Майките,избрали да останат вкъщи-3

• 20 006
  • 248
  •   1
Отговори
# 105
Добре дошла, sharli!
Честита нова година на всички! Нека ни донесе зраве, щастие и много усмивки!!!
Аз в момента съм и с двете деца вкъщи, защото кака Алекс е болна и няма как да е на градина, но по-лошото е, че чакам малкият да се опъпчи (баща му се разболя от варицела по Коледа  Confused). Но пък това кака да си е вкъщи си има и предимства-първо, защото много си играят двамата и второ-всеки ден са навън за по час-два с шейната и е разкошно.
Лек и приятен ден на всички желая!!!

# 106
  • Варна
Ma4o благодаря ти за посрещането.
Съжалявам за варицелата, но пък хубавото в случая е, че обикновено децата я карат значително по-леко от възрастните. Как пък ви завиждам за приключенията с шейната. Ива не желае да пипне снега по никакъв повод. Плаче когато започне да стъпва по него, сърди се, че и цапал ботушите  ooooh! То във Варна и снега не е като сняг, де, а киша някаква, но все пак имаше малко, но уви не можахме да му се порадваме.

# 107
ЧНГ и от мен-пожелавам Ви много здраве и късмет....и много семейно щастие и спокойствие вкъщи!
sharli ,rozi-maxi ,M_Nik добре дошли и от мен!
Последните два постинга описват ситуацията и у нас-големия не е на градина........слава Богу-здрав е...,но педката ни я нямаше за бележка и заради нея откара още една седмица вкъщи.....или по-точно на снега,но и нашият малък Ивчо като види сняг и веднага намира повод да реве.........нещо не му е по сърце...ама хич Naughty/то и на мама хич не и се мръзне ама пък така се уморяват и спят следобед като къпани.....а и къщата остава малко по-здрава и чиста,че иначе цял ден вкъщи с двамата и се отразява доста тежко Mr. Green/

# 108
Здравейте!
И аз съм една от вас.Вече 5 години съм вкъщи.Имамэ2 деца-момче и момиче.Синът ми го записахме на градина, но...не се получава-постоянно е болен и не се чувства комфортно там.За малката сега мислим дали въобще да я записваме.И без това от ноември до април брат и със сигурност няма да ходи на градина.После го пращаме май и юни и пак сме в лятна ваканция... newsm78 Лошото е, че тук няма организирани мероприятия за малки деца, а на мен ми се иска все пак да имат поглед върху взаимоотношенията учител-ученик и съотборници.Още мислим, ще видим.
Е, това сме ние.

# 109
  • София
Били... ,здравей!
Предполагам,че живееш в някой по-малък град.и аз съм на мнение,че към 4г възраст е вече добре децата да имат самостоятелен контакт с други себеподобни Laughing,а също и с учителки,не само със семейството.За съжаление градините понякога не са подходящо място,особенно за често боледуващи деца,а и за по-чувствителни също.Моите деца ходеха до обяд на градина,после у дома.Сега стягаме преместване в Сф .Този месец реших да не ги пускам на градина.Те рядко са болни,но пък януари месец винаги в градината е пълно с болести.А в случая,както така или иначе ще се местим на 1 февруари,не си струва заради две седмици .Гледаме се вкъщи.

# 110
  • София
Добре дошла, Били, sharli ,rozi-maxi ,M_Nik,

Били,
Не се безпокой, ще намериш занимания на децата. Все пак живеете в град, а не в пустинята. Убедила съм се, че каквото им е писано на децата, самичко си идва при тях и каквито и напъни ние да правим не става по нашето. Всичките неща, на които съм записвала моите ставаха случайно - видяна табела, нещо споменато от познати или просто децата показваха какво им е интересно.

Навремето опитах едното да е на градина, а другото вкъщи и се оказа, че е голям преразход на време и енергия, а с едно дете вкъщи не е по-лесно, отколкото с две. Само ставах сутринта прекалено рано да водя голямото на градина, после търчах с малкото на разходка и детската кухня, домакинската работа си върви, но с дете, което иска да му обръщам внимание, после хайде пак до градината за голямото, пък малкото точно тогава спи... и така. Задържах голямото през зимата вкъщи, пък то стана и за по-дълго. Да видиш как детето си отспа и зачерви бузите. Есента пак пробвахме, но този път и двамата и пак беше лудница. Уж им харесваше, но се оплакваха, че им е скучно, защото другите деца били по-малки и не можели да помнят (а те не бяха, просто са се държали по-бебешки), май храната не им стигаше, а и с това ранно ставане много ми беше жал за тях.

# 111
И аз съм решила като Валенцето да дам малчо на градина до обяд, да не скучае в къщи. Но нека първо направи 3 год. на есен, живот и здраве. А и като направят 3 г. сякаш са по-укрепнали отколкото в ясла. Малко ще ми е трудно с финансите и се чудя каква работа да започна от къщи, че до 13 ч. няма как и на 4 часа да съм.
Идеята ми беше да започна някакъв бизнес евентуално сама, но с тази криза и безработица, май не е за ново начало. Всеки гледа да отдели за най-необходимото, а за екстри пари не остават. А и ми омръзна да се боря със шефове и да се конкурирам с колеги. Преди нещата не бяха така, в офиса бяхме все приятелки и имаше толерантност, а сега всеки гледа да прецака другия, за да го измести. Не ми харесва това и не ми се бори вече само за да работя повече.

# 112
  • Варна
Оф тези градини са ми такава болна тема сега. Ако за яслата нямах никакво колебание, то въпросът с градината не е точно така при мен. От една страна не искам да ходи на общинска градина поради простата причина, че във вида в който те функционират тук определено не са най-здравословното място за едно дете. От друга страна обаче наистина детето си има нужда от контакти с връстници без мама да е там. В смисъл да се научи, че има ситуации в които ще трябва сама да се оправя, да се научи на дисциплина и ред други неща, които с които ще се сблъска неминуемо в училище. На 3 години обаче ми се струва твърде малка за всичко това, но пък изпуснем ли срока е мисия невъзможна, поне към момента да я запишем направо в по-горна група. На половин ден няма как също, не са съгласни в градината в, която имаме право да кандидатстваме. Мисля за евентуално някаква частна алтернатива, но пък лицензирани ЧДГ във Варна са твърде малко и с не добра база. Въобще кашата в главата ми е пълна, а като прибавим и факта, че дори и да решим да я пуснем в общинска градина ситуацията с приема е такава, че се чакат 2-3 дни опашки, което не смятам да си причинявам  newsm78

# 113
Били... ,здравей!
Предполагам,че живееш в някой по-малък град.и аз съм на мнение,че към 4г възраст е вече добре децата да имат самостоятелен контакт с други себеподобни Laughing,а също и с учителки,не само със семейството.
Да, малък е градът ни.НО, не съм се отказала да търся начини.Права е Andariel, че все пак не е пустиня. Вярвам, че ще стане.

# 114
  • гр. Пловдив
След дълъг разговор вчера с мъжа ми стигнахме до извода, че детето на ясла няма да се дава и ще си го гледам аз. А до градината има доста време и кой знае, може и второто да дойде тогава и да не се върна на работа още дълго време. Та реших и аз да се включа в темата.
Ами здравейте! Аз съм Цвети и ще се радвам да си общуваме.  Hug

# 115
  • София
Ами, добре дошла!  bouquet Laughing
Щом имате идея за второ, значи ще се появи.

При нас газовата ваканция свърши и пак са на училище. Май на тях повече им се ходи, защото изкараха отгоре почти цяла седмица ваканция покрай кризата. Само ставането сутрин ни тежи на всички вкъщи. Извънкласните неща си вървят, само дето е малко по-леко като след ваканция и не се напрягат много. Пубертетът започва да се проявява понякога и то най-сериозно в храненето и заради това прекарвам доста време в кухнята. Поне ядат всичко, което им сложа на масата без да протестират.

На мен на моменти ми се стяга душата, но запонах пак да уча във всяко свободно от децата и домакинството време. Добре ми се отразява, пък и давам личен пример на децата. Така да се каже, имат разбиране за въпроса с ученето. Като ги гледам за стотен път се убеждавам, че много добре се е получило, че са с година разлика. Може да е трудно като са малки, но после става сравнително по-леко - правят си компания, помагат си и са почти на един акъл. Затова моят съвет е, който иска второ и му стиска да побърза, докато първото не е пораснало. Laughing

# 116
Колко са ти големи дечицата? И какво учиш, за изпити или свободна програма?
И на мен ми се ще да се ограмотя на някои теми, но с малкия свободното време е от 2 до 4 часа. Или да се занимавам с някое хоби... За сега си чета, сърфирам си и докато хапна, той се събудил. Нямам време много да му мисля.

# 117
Поне спи на обед.. моето като не спи.. и да искам не мога да се ограмотявам  Rolling Eyes Че то не просто не спи... ами беснее като за 3..

# 118
  • София
Моите вече са трети и четвърти клас. Записах се в магистърска програма, харесвам си я, но съвместяването е трудно. Децата ходят половин ден на училище, защото имат много извънкласни занимания (да са живи и здрави), харесва им и сърце не ми дава да ги ограничавам) и организацията е доста сложна (оказва се, че единственият ни ден без ангажименти е неделя). Миналата година си мислех, че нещата ще олекнат, а децата поискаха и на езиков курс да ходят и така стана, че всеки от тях ходи на 3 неща, всяко от което е на различно място и по различен график. Тази учебна година ми е по-трудно, защото имам и някои здравословни проблеми, които също вземат своето (и разбира се изникнаха изневиделица)  и изостанах с училището. Бабите и дядовците ни са далече и само за през ваканцията, така че се оправяме сами както можем. Така или иначе нямам намерение да се отказвам, макар и да вървя с по-бавни темпове и на прибежки между поредното водене и прибиране. Баща им много помага сутрин и вечер, но основната организация по къщата и децата е на моята глава. Да изкараме кротко тази учебна година, пък за догодина ще видим как ще е.

# 119
Изпопритесних се с тия протести. Големия син тъкмо към 14 часа се прибира през Орлов мост, а ходи облечен с черен суичър и черно яке. Уплаших се, че не вдига телефона и както биеха наред полицаите, да не го вземат за някои от скинарите...
Слава богу, всичко е наред!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт