Юлчетата малки превземат люлки и пързалки

• 12 658
  • 293
  •   1
Отговори
# 75
За мен относно майчинството и работата е въпрос на доза.Да си вземеш нужната доза от всичко.Аз що се отнася до децата си я взимам цялата и даже отгоре.Всеки ден съм с тях,всеки миг споделям и се чувствам удовлетворена от тая гледна точка.Но точно преди да забременея си търсих нова работа,ходих на курсове и много се бях нахъсала.Тоя хъс още е в мен.Не ме удовлетворява само майчинството,а за мъжът ми да не говорим.И аз обичам децата и пълната къща,та затва нашта е препълнена вече.  LaughingНе мога без приятелки,мечтая за нови контакти.
Уинкс,мерси!  Hug Вчера белязахме напредък и хапна малко кремче,а вечерта телешко варено от баба си-с лъжица.Ами не ядеше нищо с лъжица,нищо освен нещата които може сам да хапва,но в никакъв случей не бяха достатъчно като количество за да кажа,че се хранеше добре.

# 76
  • София
Добър ден!
Работа или майчинство - важното е всеки да си прецени кое му носи удовлетворение. Въпрос на вътрешно усещане и баланс.

Вчерашното ни посещение при зъболекар мина успешно. Радвам се че свършихме полезна работа и не остана лош спомен в съзнанието на Гого / надявам се/, което от своя страна предполага и за в бъдеще да  имаме по-малко притеснения при подобни манипулации.  Grinning
А носенето на маска е кошмар, периодично ходя до някой прозорец да се надишам с въздух. Използвам че съм болна и се понаспивам в така наречения изолатор - диванчето в хола. Шанса малкия да не прихване е минимален, защото се навира в мен и дърпа маската. Tired

Честита племенничка на буболечката!

И много усмихнат ден!

# 77
При кой зъболекар ходихте, Ува?

Аз вчера водих Никсъна в Борисовата, но в пясъчника имаше едно момченце, което кашляше ужасно Cry Дано не се разболее сега. Като го чух кашля махнах моя звяр оттам, но все пак са играли заедно. Много се дразня на такива родители.

# 78
Хриси,дай му в. Ц или друго подсилващо тия три дни.То навън е по-малка опастността по принцип.И на мен ми се случи скоро едно дете така киха,кашля,сополиви се,идва и пипа играчките на Никола.А мен по принцип ме вбесява да ми пипат нещата по количката.Като питах майката болен ли е,тя ми каза че имал алергия.Вече няколко пъти ми се случва така,но немога да преценя алергия ли е или тълкование лично на майките.
При мен цари спокойствие.Никола заспа тая сутрин и аз успях да посвърша някоя работа и да релаксирам.Още ми става зле,според хомеопата е вестибуларния апарат.

# 79
  • Асеновград
Това с алергиите много ме дразни ,
струва ми се измислено оправдание.Нали уж алергиите не могат да се определят със сигурност на толкова малки деца.
Иначе Тедо като се разболя от ангината , излизахме с едно момиченце , случайно се видяхме и майка и ме предупреди , че е малко хремава , аз казах , че Тедо ще ходи на ясли и трябва да става бацилоустойчив , пък той вечерта вдигна температура.Ама не може да е било от това детенце , защото вече се беше възпалила сливицата.
След като от напрежение се разревах пред шефа , от другата седмица ще ходя на работа до обяд , за 2 седмици само , ама пак ще е почивка за мен/ , много съм смотана значи , много ме беше срам , ама напрежението ескалира и не се сдържах.
Адекватен съвет за работата не мога да дам , след като всички виждате , че и аз не знам какво искам , хем ме сърби , хем ме боли.

# 80
По колко вит. Ц давате профилактично и от ампула ли?

# 81
  • sf
И Кико кашля доста кофти. Водих на педито- чисти са и гърдите и гърлото. Кашлял от сополите , а те били от зъбите  Joy и какво? как да обяснявам по парковете,че не е болен. а вътре няма да го държа. И на ясла ходи.

# 82
Когато Никсъна е болен, го водя там, където няма деца. С количката по улиците или около празни пейки.
И докато ходех на работа много мразех някой болен да виси там и да симулира работа, вместо да си вземе болнични. Имах такава колежка, кашля, гласът й не излиза, съответно не вдига телефона, не може да говори- не ходи по срещи. Е за какво тогава виси на работа, само да пръска бацили. И винаги след нея се разболяваше поне още един човек.

# 83
абсолютно подкрепям Рокси  Peace по 2 мг вит С (малките ампули)
Според моята приятелка зъболекарка при зъбоникнене се усилва секретирането на жлезата и е възможно от нослето да тече по малко прозрачен воднист секрет. По-голямо количество или различната консистенция на сополите (примерно по-гъсти) обаче си е хрема и не може да се приписва на никненето на зъби. Подобни мнения има и в здравния форум. Там пък четох, че поради отслабената имунна система при зъбоникненето детето лепва вирусче, с което при нормални условия би се преборило и оттам идват мита за "сополи от зъби". А иначе когато Никола изкара ларингита (който със сигурност е причинен от вирус)също му бяха чисти гърдите...
Когато Никола разви сенна хрема (Били, не може при малки деца да се хване с точност вида алергия, но може като се вземе предвид генетичната обремененост и по метода на изключването да се предположи какво е...както стана при нас) и въпреки че бях 99.9 сигурна, че му е алергична хремата, предупреждавах всички майки, чиито деца се доближаваха до количката му (той тогава си седеше в количката само)...не ми беше много трудно

Аз много си обичам работата, работя това, което винаги съм искала, т.нар. от мен "чиста юридическа работа" (не че има нечиста де  Laughing), въпреки това гледането на Никола е най-щастливия период в живота ми. Искам да му се насладя изцяло, за да може като се върна към предишния си живот (едва ли ще е съвсем предишния си мисля) да не съм с усещането, че съм пропуснала нещо. Ако ми се наложи да направя компромис с нещо - работа или семейство, изобщо не бих се поколебала кое да е. Имам горчивия пример на майка ми, която преди години избра да гради кариера и не забеляза кога е поставила близките си на заден план...

Утре отиваме в Банско, за уикенда, да подишаме малко чист въздух...

# 84
  • София
И Кико кашля доста кофти. Водих на педито- чисти са и гърдите и гърлото. Кашлял от сополите , а те били от зъбите  Joy и какво? как да обяснявам по парковете,че не е болен. а вътре няма да го държа. И на ясла ходи.
с коки също беше така, наскоро писах даже по въпроса- иди обяснявай че не е болен. но все пак, когато кашлицата се усили и продължи повече от 1 седмица, запонах да му давам по съвет на педиатъра не стодал а флавамед и го пазех от другите деца. и третата седмица направи бронхита. та, не искам да те притеснявам, но си имай едно наум Peace

иначе вит. С по 1 ампулка сутрин, ако не пие саностол ил идруго подобно. Peace

# 85
  • София
Рокси, водих си го при моята стоматоложка. Тя не е детски зъболекар, но поне съм подготвяла почвата с годините като съм водила детето с мен. Показвал си е зъбките, возена на стол, разглеждане на машинката как бръмчи  и др. такива. Така да се каже градили сме доверие. Ако те интересува ще ти пусна координати.
Когато беше на около 2 години ми препоръчаха някаква стоматоложка в Юниордент, където уж са детски специалисти. Никакъв подход, не успя да го предразположи да си отвори устата, а когато успя не прочете дори правилно зъбите му.

Аз гледам да го /ги/ държа настрани от много деца. На околните изглеждаме странно, но или ние или някой друг е кашлящ, кихащ и гледам да контактуват така да се каже с по-малко на брой деца. Не обичам големите групи деца събрани на едно място, ставам разногледа какви играчки дърпат моите, кой се сърди че пипат нещо /тук си имаме майки недолюбващи да се проявява интерес към играчките на децата/  или пък да ги гоня в различни посоки....

# 86
  • sf
аз също не го водя при други деца , когато е болян. А ако някой дойде при нас веднага казвам,че е болен. Но де факто в момента и лекарката казва,че е здрав. Вече и аз почвам да мисля,че не са зъби, а някоя алергия.  Thinking

# 87
  • София,
Здравейте и от нас!
Буболече да ти е жива и здарва племенницата! Hug Много да ви радва! Hug
Ама тая тема с болните и здравите е много чоплеща! И аз не обичам другите деца да я дърпат в количката да и пипат играчките - става въпрос за непознати деца. Иначе с тези майки с които си общуваме и се събираме вече няма проблеми. Вече всички предупреждават, че децата са им болни и не идват при нас. Абе общо взето гледаме болните и здравите да са разделени Mr. Green Гадно е когато някое непознато дете със сополи до брадичката дойде и едва ли не се накачули в количката при нея, като днес например, бяхме в поликлиниката при очната лекарка, трябваше да и върна едно направление, че не ми послужи и докато чакахме  едно момченце се доближи до количката и взе да и дърпа играчките, тя писна, абе страшна работа, аз се чудя как да ги взема от детето и да ги прибера  да не и ги давам повече на нея, и да ви кажа при цялата олелия се справих сама, никой от родителите на момченцето, а то  беше и с двамата не дойде да го вземе като гледат,  че дразни моята, абе направо страшно се вбесих и си тръгнах  #Cussing out бясна.
А това за алергиите също не е извинение. По принцип при алергичните деца, алергичната реакция се проявава при дразнене на алергена, а това в повечето случаи се предизвиква от вирус.

РОкси по една малка ампула 0,2 мл. на ден  Hug
 Ели ти как си, оздравяваш ли, аз още си влача бронхита, все още имам хрипове та днес педка ми изписа още един антибиотик. Е ще се оправя по бавно, но при мен е така! Hug

# 88
  • София
ДД
Вики к`ва алергия,ти поне си трезво мислеща.На днешно време все с алергии се оправдават,може и да има повече заради замърсяването на околната среда,но като нямат диагноза да не лепват само това.Моите така се разболяха от хрема преди месец и кусур от едно дето му никнеха зъби.Майката сега ми е обидена че и направих забележка.
Дунди две три инхалации с ракийка и си без бронхит Wink

# 89
  • sf
Добре де, а как сте сигурни,че еди-кой си се е разболял от еди-кой си? Знаете ли при колко болести симптомите се появяват много по-късно, а вече дни наред болния е пръскал бацили без да му личи/ а в същото време някой дооздравяващ видимо болен, в същото време вече не е заразен.
Аз не обвинявам никой,че ми е заразил детето, защото не мога да бъда сигурен,че е той.
А дори и да съм сигурна, - в крайна сметка, ако не искам да рискувам, да си го държа у дома на чисто.  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт