов договор и майчинство не ми се полага. Така, че ... Но пък съм безкрайно щастлива, че съм влюбена, обичана и бременна.  Сигурна съм, че всяка от нас има своята си работна ситуация, но пък най-важни сега са бебоците, които растат в нас. Пазете си здравето и си гледайте бременността момичета ! На всичко му се намира колая, щом човек е здрав  Grinning

The_light_2008 ако си и "светла"/руса/ Светла, то направо си се потвърждава правилото, че името определя човека  Joy Хайде ще си споделяме как върви дебелеенето ни, пък дай Боже да си родим през март по едно здраво детенце !
Лек ден от мен на всички мами! Тук е мрачно днес, тъй че съм наоколо.

Последна редакция: вт, 21 окт 2008, 12:27 от svetla_13

# 81
Здравейте, момичета!

Честито на всички, които имат повод да празнуват!

Някой питаше (не ми се връща назад по страниците, за да видя кой точно) за прегледите при д-р Марков. Вчера следобяд бях при него и съм много доволна: дава пълни обяснения; отговаря на всички въпроси достатъчно изчерпателно; любезен, приветлив... Повечко се чака в кабинета - аз имах последен час от 18.30ч., а минах на преглед към 20ч.
Ако ви е нужна повече информация, питайте Simple Smile

мирамар: предходната ми бременност също се водеше рискова (заради близнаците), но можех да си взема повечко болнични и без да лежа в болница. Зависи от лекаря, при когото ходиш на консултации - някои имат възможност да си уредят пациентките и без престой  Grinning

Приятен ден на всички!

# 82
Благодаря на всички за съветите и подкрепата.  newsm03
Ще си взема болнични каквото и да трябва да направя. Решихме да отида в гр. Русе в частната клиника, защото не искам да съм в болницата във Велико Търново. А ако стане с комисията ще бъде най-добре. Аз изобщо не се притеснявам за изплащането на обезщетенията при болнични и евентуалното отразяване на на размера на майчинството, защото даже и да има такова, едва ли ще е толкова съществено. Замислям се и раждането да бъде в Русе.
Днес ми излязоха резултатите от БХС. Казаха ми че всичко е наред. newsm10

От толкова притеснения тази сутрин ужасно ме боли главата, но вече съм много по добре.  smile3503

# 83
Здравейте мили мами!
Честит Рожден Ден sia-  пожелавам ти всичко най- хубаво!  bouquet Tada newsm59  party023
Вчера и моята майка имаше рожден ден- страхотни подаръци и купих: парфюм на Пиер Карден , крем за лице и крем за очи (този как беше дето го рекламират - Гарние май) лак за нокти на Аркансил и най важният подарък  билети за театър, за нея и за баща ми .Тя е учителка и много се зарадва на този.
Ох толкова много четох назад че вече забравих какво исках да пиша.
За срещата и аз сигурно ще дойда . Бъфало ми е любимото заведение в Люлин много е уютно и е на лесно място , а в Джапето е отвратителна кухнята(освен ако не са сменили готвача от лятото- пиците са отврат), така че аз съм за със две ръце. Ако някой дойде и с детенце има къде да си играе,  стига да е хубаво времето. Хайде и от околностите да се включат!
Nikita- много ти съчувствам , това е било голям стрес за теб.
С килограмите май съм добре , не знам де  newsm78 аз поне така се виждам.
За болничните съм писала много пъти - аз съм болнични от самата ми бременност, първо бях отпуска  и след това болнични . Минавам на комисия- никой не ти прави проблем в ТК, а и   на парите кой знае колко не ми се е отразило.Аз по мой сметки ако те осигуряват примерно на 1000 лв   , взимаш 80% от тези 1000 лв. или 800 лв. по време на болничния. newsm78  Поне при мен  така се получава. Е тези от ной ми ги превеждат на части , та много не мога да им хвана края , но пък наща счети така ми каза.
При нас tai е счет. , така че нека тя да се включи отново на тази тема.
Аз също усещам вече бебето , но много лекичко се движи - кротичко е и си мисля, че може да е мацка  Praynig доно.  И то го усещам най-вече вечер.
Хубав ден от мен за сега!

# 84
  • София
   maria_d, като ти гледам подписа ти си истинска майка героиня. Ето от кого ще черпя опит с близнаците.
Аз ще трябва да говоря с лекаря ми за болничния още не съм го направила, но не мисля, че ще има проблем. По-скоро се притеснявам от реакцията на шефа. Бях му обещала, че ще работя до Нова Година ама явно в началото като не знае човек какво го очаква лесно се дават обещания. Но както всички казвате най-важни сега са ни бебчетата и не трябва да имаме такива скруполи.
 И да ви питам още нещо. При мен болките ниско долу в корема се появяват главно при движение, като лежа нищо не усещам. Също така и кръста ме наболява ако стоя седнала или права по-дълго време. Дали е нормално това?  Ще питам и доктора, но искам да знам дали само при мен е така.

# 85
и мойте резултати от БХС са излезнали, но утре ще ида да ги взема и после съм на ЖК.

# 86
Момичета, ако имате конкретно питане за болничните (защото по-горе коментирахме някои неща, които са валидни по принцип и с АКО) пишете на лични! Защото всеки отделен случай е индивидуален.  Peace
Ето например това което Nikkita каза, че й бил казал шефа, за мен е абсурд, но ако видя конкретни данни и осигуровки - може да излезе нещо подобно Peace

# 87
 И да ви питам още нещо. При мен болките ниско долу в корема се появяват главно при движение, като лежа нищо не усещам. Също така и кръста ме наболява ако стоя седнала или права по-дълго време. Дали е нормално това?  Ще питам и доктора, но искам да знам дали само при мен е така.

При теб тежестта в матката е двойна и разтягането и по-бързо отколкото при едноплодна бременност. Към 6-а месец с близнаците не можех да седя или стоя права непрекъснато повече от 1/2-1ч (проблеми с кръста, тежеше ми и коремището...). Тогава си взех и болнични - няколко последователни - и предимно лежах вкъщи Embarassed Ако имаш възможност, използвай времето за почивка - работата няма да избяга Grinning

# 88
  • Стара Загора
Включвам се и аз за темата с болничните. Аз точно заради тази причина изтраях 5 дни в болницата, защото от там ми дадоха (дори днес си ги взех и вече ги предадох във фирмата) 5 дни за престоя + 30 дни дом. лечение + експертиза (която е много важна). Живот и здраве следващите ми болнични ще ми бъдат пуснати без проблем за още 30 дни точно заради тази експертиза. Така, че моят съвет към всички онези които искат да излизат в болничен до края на бременноста (както съм аз) изтраите няколко дни в болницата, а после ще ви е много по лесно. При мен болничният който ми е сега за октомври ще го получа към 20-25 ноември и ще бъде 90% от сумата в/у която съм осигурявана. Незнам защо вие казвате, че са 80%. Или може би има разлика дали болничният е по бременност или по нещо друго?

sia  newsm59. Много здраве и любов, пък то другото си идва само  Hug

Последна редакция: вт, 21 окт 2008, 13:37 от slancetoo®

# 89
Включвам се и аз за темата с болничните. Аз точно заради тази причина изтраях 5 дни в болницата, защото от там ми дадоха (дори днес си ги взех и вече ги предадох във фирмата) 5 дни за престоя + 30 дни дом. лечение + експертиза (която е много важна). Живот и здраве следващите ми болнични ще ми бъдат пуснати без проблем за още 30 дни точно заради тази експертиза. Така, че моят съвет към всички онези които искат да излизат в болничен до края на бременноста (както съм аз) изтраите няколко дни в болницата, а после ще ви е много по лесно. При мен болничният който ми е сега за октомври ще го получа към 20-25 ноември и ще бъде 90% от сумата в/у която съм осигурявана. Незнам защо вие казвате, че са 80%. Или може би има разлика дали болничният е по бременност или по нещо друго?

tai  newsm59. Много здраве и любов, пък то другото си идва само  Hug

А относно болничните - докато не излезеш в 45-дневния за бременност и раждане (който вече е 90% от брутното, или всъщност нетното ти възнаграждение), всеки друг болничен е 80% от брутното ти възнаграждение (но не повече от нетното!)

Последна редакция: вт, 21 окт 2008, 16:53 от tai

Общи условия

Активация на акаунт