Майките,избрали да останат вкъщи-3

• 19 983
  • 248
  •   1
Отговори
# 180
  • София
ДесиХ2, аз винаги съм си мислела, че ако не работя докато сина ми стане на 6-годишна възраст бих желала да посещава директно предучилищна в училището, в което ще учи, не в детска градина. Първо подготовката е очевадно по-добра, а и промяната може да се отрази добре на сина ти.

# 181
Едно кафенце за добро утро  Wink
ДесиХ2 ,няма да се шашкаш.Ей го на моя хубавец.Тази година е предучилищна и си е пак у дома.Вадихме сливици януари,доста почакахме и за дата  Crazy Преди операцията трябваше да е напълно здрав,след операцията -да се възтанови.Февруари отиде за 4 дни на градинка и лепна вирусна бр.пневмония.От там в болница-10 дни. Чух се с госпожата,имало доста болни дечица.Е страх ме  е да го пусна.Знае буквите,чете,събираме......абе изучаваме се вкъщи.Но как да го пусна,като имам страхова невроза вече от болничните заведения.Попълних една молба за ДГ и ще го пусна,когато се затопли.
И другото през,което преминахме.Ние сменихме миналата година  ДГ.На първата градина не бе рев,не бе чудо.Бяха толкова сърцераздирателни думи`Мамо,мамичко моля те не ме оставяй`Все едно го водех на разтрел.В тази новата е с кеф си ходи,но то пък не се задържахме здрави.Взимаме имуностимулиращи,гледаме се и такава ще  е.Чувам упреци отвякъде,че била задължителна,е добре де-няма да го вземат в първи клас ли?
Айде лек и успешен ден,отиваме на зъболекар  Hug

# 182
Ами да се надяваме,че в първи клас ще успее да навакса пропуските от градината и предучилищната.

# 183
Кои пропуски,Деси-контакта с деца ли?Това не му липсва определено.А и това,че отсъства от ДГ не е моя прищявка,просто си е болнав,едно да кихне ние сме вторите .

# 184
  • София
Деси,да те окуража и аз. HugМоже би наистина ще е по-добре да посещава предучилищна в училище,мислила ли си го този вариант?
Мойта щерка/малката/ току що ме видя през прозореца на забавачката,аз така се притесних,викам това ще ревне та знае ли се...Ама не-даде ми една въздушна целувка и отиде да играе хоро с дечицата.

# 185
Кои пропуски,Деси-контакта с деца ли?Това не му липсва определено.А и това,че отсъства от ДГ не е моя прищявка,просто си е болнав,едно да кихне ние сме вторите .
Имах предвид моя син  Grinning.На него контакт с деца не му липсва,говорех за знанията,необходими за първи клас.Иначе досегашните му отсъствия бяха все по болест.

# 186
 Peace
Имах предвид моя син  Grinning.На него контакт с деца не му липсва,говорех за знанията,необходими за първи клас.Иначе досегашните му отсъствия бяха все по болест.
Няма НЕизучени.  Wink Моя приятелка е директорка в едно у-ще и все ме нахоква,да не го уча.Те си имали методи.Ами той,като научи буквите сам се научи и да чете.Не съм полагала някакви болни амбиции.

# 187
  • София
Идеята на предучилищната в училище е да привикне към училищната обстановка. Вярно е, че учат, но  и да пропусне някакво време не е фатално. На моите добре им се отрази, че не ходиха на градина. Нито в предучилищната, нито в първи клас са имали кой знае какви проблеми със средата. Намериха си и приятели, и всичко.

# 188
Идеята на предучилищната в училище е да привикне към училищната обстановка. Вярно е, че учат, но  и да пропусне някакво време не е фатално. На моите добре им се отрази, че не ходиха на градина. Нито в предучилищната, нито в първи клас са имали кой знае какви проблеми със средата. Намериха си и приятели, и всичко.
И аз мисля, че няма да и се отрази, ако не ходи на градина. Даже по-скоро ще и се отрази положително Grinning Аз от моята само лошите неща си спомням. Ти изобщо ли не си ги пускала?
 Такъв вариант като Валенцето за 1/2 ден също не е лоша идея, но не знам дали тук в Пловдив има такива забавачки.

А от кога са въведени тези предучилищни? По мое време нямаше. Отивахме от градината направо в първи клас без да сме учили букви и т.н.

# 189
  • София
JeniB ,предучилищната е задължителна вече.Но детето може да си я кара и в градината. Peace
Иначе варианта половин ден на мен ми се струва най удачен за децата като тръгнат на детско заведение.Може ако дадеш детенцето на градина да се уговориш да го взимаш наобяд.В Плевен така процедирах аз и нямах никакви проблеми.

# 190
  • София
Ходиха малко, по няколко месеца. Боледуванията са едно на ръка. Но аз ги пратих научени на всичко по самообслужването - тоалетна, преобличане, хранене. С учебните занятия нямаха никакъв проблем. Но като цяло те стояха на едно място като развитие - колкото научени ги пратих, толкова научени си ги взех. При 30 деца в група как учителката да им обърне внимание? С желание ходеха, не са ревали, като изключим в началото, когато малкият ревеше за сестра си и искаше да е все в нейната група. Имаха желание някой да се занимава с тях и това го правехме предимно вкъщи. И в един момент реших, че сметката ползи-вреди не ми излиза и ги спрях. А и в един момент започнах да ги пробвам в извънкласни занимания и така си тръгна. Все бяха най-малките. Какво да се прави, явно им е писано да мерят сили с по-големи от тях.. На предучилищна ходиха в училище, дори искаха да ги записват с една година по-рано, защото били напред с материала. Но ние решихме да си карат с набора.

# 191
Я гледай, имало тема и за неработещите мами  Mr. Green!
За предучилищната - баткото ходи в градината и съм страшно доволна. Научи наистина много, тръгна на 6г и 9м на училище и се справяше доста добре. Друг е въпроса, че после училището се оказа кофти  Confused!

# 192
А в 1ви клас не ги ли учат пак на букви, цифри и т.н. или почват с други неща? Нещо не мога да разбера идеята на предучилищната Simple Smile Само тормозят децата май Simple Smile

# 193
Да -започват от А,Б,В.........

Но приятелка ми разказа,че влезли в класната стая /мин.година/,първия учебен ден!!!
И госпожата казала:`Хайде сега кое дете ще ми прочете какво пише на дъскатааааааааа?`  Laughing  Crazy

това ще рече: ДОБРЕ ДОШЛИ ПЪРВОКЛАСНИЦИ 

# 194
Да -започват от А,Б,В.........

Но приятелка ми разказа,че влезли в класната стая /мин.година/,първия учебен ден!!!
И госпожата казала:`Хайде сега кое дете ще ми прочете какво пише на дъскатааааааааа?`  Laughing  Crazy

това ще рече: ДОБРЕ ДОШЛИ ПЪРВОКЛАСНИЦИ 
Ми то и като бях дете повечето деца ги учеха предварително на буквите. Аз бях една от малкото, която не знаеше нито една като тръгна на училище, което обаче не ми попречи като ни засичаха за колко време четем непознат текст да съм най-бързата в класа Grinning

Общи условия

Активация на акаунт